Ga naar inhoud

Frommel en Hopper

Members
  • Items

    79
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Zuid-Holland
  • Namen van de konijnen:
    Hopper en Doortje

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Frommel en Hopper's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Lieve mensen, enorm bedankt voor jullie aanvullingen! Ik neem ze steeds mee in mijn overwegingen en dat helpt mij! Met Doortje gaat het nog steeds goed. Ze is deze dagen veel krachtiger/helderder geworden en ze plast weer op de bak. Op het eerste gezicht zie je niets meer aan haar. Maar bij heel goed observeren is haar loopje nog anders/pootje langzamer. Wel staat ze weer op haar achterpoten bij alertheid. Ook als het straks (hopelijk) helemaal niet meer zichtbaar is, moeten we met Melanox doorgaan tot 1 maand, toch? Als dit nu zo goed blijft gaan, vind ik onze vakantie half juli toch spannend (ze herkent de opvang wel) en ik denk inderdaad dat het wijsheid is om die 2 weken in de opvang toch door te gaan met Meranox; dan zouden we op 6-7 weken zitten. Iedere tip/ervaring is welkom, bedankt ❤️
  2. Dank je, Evelien! Doortje is buiten met haar (nieuwe) maatje Toby. Ze eet goed, is actief, niet afgevallen en goed op temperatuur. Ik heb da in het dossier laten noteren dat Doortje Dexamethason kan krijgen zodra ik bel. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier is het de afgelopen jaren zo druk geworden bij de da dat je er heel moeilijk tussen komt. Omdat het nu zo goed gaat, gun ik haar (en haar maatje) eigenlijk zoveel mogelijk rust thuis. Het toedienen van de Meranox is al zo heftig. Moet echt wel verschrikkelijk vies zijn want normaal hebben we geen problemen met medicatie toedienen. Als ik ook maar de minste teruggang zie, ga ik zeker voor Dexamethason. Ik vraag me alleen af of het ivm herstel van schade/restverschijnselen (bijv. gedeeltelijke incontinentie) toch beter is om altijd wel Dexa te halen? Mijn da ziet het als noodmiddel.
  3. Zaterdag de da gesproken en vandaag kan Doortje Dexamethason krijgen. Alleen...ik zie verbetering, zooooooo blij!! Ik merk dat ze steviger op haar poten staat (nog niet perfect), haar hoofdje stabiel en ogen helderder. Ze plast nog wel buiten de bak, maar niet meer bij elke plas en al helemaal niet meer dat ze verdwaasd in plas blijft zitten. Ze heeft zelfs al rechtop op achterpoten gestaan en is in het geheel weer actiever. 1) Nu weet ik niet wat te doen met de Dexamethason; toch doen of beter van niet? Natuurlijk gaan we door met Metanox volgens het plan 1 maand, waarvan 1e 2 weken hooggedoseerd. Het advies van de da is daarna elk half jaar een kuur van 1 maand. 2) Het is misschien wat ver vooruit gedacht, maar wat is jullie ervaring? En over een maand gaan wij 2 weken op vakantie en de nijnen naar de opvang. Ik hoop zo dat het lukt om de e cuniculi dan weer tot rust te hebben gebracht. 3) Geven jullie wel eens voor de zekerheid medicijnen mee aan de opvang? Zoveel vragen...alvast enorm bedankt voor jullie ervaring/tips/raad!
  4. Superdank weer, zo fijn! Ik kan zo mijn gedachten even spiegelen en dat geeft moed om er weer schouders onder te zetten.
  5. Dank je! Ik ga morgen gelijk bellen. Geef jij nog iets "ter compensatie van" die weerstandsvermindering door Dexamethason? En is het nog zinvol om de konijnen binnen te halen of is het buiten 's nachts warm genoeg? Maatje Toby krijgt 1 week 2x daags halve dosis (Doortje dubbele dosis 2x daags). Snap je redenering en twijfel zelf ook, maar durf het niet niet te doen omdat eerste symptomen zo subtiel zijn.
  6. Nadat Hopper in maart is ingeslapen ivm e cuniculi, heeft zijn maatje Doortje het nu ook. Andere symptomen en we zijn er eerder bij, maar toch... Bij Hopper wilde de da geen Dexamethason geven, nu stond haar collega er wel voor open. Ze zou nog overleggen met Wilhelminapark. Als ik alle info lees, begrijp ik dat snel handelen nodig is, dus ik overweeg de da morgen terug te bellen en de injectie(s) zsm in te plannen. Hebben jullie ervaring met Dexamethason? Doortje heeft slappere achterhand en heel lichte headtilt. Haar nieuwe partner heeft geen symptomen maar wordt wel meebehandeld. Hoe lang is dat nodig? Alvast bedankt voor jullie reactie <3 .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .