Spring naar bijdragen

nijntjes van mij

Members
 • Aantal bijdragen

  119
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

1 Volger

Over nijntjes van mij

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

807 profielweergaven
 1. De kans is heel klein dat het gaat lukken. Hier moesten 2 voedsters zijn, maar waren twee rammen. Ze waren te lief, likken, tegen elkaar aan liggen etc. Beide gecastreerd en 4 weekjes alleen. Toen weer gekoppeld. Ging geweldig. Zitten nu nog steeds bij elkaar. Elke dag slikken en lekker samen hooi eten en lekker tegen elkaar aan chillen. Tot op de dag van vandaag gaat het heel erg goed. Hoop dat dat bij jou ook het geval is. Denk goed na voor als het niet lukt, als ze niet gekoppeld kunnen worden. van 2 naar 4 konijnen is misschien wel een beetje een grote stap.
 2. Bijna alle konijnen vinden het eng als je ze oppakt. Konijnen lijken knuffeldieren, maar integendeel. Ze lopen het liefst dag en nacht lekker rond in een ruime ren met 1 of meerdere vriendjes. Je kunt konijnen wel aaien, maar ze vinden het lang niet allemaal leuk. Hier waren ze eerst ook heel erg bang. Ik ben bij ze gaan zitten met wat lekkers, en zo elke dag heb ik een stukje van hun vertrouwen gewonnen. Als ze niet wouden liepen ze weg en gingen ze lekker zelf spelen. Nu klimmen ze het liefst op me, maar veel konijnen hebben een beetje een hekel aan aaien, zeker aan oppakken.
 3. Hier knort er ook wel eens 1! soms als je m even snel een aai geeft, gaat ie een beetje knorren haha!
 4. Ik geef ze maar een heel paar brokjes. Alleen maar voor de lekker zeg maar, zoals een mens wel eens een bakje chips krijgt krijgen zij 2 x per dag een afgestreken eetlepel brokjes, ze zijn met zn 2en. Ze krijgen 3 keer per dag hooi, maar ze hebben het altijd vrij snel op, terwijl ze echt heel veel krijgen. Ook hebben ze elke dag 2 keer de tijd om hun buikjes vol te eten met vers gras, dit zijn ze inmiddels gewend. (eerst maar een kwartiertje om de 2 dagen, en toen kregen ze meer brokjes, dus gras opgebouwd en brokjes afgebouwd.) In de natuur eet een konijn eigenlijk alleen maar gras, en dus valt dit dieet hier best in de smaak. Ook krijgen ze elke dag groenten, en heel af en toe wat fruit. Hier leven ze dus eigenlijk op gras. Mijn oudere konijn, was veel te mager door verkeerd voer, heeft onbeperkt brok, en knabbelt ook lekker op zijn hooi. Hij geniet nog lekker van zijn oude dag, en krijgt af en toe wat gras. We gaan ook weer meer gras bij hem opbouwen, maar dit kost bij hem meer tijd doordat ie nogal snel in de diarree is door gras, verse bladeren, groente etc. Misschien kun je ook proberen dus om veel minder brokjes te geven (natuurlijk wel afbouwen) En hem dus meer op gras en gedroogd gras te laten eten. Hier heb ik heel af en toe wat kuil van de boer. Dit word gemengd door het gewone hooi, en vinden ze echt heerlijk. Misschien heb je er wat aan. Succes!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .