Spring naar bijdragen

Daphnexj

Members
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Daphnexj


 1. Sorry bedoel dit niet vervelend maar ons jonge konijn heeft die ontlasting soms ze is prima opgewicht nu maar wil der niet nog minder geven omdat ik wil dat ze ook nog kan groeien. Qua hoeveelheid is het prima alleen de methode van voeren zocht ik tips voor omdat ik en me vriend overdag werk en dus niet makkelijk eten neer kunnen zetten omdat de kleinste dan alles eet en de oudste niks. Maar ben wel blij te horen dat ze niet snel ondergewicht kunnen krijgen want daar was ik wel bang voor omdat die al 3 jaar brokken krijgt en nu veel minder. 


 2. Ik geef ze al minder als ze moeten volgens de beschrijving op de zak. De kleinste krijgt nu 20 gram op een dag en de oudste 40 ongeveer waarvan die veel al niet eet. Hij is helemaal gezond nergens klachten van en is 2.2 kilo. Is een Nederlandse hangoor beide. 

   

  De afbeelding van hierboven is idd de keutels die we veel vonden. Zijn al langs de dierenarts geweest en hadden toen al aantal brokken omlaag gedaan maar moest nog meer. 

   

  Ik weet idd dat brokken niet het belangrijkste is als voeding maar mijn oudste konijn is 3 en hij was tijdje terug zwaarder vanwege het Junior voer maar hij is in korte tijd snel afgevallen maar weer een goed gewicht en wil niet dat die nog meer gaat afvallen en straks te dun is 😶


 3. Hallo, 

   

  Ik heb 2 konijnen 1 van 3 bijna 4 en een kleine van nu 5 maanden ongeveer. 

  Ik voer het merk Supreme Selective. 

  De kleinste heeft veel last van trosjes als poep. Nou hebben we een tijdje apart gevoerd met een bepaalde hoeveelheid wat goed ging voor de kleinste. Nu eet mijn oudere konijn minder omdat die altijd gewent was kleine beetje te eten over de dag verspreid omdat die altijd een bakje had staan, en hij eet nu veel minder brokjes dan die zou moeten.

   

  We hebben geprobeerd een bakje met hoeveelheid voor beide neer te zetten maar de kleinste eet alles op en de oudste heeft dan niet genoeg binnen.

  We vinden het niet erg om ieder apart te voeren maar we werken overdag ook waardoor de oudste vaak geen eten heeft als die wilt en dan savonds alsnog niet genoeg eet. 

   

  Ze eten beide goed hooi, de kleinste kiest alleen brokjes over hooi. 

   

  De kleinste krijgt ook al geen normale snoepjes meer alleen nog maar stukjes van fibafirst van Supreme Selective. 

   

  Ik hoop dat jullie tips hebben voor ons. 


 4. Zojuist zei GawainBS:

  Je kan proberen te argumenteren dat één extra konijn veel betekent voor hem, maar voor jullie amper meer moeite is. Het is echt heel belangrijk dat ze een konijnenvriendje hebben. (Maar ik begrijp dat het niet jouw beslissing is.)

  Ja ik weet het maar me moeder ziet dat echt niet zitten zolang ik nog thuis woon. Dus ik hoop snel iets te vinden en dan kijken of ik een vriendinnetje kan vinden voor hem.

   


 5. 16 minuten geleden zei GawainBS:

  Ik vrees dat het beste dat je kunt hopen, is dat hij plast in de bak. Het kan wel enkele weken duren.

  Heeft hij een vriendje/vriendinnetje? Zeer belangrijk voor konijnen.

  Okaay dan ga ik het gewoon nog aankijken. Nee jammer genoeg niet. Ik ben zijn vriendinnetje. Ik woon nog thuis en mag er geen konijn bij. Ben wel van plan als ik het huis uit ben er een bij te nemen.


 6. Zojuist zei Marjoleink:

  Bij mij heeft het enorm geholpen om de wc-bak zo neer te zetten dat ze alleen vanuit de bak bij het hooi konden. Niet alles gaat er nu in, maar wel heel veel.

  Dat heb ik nu ook staan en dan in een hoek dat die er echt in moet zitten om hooi te eten maar volgens mij eet die gewoon nu helemaal geen hooi meer 


 7. 25 minuten geleden zei Spinazie:

  Hoi! 

   

  Ik heb vanaf het begin ook een wc in het hok gedaan met houtkorrels, ze deden hun behoefte er wel in maar ook niet altijd. Toen heb ik het is in een andere hoek neer gezet, en sinds die tijd doen ze het altijd netjes in hun wc. Je zou het is kunnen proberen om het is op een andere plek te kunnen zetten. Daarin tegen vinden die het van mij ook geweldig om alles op de kop te zetten en erin te gaan graven haha...

  Haha ja dat op de kop zetten ken ik daar die hij ook erg goed in! Heb hem wel eens verplaats al maar qua plassen doet hij het altijd in zijn wc. Alleen die keutels niet


 8. Hallo,

   

  Ik heb sinds kort een nieuw hok zelf gemaakt samen met mijn vriend. Nou wilde ik kijken of mijn konijn het hok schoner wilt houden. Hij plas wel altijd netjes in zijn wc en heb ook een nieuwe vierkante toilet gekocht. Maar hoe laat ik hem nou ook poepen in zijn toilet?

   

  ik heb er houtkorrels in liggen en een hooiruif bovenhangen. Hij ruik wel in zijn wc en poept er dan alleen omheen.

   

  ik heb wel gelezen dat er wel eens konijnen zijn die nooit helemaal zindelijk worden en dat is ook niet erg als die het niet word maar wil het toch eens proberen. 

   

  Ik las ook dat het misschien is omdat die houtkorrel niet fijn vind maar hij plast er wel op en vind dit ook lastig. En ik wil niet gelijk duurdere bodembedekking aanschaffen als het op een andere manier makkelijker kan want heb het altijd met houtkorrels gedaan.

   

  als jullie tips hebben hoor ik het graag!


 9. Hallo!

   

  ik ben Daphne en ben 21 jaar.

  Ik zelf heb paardenhouderij niveau 4 gestudeerd en rij dus ook veel paard. Buiten dat heb ik ook nog een hond (een labrador).

   

  Ik ben soort van nieuw hier, ik had 5 jaar terug samen met een vriendin hier account en keek wel hier als ik tips nodig had en vond het nu tijd om dan maar weer een account aan te maken.

   

  Jake heeft sinds gister een nieuw hok gekregen die ik samen met mijn vriend gemaakt heb ik zal hieronder een foto ervan zetten. 

   

  Jake is mijn 2de konijn, jammer genoeg is mijn vorige konijn op 2 jarige leeftijd plotselings overleden.

   

  Jake word in maart 3 jaar, hij is altijd lekker energiek en rent graag rond. Hij is erg gericht op mij en houd alleen van knuffelen als het hem uitkomt.

  Hieronder een foto van Jake.

   

   

   

   

   

  2017-03-09 16.13.21.png

  IMG-20170919-WA0034.jpg

  IMG_20161109_175330.jpg

  IMG_2083.JPG

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .