Ga naar inhoud

Desiree Dijksterhuis

Members
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Desiree Dijksterhuis

  1. Boven verwachtingen het uitstekend gegaan, zoals ik ook hoopte, ik had er meer last van dan hun . Toen het losbarstte gingen ze netjes het nachthok in en langzaam aan kwamen ze er ook weer uit, ik ben er de hele tijd bij geweest om te observeren en dat voelde voor mij goed. Kortom een mooie wisseling van het jaar.

     

  2. Dank voor jullie duidelijke en verhelderde antwoorden. Het lijkt redelijk goed te gaan ondanks het vuurwerk. Ik heb er voor gekozen om het dit jaar aan te kijken en tijdens het vuurwerk bij hun te gaan zitten naast het hok, dit om te kijken hoe ze reageren. Tot nu toe lijkt het goed te gaan, maar het echte knallers moet nog beginnen uiteraard. We hebben een gedeelte extra dicht gemaakt een soort extra nachthok, dit om het vuurwerklicht tegen te gaan en ze de extra ruimte te geven. Extra appeltje en groenvoer wat ze heerlijk vinden zit toegevoegd met snoepgoed voor de Nijntjes. Ik denk dat ik er meer last van heb dan hun, althans dat hoop ik dan ook. Ze staan onder een grote overkapping en naar mijn mening ook veilig zeker met mijn eigen toezicht.

    wanneer ze in paniek gaan raken of zoals eerder gebeurde met de voedster, dan pik ik ze eruit en ga met ze in de s huur zitten. Meer kan ik helaas niet doen. Ik hoop op een goede jaarwisseling voor de Nijntjes. Voor luie uiteraard ook, dank voor jullie respons de afgelopen periode.

  3. Dank voor je bericht. Dit is het eerste jaar met vuurwerk ze zijn net 7 mnd oud. Toch maak ik me zorgen omdat de voedster bij het slijpen met een slijpmachine hele hoge geluiden maakte en ze zich toen als dood liet neervallen, heb toen meteen gehandeld om de voedster op te pakken en te troosten, dit leek te helpen, maar ze is wel bang van dat soort geluiden. Vuurwerk is natuurlijk iets anders. Ik zal hoe dan ook tijdens het vuurwerk bij ze buiten blijven om te observeren. Maar ik zou graag een prettigere oplossing willen omwille van de beestjes. Nu reageren ze best wel gestrest en wat angstig als ze in de tuin loslopen. 

  4. Blij dat ik vanmorgen goed nieuws heb mogen brengen betreft ons viertal, begint vandaag de onrust.

    er lijkt veel onrust tussen twee konijnen en deze geven het stokje door naar de andere twee. Wat nu te doen?

    de. Voedster 7 mnd  vertoond veel rijgedrag aan een ram van bijna drie jaar en dat gaat nu op en af. Als ze geen controle lijken te krijgen gaan ze met zijn tweeën achter de jongste ram en voedster beide 5 mnd  aan rennen. Hmmm begin me toch weer zorgen te maken. Ook omdat ik niet weet hoe het vannacht zal gaan. Ik begin toch te neigen naar twee koppels als ik dit zo zie.

    iemand tips en of advies? De grootste zorg is de oudste voedster van 7 mnd, zij lijkt de dominantste en de ram laat weer dominantie zien naar die andere twee van 5 mnd en jaagt ze op. Moet ik me zorgen gaan maken of hoort dit bij een groep van vier?

  5. Ik zal eerlijk een antwoord geven zover ik dat kan. Anderhalve dag is nog erg kort, toch begrijp ik jouw zorgen. Ik weet dat konijnen doorgaans de hele dag eten.

    zonder dat ik met mijn vinger wijs, stel ik de vraag of je een gezondheids check gedaan hebt bij de dierenarts, is gelukkig niet zo duur, hier kost het 17.50.

    ook dat zegt natuurlijk niets het is ten slotte maar een soort apk keuring.

    maar je kan dan ook je zorgen uitspreken en overleggen met een deskundige, advies is gratis. Dan ook de vraag of ze geënt zijn, zeer belangrijk en ik kan helaas uit ervaring spreken wat ( volgens de fokster waren onze konijnen geënt ) helaas veel verdiet,zorg en megaaa duur is geworden. Kortom, een Nijntje overleden en 1500 euro zonder jokken armer. En ja, ik zou de ram laten castreren anders een nestje wat niemand wil. En dan wordt alles echt heel anders.

    kortom dit is wat ik kan meegeven, ik ben inmiddels al 15 jaar uit de Nijntjes geweest en toen wist ik nie5 alles, nu ook niet er is nog veel te doen mbt deze superdiertjes.

    ik wens je heel veel succes, 

  6. Ik heb drie konijnen ( zaterdag worden ze gekoppeld door Konijnenopvang Hazel ) mijn ervaring is inderdaad dat ze zelf naar me toe komen, de oudste voedster komt regelmatig naar mij toe en zoekt ook onze andere dieren op. Ik heb hier veel last van dat ze alleen is maar heb goede hoop dat het koppelen goed gaat. Onze andere twee nijnen lopen in de ochtend door de tuin te rennen en te rauzen en sinds gisteren laten ze steeds meer toe. Vergelijk het als katten, zij hebben ook personeel net als konijnen, 

    ze weten steeds beter wanneer ik kom schonen en groenvoer ga geven en het mooie is dat ze dan naar me toe komen zonder dat ik hierop afdwing.

    ik heb geleerd dat de dieren zelf bepalen wanneer ze extra aandacht willen en ik geef hier gehoor aan. Kortom, de hele dag lopen ze los in de tuin ( om en om natuurlijk ) en dat is heel ruimtelijk, en wat is nu mooier dan te zien dat de dieren plezier hebben van elkaar, ik geniet al van het kijken wat een bijzonder aanzicht is.

    en pik de momentjes die zij mij geven.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .