Spring naar bijdragen

Baloe&Puck

Members
 • Aantal bijdragen

  4
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Baloe&Puck

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt voor jullie reacties! Het gaat gelukkig nu erg goed ja! De reden dat we dachten dat we het wel konden proberen was dat ze tegen de ren aan het duwen waren af en toe als poging ter ontsnapping. Maar eentje is er zelfs al overheen gesprongen, ze mogen dus ook niet los in de ren als wij er niet zijn. Ik had ook al met het Knaagspoor gebeld, die had hetzelfde advies en die dacht zelfs dat doordat het in de woonkamer is gebeurd, dat daarom het gedrag van Baloe ineens anders wordt, wat meer onzeker. We laten ze dus nu lekker in het hok + ren. Het rennetje is alleen wel echt te klein dus deze gaan we nog uitbreiden. Nogmaals bedankt voor de tips! Hopelijk kunnen ze over een paar maanden weer gwn lekker los lopen!
 2. Hallo allemaal! mijn vriend en ik hebben inmiddels een jaar een koppeltje, Baloe (ex-ram) en Puck (voedster). Echter gingen ze 2 weken geleden in de woonkamer vechten met elkaar doordat ze van een hard geluid schrokken. We hebben ze weer op neutraal terrein gekoppeld (badkamer). Hier zijn ze een week verbleven. We hebben een groter hok aangeschaft met daaromheen nog een ren van panelen. Het gaat super goed, ze zitten daar nu al 4 dagen in. Ze wassen elkaar, slapen tegen elkaar aan etc. Vandaag wilden we de volgende stap ondernemen. Namelijk de ren weghalen en het hok open zodat ze weer (zoals voorheen) in de woonkamer los kunnen. We hebben daarvoor alles gepoetst, gedweild etc. Maar dit heeft blijkbaar niet geholpen. Baloe had, net zoals toen ze aan t vechten waren, zijn staartje weer de lucht in en keutelde veel en was ineens weer compleet schichtig naar Puck toe. Waardoor puck weer in de aanval ging door Baloe’s gedrag. We hebben ervoor gezorgd dat het vechten niet doorzette door onze stem te verheffen. Hierna rende Baloe vooral weer bang weg voor puck terwijl Puck rustig gedrag vertoonde maar zodra ze te dichtbij kwam rende hij weg. Maar met zoveel kabaal en angst dat Puck daar weer op reageert. Op gegeven moment ging eentje drinken op de bovenverdieping van het hok en de ander sprong er even later bij en verbleef op de benedenverdieping. We hebben toen het hok weer dicht gedaan. Nadat ze merkten dat ze niet weg konden vertoonde ze weer normaal gedrag. Baloe rende niet meer weg en Puck gedroeg zich zoals de hele tijd al, normaal. Het lijkt dus aan Baloe te liggen. Nu ze weer in het gesloten hok zitten liggen ze weer naast elkaar en is Baloe niet meer bang. Weer een super lang verhaal maar hopelijk kunnen jullie ons helpen. We zijn echt radeloos. Hen voor de rest van hun leven in het hok laten is niks... Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze het in de woonkamer ook goed doen...?
 3. Hoi Evee, Bedankt voor je reactie! We hebben het zojuist weer in de berging geprobeerd. Wij waren ook erg bang dat we inderdaad weer een stapje terug gingen vanwege de korte sessie. Maar zo leek het niet te gaan, ze gingen verder waar we gisteren gebleven waren. Baloe stampend als Puck naar hem toe ging. Maar totaal geen hoog stress niveau, rustige ademhaling en lekker hooi eten en water drinken. Algauw liet Puck hem met rust en gingen ze samen eten waarbij Baloe steeds dichterbij Puck durfde zonder hard weg te rennen. Uiteindelijk na wat groenvoer heeft Puck het hoofdje van Baloe gelikt en even later was Baloe weer Puck aan het wassen. Het ging dus aardig goed. Samen eten en ze vertoonden weer het normale gedrag als vanouds. Behalve dat je wel nog merkt dat Baloe nog wat op zijn hoede is maar hij rent niet meer weg. Ze deden ook af en toe binkies. Ik ben geen expert maar volgens mij ging dit dus goed? De oorzaak van het vechten kwam door een onverwachte harde knal. Ze renden in paniek alle kanten op, en op de een of andere manier richtten ze die paniek een halve minuut later op elkaar. Dus ik denk (gelukkig) niet dat ze uit elkaar gegroeid zijn. Bedankt voor de tips, ik wist helemaal niet dat ze naar de opvang konden voor een koppeling! Mocht dit allemaal niet lukken dan is dat zeker wat we willen doen. Heb je misschien nog een paar tips, zoals na aanleiding van vanavond dat ze elkaar weer gingen wassen? Zou het dan later in de week de volgende stap zijn om ze weer kennis te laten maken in de woonkamer? Alvast bedankt!😃 + de foto is dat Baloe aan het eten was en Puck aan het relaxen daarnet!
 4. Hoi allemaal, Ik heb 2 konijntjes: Baloe (ex-ram) en Puck (voedster). Ze zitten van kleins af aan al samen en schelen maar een maandje van elkaar. Ze zijn nu ongeveer een jaar oud en ging altijd lief met elkaar om, wassen, eten, slapen etc. Sinds vrijdag is er een ruzie ontstaan en vlogen ze mekaar aan met plukken haar + bloed aan de oortjes. We hebben ze uit elkaar gehaald en konden een extra hok lenen waardoor ze apart zitten. We hebben geprobeerd hen weer even bij elkaar te zetten in de woonkamer waar ze altijd loslopen maar ze vielen mekaar meteen weer aan. Daarna op neutral terrein (de gang), echter was het weer een vechtpartij met gillen. Vroeger hebben ze weleens daar rondgelopen dus misschien niet helemaal neutraal.. We kozen toen voor de berging onder ons huis. Dit hebben wij gisteren geprobeerd. Met een goed resultaat. Ze begonnen eventjes weer te vechten met plukken haar maar helemaal niet heftig en met tussenpozen. Daarna gaf de Baloe het al gauw op en ging Puck hem berijden. Echter liet hij dit even toe en vluchtte daarna meteen met gebrom en gestamp. Zo ging het de hele tijd door, elke keer probeerde Puck hem te berijden maar vluchtte Baloe hard weg. Ze hadden wel af en toe hun rust momenten vooral Puck. Puck zat vrijwel alleen maar het hooi te eten en op een gegeven moment zaten ze rustig samen te eten. Ook lagen ze tegenover elkaar te slapen en was van beide hun ademhaling rustig. Baloe hield Puck wel continu in de gaten en zodra Puck weer ging jagen, ging Baloe weer vluchten. Na 2 uur in de berging gezeten te hebben, moesten we (mijn vriend en ik) toch echt naar bed en de konijnen ook weer in hun hok. Ik lees overal dat ze op het neutrale terrein zo lang mogelijk moeten, het vervelende is echter dat ze in ons huisje overal al zijn geweest, ook op de badkamer omdat de deur weleens op een kier staat (gelijkvloers appartement). Dus daar kan ook geen koppeling plaatsvinden. Wat kunnen wij het beste doen? We zijn van plan vanavond weer naar de berging te gaan (wat eerder, zodat ze langer samen zijn) en de ruimte ietsje kleiner maken zodat Baloe niet al teveel kan vluchten. Maar ze zullen toch aan het einde van de avond weer naar het hok moeten omdat we geen toezicht hebben in de berging + iedereen kan er komen en ze meenemen. Maar stel het gaat goed, kunnen ze dan alsnog dezelfde avond in hun eigen (opnieuw schoongemaakte) hok? Of lopen we dan te hard van stapel? Ik hoor het graag !
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .