Ga naar inhoud

nijntjes van mij

Members
  • Items

    119
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nijntjes van mij

  1. Bijna alle konijnen vinden het eng als je ze oppakt. Konijnen lijken knuffeldieren, maar integendeel. Ze lopen het liefst dag en nacht lekker rond in een ruime ren met 1 of meerdere vriendjes. Je kunt konijnen wel aaien, maar ze vinden het lang niet allemaal leuk. Hier waren ze eerst ook heel erg bang. Ik ben bij ze gaan zitten met wat lekkers, en zo elke dag heb ik een stukje van hun vertrouwen gewonnen. Als ze niet wouden liepen ze weg en gingen ze lekker zelf spelen. Nu klimmen ze het liefst op me, maar veel konijnen hebben een beetje een hekel aan aaien, zeker aan oppakken.

    • Vind ik leuk 1
  2. Ik geef ze maar een heel paar brokjes. Alleen maar voor de lekker zeg maar, zoals een mens wel eens een bakje chips krijgt krijgen zij 2 x per dag een afgestreken eetlepel brokjes, ze zijn met zn 2en. Ze krijgen 3 keer per dag hooi, maar ze hebben het altijd vrij snel op, terwijl ze echt heel veel krijgen. Ook hebben ze elke dag 2 keer de tijd om hun buikjes vol te eten met vers gras, dit zijn ze inmiddels gewend. (eerst maar een kwartiertje om de 2 dagen, en toen kregen ze meer brokjes, dus gras opgebouwd en brokjes afgebouwd.) In de natuur eet een konijn eigenlijk alleen maar gras, en dus valt dit dieet hier best in de smaak. Ook krijgen ze elke dag groenten, en heel af en toe wat fruit. Hier leven ze dus eigenlijk op gras. Mijn oudere konijn, was veel te mager door verkeerd voer, heeft onbeperkt brok, en knabbelt ook lekker op zijn hooi. Hij geniet nog lekker van zijn oude dag, en krijgt af en toe wat gras. We gaan ook weer meer gras bij hem opbouwen, maar dit kost bij hem meer tijd doordat ie nogal snel in de diarree is door gras, verse bladeren, groente etc. Misschien kun je ook proberen dus om veel minder brokjes te geven (natuurlijk wel afbouwen) En hem dus meer op gras en gedroogd gras te laten eten. Hier heb ik heel af en toe wat kuil van de boer. Dit word gemengd door het gewone hooi, en vinden ze echt heerlijk. Misschien heb je er wat aan. Succes!

  3. Het is niet zeker, en de leeftijd is ook onbekend. Wel is bekend dat het om een oude opa gaat. De klachten zijn niet echt eerder opgevallen, maar nu we er een aantal wat jongere konijntjes bij hebben, valt het wel op hoe stijf hij is. Als je een jong konijntje pakt, zie je deze verschillen. Het jonge konijntje springt zonder het trapje te gebruiken het nachthok in. De oudere niet. Als je het hok hebt veranderd, of speelgoed in de ren durft hij er eerst lang niet op. Zijn bunnyflops, binkys etc. zijn veeeeeeel minder krachtig, en ook veel minder soepel. Hij is veel minder bewegelijk dan het jonge konijntje, de jonge konijntjes die spelen echt door totdat ze echt helemaal niks meer over hebben, en hij doet 1 binky en een heel kort stukje lopen en dan springt ie weer snel in zn hok of schuilspeelgoed in zijn ren. ik weet niet of je hier wat mee kunt, als je nog iets qua informatie over hem nodig hebt dan geef ik je dat.(de jonge konijntjes zijn ongeveer 6 maand)

  4. Hallo! Iemand ervaring met CBD-olie 2.75 procent voor artrose, stijve gewrichten? Wil het misschien gaan aanschaffen, maar twijfel nog. Ik hoop dat iemand mij tips, andere middelen, informatie kan geven! Knijntje is vaak stijf, en heeft heel licht artrose. Ben al van plan binnenkort brandnetel en aardbeienblad te gaan drogen, dus die heb ik dan alvast. Ik was benieuwd of hier misschien meer kennis was over CBD-olie voor konijn en over de dosering.

  5. 1 minuut geleden zei Evee:

    Dan is mijn advies om ze deze brok echt maar minimaal te voeren en vooral heel veel goed, gemengd hooi erbij te geven, zodat ze daar in ieder geval hun eigen formaat in los hooi per dag van eten. 🙂

    dat van het hooi komt hier aan de orde inderdaad! Ze vinden het hooi bijna net zo lekker als de brokjes! als ik ze hooi geef, dan springen ze er direct op af net als de brokken.

  6. er zijn zoveel mensen op de aarde, die een zielig konijntje in een hokje van 40 bij 40 ( centimeter dan he) hebben, die geen eens hooi krijgt, maar 1 a 2 keer in de week word verschoond, brokken uit de dichtsbijzeinde supermarkt krijgt, gemengd dan meestal en het dus niet slechter kunnen hebben. Volgensmij hebben ze het hier dan nog best wel aardig goed.

  7. ik ben blij dat je dit ook ziet.

    Ja ik wist dat dit kon voorkomen bij inderdaad een 'discussie' haha!

    Ik zal het toch hier bij houden, ondanks jullie  (jouw)  meningen.

    Dit vinden ze hier ook echt heerlijk, en ze eten het met smaak. Ik heb hiervoor gekozen. Ik had hier ook meer redenen voor, zie hierboven. 

  8. Maar volgensmij is dat hier zeker niet het geval. Het is niet echt bepaald aardig om dit zo te zeggen. Ik weet donders goed dat dit niet het geval is, en ik trek het me ook niet aan. Sommige mensen zouden door zo'n soort reactie zich echt aardig *** kunnen voelen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .