Spring naar bijdragen

Suuzan_

Members
 • Aantal bijdragen

  33
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Over Suuzan_

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Suuzan_

  Obsessief likken

  Ik wil inderdaad ontzettend graag een vriendinnetje voor hem! Ik ga eens uitzoeken hoe het nu zit met castratie en de dierenarts.
 2. Suuzan_

  Obsessief likken

  Supreme selective, op aanraden van de dierenarts!
 3. Suuzan_

  Obsessief likken

  Hoi! Mijn NHD is een mannetje van ongeveer anderhalf jaar oud. Hij is (nog) niet gecastreerd, omdat de dierenarts langere tijd moeite had met het vinden van zijn ballen. Inmiddels zijn die (met veel moeite) gelokaliseerd, maar ben ik door corona nog niet toegekomen aan het maken van een afspraak voor het castreren. Ook stel ik dit ( zolang het in mijn ogen nog niet erg nodig is) het liefst zo lang mogelijk uit, tot corona iets is gaan liggen. Hij sproeit niet en laat niet echt extreem gedrag zien, en zolang hij dat niet doet vind ik het prima te doen zo. Nu mijn vraag. Al zolang ik hem heb likt hij ontzettend veel. Ik heb dit altijd schattig gevonden, op internet las ik dat dit een teken van affectie is (ondanks dat hij dit vrijwel bij iedereen doet en niet alleen bij mij). Echter begin ik me inmiddels af te vragen of het niet ook een andere reden heeft. Inmiddels is het namelijk echt best obsessief likken. Zolang hij bij mijn hand kan likt hij eraan, totdat ik mijn hand weer buiten zijn bereik houd. Maar dan zoekt hij wel een manier om er weer bij te kunnen. Ik kan zo een hele avond op mijn laptop proberen te typen met een likkend konijn aan één van mijn handen, en daar twijfelt hij ook geen moment over. Ook probeert hij, als hij naast me zit op de bank of op bed, mijn mouw aan de kant te trekken om mijn pols te kunnen likken. Misschien heeft het te maken met dat hij nog niet gecastreerd is? Toch een (licht extreme) vorm van affectie? Of is het een smaak aan mijn handen die hij lekker vindt? Ik heb ook wel eens gelezen dat hij de zoute smaak van mijn handen lekker zou vinden, maar dan is hij echt geobsedeerd met zout. Maar een liksteen is (voor zover ik weet) ook niet goed voor hem? Ondanks dat het soms irritant kan zijn dat ik vaak een konijn vastgeplakt heb aan mijn hand, hoeft hij er wat mij betreft niet mee te stoppen o.i.d. Het is meer dat ik nieuwsgierig ben waar het vandaan komt, en of dat iets is waar ik hem mee kan/zou moeten helpen als baasje.
 4. Grappig om te zien dat hij dat dan wel zo merkt! Zo lang ik het simpelweg kan oplossen door hem ander hooi te geven, vind ik het prima. Maar ik was wel benieuwd wat er in zijn koppie omging bij het ruiken van het ene hooi en het andere. Dank je!
 5. Ho, sorry voor de late reactie. Lief dat je het vraagt! Nee, verder gelukkig niks meer van gemerkt. Hij heeft wel een dagje gehad waarop hij iets minder keutelde, toen was ik wel even op mijn hoede, maar na hem iets meer hooi gegeven te hebben en iets minder biks was dat ook weer goed!
 6. Suuzan_

  Soms een zak hooi weigeren?

  Hoi! Ik koop altijd hetzelfde hooi. Los kruidenhooi uit de dierenwinkel, is mijn NHD dól op. Hij eet hier veel meer van dan van zo'n baal vast hooi. Maar soms wil er een zak tussen zitten die hij volledig weigert? Dan geef ik hem hooi uit een andere zak en dan is het weer goed. Maar nu heeft hij een zak hooi geweigerd waar ik al halverwege mee was. Het begin vond ie prima, en vervolgens at hij weer bijna niks ervan. Ik heb hem hooi uit een andere zak gegeven en voila, helemaal tevreden weer aan het knabbelen. Heeft iemand een idee hoe dit kan? Alle zakken hooi die ik in huis heb zijn van precies hetzelfde merk en precies dezelfde dierenwinkel. Ik koop er vaak 3 of 4 in één keer omdat hij het normaal zo lekker vindt dat ik er snel doorheen ben. Op een aantal zakken na dus..
 7. Oké, doe ik! tot nu toe ziet hij er nog niet uit alsof hij zich niet lekker voelt 😂 maar ik hou hem in de gaten. Dank je!
 8. Suuzan_

  Konijn heeft ui gehad

  Goedemorgen, Mijn NHD heeft net per ongeluk een stuk ui gegeten. Blijkbaar lag het op de grond ergens onder en heeft hij het gevonden. Ik heb niet gezien hoe groot het stuk precies was, het kan echter niet heel groot geweest zijn aangezien het al volledig in zijn bek zat toen ik (direct) naar hem toe liep toen hij het vond. Ik weet dat het ui is omdat ik dat kan ruiken aan zijn adem. Hoe erg is dit?
 9. Nope, wordt gek genoeg niet aan geknaagd! Mijn vriend heeft een gigantisch hok gebouwd met meerdere verdiepingen, dus als wij niet thuis zijn is dat gewoon het verblijf met genoeg bewegingsruimte. Als wij wel thuis zijn is het gewoon Een kwestie van het hok open zetten
 10. Zeker! Er ligt bij zijn hok een groot stuk vloerbedekking zodat hij makkelijk in en uit kan springen. Vanaf dat punt leidt één pad naar het vloerkleed in de wookamer en één naar de slaapkamer, die sowieso alleen maar vloerbedekking heeft en waar hij mag en kan gaan en staan waar hij wil!
 11. Hahaha hoi, dit is niet volledig off-topic aangezien het nog steeds over mijn konijn gaat, maar ik wist niet waar het anders het best zou passen. Ik wilde namelijk puur en alleen eventjes laten zien hoe leuk het is dat wij van resten vloerbedekking verplaatsbare paadjes hebben gemaakt voor Pim. Hij is altijd vloerbedekking gewend en is doodsbang voor het laminaat in ons nieuwe huis. We hebben van alles geprobeerd om hem te laten wennen, maar hij weigert volkomen. Nu kwam mijn vriend met deze oplossig, en het is zo grappig. Pim here to brighten your day!
 12. Suuzan_

  Knorren bij inspanning

  Hallo, Pim (1 jaar, mannelijke NHD) oogt op elk gebied kerngezond, nu weet ik dat konijnen wanneer er wel degelijk iets aan de hand is dit niet snel laten merken, dus toch heb ik twijfels. Mijn vriend en ik zijn net samen gaan wonen, dus in tegenstelling tot bij mijn ouders heeft Pim alle ruimte om vrij rond te huppelen. Het valt mij dan nu ook steeds vaker op dat als hij aan het rennen is, hij knorgeluidjes maakt. Alsof ademen dan lastiger wordt ofzo. Verder weerhoudt hem dit niet van rondrennen en sprongetjes maken. Wel valt het me tegenwoordig steeds vaker op, vroeger alleen als ie een langere afstand rende en nu ook als hij gewoon aan komt huppelen. Echter merk ik op geen enkel ander gebied iets aan hem. Zijn eetlust is beter dan hij ooit geweest is, ik kan zo drie keer per dag zijn hooi aanvullen en dan nog eet hij zijn bakje met biks savonds gulzig leeg. Ook zijn zijn oogjes open en helder en zie ik zowel bij zijn neusje als oogjes geen vocht. Waar ik zelf op uit kom als ik ga googlen, is snot, maar is het mogelijk dat ie dan alleen dit ene symptoom vertoont, en verder helemaal niks? Ik twijfel of het iets is waarvoor ik de DA zou moeten bellen, of of het iets is wat sommige konijnen gewoon doen net als bijvoorbeeld geluidjes maken bij het drinken.
 13. Oh en bedankt voor het linkje trouwens! Heb ik inderdaad wat aan.
 14. Echter hangt zijn hooi nu veel dichter bij zijn toiletbakken dan voorheen, maar nu is het viezer?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .