Ga naar inhoud

Frommel en Hopper

Members
 • Items

  73
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Hopper en Doortje

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Frommel en Hopper's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

8

Reputatie

 1. Onze konijnen lopen meerdere malen per dag los in de (kleine) tuin. De laatste weken hebben ze daarna steeds teken op hun neus, soms wel 5 per dag. We halen ze steeds weg met een tekenpen en ontsmetten de plekjes. Voorgaande jaren hadden ze ook wel eens een teek, maar dat was nog te overzien. Nu is het zo extreem. Ik ben er nog steeds niet achter waar die beestjes vandaan komen. Zelf hebben we er geen last van terwijl we regelmatig in de tuin rommelen. De dierenarts adviseert de konijnen in te smeren met tea tree olie. Wat zijn jullie ervaringen? Alvast bedankt!
 2. Bedankt, Wokky! Ik geef ze 1x p.d. een lijnzaadbrokje, maar ik heb nu rodicare akut én rodicare uro in Duitsland besteld. Kijken wat dat doet. Het gaat nu goed met Hopper. Ik zie alleen wel dat hij nog steeds 'anders' is. Hij geniet duidelijk wel (vooral van het zonnetje), maar is ook rustiger dan voorheen.
 3. Dank voor jullie reacties! Intussen is Hopper eergisteren behandeld. Er is onder een roesje en met katheter een nieuwe röntgenfoto gemaakt. Daaruit bleek dat het gelukkig toch alleen om blaaszand ging en is hij meteen gespoeld. Herstel gaat moeizaam. Er zit weinig vooruitgang in: Hij eet nog niet uit eigen initiatief (wel als ik hem plaag met wortelloof) en wil steeds languit liggen. Hij heeft wel geplast en keutels zijn nog minuscuul. Temperatuur is stabiel. Omdat we weten dat zijn darmen slecht reageren op pijnstilling en antibioticum zijn we daar vanochtend mee gestopt. We blijven wel cisaral geven. In het verleden hebben we vaker gezien dat het herstel dan pas doorzette, maar nu zien we helaas nog steeds geen verbetering en ook geen verslechtering. Hm.
 4. Dank, Daniëlle! Hopper eet inderdaad ook veel andijvie, witlof, koriander en wortelloof. En als hij los is in de tuin veel gras (en andere planten uit de tuin...). Daarmee heb ik het nu 1 jaar weten te rekken (precies 1 jaar geleden laatste blaasspoeling-zonder dieet niet eens 3 maanden), dus dat heeft zeker geholpen. Ik geef ook nog een druppel vitamine D per dag omdat hij dat niet krijgt uit de brokjes. Ik twijfel wat ik nu nog kan verbeteren. Ik lees op Engelse sites dat wortelloof geen goede calcium-fosfor verhouding zou hebben en dat dit ook een rol kan spelen. Hoe oud zijn jouw dames en hoe lang is Chibi nu op dit dieet?
 5. Bedankt, happy211!! Ik kan hier wat mee. Heb al 20 jaar konijnen, maar als de (over)vermoeidheid toeslaat, wordt mijn hoofd een brij van zorgen. Ben het met je eens dat een aantal maanden fijn leven de operatie waard is. Met mijn vorige nijnen is dat ook gebleken. Gisteren is nog een echo gemaakt, maar het is niet zeker of het een blaassteen is of toch zand. Vanmiddag gaat Hopper onder narcose en maken ze een nieuwe foto. Als blijkt dat het zand is, wordt hij meteen gespoeld. Anders volgt, op een ander moment, de operatie. Dat wordt dan wel een heel heftige/onzekere combinatie. Op dit moment gaat het verbazingwekkend goed. De antibiotica (i.v.m. vermoedelijke blaasontsteking erbij) is aangeslagen en Hopper is weer voor de helft zichzelf.
 6. Lieve konijnenfans, Ik schrijf dit bericht om m'n gedachten te ordenen en in de hoop dat iemand ervaring heeft met de volgende situatie: Vrijdagmiddag stopte Hopper, man, buitenkonijn, vandaag 6 jaar geworden, met eten en zijn we begonnen met binnenhalen, warmtepads, pijnstilling, cisaral en elke 4 uur dwangvoer. Gisteren is na een röntgenfoto duidelijk geworden dat de oorzaak een blaassteen is en is daar sulfatim tegen blaasontsteking bijgekomen. Morgen krijgt hij een echo om de grootte van de blaassteen te bepalen + de behandeling (operatie om steen te verwijderen). Er is een kleine kans dat het toch blaaszand is en dan zou een blaasspoeling voldoende zijn. Voorgeschiedenis: Hopper heeft sinds 1,5 jaar last van blaaszand en heeft 2 blaasspoelingen gehad (sept 2020 en jan 2021). Bij de laatste blaasspoeling heeft hij het net aan overleefd. Hij zit nu ruim een jaar op een calciumarm dieet van 10 gr SS per dag, timothy hooi, urologist, chanca piedra, spa blauw en witlof/andijvie/wortelloof/koriander met elke 6 maanden een röntgen om te kijken hoe het gaat. Laatste röntgen 5 maanden geleden toonde lege blaas, dus we hadden goede hoop dat alternatieve therapie hielp. Toch stopt hij regelmatig, eens per 2 maanden, met eten en plast dan ook nog wat zand. Tot nu toe kregen we hem dan met 2 dagen pijnstilling+cisaral weer op de been. Oorzaak hiervan is waarschijnlijk z'n zeer gevoelige blaas + urineleider door de laatste blaasspoeling. Helaas nu toch weer serieus probleem met deze steen. Verder is hij helemaal gezond. Ik vraag me af hoe we verder moeten. Een blaasspoeling of operatie wordt heel erg zwaar voor hem en, ook als hij deze overleeft, weet ik niet meer hoe ik blaaszand/steen nog kan voorkomen. Aan de andere kant is (was?) het verder een topfit konijn (en natuurlijk een enorme lieverd die we nog niet willen verliezen) die vorige week nog als formule 1 coureur door de tuin racete. Heeft iemand ervaring met blaasoperatie? Heeft iemand tips hoe een goede keuze te maken tussen behandelen of (ik kan het bijna niet typen) inslapen? Alvast enorm bedankt, Brenda
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .