Spring naar bijdragen

Suuzan_

Members
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Suuzan_

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Oh en bedankt voor het linkje trouwens! Heb ik inderdaad wat aan.
 2. Echter hangt zijn hooi nu veel dichter bij zijn toiletbakken dan voorheen, maar nu is het viezer?
 3. Suuzan_

  Niet meer zindelijk door hooi?

  Hoihoi, Ik heb een vraagje. Mijn konijn heeft een hok met drie verdiepingen. Voorheen zat zijn hooi in de onderste verdieping. In de beide bovenste verdiepingen was hij ontzettend zindelijk, praktisch alles (op misschien een paar keuteltjes na) ging gewoon braaf in z'n toilet. Recentelijk heb ik het hooi verplaatst naar de bovenste verdieping. Hij at er niet zo veel meer van in de onderste en het leek in het algemeen praktischer. Maar sinds het hooi daar hangt, is zijn bovenste verdieping continue zo vies als maar kan. Aangezien hij lichtelijk pododermatitis begon te ontwikkelen heeft de dierenarts aangeraden om handdoeken als bodembedekkers te gebruiken, en dit werkte perfect zolang hij zindelijk was. Nu wordt dat dus iets onhandiger. Heeft iemand een idee waarom hij dit doet en hoe ik het kan voorkomen? Toen het hooi nog in zijn onderste verdieping zat lagen daar wel veel drolletjes, maar volgensmij geen plas. Dat doet hij nu wel op zijn bovenste verdieping. Overigens wordt er met de middelste verdieping vrij weinig gedaan, maar daar is hij wel zindelijk.
 4. Of misschien toch luiheid? 🤔
 5. Nee, dat kan het niet zijn neem ik toch aan, hij is nog geen jaar oud..
 6. Suuzan_

  Vergeten wat hij kan?

  Hey hoi, interessevraagje. Dit is bij lange na geen "dringende" vraag, maar ik ben toch nieuwsgierig. Toen ik Pim net had, had meneer binnen de kortste keren door dat hij op het bed kon springen. Aangezien hij zindelijk is en verder z'n kont ook altijd schoon is, heb ik hier geen problemen mee. Ik zit 's avonds vaak op bed met mijn laptop en vind dit dus wel gezellig. Maar sinds een maand of drie doet hij dit nooit meer. Ook niet als ik hem lok met een wortel o.i.d. Natuurlijk geeft dat niks als hij het zelf niet wil, maar soms staat hij heel lang op zijn achterpootjes naar me te kijken alsof hij uit probeert te vogelen hoe hij dan bij me moet komen. Kan hij dit soort dingen in de loop der tijd van het ene op het andere moment gewoon "vergeten?". Ik vind het wel interessant om te weten!
 7. Dat is echt briljant, wauw!
 8. Oh, ja, daar lijkt het wel een beetje op ja. 😂 Wat grappig, ik vind het er echt uitzien alsof hij schrikt van iets wat hem pijn doet ofzo. Had dit nooit verwacht dat dat het zou zijn, maar ik vind het wel een heel grappig feitje. Dankjewel, één vraag minder!
 9. Ohja, wilde ik nog bij zeggen dat hij wel veel meer ligt te liggen. Maarja, dat neem ik hem aan de andere kant ook niet kwalijk met de warmte.
 10. Oh ja, sorry, ja dat heb ik gedaan! ik kan alleen niet zijn vacht opzij schuiven om het echt goed te controleren, want Pim is geen fan van lang vastgehouden worden. Ik zou wanneer mijn vriend hier is nog wel vragen of hij me kan helpen, maar voor zo ver ik in m'n eentje kan zien zit er niks. Ik heb hem tijdens de hittegolf ook vaak omgedraaid om te kijken of hij nog schoon was.
 11. Suuzan_

  Voortekenen van myasis?

  Hoihoi, Ik heb een vraag. Pim (NHD, 9 maanden) gedraagt zich verder niet raar, maar toch ben ik na deze hitte bang voor iets dat ik over het hoofd heb gezien in zijn verzorging. En dan vooral op het gebied van myasis, aangezien het konijn van mijn zus daar een aantal jaar aan is overleden en ik dat Pim natuurlijk niet aan wil doen. Zijn er manieren waarop ik, ondanks dat hij zich normaal gedraagt, hem kan checken? Wat hij wel soms doet is tijdens het wassen/eten van zijn blindedarmkeutels rechtop gaan zitten en een paar keer schokken met zijn achterwerk, net alsof hij een plotselinge pijnscheut voelt. Ik wil graag komende vrijdag sowieso naar de DA omdat ik mezelf (nog niet) genoeg vertrouw met het nagels knippen en Pim vrij beweeglijk is, dus dat laat ik voorlopig liever door een professional doen. Daar wil ik deze vragen ook stellen, maar ik zou als men hier iets weet graag al iets willen weten voor vrijdag.
 12. Veel en veel te klein? Hij heeft 3 verdiepingen en de aparte verdiepingen zijn een stuk dieper dan ze lijken op de foto. Natuurlijk laat ik hem zo veel mogelijk vrij wanneer ik dat kan, maar hij heeft veel meer bewegingsruimte in zijn hok dan gemiddeld konijn dat ik meemaak!
 13. Suuzan_

  Kamer konijnproof maken

  Hoi! Ik woon nog bij mijn ouders en Pim (NHD, 5 maand oud) komt dus eigenlijk ook niet buiten mijn slaapkamer. Mijn vriend heeft een hok met 3 verschillende verdiepingen voor hem gebouwd zodat hij wanneer hij in zijn hok zit genoeg mogelijkheid heeft tot beweging. Pim mag altijd rondhuppelen als ik aanwezig ben op mijn slaapkamer, maar eigenlijk wil ik hem de mogelijkheid geven om (in ieder geval als ik thuis ben) continue rond te mogen huppelen in mijn kamer. Wel ben ik bang dat ik dingen zoals kabels, hoekjes waarin hij vast kan komen te zitten, etc. over het hoofd zal zien. Hebben jullie tips om mijn slaapkamer konijnproof te maken zodat hij veilig kan rondlopen, ook als ik niet aanwezig ben in de kamer?
 14. Dankjewel, dat ga ik zeker proberen!
 15. Hoihoi, Nog niet zo heel lang geleden heb ik hier braaf een topic aangemaakt met dat Pim buiten de kooi zo zindelijk is, maar in de kooi nog niet. Dat gaat nu steeds beter. Echter vindt hij het zindelijk worden nog steeds een dingetje, volgensmij.. Hij komt nu vaak op het bed gesprongen en dat vond/vind ik prima. Buiten de kooi op de grond is hij prima zindelijk en kan ik me niet herinneren wanneer hij voor het laatst geplast heeft. Op bed ging dat eerst ook een tijd goed. Maar nu lijkt het steeds vaker mis te gaan, ik heb na de eerste 2 ongelukjes maar een beetje een oude slaapzak over m'n bed heen gelegd elke keer als hij uit de kooi mag. Nog steeds is hij zindelijk op de vloer, maar op mijn bed doet hij nu dagelijks wel een keer een plasje. Dit veeg ik dan braaf op van de slaapzak en leg de doekjes in zijn toilet op de grond, en vervolgens zet ik hem erin, maar het lijkt hem alleen maar minder duidelijk te worden. Hij is 14 weken oud en nog niet gecastreerd, ik weet dat het daaraan kán liggen, maar op de grond en in zijn kooi gaat het alleen maar beter. Dus ik begin me af te vragen of er misschien iets is dat ik moet doen, of misschien wel niet moet doen om het hem aan te laten wennen dat ie even naar zn toilet beneden het bed springt als ie moet. Of is dat te ver voor hem?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .