Spring naar bijdragen

Enomis

Members
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Enomis

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hm lastig te zeggen of de blindedarmkeutels trosjes zijn van keutels, want als ik ze vind zijn ze meestal al platgelopen of platgedrukt op zijn kontje. Als ik de foto van de diarree zie dan is het lang niet zo waterig, maar soms zijn de grote keutels wel zacht en is het 1 grote vormloze klomp, en dat kan soms wat afgeven. Het zou misschien kunnen dat hij zichzelf niet goed schoon kan houden, ik heb jammer genoeg geen vergelijkingsmateriaal met hoe andere konijnen dat doen. Soms zie ik hem trouwens wel zo'n keutel opeten, maar het meeste laat hij liggen. De structuur van zijn gewone keutels zijn volgens mij normaal, mooie droge bolletjes. Thanks @Evee wat betreft de vlooien, ik ga uit voorzorg ook maar alles behandelen!
 2. @Kolino Super bedankt voor je uitgebreide reactie! 😊 Hier kan ik zeker wat mee, ook met de hoeveelheden die ik toe kan passen! Mijn konijn heeft inderdaad geen waterige/dunne ontlasting (diarree), maar soms wel papperige en vormloze klonten poep die hij rond laat slingeren en aan zijn kontje blijven plakken dus. De dierenarts zei dat het waarschijnlijk blindedarmkeutels waren die hij niet op eet. Ik weet niet of dat klopt, want dan laat hij wel veel blindedarmkeutels! En ik vraag me af of die ook vormloos horen te zijn. In elk geval, een afbouwend dieet lijkt me dan wel goed en wat aanpassingen in zijn menu. De tip van Fibafirst is ook het proberen waard! Eventueel als snack of om te mengen met zijn huidige brokjes, want het is inderdaad wel prijzig haha. En ook bedankt voor de tip van de Medaow Hay Cookies @Evee! 😊 Die ga ik dan ook eens proberen. Er is hier verder niemand met ervaringen over vlooiensprays?
 3. Goed idee! Dank je wel Evee 😊 Hij heeft een hok van ongeveer 80cm breed, en daarbij een rennetje van circa 2 m2. Maar hij rent of beweegt vrij weinig, ook als hij door het huis mag. Ik hoopte inderdaad dat hij met een vriendinnetje misschien actiever zou worden, maar het koppelen is jammer genoeg nog niet gelukt. Ik wilde in juli in mijn vakantie met hem naar een opvang met een koppelingsprogramma, maar nu hij vlooien heeft moet ik eerst dat weer op zien te lossen. Zo kan ik hem natuurlijk niet op laten vangen! Wauw goede tip! Zijn dit nu alleen snoepjes of kan ik het ook als vervanging van de SS gebruiken?
 4. Bedankt voor jullie reacties! Dat is wel even wat anders dan ik dacht. Hij is super gek op wortels! Dat komt dus door de suiker haha. Kan het geen kwaad om acuut te stoppen met de brokjes? Hij gaat altijd in zijn bakje staan en knikken als de brokjes op zijn en ik langs loop haha. Dat moet ik dan weerstaan! Maar goed, zijn gezondheid is het belangrijkste. Stoppen met de snoepjes vind ik wel heel lastig, ik heb hem aangeleerd dat als ik weg ga hij een snoepje krijgt als hij in zijn hok gaat. En dat weet hij heel goed: hij staat al klaar in zijn hok zodra ik mijn schoenen aan trek. En dat wil ik hem niet afleren! De rest even schrappen moet wel lukken.
 5. Oke goed om te weten dat er toch nog meer ontwormingsmiddelen zijn! 😊 Ik zal het uiteraard eerst bespreken met de dierenarts voor ik iets ga doen. Mijn konijn weegt 1,6 kg en hij krijgt ongeveer 30-35gr brokjes per dag. Brokjes zijn van Science Selective. Daarnaast krijgt hij dagelijks een bosje van 3 soorten hooi, elke dag 1-2 handjes groente (andijvie, veldsla, wortels, witlof, radijs), 2-3 snoepjes per dag van Versele-Laga Complete Crock en heel af en toe een snoepknaagstengel. Soms geef ik hem ook een klein stukje appel of banaan, maar nooit meer dan 1 stukje per dag. Zit daar iets geks tussen?
 6. De aanbevolen hoeveelheid op de verpakking, komt ongeveer neer op 2 kleine handjes per dag. Eet hij volledig op! Ja die heb ik inderdaad gekregen! Hmm ik heb al wel een keer geprobeerd minder brokjes te geven. Gestopt met groente nog niet, ik had het idee dat het geen verschil maakte, omdat hij er daarvoor ook al last van had. Kan het nog eens proberen. Nog een consult zou ook kunnen, een soort second opinion... het is wel vermoeiend om de hele dag met tissues achter de slinger van je konijn aan te rennen πŸ˜†
 7. Bedankt voor je reactie Renske! Ik moet zeggen dat ik wel de assistenten/een arts sprak over de ontworming op dat moment, en niet de konijnkundige arts zelf. Hij staat wel op de lijst als konijnkundige. Hooi en kwalitatieve brokjes (Selective) heeft hij inderdaad. Ik moet wel uitkijken dat hij niet teveel brokjes eet. Groente ook, maar die geef ik eigenlijk pas sinds een jaar, omdat ik dacht dat hij er niet tegen kon. Maar zonder de groente had hij ook al plakpoep. Moet ik ook uitkijken voor maden als hij binnen gehuisvest zit?
 8. Enomis

  Vlooien / lintworm

  Dag allemaal! Ik ben er zojuist achtergekomen dat mijn konijn vlooien heeft πŸ™ˆ Vorige zomer dacht ik er al eentje gezien te hebben in zijn vacht, toen gelijk naar mijn dierenarts gegaan en die zei dat hij vlovrij was.. er zat alleen een beetje zand. Dat vond ik al gek, want mijn konijn zit binnen gehuisvest. Dus als dat betekend dat het destijds toch wel een vlo was, dan zitten ze er al heel lang en misschien wel in heel mijn huis! 😞 Hebben jullie tips voor goede omgevings- en tapijtsprayen? En kan ik mijn konijn tijdens het sprayen binnen in een aparte ruimte zetten (als ik die ruimte op het laatste behandel)? Of moet ik en mijn konijn het huis 24 uur lang ontvluchten? Daarnaast, mijn konijn heeft ook ontzettend veel last van papperige poep die aan zijn kontje blijft zitten. Ik geef hem 2 tot 3x per week een badje hiervoor. Met de dierenarts heb ik dit niet kunnen verhelpen, ondanks dat het een konijnkundige arts is. Misschien komt het doordat hij heel lui is en weinig beweegt (ondanks dat hij het hele huis tot zijn beschikking heeft). Of zou het ook kunnen komen door een lintworm? Ik las dat vlooien wel eens lintwormen kunnen veroorzaken. Ik heb hiervoor een ontwormingsmiddel gevraagd bij de dierenarts, maar die vertelden dat vlooiendruppels in de nek ook tegelijk ontwormen en dat er voor konijnen geen ander ontwormingsmiddel is. Lijkt me raar dat nekdruppels ook inwendig werken.. hebben jullie hier andere ervaringen mee?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .