Ga naar inhoud

JUULZxo

Members
  • Items

    169
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JUULZxo

  1. Ik heb novacam en cisaral drops meegekregen. De dierenarts wist niet wat ze precies had, een aandoening zei ze. 

     

    Ik heb het artikel doorgelezen over EC, moet ik dit met de dierenarts bespreken of kan ik zelf starten met de genoemde medicaties?

     

    Daarnaast is Snuffie ook mager, ik probeer haar dik te maken met extra biks, erwtenvlokken en groentes. Zijn er nog andere mogelijkheden om een konijn dikker te maken?

  2. Sinds deze week is de gezondheid van mijn konijn Snuffie (voedster, 11.5 jaar oud) hard achter uit gegaan. Ze wankelt en valt steeds op haar rechter zij. Lopen wilt ze haast niet meer. Urine en keutels laat ze lopen, waardoor haar vachtje vies wordt. Ik ben vandaag naar de dierenarts en die heeft haar een onstekingsremmende en darmstimulerende injecties gegeven, ook heb ik medicatie meegekregen. Als het niet beter wordt na het weekend, dan is het helaas klaar & over. Wel eet (geweekte brokjes, witlof, snoepjes), drinkt en keutel zij nog uit zichzelf ookal is dit minder dan eerst. 

     

    Hoe kan ik zelf ervoor zorgen dat ze weer beter wordt? Kan ik haar proberen te stimuleren om te bewegen en op welke manier?

  3. Ik ben al een tijdje niet meer online geweest, maar zou graag wat advies willen krijgen. Ik heb een voedster van 11 (Snuffie) en een ram van 8/9 (Tsaa). De laatste tijd vind ik afentoe plukken haar en aan de kleur te zien is het van Tsaa. Ik heb geen idee waar het vandaan kwam en heb Tsaa gecontroleerd maar zag niks geks. Totdat ik vandaag Snuffie zag te bijten/knagen in de nek van Tsaa en  een kale plek zag. Snuffie blijft maar bijten en knagen op dezelfde plek en Tsaa blijft maar zitten en rent niet weg. De ene keer zit Snuffie lief bij Tsaa en de andere keer zit ze weer te bijten/knagen.

     

    Weet iemand waarom ze dit doet en hoe ik ervoor kan zorgen dat ze stopt? Ze hebben alle ruimte om te bewegen en hebben voldoende hooi/eten/drinken. Ze zijn al 3 jaar samen en sinds dag 1 ging het al goed, ze hebben verder ook nog nooit gevochten.

  4. Ik heb paar dagen geleden het hok van de konijnen schoon gemaakt en Snuffie keutelt + plast gelijk door heel het verblijf (ook in de bak). Net zag ik haar een plasje doen buiten de bak en vervolgens begon ze haar plasje op te likken.. 

     

    Iemand enig idee waarom ze dit doet? En waarom ze keutels en plasjes buiten de bak doet, terwijl ze de ene keer keutelt en plast in de bak?

  5. Ik kom net van de dierenarts vandaan en de dierenarts heeft in haar bekje gekeken en een paar kleine haakjes verwijderd. Ze dacht dat het probleem van het gebit kwam. Ze heeft antibiotica m.b.v. een prikje gegeven en als het donderdag niet weg is dan moet ik langs komen voor een 2e prikje. Ze is gelukkig 200 gram aangekomen, dus ze weegt nu 2 kilo 🙂 . Daar ben ik gelukkig blij om haha.

     

    Mijn ram Tsaa had het ook toen ik terug kwam van vakantie, maar die kreeg wel een zalfje mee. Dat was binnen een week beter geworden.

     

    Ze zei ook dat ik het schoon kan maken met afgekoeld gekookt water & dat ik de ophtosan zalf erbij mag gebruiken. 

     

    Ik hoop dat het weg blijft en dat ze geen traan oogjes meer heeft. Telkens als ik de reismand pakt dan weet ze wat er gaat gebeuren en dan krijg ik haar niet te pakken haha. 

  6. Ik ben gister met Snuffie en Tsaa naar de dierenarts geweest voor de vaccinaties. Alles was goed behalve dat Snuffie wat afgevallen is, vorig jaar woogde ze 2,3 kg en nu 1,8. Ze is nu ongv 10/10,5 jaar. 

    Tsaa was trouwens iets te zwaar.

    Hoe zorg ik ervoor dat de een iets afvalt en de ander meer aankomt? Snuffie ziet er niet echt mager uit ofzo, al voel je wel heel makkelijk haar schouderbladen/ruggetje. 

    De dierenarts zei dat ik meer biks moet geven, maar ik ben bang dat ik weer teveel geef dan.  

     

    xx

  7. Mijn voedster (Snuffie) zoemt afentoe om mijn gecastreerde ram heen (Tsaa). Daarbij bijt zij ook in de bil van Tsaa. Die rent weg en zij rent zoemed achter hem aan. 

    Na 5-10 seconde houdt het op en liggen ze vervolgens lief tegen elkaar aan.

     

    Iemand enig iedee waarom Snuffie dit doet?

  8. Hi,

     

    Ik ben een tijdje niet meer online geweest, maar ik heb een paar vraagjes.

     

    Weet iemand welk hooi lange & "stevige" stengels bevat? Ik heb een zak van 2 kg mountain hay van natures best, maar daar zitten hele fijne sprietjes in, het lijkt net dat het soortvan fijn gemalen is.

     

    En mijn 2 konijnen moeten binnenkort weer naar de dierenarts, de een moest 25 december al & de ander 15 februari. 

    Kan ik ze allebei meenemen voor 1 afspraak? Of moet ik het 1e konijn al nu inenten en de ander pas in februari?

     

    Groetjes x

  9. Is er iemand die mij kan helpen?

     

    Snuffie plaste altijd binnen in haar hok (voedster, 10 jaar oud) maar sinds een paar maanden heb ik er een nieuwe ram (Tsaa, 6 jaar oud). Tsaa is zindelijk en het toilet staat naast het hok. Naast het toilet ligt er een kleedje en een kleine hondenmand om eventueel in te graven/liggen. Maar Snuffie plast constant op het kleedje/mandje en niet meer binnen in het hok. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze op een plek plast? Het kleedje & mandje heb ik maar weggehaald.

  10. Ik heb de oogzalf "Ophtosan oogzalf" gekregen, op het doosje staat dat ik het 2x per dag moest smeren als ze er last van heeft. Haar ooglid heeft niet meer zo'n roodachtige kleur meer en ik merk dat ze haar ogen weer helemaal open heeft.

     

    Mijn ram heeft ook last van een nat oog waar witachtig prut uit komt, dus ik maak binnenkort een afspraak voor hem. Dan vraag ik ook gelijk naar de zalf of ik het vaker mag gebruiken.

  11. Ik ben vorige maand langs de DA geweest om Snuffie na te laten kijken, voordat ze naar de vakantie opvang ging. Ik vond haar ooglid wat rood en de DA heeft een oogzalf meegegeven. Deze moest ik smeren zodra ze er last van had. Na de DA had ze er geen last meer van, maar het begint weer terug te komen.

     

    Ook zijn haar ogen half gesloten. Ik ben begonnen met de zalf en als het binnen een paar dagen niet over gaat, dan moet ik terug komen.
     
    Weet iemand wat het kan zijn? Ze is in februari ingeënt en in januari zijn haar haakjes verwijderd. Verder eet ze hooi en biks en drinkt ze goed. 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .