Spring naar bijdragen

Kiki&Koosje

Members
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Kiki&Koosje geplaatst

 1. Dankje Rifca! Dat betekent veel voor me. Alles voor het welzijn van die beestjes... Als iedereen zo was zou de wereld een stuk mooier zijn, maar we kunnen zelf alleen maar doen wat wij kunnen!
 2. Heel toevallig kom ik net terug van de opvang! Ze hebben ontzettend goed geholpen daar, erg blij mee. Ik heb Kiki daar afgelopen zaterdag achtergelaten zodat ze gekoppeld kon worden met een rammetje. Die heb ik net weer samen opgehaald. Dorus is er nu ook bij! Mijn andere konijntje Koosje is nu bij de opvang om gekoppeld te worden met een rammetje. Als dat gelukt is, zullen zij misschien bij een vriendin van mij gaan wonen. Zij moet daar nog even over nadenken en informatie inwinnen. Ziet zij er toch vanaf, dan ben ik geneigd dat koppel ook te nemen. Koosje zat alleen maar tegen de tralies aan in de opvang, naar mij te kijken. Heb het de hele weg terug in de auto erg moeilijk gehad...
 3. Nou, het is zover. Morgen een afspraak bij Knijn & Ko in Bavel. Aangezien ik dit nog nooit gedaan heb en echt enorm veel om mijn beide konijntjes geef; hoe hebben jullie de beslissing gemaakt welk konijntje blijft en opnieuw gekoppeld wordt, en welk konijntje je achterlaat bij de opvang? Kies je voor de meest 'sociale' of het konijntje met wie je de grootste klik hebt? (Ik heb dat met beide evenveel) of iets anders?
 4. Hoi! Helaas niet... Heb ze meegenomen naar mijn opa en geprobeerd ze daar in de tuin te koppelen. Ik zag wel dat ze door hadden dat ze in een andere omgeving waren maar zodra ze elkaar tegen kwamen was het weer vechten. Daarvoor hebben ze ong. 5 minuten in de auto gezeten, wat ze natuurlijk wat stress geeft, en daarna ook weer terug naar huis. Ik wil er nu gewoon mee stoppen, ze hebben zoveel stress elke keer en dit komt gewoon niet meer goed. Voor nu zitten ze buiten apart van elkaar (met een knuffeltje) en ze maken binkies en vinden het allemaal wel prima, ze ogen echt 'happy'. Dus ik twijfel nu of ik er 1 zou afstaan aan de opvang en voor de ander een nieuw maatje ga zoeken... Ze lijken nu ook tevreden en ik ben natuurlijk het liefst geen konijn kwijt want ik geef echt veel om ze allebei. Iemand een advies?
 5. Wat goed! Ik ben echt heel blij voor je dat het gelukt is! Wat fijn. Bij Kiki & Koosje dus nog steeds niet... 😞 Heb ze ingewreven met die doekjes vantevoren, en ze op neutraal terrein binnen in huis gekoppeld. Meteen weer vechten. Heb de konijnenopvang gemaild of zij nog advies hebben en zo niet om dan een afspraak te maken... Enige waar ik nog aan denk is inderdaad bij iemand anders in huis koppelen...
 6. Hoi Jip&Job, Ik was wel van plan het weer te proberen a.s. zondag. Maar als het bij jou pas 3 weken geleden is zou ik echt nog minstens een week wachten... Dat herken ik ja, hier staat ook het buitenhok leeg... Zo zonde. Tis ook een heel gedoe, allebei in een binnenhok met een ren eraan in een apart stuk tuin. Hopelijk komt het goed, ook bij jou! Dankjewel! Jij ook succes.
 7. Dankje voor je eerlijke mening. Ze staan al 2 weken uit elkaar, flink stuk tuin ertussen. Ze hebben geen frustratie opgebouwd dus. In elk geval niet omdat ze elkaar zien/ruiken want dat is niet mogelijk. Ik laat ze nog maar even uit elkaar dan... Over een tijdje weer proberen met van tevoren die doekjes. Als het dan niet werkt, binnen proberen en als dat ook niet werkt ga ik naar de opvang, daar maar eens informeren. Ik geef niet snel op! Dat ben ik ze verplicht.
 8. Dankjewel. Ik zal het laten weten hier, ik wacht nu eerst een aantal dagen af voordat we het weer proberen ivm de stress. Jij ook sterkte! Marjolein of Evee, als jullie nog adviezen hebben; ik hoor het graag!
 9. Jip&Job, ontzettend vervelend he... Ik weet precies hoe je je voelt. Zoveel geld erin gestoken, dat vind ik dan nog niet eens het ergste maar het idee alleen al dat ik er eentje moet gaan 'omruilen'... Mijn hart breekt. Al zoveel geprobeerd, ik wil het beste voor die beestjes en doe er alles voor.
 10. Marjolein, ze waren echt aan het vechten. Absoluut niet aan het rijden of happen. Plukken haar liggen door heel de tuin, we konden ze bijna niet uit elkaar halen. Van dierenarts en de dierenwinkel kreeg ik net hetzelfde advies; nu de kooien weer naast elkaar zetten zodat ze elkaar kunnen ruiken. Heb ook kalmerende doekjes gekregen waar ik ze beide mee in kan wrijven voor we het opnieuw proberen.
 11. Hoihoi, ben ik weer... 2 weken later. De operatie is nu 4 weken en 2 dagen geleden. De konijnen hebben buiten gezeten, apart van elkaar met een eigen stukje ren. Na zoveel tijd ging ik vandaag weer proberen te koppelen. Neutraal stuk tuin waar ze beiden nog nooit hebben gezeten. Nieuw etensbakje, wat hooi, een schuilplaats in een nieuwe doos. Allebei tegelijk erin gezet. Koosje zag Kiki, maakte een binky. Kiki zag dit, sprong ook en meteen was het weer vechten. We hebben dit een halve minuut aangekeken maar het ging echt te ver. Dus weer uit elkaar. Wat nu? Ik ben ten einde raad...
 12. Hoi allemaal, Mijn konijnen zijn 2,5 week geleden gesteriliseerd. Hiervoor zaten ze buiten samen in een hok en gingen ze elke ochtend en avond samen los. Dit ging prima, soms een beetje rijden op elkaar maar ze waren echt vriendjes. Na sterilisatie binnen in een onverwarmde slaapkamer weer bijgekomen. Allebei in een apart hok, anders kan je niet zien welk konijn al keutelt en welke niet. Bij Kiki ging dit niet goed, dus terug naar de dierenarts na 1 dag (samen met Koosje in de reismand), spuitje gekregen en ook zij ging gelukkig weer keutelen. Ze zochten elkaar af en toe op door de tralies, snuffelden. Op een gegeven moment hebben we ze even op schoot gepakt om de wonden te controleren. Kiki teruggezet in haar hok, en Koosje na het controleren nog even op het bed gehouden waarop we zaten. Zij snuffelde aan Kiki haar kooi, waarop Kiki door de tralies heen haar wilde aanvallen. Toen hebben we Koosje teruggezet in haar kooi. Na 10 dagen op controle bij de dierenarts. Samen in de reismand, dit ging prima. Hier hebben ze echt een tijdje samen ingezeten. Elkaar gewassen en wat gegeten. Controle was perfect, dus bij thuiskomst terug naar het hok buiten (met goedkeuring van de dierenarts). Hier was het meteen vechten... Plukken haar vlogen in het rond, dat ze nog haar over hebben verbaasd me! Ze stopten met vechten toen ik erbij kwam. Na een tijdje begonnen ze weer opnieuw terwijl ik erbij stond. Toen stopten ze niet meer uit zichzelf, ik heb ze dus uit elkaar gehaald. Dit was zo eng om te zien... Situatie nu, na 6 dagen: ze zitten beide buiten, in hun bekende omgeving, apart in een binnenkooi. Het buitenhok staat nu dus leeg. De hokken waar ze in zitten staan tegen elkaar, ze kunnen elkaar zien en ruiken. Dit is nu al 6 dagen zo, dus ik dacht dat we het weer eens konden proberen. Maar helaas, ze kwamen elkaar tegen buiten de hokken, Koosje wilde Kiki gaan wassen, ik zag de staart van Kiki omhoog gaan en meteen vechten. Hebben jullie tips en adviezen? Ik wil echt geen konijntje weg moeten doen en opnieuw moeten gaan koppelen met de ander... Heeft dit nog met hormonen ofzo te maken? Help :( Liefs, Savine
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .