Ga naar inhoud

Suuzan_

Members
  • Items

    101
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Suuzan_

  1. Hoihoi!

     

    Mijn voedster eet opeens minder. Ik voer mijn ram en voedster in de avonden apart van elkaar, omdat Pim (ram) heel gulzig eet en Misty (voedster) anders bijna niks krijgt. Pim duwt haar letterlijk weg. Daarnaast hebben ze niet gedurende de hele dag brokjes tot hun beschikking omdat ik het fijn vind om te weten hoe veel ze ieder binnen krijgen, Pim heeft nogal snel last van zijn buikje en ik wil niet riskeren dat hij te veel brokken binnenkrijgt. Dat doe ik al op deze manier sinds ik Misty heb, sinds oktober 2020. Pim eet altijd zijn bakje leeg, Misty laat soms een heel klein beetje liggen. Die krijgt ze dan de volgende ochtend opnieuw aangeboden buiten het bereik van Pim. Gisteravond liet ze echter best wel veel liggen. Toen ik het haar vandaag aanbood kwam ze er direct op af en begon ze direct te eten, maar at weer best weinig en hoefde het daarna niet meer. Een half tomaatje wilde ze ook niet. Hooi wilde ze wel, maar wederom niet in de grote hoeveelheden die ik van haar gewend ben. 

     

    Aangezien ze nog wel eet, en ook wel hoeveelheden hooi waar ze op zou kunnen teren, ben ik nog niet direct naar de dierenarts gesprint. Ze gedraagt zich ook zoals ik haar gewend ben. Natuurlijk hou ik haar goed in de gaten en bied ik gedurende de dag zo nu en dan wat brokjes aan om te kijken of ze het wil. Elke keer wil ze het wel hebben, maar dan eet ze een paar brokjes en dan is ze klaar. Snoepjes wil ze wel en eet ze gretig. (en nogmaals: hooi eet ze wel meer van dan een paar strootjes. Hun ruif is gewoon bijna leeg na een hele dag, dat doet Pim sowieso niet in zijn eentje). Als ze over de komende paar dagen niet weer meer gaat eten ga ik natuurlijk alsnog naar de dierenarts, maar ik ben nieuwsgierig of jullie vast een idee hebben waar ze eventueel last van kan hebben of wat ik haar kan aanbieden/wat ik kan doen? 

     

    Ik heb nog niet haar buik kunnen voelen omdat Misty vrij schrikkerig is en direct in de stress ziet als ik met een hand op haar buik ga. Omdat ze nog wel eet en zich verder volledig normaal gedraagt bespaar ik haar dit voor nu. 

     

    Kanttekening: ik heb momenteel een kat op bezoek aangezien mijn ouders op vakantie zijn. De kat is 17 jaar oud en doet helemaal niks op de konijnen uit: het dichtstbij wat ze komt is als ze langs hun ren wandelt, maar misschien kan dit voor stress zorgen? Echter is deze kat al een week bij ons, en begint ze vandaag pas met dit gedrag. De vorige keer dat ik deze kat hier had was Misty aan het begin wel wat aan het stampen, maar nu totaal niet. Ik ging er dus vanuit dat ze de geur van de kat herkende en wist dat dat de vorige keer ook geen gevaar betekende. Maar misschien dan toch?

  2. Goedemiddag allemaal!

     

    Ik heb een vraagje. Mijn konijnen vinden het de laatste tijd nodig om hun hooi overal neer te leggen. Nu vind ik dat niet erg, maar mevrouw en meneer vinden het hooi ook niet lekker genoeg meer nadat het op de grond heeft gelegen.

    Ik heb een houten, rechtopstaande hooiruif die hangt boven een open kattenbak. Ze kunnen erbij door in de kattenbak te zitten en strootjes tussen de hooiruif uit te pakken, maar zitten er ook vaak naast op hun achterpoten om er gewoon vanaf de bovenkant bij te kunnen. Dat ging heel lang goed, maar de laatste tijd trekken ze dus hele plukken eruit, draperen het netjes overal en nergens en kijken er vervolgens niet meer naar om. Als ik dan het hooi aan kom vullen gedragen ze zich alsof ze aan het verhongeren zijn. 🤦‍♀️ Het hooi dat ze eruit hebben getrokken weer terugstoppen in de ruif werkt ook niet, dan willen ze het niet meer opeten. Op deze manier gaat er erg snel erg veel hooi doorheen, en dat vind ik wel heel zonde. Wat kan dit gedrag veroorzaken?

  3. Vervolgprobleempje! Mijn ram eet veel slechter van het "jongere" voer om de één of andere reden. 🙃 Het is altijd al een kieskeurig beest geweest. Van het volwassen voer laat hij meer dan de helft staan terwijl hij normaal gesproken alles in 1 keer naar binnen schranst. En als je hem dan vervolgens een handje van het senior voer geeft knabbelt hij vrolijk het hele bakje leeg. In dat geval toch maar seniorenvoer blijven geven of toch doorzetten met de overgang naar het volwassen voer?

     

    Vervelend beest soms. 😂😅

  4. Vergeten een update te plaatsen, maar hier is ie:

     

    Behalve dat ie zo vies was van onderen oogt Pim verder kerngezond. Hij heeft antibiotica tegen blaasontsteking en pijnstilling meegekregen en dat moeten we 10 dagen lang geven, dan de 15e terug voor een gratis consult om te bespreken hoe hij het nu doet etc. En dus ook om te kijken of er nog andere acties ondernomen moeten worden. Maar tot nu toe heb ik er sinds ik daarmee begonnen ben niks meer aan gemerkt qua plasgedrag. Hij heeft de dag dat we naar de dierenarts zijn geweest nog wel twee keer achter elkaar op het bed geplast, geeft me wel de indicatie dat de dierenarts nog wel eens gelijk kan hebben qua blaasontsteking!

    • Vind ik leuk 2
  5. 9 hours ago zei Rosinda:

    Succes morgen! Is er ondertussen nog iets verandert, beter/erger geworden?

    Vanmorgen leek het minder, maar niet helemaal weg. Zijn buik voelde in ieder geval niet meer nat aan dus dat geeft wel aan dat hij het deze nacht niet weer heeft gedaan. Wel hebben we vandaag inmiddels de rubberen tegels vervangen voor de bunnybedding matten van Bunny Nature, alle urine die niet in de toiletbakken gaat wordt dan (als het goed is) direct opgenomen door die matten en niet door zijn poten en vacht. Ik ben benieuwd of dat wat verandert aan de situatie! Verder morgen alsnog even kijken wat de dierenarts zegt, sowieso wel even fijn, zo'n check-up waarbij ik even alles kan aangeven wat me aan hem opvalt!

    • Vind ik leuk 3
  6. Ik heb inderdaad gebaseerd op jullie advies toch maar een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor vrijdag! Morgen kon ook, maar dan kon ik niet bij mijn voorkeurs-dierenarts. 🙊 Ik ben benieuwd! Hopelijk kunnen we hem helpen dat hij lekker schoon blijft weer, voorlopig.

    • Vind ik leuk 2
  7. 8 minuten geleden zei Evee:

    Ik zou proberen te achterhalen wat de reden is, is het nat op de tegels waar het door komt? Welke bodembedekking zit er in de toiletbakken, absorbeert die wel goed?

    Of is het toch misschien medisch, dan is een dierenarts bezoek wel verstandig, daar zou ik dan ook niet te lang mee wachten.  Het zou namelijk ook een teken kunnen zijn van blaasproblemen of EC. Dus ik denk dat in dit geval je zorgen wel een beetje terecht zijn.

    Oké, dank je! er liggen niet echt plasjes op de tegels, maar er is zeker mogelijkheid dat het erdoorheen kan lopen of, als hij inderdaad erbovenop blijft zitten het grootste deel weer opgenomen wordt door zijn vacht. Tegels zijn soms wel wat vochtig inderdaad. In de toiletbakken zit zaagsel gemixt met (oud) hooi dat ze op de grond hebben gegooid of het onderste deel uit de zak. Ik ben van plan een veel beter absorberende bodembedekking te gebruiken in plaats van de tegels, en dan kijken of het verbetert. Of denk jij dat dat te veel tijd kost qua wachten tot dierenarts bezoek?

     

    Het is me net precies gelukt een foto te maken (niet scherp aangezien ik alleen thuis ben en het met de zelfontspanner moest doen).

     

    Kan EC ook al aanwezig zijn als dit het enige symptoom is en blijft? Ik ben er wel van op de hoogte en hou hem namelijk wel in de gaten wat betreft wat manier van lopen, hoe hij zijn kop houdt etc.

     

     

     

    index.jpg

  8. Hoi!

     

    Ik heb recentelijk het hok van de konijnen ietwat aangepast. Ik heb de (te kleine) hoektoiletten vervangen voor een kattenbak waar mijn vriend heel efficient de hooiruif boven heeft gehangen zodat ze ten alle tijden in de bak moeten zitten om hooi te kunnen eten en zo ook alle behoeftes in de kattenbak eindigen. Ook hebben we de bodembedekking aangepast naar van die zachte rubberen tegels, er wordt tot nu toe nog niet aan geknaagd en voor mijn ram moet er iets redelijk zachts liggen. Leek ons een goeie uitkomst dus!

     

    Maar sinds we deze aanpassingen hebben gemaakt heeft mijn ram telkens een heel vies buikje, kontje en achterpoten van urine. Overdag merk ik er niks aan, maar elke ochtend als ik hem controleer zie ik dit voor de laatste 3 dagen. Ik weet niet goed of hij zich te uitgebreid in de vieze kattenbak nestelt en het daarom is, of of hij op de rubberen tegels plast en er dan vrolijk in blijft liggen. Ik dacht zelf vooral het tweede en ik was uitgebreid aan het zoeken om dat op te lossen toen ik foto's van urinebrand tegenkwam, waar ik eigenlijk nog nooit van had gehoord. Nu is het gelukkig bij mijn ram nog lang niet zo erg als op die foto's, maar het is wel vies en hij stinkt. We hebben hem nu één keer even heel voorzichtig gewassen (lauw water, niks van zeep of shampoo, zo goed mogelijk afgedroogd en daarna met alle ramen en deuren potdicht laten drogen) maar dat wil ik zeker niet standaard gaan doen, ik weet dat dat niet goed is voor konijnen. Maar klinkt dit als iets waar ik toch mee langs de dierenarts zou moeten of kan ik nog wel eens gelijk hebben betreffende die bodembedekking? Verder gedraagt hij zich als zichzelf, eet en drinkt goed en doet niks wat ik niet van hem gewend ben. Hij lijkt op het eerste oog zelf ook helemaal geen last te hebben van de viezigheid.

     

    Hij heeft dit één keer eerder op deze manier gehad, toen was het omdat hij op dat moment nog alleen zat en puur uit verveling overal in zijn hok ging plassen en er ook rijkelijk doorheen ging rollen bijna.

     

    Ik merk dat ik de laatste tijd (misschien door de stressvolle Corona-periode) érg veel moeite heb met de gezondheid van de nijntjes, ik ben ze continue bewust of onbewust in de gaten aan het houden en denk bij alles wat ze doen dat er iets aan de hand is.. vandaar mijn vraag, ik ben een ontzettende hypochonder en ben in het verleden vaak genoeg naar de dierenarts geweest terwijl er niks aan de hand was. Dat is natuurlijk weer een stressfactor voor hen die ik ze, wanneer mogelijk, zou willen besparen. En mezelf ook. 😅

  9. Hoi hoi!

     

    Ik heb twee konijnen van 2 en 1 jaar. Ik voer hen Science Selective brokken. Ik heb mijn ram aan het begin de junior brokken gegeven en later de brokken voor volwassen konijnen. Toen mijn voedster erbij kwam was zij officieel nog niet geheel volwassen, maar aangezien ik de volwassen brokken al gebruikte voor mijn ram heeft zij deze ook altijd gekregen, de konijnenopvang gaf aan dat dit geen kwaad kon. Een tijd terug heeft mijn vriend nieuwe brokken voor ze gehaald nadat ik dat gevraagd had. Pas na langere tijd (aangezien wij de brokken altijd overgieten in een grote emmer) kwam ik erachter dat hij per ongeluk de brokken voor 4+ had gehaald in plaats van de brokken voor volwassen konijnen. Deze zakken lijken erg op elkaar. Aangezien ik ze deze brokken al een tijdje gaf en niemand last had van gevoelige buikjes heb ik destijds besloten deze zak gewoon op te maken aangezien ik er geen kwaad in zag, op internet stond ook dat het geven van senioren brokken aan jongere konijnen eigenlijk geen kwaad kon.

     

    Nu is deze zak bijna op en ben ik van plan morgen naar de winkel te gaan voor nieuwe. Nu zit ik echter met de vraag welke ik dan moet halen. Ga ik dan wel weer terug naar brokken voor volwassen konijnen, of kan dat juist zorgen voor buikjes die van slag raken? Of blijf ik dan gewoon doorgaan met wat ze nu gewend zijn?

  10. De spuit was omdat mijn dierenarts wel een vies neusje zag, maar beide konijnen verder eigenlijk nergens last van hadden. Alles was goed, vandaar dat hij het uit voorzorg deed. Inmiddels heb ik ook vastgesteld dat zijn neusje nu bijvoorbeeld niet nat is, en gisteravond was het op een gegeven moment ook weer droog. Het is ook heel oppervlakkig, niet te zien, alleen te voelen. Maar ik zal de dierenarts bellen voor advies.

    • Vind ik leuk 1
  11. Hoi!

     

    Mijn ram, Pim, heeft ietwat een nat neusje. Ik hoor geen overmatig niezen en het neusje is ook gewoon schoon. Qua gedrag zie ik ook écht geen verschil met normaal gesproken, maar ik weet dat dat niet veel hoeft te zeggen.

     

    Ik weet dat het natte neusje al indicatie kan zijn dat ik naar de dierenarts moet i.v.m. snot, maar ik ben daar misschien een maand geleden ook al geweest met beide konijnen omdat Pim toen wél een vies neusje had. Toen hebben ze allebei een spuit gehad (ik weet even niet meer hoe die heette) die het zou moeten remmen en verhelpen. Kan het dan écht zijn dat hij nu alweer wat onder de leden heeft? Wij letten wel heel goed op aspecten zoals tocht e.d., dus ik zou het wel apart vinden als hij het opeens twee keer in twee maanden oploopt..

  12. Hoi! 

     

    Mijn voedster, Misty (bijna 1 jaar), heeft in de afgelopen 2 weken twee keer de hik gehad (denk ik). De eerste keer schrok ik even, maar na wat research (onder andere hier) en filmpjes had ik vastgesteld dat ze de hik had. Ik heb haar nu zo'n 4 maanden en ik had het haar nog nooit eerder zien doen. Dat was precies een week geleden. Ik weet niet helemaal wat zij daarvoor aan het doen was wat het had kunnen opwekken. Net precies had ze het weer, vlak nadat ik haar en mijn ram wat denkspelletjes met voer had gegeven. Op zich zou het kunnen dat ze tijdens de spelletjes te snel heeft gegeten (mijn ram is érg goed in alles wat met eten te maken heeft), maar toch twijfel ik of het wel echt de hik is of niet wat anders..

     

    Helaas is het me nog niet gelukt een filmpje te maken. Maar ze zit rechtop, op vier pootjes, en schokt snel achter elkaar, maar niet al te hard. Het lijkt een beetje op een tic. Het is wel snel weer voorbij, maar ik vind het wel frappant dat het nu al de tweede keer is in korte tijd. Beide keren ben ik haar instinctief gaan aaien en toen ging het over. Ik weet alleen niet of dat toeval is of of ik haar op de één of andere manier weet te kalmeren.. 

     

    Dus mijn vraag is: zou dit inderdaad de hik zijn? Wat kan ik doen om te voorkomen dat ze het zo snel krijgt? En helpt aaien inderdaad bij het verhelpen of is het een kwestie van wachten?

  13. 47 minuten geleden zei Evee:

    Het ziet er uit als een wond waar wel echt aan gelikt is, waarbij de randen wel een beetje open gekruld zijn. Niet helemaal zoals het hoort. Ik denk dat ze er misschien zelfs wel een iets groter litteken aan over houd, dan eigenlijk had gehoeven (niet dat op een konijnenbuik uitmaakt haha). Maar misschien wel verstandig om nog even met de zandbak te wachten in dat geval 😉 

    Hahahah, zo'n vermoeden had ik al. Zandbak zit dan ook nog braaf dicht!

  14. Ik heb inderdaad gebeld vanmorgen, ondanks dat mijn dierenarts altijd redelijk snel reageert via mail, hoor! De assistente heeft de foto bekeken terwijl ze mij aan de telefoon had en zij gaf aan dat het er op zich heel mooi uitzag, maar inderdaad een beetje open. Aangeraden het rompertje aan te laten en een zalfje op te komen halen dat het helingsproces wat zou kunnen versnellen. Ook zou ze de foto aan de dierenarts die de operatie heeft uitgevoerd laten zien zodra hij aanwezig was op de praktijk en mij dan terugbellen.

     

    Toen ze terugbelde had de dierenarts zelfs gezegd dat het goed zou moeten komen met alleen het rompertje. Die moeten we dus nog minstens tot het weekend aan laten en dan weer even bekijken. Op zich niks ernstigs aan de hand dus, gelukkig! Alleen een chagrijnig konijn omdat het rompertje nog aan moet blijven. 🙈

  15. Oké, bedankt! Zoals ik het nu merk van mensen aan wie ik advies vraag en jullie reacties denk ik inderdaad dat ik morgenvroeg de dierenarts direct maar bel voor advies, maar voor de nacht kan het nog zo blijven. De foto heb ik inderdaad al gemaild naar de dierenarts! Maar die kijkt natuurlijk ook morgenvroeg pas in de mail.

  16. Hallo,

     

    Ben ik weer met al mijn twijfels rondom de sterilisatie van mijn voedster. Poeh hey, wat is die operatie moeilijk vergeleken met de castratie van mijn ram! Het is morgen precies twee weken sinds de sterilisatie en Misty mocht op aanraden van de DA vandaag eindelijk haar romper uit. Deze had ze aan omdat ze veel te veel aan de wond zat, vlak na de operatie. Afgelopen zaterdag hadden wij onze controle-afspraak, tien dagen na de daadwerkelijke sterilisatie. De DA gaf aan dat we op zich het rompertje uit mochten trekken als we haar goed in de gaten konden houden dat weekend. Konden we dat niet, dan even wachten tot "dinsdag of woensdag". Aangezien we vandaag allebei thuis waren hebben we hem dus vanochtend uitgetrokken. Ze begon wel direct te wassen, ook op de plek van de wond. Dit heb ik tot op zekere hoogte toegelaten omdat ik het begrijpelijk vind dat ze zich wil wassen na zo lang een romper aan gehad te hebben. Ook ging ik ervanuit dat als de DA aangeeft dat hij uit mag, de wond toch een beetje likken aan zou moeten kunnen. Wel heb ik in de gaten gehouden of ze echt aan het knagen/trekken was en of ik bloed of wondvocht zag ontstaan. Maar beide van die punten gebeurden niet, dus we hebben haar zo veel mogelijk met rust gelaten vandaag. Na een tijdje was ze ook klaar met haar uitgebreide wassessie en ging ze rustig slapen.

     

    We hebben ongeveer een uur geleden de wond gecontroleerd omdat Misty op haar achterpootjes ging staan en ik wat dacht te zien. Op zich ziet het er heel mooi uit, wel is duidelijk te zien dat ze eventuele korstjes eraf heeft gekregen. Op zich is dat niet erg denk ik, de wond is heel mooi schoon. Echter lijkt het wel of er een gedeelte "open" is. Ik weet alleen echt niet of dit goed of slecht is: er is nog steeds geen sprake van bloed of wondvocht en ze oogt niet alsof ze pijn heeft. Ook geen bloed in de kooi of ren. Iets in me zegt dat de wond grotendeels geheeld is/de lijm opgelost is, behalve dat laatste stukje. Toch knaagt er iets aan me (innerlijk, geen konijn dit keer) qua twijfel of ik hier wel per direct iets mee zou moeten doen. Het avondtarief van de dierenarts is erg duur wanneer achteraf blijkt dat er niks aan de hand is..

     

    Het rompertje hebben we trouwens voor alle zekerheid weer aangetrokken nu. Als er wel echt iets open is kan ze er in ieder geval niet meer aan zitten of het op de één of andere manier vies maken/ontsteken. Ik ben sowieso van plan morgenochtend even de dierenarts te bellen om advies te vragen, maar mijn vraag is of het niet misschien toch per direct moet? Oooh, ik hoop zo van niet.. Ik weet het zelf echt even niet.

     

    Ik heb hieronder even een linkje naar een foto van hoe de wond er nu uit ziet. Bewust via een linkje en niet geupload via BunnyBunch aangezien ik mensen wel even de keus wil geven of ze ernaar willen kijken of niet.. Als ik inzoom op mijn telefoon (en in het echt) lijkt het alleen natuurlijk nog wel een stukje erger dan zo via een computerscherm. Ik hoop dat jullie mij meer duidelijkheid kunnen geven, ik ben redelijk gestrest hierom. Ook omdat ik helemaal geen idee heb van of het beestje "in gevaar" is of totaal niet.

     

    https://ibb.co/bHwQm5N

  17. Ik zie sowieso geen bloed, wondvocht is denk ik lastig te zien maar de DA vond dat het er mooi uit zag. Twijfel inderdaad of ik het nog even aan de DA ga vragen telefonisch, ook omdat ze er toch wel veel aan aan t wassen is en ik er een beetje paranoïde van word. 🙃

  18. Op 20-1-2021 at 20:13 zei Evee:

    Na een weekje is de wond meestal wel dicht aan de buitenkant, dan kan ze weer. 

    Hey hoi! Ik wilde de dierenarts bellen om deze vraag te stellen, maar aangezien het een vervolg is op dit topic en de mensen hier het vast ook wel weten:

     

    Mevrouw begon op dag 2 continue aan de wond te likken, dus ze heeft een rompertje aan gekregen. Dit rompertje moest best lang aanblijven van de dierenarts onder het mom van "als ze hem toch aan heeft.."

     

    Vandaag mochten we hem uittrekken, als we dan wel even in de gaten kunnen houden of ze eraf blijft of niet. Op zich blijft ze eraf, ze is zich superveel aan het wassen natuurlijk omdat dat met dat rompertje steeds niet kon. Heb dus niet heel veel overzicht waar ze precies bezig is maar volgens mij zit het wel goed. 

     

    Vraag is dan nu alleen of de zandbak alweer kan? Ik weet het niet goed. De wond was afgelopen zaterdag volgens de DA rustig, maar het rompertje moest dus nog wel even aan blijven tot vandaag. Vandaar mijn twijfel.

  19. 1 uur geleden zei Evee:

    Je kan ze de eerste dagen na de operatie beter niet op zand laten, maar op ondergrond die niet stoffig is / niet de wond kan prikken of irriteren. De zandbak er uit halen of afsluiten is dus inderdaad een goed idee. 

    Zit ze wel binnen in huis?

     

    Hier staan ook veel tips in:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

    Ze zit inderdaad binnen in huis! Vanmiddag al wel mezelf uit de naad gewerkt om alles inderdaad zo schoon en stofvrij mogelijk te maken. 🙃 Mevrouw heeft zich nu koppig genesteld in het hoekje bovenop de afgesloten zandbak. Ze maakt even een statement. Er zijn comfortabele plekjes om bij te komen, maar dat doet ze helemaal zelf. 😂 Dank je wel!

    • Haha 1
  20. Vraagje!

    Wij hebben onze 9 maand oude voedster net precies opgehaald na haar sterilisatie. Ze heeft een graafbak in het hok en het eerste dat zij deed was in dat zand gaan zitten. De graafbak is volledig dicht dus wij kunnen heel moeilijk bij haar als ze erin zit. Ik snap wel dat ze erin gaat zitten, maar is dit niet heel slecht voor de wond? Mijn vriend is al heel druk bezig met brainstormen hoe we die bak tijdelijk kunnen afsluiten zodat ze er niet in kan, maar is dit wel nodig?

  21. 14 minuten geleden zei Boefje:

    Hij niest wel zeg je. Kun je ook achterhalen op welke momenten hij niest?

     

    Mijn konijn niest wel vaak als het hooi heel erg vergruisd is en stoffig en ze er met haar snoet in zit te wroeten. Ook wel eens gehad dat ze wat niezerig was tijdens zomerdagen toen er veel tocht was van ventilator of ramen die 's avonds laat open gezet waren. Gelukkig was dat ook snel weer over.

     

    Ik zou het een paar (2 a 3) daagjes in de gaten houden. Hoe vaak niest hij en op welke momenten. Als je niet echt een reden kan bedenken waarvan het kan zijn zou ik toch wel met hem naar de dierenarts gaan. Met snot kan je maar beter niet onnodige risico's lopen. Het is erg hardnekkig en kan chronisch worden. 

    Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet eens zeker ben of hij het is of mijn voedster als ik een niesje hoor.. Zo weinig is het eigenlijk. Maar ik ga erop letten! Ik ben ook al steeds zijn neusje in de gaten aan het houden, kijken of die viezer wordt of niet. Ik ben nog steeds niet zeker of de hele kleine vieze plekjes komen doordat ie met zn neus in vies hooi loopt te wroeten of toch wat anders.

  22. Ik ben nou eenmaal een bezorgde konijnenmoeder die bij elk klein wissewasje al denkt dat er iets met ze aan de hand is. Ook omdat ik weet dat de konijntjes het niet vrijwillig aan mij gaan laten zien als er iets mis met ze is en ik dat heel graag voor wil zijn. Dit heeft mij echter in het verleden al voor onnodige dierenartskosten bezorgd, voor symptomen die achteraf gezien overduidelijk helemaal niks waren. Ik lees te veel over alles wat een konijn kan krijgen en ga dan denk ik zelf dingen zien die er niet zijn. 🤷‍♂️ Vandaar mijn onderstaande vraag:

     

    Wat zijn nou écht duidelijke symptomen van snot bij konijntjes? Ik weet het niet meer. Ik ben dus al eens eerder bij de dierenarts geweest omdat ik dacht dat mijn ram iets van een verkoudheid opgelopen zou hebben en toen bleek hij kerngezond. Op dit moment heeft hij één plukje vacht bij zijn neusje viezig, hetzelfde geldt voor één voorpootje, maar dit kan ook komen doordat ik een enthousiaste (hormonale, bijna gesteriliseerde) voedster heb die vrolijk al het hooi overal neergooit om er vervolgens haar behoefte op te doen. Ik blijf het hok maar schoonmaken. Maar goed, dat is een ander probleem waar we ons op gaan focussen na de sterilisatie. 😂😭

     

    Ik zie niks lopen bij zijn neusje en de rest van zijn vacht ziet er prima uit. Ik hoor hem niet extreem niezen, zo nu en dan (en soms zal het ook mijn voedster zijn in plaats van hem) maar volgensmij is dat niks alarmerends. Maar dat weet ik dus weer niet zeker.. Ook zijn gedrag is zoals ik dat gewend ben, maar ik weet dus dat dat niks hoeft te zeggen.

     

    Heel eerlijk twijfel ik ook zo erg omdat

     

    1. Ik weet dat als hij wel echt iets zou hebben, ik mijn voedster uit zijn buurt zou moeten halen en dat vast gevolgen heeft voor haar sterilisatie;

    2. Ik al een rib uit mijn lijf kwijt ben deze maand voor de sterilisatie van mijn voedster en ik liever niet nog meer geld kwijt ben aan de dierenarts wanneer dit niet nodig zou zijn. 😂

     

    Vandaar dat ik eerst de konijnenexperts hier raadpleeg!

    Bijgevoegd nog een foto van meneer zijn neusje, stiekem gemaakt tijdens één van zijn welverdiende dutjes.

    index.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .