Spring naar bijdragen

Suuzan_

Members
 • Aantal bijdragen

  52
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

13 Goed

Over Suuzan_

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Nee, het lijkt uit zn bek te komen, en niet bijvoorbeeld uit zn neus of buik o.i.d. verder doet hij het voor zover ik merk niet op specifieke momenten en is hij verder volledig zichzelf 🤷‍♀️
 2. Hhahahah het is inderdaad heel moeilijk te horen. Het is echt een tikje in het filmpje, dat geluid veroorzaakt hij dus. Maar het klinkt ontzettend alsof het filmpje gewoon even stoort ofzo. Voor zover als ik kan zien is hij gewoon verder zijn lieve zelf! Bedankt voor je reactie!
 3. Ik heb voor mijn ram ongeveer 67 euro betaald, hier zat pijnstilling bij in.
 4. Hij is inderdaad wat meer zichzelf na een paar dagen, en valt terug in zijn ritme dat ik van hem gewend ben ('s ochtends direct veel hooi eten als ik het ververs, vrolijk uit het hok komen huppelen zodra ik het open zet, etc..) Gelukkig (voor mij) neemt hij de nieuwe voedster mee in dat ritme!
 5. Suuzan_

  Veel jeuk

  Oh, dat is zeker interessant, dat ga ik even heel goed in de gaten houden! Dank je! Ondanks dat volgensmij de dierenarts die de laatste keer ook heeft bekeken, maar misschien dan net niet goed genoeg...
 6. Ooooh ik heb helemaal niet meer teruggekeken, wat leuk al die reacties! Excuus voor mijn late reactie. Uiteindelijk ben ik voor een naam gegaan die eigenlijk niet eens 1, 2, 3 bij de naam Pim past.. Een vriend van mij kwam ermee en ik vind inderdaad ook dat het echt wel bij je konijntje moet passen, en dat vond ik! Het is Misty geworden. Wat ik leuk vind is dat Pim eindigt op im en Misty begint met mi. Tegelijkertijd doelt de naam op mist omdat ze volledig wit is. Én het is een klein knikje naar Pokémon, aangezien mijn vriend daar gek op is (en hij toch degene is die zo gek is dat ik steeds konijnen zijn huis in breng 😂). Pim en Misty zijn thuis sinds afgelopen vrijdag en het gaat heel goed! Ze zitten al gezellig samen in het hok en dit hok staat ten alle tijde open met een ren ervoor (en als wij thuis zijn draaien we de ren open richting de slaapkamer óf volledig open zodat ze alle kanten op kunnen). Misty is wel een durfal en weet ons al meer te flikken dan we gewend waren van Pim, zoals planten eten en zo. 😂 Ook durft Pim niet op het laminaat te lopen, en Misty zéker wel dus we hebben al één en ander veranderd qua laag staande planten, de openingen aan de zijkanten van de bank blokkeren en kabels alleen op plekken waar ze écht niet kan komen. Maar dit alles vind ik stiekem alleen maar heel erg leuk om te mogen aanschouwen!
 7. Suuzan_

  Geluidje dat ik niet (her)ken

  Mijn rammelaar maakt steeds meer een bepaald geluid. Ik heb al proberen te googelen wat het kan betekenen want ik wil natuurlijk graag weten of het geluid impliceert dat hij hulp nodig heeft/pijn heeft o.i.d. Ik kan het geluid alleen niet goed beschrijven, het is heel kort en klinkt alsof een televisie heel eventjes stoort. Ik heb het geprobeerd te filmen, en dat is gelukt, maar het is ontzettend kort en aangezien mijn konijn niet in beeld is (ik richtte de microfoon naar hem toe) zou niet eens opvallen dat het een geluid is dat een konijn maakt. Iemand bekend met dit geluid?
 8. Suuzan_

  Veel jeuk

  Ik heb dit topic aangeklikt omdat ik bij mijn konijn hetzelfde zie, echter ben ik al naar de dierenarts geweest en die heeft niks in de oren gezien. Toch nieuwsgierig dus of het nog wat anders zou kunnen zijn! 🤔
 9. Suuzan_

  Kalmer na koppeling?

  Hey hallo, Mijn konijntje is gekoppeld (koppelvakantie) en nu huppelen er dus eindelijk 2 rond hier. Gisteren hebben we ze opgehaald en ze leven eigenlijk al alsof ze nooit anders gedaan hebben, ze lijken op een aantal dingetjes na al volledig gewend aan elkaar. Wel vallen me een aantal dingetjes op, en ik was dus nieuwsgierig of dat met de koppeling te maken kan hebben. 1. Mijn rammetje (die ik dus al had) lijkt ontzettend kalm sinds de koppeling. Ik twijfel of dit alleen maar zo lijkt omdat zijn nieuwe vriendinnetje redelijk druk is, maar kan het zijn dat hij iets meer "rust" in zich heeft nu hij een maatje heeft? Of misschien is hij gewoon even helemaal kapot van de koppeling? Mevrouw heeft hier dus geen last van. Maar hij ligt veel te liggen en lijkt ook ietwat traag van begrip. 2. Beide eten nog wel minder hooi dan ik zou willen zien. In de opvang kregen ze geloof ik hooi op de grond, terwijl ik het ze in een ruif aanbied. Voor de nieuwe dame kan ik begrijpen dat ze dit (nog) niet begrijpt, maar mijn rammetje kan dit toch niet zo snel vergeten zijn? Of is het vooral omdat hun ritme door de war is gehaald? 3. Zelfde geldt eigenlijk voor water. Er wordt zeker gedronken, maar eigenlijk alleen uit een bakje terwijl mijn ram voordat we hem op koppelvakantie brachten een halve fles leegkreeg van zijn drinkfles? Of kunnen punt 2 en 3 nog komen door stress? Biks gaan er bij allebei wel gewoon in en ik zie ze beide drinken, dus ze zijn zeker niet volledig gestopt met eten en drinken.
 10. Hahahhaa wel heel leuk, maar ik ken ook een Kim in t echt.. 😫
 11. Hahahaha jaaa verschrikkelijk hoor, ik ben ook zo'n persoon die dan écht geen knoop door kan hakken.. wat dat betreft zou ik misschien maar beter de naam uit de opvang moeten behouden. 😂 Bedankt voor je input! Ik denk zelf ook heel erg aan iets wat te maken heeft met de kleur van haar vacht, maar daar ben ik normaal gesproken écht niet voor.. moeilijk!
 12. Hey hallo! Mijn rammetje Pim van 2 jaar is momenteel op koppelvakantie! Ik was al een tijdlang aan het nadenken over een naam voor het nieuwe voedstertje, maar ben daar zoo slecht in. Niks voelt goed genoeg! Ik hoopte op wat hulp. De konijnenopvang heeft mij net een foto door geappt van Pim die het heel goed kan vinden met een mooi volledig wit meisje, dus ik vind dat het nu echt tijd is om een knoop door te hakken qua naam, aangezien ik niet enthousiast ben over de naam die ze in de opvang heeft.. Ik hoopte dus hier op het forum wat inspiratie te vinden! Ik ben al heel veel namenwebsites af gestruind, en niks geschikts tegengekomen (of misschien over het hoofd gezien..) Zoals misschien ook al opvalt aan de naam "Pim" heb ik liever niet een "standaard konijnennaam" zoals Snuf, Witje, Stampertje, etc. Wel vind ik het leuk als het een klein beetje matcht met Pim, maar dat vind ik niet super belangrijk. Dat t zo extreem matcht met Pim vind ik ook net niet weer leuk, zoals Puck, Pip, etc. Ik ben lastig. 🙈 Misschien vind ik hier wat hulp? We mogen het gelukkige stel morgen op komen halen! (Yay!)
 13. Ontzettend bedankt voor al deze reacties, heb ik veel aan! Ik ben nu in m'n volle enthousiasme continue sites van konijnenopvangen aan het bekijken! 😂 Wij gaan 14, 15 en 16 oktober nog een paar dagen weg, deze staan al een tijdje gepland. Voor het nieuwe konijntje is het natuurlijk het fijnst als ze daarna pas mee naar huis komt, of zeggen jullie dat dat wel meevalt? Als wij weg zijn zouden de konijntjes gewoon thuis blijven, en komt er iemand hier om ze te voeren en verzorgen.
 14. Pim is inmiddels zo'n twee maanden geleden gecastreerd. De dierenarts waarschuwde inderdaad ook voor dat hij eerst nog gewoon vruchtbaar is, dus ik heb daar ook bewust eventjes mee gewacht. Zelf neig ik ook naar een koppelvakantie, om wel zeker te weten dat het goed gebeurt inderdaad. Alleen dan nog even goed uit zien te vinden waar de beste optie is voor mij! Langharig wil ik inderdaad niet, mijn zus heeft een aantal jaar geleden een langharig teddy konijn gehad en dat arme beestje had continue klitten in zijn vacht omdat ze de tijd niet nam om hem met regelmaat te borstelen. Dat wil ik bij voorhand al voorkomen. Dank je wel voor je antwoord! Ik heb heel veel zin om Pim eindelijk een vriendinnetje te kunnen geven, ik ben erg benieuwd om te zien hoe hij daarop zal reageren!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .