Ga naar inhoud

Laura8312

Members
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Laura8312

  1. Ik heb 3 konijnen. 1 gecastreerde ram (Buddy, zwart), 1 gecastreerde voedster (Teddy, bruin) en 1 ongecastreerde voedster (Balou, wit). Ze zijn volledig vrij en hebben alleen hokken voor beschutting, hooi en poep en plas plek.

     

    Ik heb ze alle 3 geadopteerd. Buddy en Teddy waren al samen toen ze nog jong waren en zijn goed de puberteit doorgekomen. Balou heb ik sinds februari.

    Ik heb ze rustig gekoppeld. Dit ging niet zonder slag of stoot. Vooral Teddy vond Balou echt niet leuk. De eerste keer dat ik ze aan elkaar voorstelde ging dat ook meteen fout. Maar na rustig aan, ze weer voorstellen, ging dit stap voor stap beter.

     

    Ondertussen is dit een tijd super goed gegaan. Ze liggen/lagen vaak samen, samen eten, drinken en achter elkaar aan rennen uit nieuwsgierigheid. Teddy is sowieso de dominante. En Balou is super onderdanig.

    Ze zaten afgelopen zomer bij mij binnen, met de optie om naar buiten te gaan. Maar ik heb vanaf februari geen huis meer en moet dan waarschijnlijk terug naar mijn ouders waar ze verplicht buiten moeten. Opzich geen probleem, maar daardoor heb ik ze nu wel naar buiten verhuisd een paar weken geleden. Zodat ze hun wintervacht kunnen gaan groeien.

    Sindsdien gaat het minder goed. Niet dat het heel slecht ging, maar een paar weken geleden had Balou een wond onder haar oor. Ik weet vrijwel zeker dat Teddy dit gedaan heeft.

    Sinds 2/3 dagen merk ik dat Teddy super veel achter Balou aan zit. Ze mag er niet bij komen zitten en eigenlijk durft ze ook niet echt meer in de buurt te komen. Ze lagen ook vaak op 1 plekje met zijn 3e als ik 's ochtends beneden kwam. Maar daar zit Balou de afgelopen dagen ook niet echt bij.

     

    Balou was deze avond weer flink angstig merkte ik en ik zag Teddy haar ook in der gezicht bijten. Ik heb ze met zijn 2e bij elkaar gezet in de hoop dat ze allebei bedaarde. Natuurlijk met toezicht van mij!

    Dat had ik beter niet kunnen doen. Teddy viel Balou meteen aan. Ik dacht: geef het even tijd en het leek 5 minuten ook wel goed te gaan, maar al snel viel Teddy weer aan. Iedere keer ingrijpen, en dan ging t weer even goed. Maar op een gegevens moment ging Teddy er zo hard op, dat Balou hard piepte/krijste. Toen heb ik ze snel uit elkaar gehaald.

     

    Balou heb ik ook nog nooit iets terug zien doen. Ze is het aller liefste konijntje wat ik ooit heb gehad. Alleen heb ik het gevoel dat ze de konijnen taal niet goed snapt.

    Ik heb ze nu even uit elkaar gehaald, maar zal ze zo voor de nacht weer bij elkaar moeten doen.

    Wat moet ik verder doen? Iemand tips? Ze gewoon laten en het zelf uit laten zoeken? Ingrijpen en opnieuw koppelen?

    2 koppels zijn geen optie door de verandering in mijn thuis situatie, maar een konijntje weg doen vind ik ook weer heel verdrietig 😞

    Screenshot_2022-10-11-00-37-45-860_com.google.android.apps.photos.jpg

    IMG_20221011_001030.jpg

  2. Hallo allemaal,

     

    Ik heb nu een half jaar mijn konijntjes. Ze doen het super goed, maar hooi eten blijft bij ze een wat lastiger dingetje.

     

    Ik heb mijn bunnies overgenomen van buren. Zij hadden ze in een impuls aangeschaft en hadden totaal geen idee waar ze mee bezig waren. Ze kregen alleen maar gemengde brokken te eten en verder niks. Dus toen ik ze van hun overnam was het nogal zoeken naar wat ze wel en niet aten. In het begin was hooi niet zo'n mega groot probleem, maar hoe ouder ze werden hoe kieskeuriger ze worden.

     

    Mijn vorige konijntjes aten gewoon weidehooi wat ik bij PetsPlace haalde. Toen heb ik dus ook nooit verder hoeven kijken dan dat. Maar de 2 draken die ik nu heb zijn dus echt wel heel erg moeilijk.

     

    Van de week ben ik aan Timothy hooi begonnen, nog met kruiden ertussendoor. Ik had ze nog nooooit zoveel hooi zien eten!! Ik ben in een 1,5 week door 1 kg hooi gegaan. Dat is echt extreem veel voor ze!

     

    Ik heb veel info online proberen te vinden over alle soorten hooien. Maar de meeste info die ik over Timothy hooi kan vinden is niet uit Nederland.

    Ik wil nu natuurlijk niet meer zakjes van 500 gr blijven kopen, dit wordt een veel te dure grap. Alleen kan ik echt totaal niet vinden waar ik in grotere hoeveelheden Timothy hooi aan kan schaffen. Ook vind ik Timothy hooi nogal duur, daar staat het natuurlijk ook bekend om. Heeft er iemand adresjes waar je dit tegen een redelijke prijs kan kopen? Heeft er iemand nog andere ideeën?

     

    Zoals ik al zei ben ik nogal zoekende, dus alle tips zijn welkom. En het is nooit te laat om nieuwe dingen te leren! :)

     

  3. Ze reageerde vooral verbaasd! Begrijpelijk!

    Maar ze zeiden eigenlijk vooral goed in de gaten houden, want ze konden nu niet zo heel erg veel doen.

    Vooral hooi laten eten en goed laten drinken.

    Dus eigenlijk precies wat jullie allemaal zeiden.

     

    Ik had inderdaad al gebeld, maar ivm de verjaardag nog niet gereageerd 😌

     

    Buddy en Teddy gedragen zich wel ietsjes anders dan normaal, maar wat verwacht je...

    En ze hebben totaal geen zin in eten, want absoluut niks voor hun is.

    Ik heb ze daarom wat kruiden en johannesbrood gegeven. Dat hebben ze wel gegeten gelukkig.

     

    Ik check ze nu ieder 1 á 2 uur. Meer kan ik nu toch niet doen.

     

    Bedankt voor al jullie reacties!!

     

    • Vind ik leuk 1
  4. Hoi Allemaal!

     

    Mijn vriend is vandaag jarig en daar hadden we soesjes en tompoezen voor gekocht. Deze hadden we gisteren buiten gezet aangezien het vannacht -8 graden is geweest en de diepvries dus niet nodig is.

     

    Nou dacht ik dat ik de doosjes zo had neer gezet dat mijn konijnen er niet bij konden. Niets is minder waar natuurlijk...

     

    Ze zitten in een ruime ren en een nog ruimer hok op ons balkon. Ik had ze ook in de ren gelaten zodat ze zelf hun plekje konden kiezen waar ze konden slapen ivm de kou. Normaal gesproken doe ik ze gewoon 's nachts in het hok, maar nu dacht ik dat het toch slimmer was om ze wat meer ruimte te geven ivm de kou.

     

    Nou zijn ze dus toch bij de tompoezen gekomen (gelukkig de soesjes laten liggen!). Ze hebben ruim de helft van het doosje tompoezen leeg gegeten toen ik vanochtend wakker werd.

    Het zijn nog jonge konijntjes, ruim een half jaar oud. Toen ik vanochtend bij het hok kwam, lagen ze allebei helemaal onderuit in een foodcoma (zo gezegd). Ze bleven in eerste instantie ook liggen toen ik het hok open deed en er wat ging rommelen. Dit doen ze normaal niet.

    Daarna begonnen ze wel actiever te worden gelukkig, maar ondertussen zijn ze niet meer te stoppen. Ze springen overal op, onder en doorheen!

     

    Normaal gesproken zijn ze redelijk rustig. Ze houden van avontuur, maar zijn redelijk afwachtend altijd. Nu totaal niet...

    Ik maak me nogal veel zorgen en ben eigenlijk bang dat ze vandaag nog ergens dood neervallen. Maar dat hoop ik absoluut niet natuurlijk!!

     

    Heeft er iemand tips voor wat ik kan doen? Of iemand ervaring? Of gewoon geruststelling?

     

    Dank jullie wel alvast! 

  5. Vanochtend is het nog erger geworden. Haar pootjes niet zo, maar wel de plek in der nek. Die plek was echt dubbe  zo groot geworden. En nu ook echt kaal. Ook lijkt het dat er minder vacht rond haar oren en ogen zit.

    Je zag ook echt dat ze pijn had. Toen ze op de behandel tafel stond, sprong ze de hele tijd in mijn armen. Uiteindelijk gevraagd of de DA een handdoek had en dat scheelde echt enorm en werd ze gelukkig ook rustiger!

    De DA heeft vanochtend wat vacht afgenomen en op kweek gezet. Ik heb pijnstillers, een crème voor haar pootjes en creme voor haar borst gekregen. Zij had het niet over sore hocks.

    Antibioticakuur hebben we het wel over gehad, maar de DA was bang dat het dan allemaal een beetje veel zou worden. Maar we wachten even de test af en kijken dan verder.

    We hopen vooral dat ze zich door de pijnstillers beter gaat voelen, waardoor misschien de rest van haar lichaam beter geneest. 

     

    Ik heb nadat ik bij de huisarts ben geweest, het hok verzet. We hebben gelukkig een overkapping waar ze onder mochten van mijn ouders. Onder de overkapping liggen stenen waar ik voor nu even oude zachte gordijnen op heb gelegd. Ik heb in het hok nu oude handdoeken gelegd. Normaal heb ik zaagsel en hooi, maar ik heb begrijpen dat dat dus niet zacht genoeg is(?).

    Ik ga zeker ook kijken naar het vetbed! Dankjewel voor de tip @Renske34!

    Normaal staan ze wel op stenen, maar dat wilde ik misschien al gaan veranderen in de lente. Maar nu dus zeker! Mijn vader was gisteravond al meteen bezig met allerlei oplossingen bedenken 🙂

     

    Nadat we alles hadden verplaatst, was het weer tijd om te gaan werken, dus ik zie vanavond pas weer hoe het met der gaat

  6. Hallo allemaal,

     

    2e kerstdag (gister) viel mij op dat 1 van mijn 2 konijntjes op haar achterpoten maar heel weinig haar heeft. Ik ben natuurlijk meteen gaan controleren en schrok enorm. Het blijkt dat ze helemaal geen haar op de onderkant van al haar pootjes heeft. Haar achterpootjes zijn er erger aan toe dan haar voorpootjes. Op haar achterpoten ziten ook nog plekjes die er enorm geïrriteerd uit zien, maar gelukkig zijn het geen open wondjes. (Zie foto, is gister gemaakt)

     

    Natuurlijk mijn andere konijn ook meteen gecontroleerd, maar hij heeft nergens last van gelukkig!

     

    Ik maak me alleen best zorgen en ben dus onderzoek gaan doen. Mijn nijntjes zitten buiten, dus ik kwam ook meteen tegen dat als het te nat is, dat dat tot irritatie kan lijden. Dus dat is een probleem geweest vorige week, maar ik dacht, dat zal nu dus niet meer zo'n groot probleem zijn. Ik was iets gerustgesteld en heb het dus even gelaten voor wat het is.

     

    Vandaag kom ik terug van mijn werk en ben natuurlijk meteen gaan checken. Helaas was der pootjes achter nog kaler en had ze ook een kalende plek in haar nek. Het was al erg laat, maar gelukkig was er nog 1 dierenarts open die ik telefonisch kon bereiken. Zij vertelde zolang ze eet en poept heeft het geen hoge spoed. Maar wel absoluut naar de DA gaan morgen. Dus morgen sta ik om 8 uur meteen bij het inloop spreekuur bij de DA!

     

    Toch ben ik benieuwd naar al jullie kennis! Misschien dat jullie mij wat meer kunnen vertellen over wat er aan de hand is.

     

    Oh en de DA vertelde ook dat het fijn was om iets van doeken of dekens in het hok te leggen, dat is zachter aan haar pootjes. Dus dat heb ik nu ook gedaan.

    Ik hoop dat jullie mij meer kunnen vertellen!

     

    IMG-20181226-WA0002.jpg

    IMG-20181226-WA0003.jpg

    IMG-20181226-WA0004.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .