Spring naar bijdragen

Snuffels

Members
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Snuffels

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Snuffels

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hallo Om me voor te bereiden op de komst van ons nieuw konijntje (voedster die bij onze ram wordt geplaatst die we al 2 jaar hebben) ben ik allerlei nieuwe leuke speeltjes aan het kopen, maar ik vroeg me af of ik de oude speeltjes die mijn ram nu heeft (brug, voedselballetje, knaagspeeltjes, kartonnen graafdozen...) ook in het hok mag leggen bij terugkeer? Of gaat dit te veel ruiken naar de ram en zal dit de koppeling thuis vermoeilijken? Zelfde vraag met oude knuffels. Was ik die eerst goed en leg ik ze dan terug? Of mag ik ze laten liggen met zijn geur op? Ik wil uiteraard wel dat hij nog zijn knuffelvriendjes 'herkent' maar niet dat ze tussen hem en het nieuwe konijn komen...
 2. Ons konijn zit ook op parket in een huurappartement. Wanneer hij knaagt of graaft gaat de parket niet meteen stuk, maar na een jaar zagen we toch dat het plekje waar hij steeds krabde,, wat lichter was van kleur en ruwer aanvoelde, dus een soort beschermlaagje eraf gekrabd. Nu hebben we tapijt gelegd in zijn hok en kartonnen platen waar hij kan graven. Ook wanneer het konijntje soms een accidentje heeft of nog niet zindelijk is, of zelfs groentjes/fruit eet en daarbij iets te veel 'sap' morst, kan dat snel plekken geven op je parket. Dus beter afschermen denk ik 🙂
 3. Hallo Binnenkort krijgt ons konijn (Snuffels, gecastreerde ram) een vriendinnetje (gesteriliseerd). Op hetzelfde momenten zullen we ook verhuizen, dus vraag ik me af hoe ik daar het beste mee omga zonder dat mijn huidige konijn te veel stress ervaart door de veranderingen. Als we nu in onze oude huis iets veranderen, dan krijgt hij vaak stress en moet hij zich lange tijd aanpassen. Ik vraag me dus af of ik de 2 veranderingen (verhuis en koppelen) best combineer, of wat tijd tussen laat (eerst verhuizen en later koppelen). Maar ik weet ook dat bij het koppelen het best een nieuwe leefruimte wordt gemaakt zodat het 'oude' konijn niet te territoriaal is. Ze worden normaal gekoppeld in het asiel zelf. Ik zou mijn konijn Snuffels daar dan een weekend laten om te koppelen en de verhuis af te ronden en tegelijk hun nieuwe hok (in het nieuwe huis) klaar te zetten. Of zou ik beter Snuffels eerst laten wennen aan het nieuwe huis en binnen enkele weken koppelen, maar dan moet ik hem tijdelijk op een andere plek zetten dan waar het nieuwe hok zal komen, anders zal hij daar te territoriaal over doen? Bijkomende vraag: wat is het beste met twee konijnen: elk een eigen 'toiletbakje/hoekje' of een grote bak waar ze alle twee in kunnen gaan?
 4. Dit is de nieuwe situatie voor 's nachts. Ik probeer hem even enkel 's nachts hierin te laten en overdag vrij doorheen het appartement, als dat niet werkt laat ik hem permanent in dit hok maar dat vind ik zelf nog zieliger aangezien hij gewend is om rond te lopen overdag en de ruimte sowieso bunny-proof al is voor hem. Hopen dat optie 1 helpt!
 5. Zoals hierboven al vermeld, vrees ik dat ik te weinig ruimte voor 2 kan maken en ze dan opnieuw te dicht op elkaar zitten, met opnieuw problemen als gevolg. Ook moet hij idd nog gecastreerd worden + extra kosten van voeding, vaccins baren me zorgen. En schrik dat ze dan met 2 ons huurappartement gaan vernielen, want je weet natuurlijk nooit welk karakter je krijgt.
 6. Zou hier inderdaad ook graag eens een foto van zien, lijkt me de ideale oplossing!
 7. 's nachts zit hij inderdaad in een hokje van 1,5m2, van 12u tot 8u 's nachts max. Ik kan inderdaad proberen om een grotere ren te maken, ik heb panelen staan die een meubelstuk beschermen. De reden waarom ik dit nog niet eerder heb gedaan is omdat ik in de veronderstelling was dat hij de hele dag door wel alle ruimte heeft (het hele appartement) en ik dus er niet van uit ging dat hij zich 'opgesloten' voelt. Hij bijt ook enkel aan zijn pootje als hij uit zijn hok is overdag op 1 bepaalde plek in het appartement, nooit 's nachts in zijn hok of ergens anders. Ook omdat ik hem al 2 jaar heb en hij dit pas sinds 3 maanden is beginnen doen. Mijn eerste idee was dat hij het vooral doet om aandacht te vragen? Want als we hem erop aanspreken, loopt hij weg en doet hij binky's en vraagt hij aaitjes. Hem verkeerd aangeleerd dat hij op die manier aandacht krijgt denk ik dan? Of iets met territorium, want is ook begonnen sinds we met z'n tweeën constant thuis zijn? Een maatje is geen optie door het plaatsgebrek in ons huurappartement - ik heb genoeg plek om een grotere ren te maken voor 1, maar voor 2 konijnen vrees ik dat ze dan opnieuw te weinig ruimte zouden hebben - en de schrik dat die twee alles gaan verwoesten 😛
 8. Snuffels

  Stress bij konijn

  Hallo In mijn vorige post had ik het over mijn konijn (mannetje) die vaak aan zijn pootje en nagels beet/trok. De dierenarts heeft hem onderzocht en er is niets aan te zien. Nagels, pootjes, vacht... alles is in orde. Ze zei dat het wel door stress kan komen of om aandacht te vragen. Hoe kunnen we zijn stress verminderen? Hij loopt overdag altijd rond in ons appartement, heeft heel wat dozen om in te graven, aan te bijten, knuffels, komt vaak om aandacht vragen bij ons, heeft een paar vaste plekjes waar hij graag slaapt, altijd genoeg hooi, water... Ik weet niet wat we nog meer kunnen doen of hoe we de stress kunnen verminderen. Sinds we veel thuis zijn met de corona vindt hij het misschien té druk? Of zou hij verwachten dat we hem constant aandacht geven nu we thuis zijn? Hoe kunnen we dit 'afleren', want we kunnen hem niet 24/24 aaien en ermee spelen natuurlijk. Ik weet dat een ander konijnenmaatje het beste zou zijn, maar is geen mogelijk voor in ons appartement op dit moment. Later wel, maar nu nog niet dus daar niet op hameren ajb.
 9. Hallo Mijn (ongecastreerd mannetje) konijn doet heel raar de laatste paar weken. Er is een plek in het huis waar hij vaak gaat krabben en aan de deur gaat krabben/bijten. Telkens wanneer hij op die plek op de grond graaft, trekt hij erna ook aan zijn achterpoot. Alsof hij iets uit zijn vacht wilt trekken of alsof hij aan zijn poot/nagel trekt. Maar als ik dichtbij kijk, is het vooral toch aan de bovenkant van zijn poot en niet echt zijn nagels. We hebben onlangs zijn nagels geknipt op goede lengte, maar hij bijt nog steeds aan die poot en ook gewoon steeds op die ene plek in huis, nooit wanneer hij zich aan het wassen is of op een andere plek. Ook zijn pootjes onderaan zijn niet abnormaal. Hij heeft altijd wel wat last gehad van rode ondervoeten, mini-sore hocks bij wijze van spreken maar het is niet erger dan anders. En als ik hem oppak, mag ik gerust over zijn pootjes wrijven, wat duwen, aan zijn nagels komen... hij trekt zijn poot niet weg dus het lijkt niet alsof hij pijn heeft... Hij loopt ook gewoon normaal rond, doet binky's, eet normaal... heel normaal gedrag voor de rest. Ik heb filmpjes bijgevoegd via de link: https://streamable.com/gyggnz Daar lijkt het echt wel erg, alsof hij echt iets uittrekt, maar hij heeft nog nooit echt een pluk haar of iets anders uitgetrokken. Als het echt te erg wordt, ga ik sowieso naar de dierenarts, maar wil met deze coronamaatregelen nog even wachten tot ik weer veilig buiten kan komen... Is dit erg wat hij doet of wat zou hier de reden voor kunnen zijn? Doet hij dit voor aandacht (we zijn nu nochtans constant thuis) of doet hij zichzelf bewust pijn ??? Ik kom er gek van en weet geen verklaring voor dit gedrag. Ik hoop dat hij zichzelf geen te erge pijn doet...
 10. Hallo! Ik ben op zoek naar een konijnenren, niet per se om mijn konijn Snuffels in te huisvesten, maar om een duur meubelstuk te beschermen en de ren er dus omheen te zetten. Ik zoek dus een ren die je als het ware kan 'openvouwen', losse panelen die wel gemakkelijk aan mekaar vast te maken zijn. Ik vind er heel wat in de vorm van een rechthoek of zes-/achthoek maar nergens is duidelijk of je ze ook in een nieuwe 'vorm' kan uitvouwen, een soort L-vorm rond het meubelstuk dat tegen twee muren in een hoek staat. Als jullie begrijpen wat ik bedoel 😅. Hebben jullie aanraders van rennen? Op de foto's staan het soort ren dat ik overal tegenkom maar ik hoor graag ervaringen, of deze ren open kan vouwen en geschikt is voor binnen en welke merken jullie goed vinden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .