Spring naar bijdragen

Enomis

Members
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Enomis

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hm lastig te zeggen of de blindedarmkeutels trosjes zijn van keutels, want als ik ze vind zijn ze meestal al platgelopen of platgedrukt op zijn kontje. Als ik de foto van de diarree zie dan is het lang niet zo waterig, maar soms zijn de grote keutels wel zacht en is het 1 grote vormloze klomp, en dat kan soms wat afgeven. Het zou misschien kunnen dat hij zichzelf niet goed schoon kan houden, ik heb jammer genoeg geen vergelijkingsmateriaal met hoe andere konijnen dat doen. Soms zie ik hem trouwens wel zo'n keutel opeten, maar het meeste laat hij liggen. De structuur van zijn gewone keutels zijn volgens mij normaal, mooie droge bolletjes. Thanks @Evee wat betreft de vlooien, ik ga uit voorzorg ook maar alles behandelen!
 2. @Kolino Super bedankt voor je uitgebreide reactie! 😊 Hier kan ik zeker wat mee, ook met de hoeveelheden die ik toe kan passen! Mijn konijn heeft inderdaad geen waterige/dunne ontlasting (diarree), maar soms wel papperige en vormloze klonten poep die hij rond laat slingeren en aan zijn kontje blijven plakken dus. De dierenarts zei dat het waarschijnlijk blindedarmkeutels waren die hij niet op eet. Ik weet niet of dat klopt, want dan laat hij wel veel blindedarmkeutels! En ik vraag me af of die ook vormloos horen te zijn. In elk geval, een afbouwend dieet lijkt me dan wel goed en wat aanpassingen in zijn menu. De tip van Fibafirst is ook het proberen waard! Eventueel als snack of om te mengen met zijn huidige brokjes, want het is inderdaad wel prijzig haha. En ook bedankt voor de tip van de Medaow Hay Cookies @Evee! 😊 Die ga ik dan ook eens proberen. Er is hier verder niemand met ervaringen over vlooiensprays?
 3. Goed idee! Dank je wel Evee 😊 Hij heeft een hok van ongeveer 80cm breed, en daarbij een rennetje van circa 2 m2. Maar hij rent of beweegt vrij weinig, ook als hij door het huis mag. Ik hoopte inderdaad dat hij met een vriendinnetje misschien actiever zou worden, maar het koppelen is jammer genoeg nog niet gelukt. Ik wilde in juli in mijn vakantie met hem naar een opvang met een koppelingsprogramma, maar nu hij vlooien heeft moet ik eerst dat weer op zien te lossen. Zo kan ik hem natuurlijk niet op laten vangen! Wauw goede tip! Zijn dit nu alleen snoepjes of kan ik het ook als vervanging van de SS gebruiken?
 4. Bedankt voor jullie reacties! Dat is wel even wat anders dan ik dacht. Hij is super gek op wortels! Dat komt dus door de suiker haha. Kan het geen kwaad om acuut te stoppen met de brokjes? Hij gaat altijd in zijn bakje staan en knikken als de brokjes op zijn en ik langs loop haha. Dat moet ik dan weerstaan! Maar goed, zijn gezondheid is het belangrijkste. Stoppen met de snoepjes vind ik wel heel lastig, ik heb hem aangeleerd dat als ik weg ga hij een snoepje krijgt als hij in zijn hok gaat. En dat weet hij heel goed: hij staat al klaar in zijn hok zodra ik mijn schoenen aan trek. En dat wil ik hem niet afleren! De rest even schrappen moet wel lukken.
 5. Oke goed om te weten dat er toch nog meer ontwormingsmiddelen zijn! 😊 Ik zal het uiteraard eerst bespreken met de dierenarts voor ik iets ga doen. Mijn konijn weegt 1,6 kg en hij krijgt ongeveer 30-35gr brokjes per dag. Brokjes zijn van Science Selective. Daarnaast krijgt hij dagelijks een bosje van 3 soorten hooi, elke dag 1-2 handjes groente (andijvie, veldsla, wortels, witlof, radijs), 2-3 snoepjes per dag van Versele-Laga Complete Crock en heel af en toe een snoepknaagstengel. Soms geef ik hem ook een klein stukje appel of banaan, maar nooit meer dan 1 stukje per dag. Zit daar iets geks tussen?
 6. De aanbevolen hoeveelheid op de verpakking, komt ongeveer neer op 2 kleine handjes per dag. Eet hij volledig op! Ja die heb ik inderdaad gekregen! Hmm ik heb al wel een keer geprobeerd minder brokjes te geven. Gestopt met groente nog niet, ik had het idee dat het geen verschil maakte, omdat hij er daarvoor ook al last van had. Kan het nog eens proberen. Nog een consult zou ook kunnen, een soort second opinion... het is wel vermoeiend om de hele dag met tissues achter de slinger van je konijn aan te rennen πŸ˜†
 7. Bedankt voor je reactie Renske! Ik moet zeggen dat ik wel de assistenten/een arts sprak over de ontworming op dat moment, en niet de konijnkundige arts zelf. Hij staat wel op de lijst als konijnkundige. Hooi en kwalitatieve brokjes (Selective) heeft hij inderdaad. Ik moet wel uitkijken dat hij niet teveel brokjes eet. Groente ook, maar die geef ik eigenlijk pas sinds een jaar, omdat ik dacht dat hij er niet tegen kon. Maar zonder de groente had hij ook al plakpoep. Moet ik ook uitkijken voor maden als hij binnen gehuisvest zit?
 8. Enomis

  Vlooien / lintworm

  Dag allemaal! Ik ben er zojuist achtergekomen dat mijn konijn vlooien heeft πŸ™ˆ Vorige zomer dacht ik er al eentje gezien te hebben in zijn vacht, toen gelijk naar mijn dierenarts gegaan en die zei dat hij vlovrij was.. er zat alleen een beetje zand. Dat vond ik al gek, want mijn konijn zit binnen gehuisvest. Dus als dat betekend dat het destijds toch wel een vlo was, dan zitten ze er al heel lang en misschien wel in heel mijn huis! 😞 Hebben jullie tips voor goede omgevings- en tapijtsprayen? En kan ik mijn konijn tijdens het sprayen binnen in een aparte ruimte zetten (als ik die ruimte op het laatste behandel)? Of moet ik en mijn konijn het huis 24 uur lang ontvluchten? Daarnaast, mijn konijn heeft ook ontzettend veel last van papperige poep die aan zijn kontje blijft zitten. Ik geef hem 2 tot 3x per week een badje hiervoor. Met de dierenarts heb ik dit niet kunnen verhelpen, ondanks dat het een konijnkundige arts is. Misschien komt het doordat hij heel lui is en weinig beweegt (ondanks dat hij het hele huis tot zijn beschikking heeft). Of zou het ook kunnen komen door een lintworm? Ik las dat vlooien wel eens lintwormen kunnen veroorzaken. Ik heb hiervoor een ontwormingsmiddel gevraagd bij de dierenarts, maar die vertelden dat vlooiendruppels in de nek ook tegelijk ontwormen en dat er voor konijnen geen ander ontwormingsmiddel is. Lijkt me raar dat nekdruppels ook inwendig werken.. hebben jullie hier andere ervaringen mee?
 9. Dank je wel voor alle info @Evee! Goed om te weten dat verdiepingen niet perse nodig zijn! Wel veel opties dus. Ik moet er even over nadenken hoe ik het precies ga doen πŸ™‚ Koppelen op neutraal terrein wordt wel wat lastiger, want Bernard kent mijn gehele appartement! Ik wil inderdaad een opvangkonijntje (voedster) zoeken van ongeveer dezelfde leeftijd. Ik hoop eigenlijk dat hij misschien daar gekoppeld kan worden, zodat ik ze dan samen in een nieuw verblijf thuis kan zetten.
 10. Hoi! Binnenkort wil ik mijn konijn gaan koppelen, maar dan moet ik wel een groter verblijf regelen in de woonkamer. Nu heeft Bernard een 80cm kooi en een grote ren er omheen. Als ik thuis ben mag hij los rond lopen. Klopt het dat je bij 2 konijnen ook het liefste 2 verdiepingen nodig hebt? Of mag dit ook een bredere kooi zijn met een ren? Veel hokken vind ik erg lelijk voor in huis, en zit zelfs ook nog te denken om er zelf een te maken, zodat het meer een meubel is. Daarnaast heb ik het idee dat Bernard nogal gehecht is aan zijn hokje, hij werd heel onrustig toen hij tijdelijk zijn gebruikelijke hok in de ren niet had tijdens zijn operatieherstel. Hoe kan ik dit het beste aanpakken bij de koppeling? Is het beter om eerst het hok te veranderen en dan te gaan koppelen? Of eerst koppelen en dan veranderen?
 11. @Sam_Ollie_Puk Ja als je daarin geen keus hebt, is de keus wel makkelijker gemaakt! Wel goed om te horen dat jouw konijn er zo goed uit is gekomen πŸ™‚ 1 meter hoog springen is wel fanatiek! Ik heb eigenlijk verder nog geen negatief verhaal erover gehoord, dus amputatie is misschien niet zo erg als ik eerst dacht.
 12. Hoi @Dollie en @Sam_Ollie_Puk! Bedankt voor jullie reacties! Ik zal even een update geven. Ik heb inderdaad inmiddels zijn teen laten amputeren! Dat is nu twee weken geleden en hij is er nog wat van aan het herstellen. Maar het gaat volgens mij wel goed! De eerste dagen was hij wel zielig, maar nu loopt ie inmiddels normaal op zijn pootje en is lekker actief πŸ™‚ Bij mij is het verhaal nog iets anders geworden. Tijdens het opereren kwam de arts erachter dat er een abces zat met pus. Dat was waarschijnlijk de reden dat het teentje niet aan elkaar wilde groeien. Deze heeft hij goed schoongespoeld en de wond gehecht. Bernard kreeg hiervoor 2 weken een antibioticakuur, waardoor zijn eet- en drinklust ook nog wat minder is en ik hem hier en daar wat heb moeten dwangvoeren. Helaas is de plek op zijn teen nog wel gezwollen en die is nog niet minder geworden, hoewel het er niet ontstoken uit ziet en hij er geen pijn aan lijkt te hebben. Het is dus nog even afwachten. Het zou kunnen dat het zich weer opnieuw gevuld heeft met pus en daardoor gezwollen is, maar als dit zich gaat inkapselen is dat geen probleem en kan ik het lekker laten zitten volgens de arts. Hij adviseerde nu wel om zijn teentje (die nu op sterk water staat) te laten onderzoeken of het iets pathologisch is, wat wil zeggen dat de botbreuk was ontstaan door een abces/tumor in plaats van andersom, dat de abces was ontstaan door de botbreuk. Als het komt door een tumor of iets in die richting, zou ik de keus hebben om zijn teentje/pootje verder te laten amputeren. Of ik kan hem gewoon laten rondhuppelen tot hij op is en het zijn tijd is. Daar moet ik nog over nadenken! Ik laat hem nu in elk geval eerst nog verder opknappen, en als hij weer de oude is, laat ik wellicht het teentje onderzoeken om hier wat antwoorden op te krijgen. De groentes die @Evee adviseerde lustte hij helaas niet zo graag haha. Andijvie heeft hij een beetje op, maar wortels (vooral de loven) lijkt hij tot nu toe het meeste te velen. Tot zover πŸ™‚ Bedankt voor alle reacties, die hebben mij wel geholpen met het maken van de keuzes!
 13. Enomis

  Grote teen amputeren?

  Hoi allemaal, Ik ben nieuw hier en ik heb gelijk een vraag! Mijn konijn Bernard is nu 2,5 jaar, hij loopt hier lekker rond in mijn appartementje en is super knuffelig! In februari had hij een beetje een stijf pootje, dit had ik eventjes aangekeken, maar hij liep al vrij snel weer normaal. Nu ging ik vorige week naar de dierenarts, omdat hij steeds meer last had van plakkend poep aan zijn kontje. Niet van kwaad bewust zei ik tussendoor dat zijn teentje een beetje scheef stond, en dat was meteen een alarmbel voor de dierenarts. Eerder is hij al een aantal keer uitgebreid op onderzoek geweest, omdat hij niet meer wilde eten (dit was uiteindelijk opgelost nadat zijn tandjes geslepen waren). Toen was die teen helemaal niet opgevallen. Goed, een foto laten maken en het blijkt dat zijn grote teen verbrijzeld is. Normaal zou het bot aan elkaar moeten groeien, maar dat is niet gebeurd. De dierenarts zegt dat het het beste is om de teen te amputeren, omdat hij hier nu pijn aan heeft... maar dat vind ik nogal wat! Vooral omdat hij nu eigenlijk net weer heel vrolijk lijkt te zijn, hij rent me heel de dag achterna en springt en rent op de bank. Binkies maakt hij dan inderdaad niet. Zijn poepkontje is ondertussen wel weer minder geworden. Hij oogt zo goed momenteel. Natuurlijk wil ik het beste voor hem en ik wil niet dat hij lijdt, maar moet ik hem dan echt in deze toestand onder het mes sturen, terwijl ik er dan misschien een slechter konijn voor terug krijg? Is dat dan het beste? Heeft iemand hier ervaring mee?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .