Spring naar bijdragen

Suuzan_

Members
 • Aantal bijdragen

  70
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

15 Goed

Over Suuzan_

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ze zit inderdaad binnen in huis! Vanmiddag al wel mezelf uit de naad gewerkt om alles inderdaad zo schoon en stofvrij mogelijk te maken. 🙃 Mevrouw heeft zich nu koppig genesteld in het hoekje bovenop de afgesloten zandbak. Ze maakt even een statement. Er zijn comfortabele plekjes om bij te komen, maar dat doet ze helemaal zelf. 😂 Dank je wel!
 2. Suuzan_

  Zand na sterilisatie

  Vraagje! Wij hebben onze 9 maand oude voedster net precies opgehaald na haar sterilisatie. Ze heeft een graafbak in het hok en het eerste dat zij deed was in dat zand gaan zitten. De graafbak is volledig dicht dus wij kunnen heel moeilijk bij haar als ze erin zit. Ik snap wel dat ze erin gaat zitten, maar is dit niet heel slecht voor de wond? Mijn vriend is al heel druk bezig met brainstormen hoe we die bak tijdelijk kunnen afsluiten zodat ze er niet in kan, maar is dit wel nodig?
 3. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet eens zeker ben of hij het is of mijn voedster als ik een niesje hoor.. Zo weinig is het eigenlijk. Maar ik ga erop letten! Ik ben ook al steeds zijn neusje in de gaten aan het houden, kijken of die viezer wordt of niet. Ik ben nog steeds niet zeker of de hele kleine vieze plekjes komen doordat ie met zn neus in vies hooi loopt te wroeten of toch wat anders.
 4. Ik ben nou eenmaal een bezorgde konijnenmoeder die bij elk klein wissewasje al denkt dat er iets met ze aan de hand is. Ook omdat ik weet dat de konijntjes het niet vrijwillig aan mij gaan laten zien als er iets mis met ze is en ik dat heel graag voor wil zijn. Dit heeft mij echter in het verleden al voor onnodige dierenartskosten bezorgd, voor symptomen die achteraf gezien overduidelijk helemaal niks waren. Ik lees te veel over alles wat een konijn kan krijgen en ga dan denk ik zelf dingen zien die er niet zijn. 🤷‍♂️ Vandaar mijn onderstaande vraag: Wat zijn nou écht duidelijke sy
 5. Mijn ram is inderdaad de rust zelve, ik zou er heel erg van opkijken als hij een gevecht zou aangaan. Ik heb bij hem voor zijn castratie zelfs nooit last gehad van hormonaal gedrag. Dat zorgt alleen tegelijkertijd ook dat áls er een gevecht zou ontstaan, ik vrij zeker weet dat hij degene is die het onderspit delft. Ik hou ze inderdaad in de gaten vannacht, met de hoop dat het gewoon goed gaat. Dank je wel voor al je advies in ieder geval!
 6. Als ik wakker ben kan ik ze zeker horen, ze zitten vrijwel direct buiten de slaapkamerdeur. Ik betwijfel of ik ook wakker van ze word als het misgaat, dat heb ik natuurlijk nog nooit meegemaakt.
 7. Normaal gesproken zitten er momenten van rust bij. Ze zit hem niet continu achterna, maar ik weet natuurlijk nooit zeker of ze, nu ik ze alleen heb gelaten voor de nacht, nóg meer last krijgt van haar hormonen en het vaker blijft doen. Snachts zit de ren altijd dicht en dan heeft mijn ram natuurlijk wel minder mogelijkheid om weg te komen dan wanneer hij het volledige huis door kan, ik weet niet of dat invloed kan hebben op hoe vaak ze achter hem aan gaat.
 8. Momenteel zitten ze in een hok met drie verdiepingen en een ren. Zou dus nog niet weten hoe ik dat voor me moet zien.. Wel een goede tip! Ik vind het vooral voor komende nacht spannend voor nu, ik merk dat ik steeds aan het luisteren ben of ik ze gek hoor doen.. Dat wordt nog een interessante nacht. Ik wilde de sterilisatie plannen voor februari/maart aangezien mij dat financieel beter uitkomt, maar gezien deze situatie denk ik dat ik dat beter eerder kan doen. Ik ga morgen in ieder geval de dierenarts bellen voor advies.. Bedankt alvast!
 9. Hoi! Mijn konijnen zijn midden oktober gekoppeld. De voedster is overduidelijk de dominante van de twee. Ze zijn een leuk koppel en tolereren elkaar prima. Nu is de voedster de laatste paar dagen weer erg enthousiast aan het rijden. Zelf heb ik de conclusie getrokken dat ze last heeft van hormonen (ze is zo'n 8 maand nu, sterilisatie staat al in de planning). Ik heb hier verder steeds niks mee gedaan omdat mijn ram zich er elke keer gewoon aan toegaf. Tot vanavond, hij liep weg en dit resulteerde dat ze om elkaar heen begonnen te cirkelen omdat hij (zichtbaar) haar probeerde te ont
 10. Suuzan_

  Roodlof

  Hey hoi, Mijn vriend dacht eens creatief te zijn en heeft bij de boodschappen roodlof gehaald in plaats van witlof. Nu heb ik er nooit van gehoord, en weet dus ook niet zeker of de nijntjes dit mogen hebben. Volgens andere websites wel, maar op die websites staat bijvoorbeeld ook dat boerenkool mag zonder dat vermeldt wordt dat dat zeer met mate gedaan moet worden, dus toch even checken hier. In de lijst op Bunnybunch met veilige groente wordt roodlof niet genoemd, vandaar dat ik het hier vraag!
 11. Ik heb dezelfde foto naar de dierenarts gemaild, en die heeft bijna direct teruggemaild (wat een service heeft mijn dierenarts toch). Hij heeft het zelf over een nagelbedontsteking, moeilijk onder controle te krijgen en oorzaak vaak niet bekend. Zijn advies is om het aan te kijken zolang Pim er geen last van lijkt te hebben!
 12. https://ibb.co/tJmfNcP De foto was blijkbaar te groot om op Bunnybunch te uploaden, dus dan maar zo. 🤷‍♀️
 13. Foto wil ik maken zodra mijn vriend thuis is, dan kan hij hem vasthouden en kan ik de foto maken. Begrijpelijk genoeg laat meneer het niet toe als ik dat in mijn eentje wil doen. Ik heb geen idee hoe pododermatitis eruitziet op zijn voorpootjes, het lijkt niet echt op de foto's die ik op Google vind maar je weet het natuurlijk nooit zeker. Maar inderdaad, daar doe ik al zo veel mogelijk aan om te voorkomen. Er zit wel nu een aantal maand een pittige tante bij die nog gesteriliseerd moet worden en dus de handdoeken die op de bodem liggen voor zijn hakjes vrolijk onderstrooit met het zaagsel uit
 14. Suuzan_

  Rode bultjes bij nagels?

  Hey hallo, Het viel me gisteren bij mijn ram van 2 jaar op dat hij bij zijn linkervoorpootje op de plek waar zijn nagel "uit zijn poot komt" een soort rood bultje had. Ik vergelijk het even met de kussentjes die katten onder hun tenen hebben, maar een heel stuk kleiner natuurlijk en iets roder. Als ik eraan zat gaf hij geen kik, trok niet eens zijn poot terug, dus het zou hem geen pijn moeten doen. Ik besloot het even aan te zien. Vanavond vielen me twee dezelfde soort bultjes op bij 2 andere nagels, ook bij zijn rechtervoorpootje. Ik weet dus niet of die er gisteren ook al zaten o
 15. Nee, op dit moment krijgt hij geen medicijnen. Zeker geen overgewicht, hij is zolang als ik hem heb inderdaad al 2 kg en dat was hij twee weken geleden ook nog. Problemen met gewrichten weet ik zo niet, hoe zou ik dat kunnen zien eventueel? Geen mogelijkheid dat de keutels nog steeds wat raar smaken na de vier injecties in een korte periode? Hij is zeker een heel kieskeurig konijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .