Spring naar bijdragen

Enomis

Members
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Enomis

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hier even een update! Ik heb de Cat Mate C3000 besteld en zojuist een paar keer getest. Hij is inderdaad niet heel nauwkeurig, als ik 30 gram aangeef, dan komt er 21 of 23 gram uit. Zou het misschien komen doordat de brokken groter zijn dan kattenbrokken? Ik gebruik de Science Selective brokjes. Gebruik jij die ook @eefjelien? Ik zou dan denk ik wel 10 gram meer instellen dan gebruikelijk.
 2. Dank dank voor alle uitleg! πŸ˜„ Fijn om te weten. Ik denk dat dit hem dan voor mij gaat worden. Bij de voederautomaat in de tweede link die ik postte ben ik ook een beetje bang dat hij wat sneller vast loopt als ik zo de reviews lees. Bedankt voor de hulp!
 3. Oh! Ik had er geen idee van dat dat bij konijnen ook gebeurde haha πŸ˜„ @eefjelien Ja super bedankt! Dit is wat ik wilde weten πŸ˜„ Dit klinkt inderdaad prima voor de sporadische noodgevallen, een paar meer of minder brokjes is geen ramp. En aan de stevigheid valt vast nog wel wat te knutselen. Wat je zegt over de porties begrijp ik niet helemaal... Het apparaat geeft dus standaard 10 gram per portie? Dit kun je zelf niet instellen? En kun je dan het apparaat eventueel ook meerdere keren op een dag, of meerdere dagen brokjes laten geven?
 4. Thanks @Evee! Je hebt gelijk hoor dat het eten een controlemoment is! Een hele tijd terug had mijn konijn eetproblemen en toen heb ik een goede camera geΓ―nstalleerd, zodat ik het altijd goed in de gaten kan houden (of terug kan kijken) als ik even weg ben van huis haha. Best een aanrader! De voederautomaat is ook niet bedoeld als vervanging van het zelf voeren, maar meer voor de nood / aanvulling. Wel jammer hoor dat er geen markt voor konijnen hierin is. Ik zit nu te kijken naar twee soorten: https://www.zooplus.nl/shop/honden/voerbak/automaten/voerautomaat/633845 Ik zou deze zo kunnen installeren in zijn verblijf, dat alleen het voederbakje onder zijn ren doorschuift. Dan kan hij niet bij de rest van het apparaat komen. Of zou zoiets meer geschikt zijn?: https://www.zooplus.nl/shop/honden/voerbak/automaten/voerautomaat/601499 Die met de chipvariant lijkt me inderdaad heel handig voor als je meerdere katten hebt! Helaas hebben konijnen meestal geen chip πŸ˜›
 5. Hoi! Graag wil ik een automatische voederautomaat met timer aanschaffen voor mijn konijn, voor de biks. Gewoon puur als aanvulling, omdat ik wel eens onregelmatige werkdiensten heb, en het fijn vind om het eetritme van mijn konijn niet teveel te verstoren. Ik ben altijd in de buurt als blijkt dat het apparaat het niet heeft gedaan, dat is het probleem niet. Ik heb verschillende topics hierover gelezen, maar niet echt antwoord gevonden op mijn vraag. Konijnen zouden ze makkelijk kapot kunnen maken. Heeft iemand hier actuele ervaringen mee? Welke kan ik het beste kiezen? Waar moet ik op letten?
 6. Hm lastig te zeggen of de blindedarmkeutels trosjes zijn van keutels, want als ik ze vind zijn ze meestal al platgelopen of platgedrukt op zijn kontje. Als ik de foto van de diarree zie dan is het lang niet zo waterig, maar soms zijn de grote keutels wel zacht en is het 1 grote vormloze klomp, en dat kan soms wat afgeven. Het zou misschien kunnen dat hij zichzelf niet goed schoon kan houden, ik heb jammer genoeg geen vergelijkingsmateriaal met hoe andere konijnen dat doen. Soms zie ik hem trouwens wel zo'n keutel opeten, maar het meeste laat hij liggen. De structuur van zijn gewone keutels zijn volgens mij normaal, mooie droge bolletjes. Thanks @Evee wat betreft de vlooien, ik ga uit voorzorg ook maar alles behandelen!
 7. @Kolino Super bedankt voor je uitgebreide reactie! 😊 Hier kan ik zeker wat mee, ook met de hoeveelheden die ik toe kan passen! Mijn konijn heeft inderdaad geen waterige/dunne ontlasting (diarree), maar soms wel papperige en vormloze klonten poep die hij rond laat slingeren en aan zijn kontje blijven plakken dus. De dierenarts zei dat het waarschijnlijk blindedarmkeutels waren die hij niet op eet. Ik weet niet of dat klopt, want dan laat hij wel veel blindedarmkeutels! En ik vraag me af of die ook vormloos horen te zijn. In elk geval, een afbouwend dieet lijkt me dan wel goed en wat aanpassingen in zijn menu. De tip van Fibafirst is ook het proberen waard! Eventueel als snack of om te mengen met zijn huidige brokjes, want het is inderdaad wel prijzig haha. En ook bedankt voor de tip van de Medaow Hay Cookies @Evee! 😊 Die ga ik dan ook eens proberen. Er is hier verder niemand met ervaringen over vlooiensprays?
 8. Goed idee! Dank je wel Evee 😊 Hij heeft een hok van ongeveer 80cm breed, en daarbij een rennetje van circa 2 m2. Maar hij rent of beweegt vrij weinig, ook als hij door het huis mag. Ik hoopte inderdaad dat hij met een vriendinnetje misschien actiever zou worden, maar het koppelen is jammer genoeg nog niet gelukt. Ik wilde in juli in mijn vakantie met hem naar een opvang met een koppelingsprogramma, maar nu hij vlooien heeft moet ik eerst dat weer op zien te lossen. Zo kan ik hem natuurlijk niet op laten vangen! Wauw goede tip! Zijn dit nu alleen snoepjes of kan ik het ook als vervanging van de SS gebruiken?
 9. Bedankt voor jullie reacties! Dat is wel even wat anders dan ik dacht. Hij is super gek op wortels! Dat komt dus door de suiker haha. Kan het geen kwaad om acuut te stoppen met de brokjes? Hij gaat altijd in zijn bakje staan en knikken als de brokjes op zijn en ik langs loop haha. Dat moet ik dan weerstaan! Maar goed, zijn gezondheid is het belangrijkste. Stoppen met de snoepjes vind ik wel heel lastig, ik heb hem aangeleerd dat als ik weg ga hij een snoepje krijgt als hij in zijn hok gaat. En dat weet hij heel goed: hij staat al klaar in zijn hok zodra ik mijn schoenen aan trek. En dat wil ik hem niet afleren! De rest even schrappen moet wel lukken.
 10. Oke goed om te weten dat er toch nog meer ontwormingsmiddelen zijn! 😊 Ik zal het uiteraard eerst bespreken met de dierenarts voor ik iets ga doen. Mijn konijn weegt 1,6 kg en hij krijgt ongeveer 30-35gr brokjes per dag. Brokjes zijn van Science Selective. Daarnaast krijgt hij dagelijks een bosje van 3 soorten hooi, elke dag 1-2 handjes groente (andijvie, veldsla, wortels, witlof, radijs), 2-3 snoepjes per dag van Versele-Laga Complete Crock en heel af en toe een snoepknaagstengel. Soms geef ik hem ook een klein stukje appel of banaan, maar nooit meer dan 1 stukje per dag. Zit daar iets geks tussen?
 11. De aanbevolen hoeveelheid op de verpakking, komt ongeveer neer op 2 kleine handjes per dag. Eet hij volledig op! Ja die heb ik inderdaad gekregen! Hmm ik heb al wel een keer geprobeerd minder brokjes te geven. Gestopt met groente nog niet, ik had het idee dat het geen verschil maakte, omdat hij er daarvoor ook al last van had. Kan het nog eens proberen. Nog een consult zou ook kunnen, een soort second opinion... het is wel vermoeiend om de hele dag met tissues achter de slinger van je konijn aan te rennen πŸ˜†
 12. Bedankt voor je reactie Renske! Ik moet zeggen dat ik wel de assistenten/een arts sprak over de ontworming op dat moment, en niet de konijnkundige arts zelf. Hij staat wel op de lijst als konijnkundige. Hooi en kwalitatieve brokjes (Selective) heeft hij inderdaad. Ik moet wel uitkijken dat hij niet teveel brokjes eet. Groente ook, maar die geef ik eigenlijk pas sinds een jaar, omdat ik dacht dat hij er niet tegen kon. Maar zonder de groente had hij ook al plakpoep. Moet ik ook uitkijken voor maden als hij binnen gehuisvest zit?
 13. Enomis

  Vlooien / lintworm

  Dag allemaal! Ik ben er zojuist achtergekomen dat mijn konijn vlooien heeft πŸ™ˆ Vorige zomer dacht ik er al eentje gezien te hebben in zijn vacht, toen gelijk naar mijn dierenarts gegaan en die zei dat hij vlovrij was.. er zat alleen een beetje zand. Dat vond ik al gek, want mijn konijn zit binnen gehuisvest. Dus als dat betekend dat het destijds toch wel een vlo was, dan zitten ze er al heel lang en misschien wel in heel mijn huis! 😞 Hebben jullie tips voor goede omgevings- en tapijtsprayen? En kan ik mijn konijn tijdens het sprayen binnen in een aparte ruimte zetten (als ik die ruimte op het laatste behandel)? Of moet ik en mijn konijn het huis 24 uur lang ontvluchten? Daarnaast, mijn konijn heeft ook ontzettend veel last van papperige poep die aan zijn kontje blijft zitten. Ik geef hem 2 tot 3x per week een badje hiervoor. Met de dierenarts heb ik dit niet kunnen verhelpen, ondanks dat het een konijnkundige arts is. Misschien komt het doordat hij heel lui is en weinig beweegt (ondanks dat hij het hele huis tot zijn beschikking heeft). Of zou het ook kunnen komen door een lintworm? Ik las dat vlooien wel eens lintwormen kunnen veroorzaken. Ik heb hiervoor een ontwormingsmiddel gevraagd bij de dierenarts, maar die vertelden dat vlooiendruppels in de nek ook tegelijk ontwormen en dat er voor konijnen geen ander ontwormingsmiddel is. Lijkt me raar dat nekdruppels ook inwendig werken.. hebben jullie hier andere ervaringen mee?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .