Spring naar bijdragen

Michael De Prêtre

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Michael De Prêtre

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Man
 • Provincie
  uust vloanderen
 • Namen van de konijnen:
  chick & muis
 • Huisdieren
  2 killer rabbits

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Stemt dat overeen met bijvoorbeeld het chinnen van de mens bij een rammelaar? Dit is de eerste x dat ik vrouwtjes konijnen heb en het is tot nu toe een heel andere ervaring... heb m'n 2 nijnen nog geen enkele keer zien chinnen en territorium keutels vind ik bijvoorbeeld ook nooit.
 2. mag gesloten worden, konijntje is plots nog aanhankelijker geworden en vraagt voortdurend om aandacht. Ze blijft zoemen tot ze op mijn schoot kan zitten om geknuffeld te worden, en zodra ik rechtsta draait ze rond m'n voeten en stampt soms op de grond. lijkt me dus geen agressie, mss wel hormonaal gedrag.
 3. Michael De Prêtre

  vraagje over gedrag

  Hoi, Ik heb een vrouwtjes konijn die helemaal gek is van mij, als ze mij nog maar ziet maakt ze binkies en als ik haar aai legt ze haar neer of "flopt" ze, dus zit helemaal goed denk ik! (dacht ik) Sinds vandaag gaat ze zich vreemd gedragen als ik bij haar ga zitten. Ik zette me bij haar en aaide ze, zij geeft mij lekjes en kruipt tegen mij aan en plots loopt ze in een cirkel rond mij en stampt knorrend op de grond. Ik stond recht omdat ik niet goed wist wat er gebeurde en ze bleef rond m'n voeten draaien en terwijl stampen. Ze maakte ook een licht knorrend geluidje, heb het nog nooit eerder gehoord. Is dit parings gedrag? Mijn eerste indruk was dat ze plots agressief werd, maar aangezien ik niet gebeten ben twijfel ik. Tips/ideeen hierover? Ik heb gezocht maar vind niets, in geen boek of op geen website. Althans niet zij doet. We hebben trouwens 2 konijntjes, zijn momenteel gescheiden tot dat het grootste kan geopereerd worden.
 4. Had de report knop eerlijk gezegd niet gezien, maar wou het in de eerste plaats delen zodat andere mensen ineens ook gewaarschuwd waren. groeten
 5. Kheb het ook niet over limiet aan ruimte, maar aan prikkels. Geurtjes, dingen om kapot te bijten, een konijn claimt alles wat hij tegenkomt. Hoe graag ik ze ook zie, ik leef liever niet in hun hun haar, verloren keutels en verborgen plasjes. Hun eigen plek met alles erop en eraan lijkt mij veel verstandiger. Zo onstaan er bv ook geen frustraties, want dat voelt een konijn ook. Beter om iets te vermijden, dan een bepaald gedrag aan te moedigen.
 6. Een konijn reageert niet goed op TE veel prikkels, ze het hele huis geven om rond te dwalen is dus niet goed. Ze heeft haar eigen plek nodig en hoogst wsl ook een vriendje/vriendinnetje.
 7. Hier nog een full pic van hun huis/halve kamer 🤣 m'n vrouw en ik wilden ze niet in de living omdat we merkten dat ons vorig konijn te veel geprikkeld werd door alles rondom hem heen, dus heb ik dit gebouwd voor onze 2 kleine prinsesjes
 8. Ik ga er geregeld bij gaan zitten, ze vinden het precies wel leuk om aandacht te krijgen. Zijn nog zeer jonge beestjes, op hun kaartjes staat 4maand maar daar heb ik m'n twijfels over.
 9. Dekentjes zijn omdat ze bang zijn voor de gladde vloer, ze bijten er in maar eten het niet op. Verder huppelen ze vrolijk in het rond en maken ze voortdurend binkies en ploffen ze zich gezellig neer aan de radiator of in hun buizen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .