Ga naar inhoud

Pambé

Members
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Pambé

  1. 6 minuten geleden zei Lienappelsien:

    Kan je hem morgen niet meenemen naar de dierenarts als je dan toch al gaat (wel even bellen natuurlijk)? 

     

    Of anders dan in ieder geval de foto aan de dierenarts laten zien, maar dan kan hij/zij hem natuurlijk niet verder onderzoeken.

     

    Goed dat je handen wast enz. als je van hem naar de andere konijnen gaat.

     

    Ja dat ben ik ook van plan, hebben we de vorige keer met het snot ook gedaan. Moet zeggen toen ik vanochtend keek, leek alles weer in orde. Mocht het nou morgenvroeg nog steeds weg zijn laat ik em thuis, maar ik ga het sowieso aan de DA vragen.

    • Vind ik leuk 1
  2. 1 uur geleden zei MichelleloveElmo:

     Dat is 1 van de 2 antibiotica die helpen. Als je er voor kiest om  de andere konijnen niet te behandelen, dan zul je wel voor de rest van zijn leven er voor moeten kiezen om hygiene maatregelen  te treffen. Het is namelijk zeer besmettelijk. 

    Misschien is dit een interessant artikel om te lezen

     

    Is er een specifieke reden dat hij alleen zit?

     

    Het kwam in eerste instantie omdat ik vroeger niet wist dat ze een maatje horen te hebben. Nu is het omdat hij als gevolg daarvan dus niet gecastreerd is. Daarnaast ziet hij vrijwel niks meer en heeft hij vaker een beetje last van zijn gezondheid. Ik weet ook niet 100% zeker of hij geen besmettelijke ziektes bij zich draagt. Daarom woont hij nu bij ons binnen. Ik weet dat het niet optimaal is, maar ik denk niet dat hij een castratie nog zou trekken. En daarnaast weet ik dus niet wat hij ervan gaat vinden als er ineens een ander konijn bij hem in het hok zit, aangezien hij ook niet ziet.

    Ik weet alleen niet wat voor antibiotica injecties hij precies heeft gehad laatst voor zijn snotneus. Ik ga woensdag sowieso voor de hond naar de DA, dus ik zal het allemaal nog even navragen. Ze zei alleen zelf bij de laatste keer van dat ze het nou eerst wou aankijken ivm te veel antibiotica en darmpjes enz.

    Qua hygiëne maatregelen, die tref ik eigenlijk al. Ik was altijd mijn handen met Dettol zeep nadat ik bij de opa ben geweest, en als ik van plan ben de kleine kinders (koppeltje van allebei ong 5 maand) op te pakken of in het hok te gaan zitten trek ik wat anders aan. Dit dus omdat ik niet zeker weet of hij wellicht andere ziektes bij zich draagt. 

  3. 2 minuten geleden zei MichelleloveElmo:

    Ik zou hetzelfde doen als @Lienappelsien

     

    Overigens kan Syfilis zeker wel. Dit kunnen ze bij de geboorte oplopen en dan drager zijn. Daarom zou het bij een behandeling van duplo ook kunnen verbeteren. Om Syfilis echt aan te pakken moet je minimaal 4 weken 3 keer per week moeten behandelen voor alle aanwezige konijnen (die met elkaar in contact komen)

    Ah. maar dat het dan elf jaar later tot uiting komt is wel gek haha. Maar kan vast, zijn weerstand is nu natuurlijk veel lager. Duplo ken ik trouwens niet, wat is dat voor spul?

     

    Mijn andere konijnen wonen buiten samen, maar die komen niet in contact met hem.

  4. 9 minuten geleden zei Lienappelsien:

    Oei, dat lijkt best flink opgezwollen. Ik zou zeker met hem naar de dierenarts gaan. Ja dat is stressvol, maar dit zal toch ook niet prettig zijn. Met de dierenarts kan je dan beslissen om een eventuele behandeling wel of niet te doen. Eerst maar eens weten wat er met hem aan de hand is.

     

    Is hij ingeënt tegen myxomatose? 

    Hee, thanks voor je reactie. Hij is niet ingeënt. Dit omdat hij binnen woont en alleen is. Ik weet dat hij het dan nog kan krijgen hoor, maar hij komt nog uit de tijd dat ik niet eens wist dat konijnen samen hoorden te wonen en inenten was dus ook niet iets wat ik vroeger deed. Maar in de zomermaanden wanneer muggen enz heeft heb ik een hor om zijn hok heen. Ook heeft hij verder geen symptomen, ogen, neus en lippen zijn niet gezwollen.

  5. Hoi allemaal! 

     

    Mijn opa konijntje lijkt weer niet helemaal 100% te zijn.

     

    Even bij t begin beginnen. Een aantal weken geleden had hij snot uit 1 neusgat. Hiervoor heeft hij eerst 10 dagen antibiotica via mond gehad. Toen dit niet aansloeg hebben we drie keer bij de DA via een injectie gedaan, dit heeft geholpen en hij heeft geen snotneus meer. Maar de afgelopen week vond ik zijn eetlust wat slecht. Dit heeft hij echter wel vaker gehad en vaak lost het zichzelf op, ik houd altijd goed in de gaten of hij wel eet. Hij is een beetje afgevallen van 1,5 naar 1,4. Inmiddels eet hij weer goed in zn brokken, maar hooi nog niet optimaal. Hij is zo goed als helemaal blind en je ziet hem dan ook meestal een beetje lucht happen voordat hij een strengeltje hooi te pakken heeft. Dus misschien komt dat ook wel door zn ogen. 

     

    Nu viel het me van vrijdag op dat zijn anus ook wat gezwollen was. Ik heb het uiteraard in de gaten gehouden. Ik kan er nergens echt wat over vinden behalve syfilis maar hij woont alleen bij ons in huis, dus ik zou niet weten hoe hij er dan aan komt?

     

    ik zit er over te denken de DA te bellen, maar k ben ook wel benieuwd naar wat jullie vinden of iemand het herkent? Of jullie iets weten wat ik er aan kan doen. 

     

    Daarnaast weet ik ook niet of ik nog wel door moet dokteren met em. Hij is natuurlijk al 11 en dat is een beste leeftijd natuurlijk en het moet voor hem ook leuk blijven. Maar dan aan de andere kant is ie nog wel fit opzich. Vachtje is goed, laat nog pit zien zo nu en dan, klom van t weekend nog op Mn hoofd en ligt nu over Mn arm heen te chillen (hoi slaap arm). Dusja ik vind het lastig in beslissen in hoeverre ik hem nog iedere keer moet mee sleuren naar de DA wat natuurlijk ook gewoon stressvol is. 

     

    ---

    onsmakelijke foto (had net ff zn achter pootjes gewassen aangezien hij soms door wat zachte keutels huppelt wat dan blijft plakken) 

    IMG_5496.PNG

  6. Hmm, ik heb met mijn opa konijn ook haakjes op de kiezen gehad. Niet heel erg, maar genoeg om em flink te laten kwijlen toen. Heeft de DA toen wat afgeslepen meende ik.  Ik weet nog dat die natte plek daarna nog bleef totdat op een gegeven moment de natte plek kaal was geworden (natte haar viel er gewoon uit) daarna kon t goed drogen en is het haar weer terug gekomen alsof er niks gebeurd was. Hij heeft het soms nog wel. Maar we proberen ivm leeftijd een roesje te vermijden, dus zolang hij goed eet, laat ik het voor wat het is. Elke keer valt er dan wat haar uit op de natte plek, daarna droogt het weer en groeit er weer nieuw haar.

    Maar alsnog wel een goed idee het even na te vragen bij je DA! Die kunnen je meer vertellen dan ik :)

  7. Mijn konijntjes buiten hebben in totaal ongeveer 4m2 leefruimte. Ik heb eigenlijk heel goedkoop, 2e hands een hok gekocht en van daaruit heb ik em uitgebreid met een ruime ren en nog een schuilhok. Heb er sinds kort ook een plasticbak met speelzand in aangezien de grote van t stel aldoor aan het graven was (Nu ook gaas onder het hok door).

     

    FullSizeRender(4).thumb.jpg.c632f4c2cf004037979555ce8decb3ef.jpg

     

    FullSizeRender(3).thumb.jpg.fb606975e9b544e41c7d5803da9da867.jpg

     

    Voor gebruik uitgebreid getest door plaatsvervangend konijn ;p

    IMG_4314.thumb.JPG.f5462d25ee781949e2ae6f245ad6815c.JPG

    • Haha 2
  8. Hoi! Ik heb ook een oud konijn van inmiddels 11 jaar. Vroeger had hij er bijna nooit last van, maar in zn opa jaren heeft hij er vaker last van.

     

    Ik moet nu altijd heel precies voeren anders krijgt hij er last van. Ik geef hem ipv een bakje vol, nu meerdere malen per dag een handje biks (klein handje). Groenvoer echt in kleine beetjes een altijd genoeg hooi. Meestal blijft het weg. Soms vind ik nog wel wat zachte keutels in zn hok, die haal ik weg zodat ie er niet in staat enz. En ik controleer zn kont ook bijna dagelijks en als hij vies is wassen natuurlijk.

     

    Hopelijk kun je er iets mee ;)

  9. 1 uur geleden zei IreneM:

    Ha, grappig. In het Twents is pokkel 'rug'. :D Ik vind haar trouwens niet dik uitzien op de foto's. Maar meestal kun je dat bij dieren het beste zien als je een foto van boven maakt.

     

    haha wauw dat is wel wat anders ja! Nee, ik vind haar er ook niet per se dik uit zien, maar tis vooral omdat ik wel een 'pokkeltje'  voel dat k dacht van hmmmm. De enige recente foto' s die ik van boven af heb zijn denk ik moeilijk te beoordelen omdat dr vriend altijd tegen dr aan ligt ;p

    IMG_4943.PNG

    IMG_4964.JPG

    • Vind ik leuk 1
  10. 1 uur geleden zei Witchy:

    Hopelijk reageert hij hier goed op!

    Een roesje zou ik liever vermijden, ook gezien zijn leeftijd. Maar als het echt niet anders kan, en hij knapt niet op, dan heb je wellicht geen keus.

    Ik zal voor Opa duimen :)

     

    Ja dat is ook precies wat ik probeer. Maarja, als het moet dan moet t. Kan em moeilijk met zon snotneus rond laten lopen. Heb k nog mazzel dat t niet beide neusgaten zijn. Enneh, thanks voor t duimen ;)

    • Vind ik leuk 1
  11. 4 minuten geleden zei Evee:

    Aan de oren kun je vaak wel zien hoe groot een konijn gaat worden, en op de fotos zie ik redelijke flappers ;) ik denk dat het best een 2.5-3 kg konijn kan worden. Met 5 maanden is ie nog niet helemaal volgroeid. 

     

    De uitdrukking 'pokkeltje' heb ik overigens echt nog nooit gehoord :'D is dat dialect?

     

    Haha ja ze heeft echt mega oren :'D Lekker grote bunny dus, leuk :) Arme mini Miller :p  Nee ze zijn echt gek op elkaar.

     

    Hahaha, dat kan maarzo. Het zal wel Gronings of Drents zijn voor ' Buikje'. 

  12. Hoihoi,

     

    Sinds kort heb ik er twee konijntjes bij, ze zijn nu ongeveer een maandje of 5. Nu tilde ik de voedster laatst op voor een check (nagels, wondjes enz). En ik dacht echt, jeeeeetje wat ben jij ineens zwaar. Ze weegt nu dus 2,1 kilo, daarmee is ze het zwaarste konijn dat ik ooit heb gehad.

     

    Ik snap dat ze natuurlijk nog groeit, maar ik vroeg me af of ze misschien wel iets aan de volle kant is. Als je dr vast houd voel je wel echt een beetje een pokkeltje. Waar ik ook benieuwd naar ben is hoe zwaar/groot ze ongeveer zal worden. D'r vriendje Miller weegt denk ik nog geen kilo, maar hijs dan ook een kleurdwergje (en het lichtste & kleinste konijn dat ik ooit heb gehad) :p

     

    Ben benieuwd :)

     

     

     

     

    FullSizeRender.jpg

    FullSizeRender(1).jpg

  13. Update: We zijn weer naar de DA geweest. Antibiotica injectie gehad nu en vrijdag weer. Ze zei wel dat het ook nog vanuit tanden kon komen (ook wat traanoogjes), maar dit kon ze niet zo goed zien omdat Opa zich niet gedroeg :p Dus eerst dit proberen. Anders zou hij dus een roesje moeten om beter naar zn tanden enz te kijken.

  14. 2 uur geleden zei Witchy:

    Het meest ideale is om het er dan gewoon langzaam uit te halen via het neusgat en dan hoeft het beestje niet eens onder narcose, maar anders zal hij onder narcose moeten om het voorwerpje te verwijderen of als het dieper zit. http://www.dierengebit.nl/konijn/konijn-snot/snot-bij-het-konijn-door-grasspriet

    Gebeurt niet vaak hoor, maar het is wel een mogelijke oorzaak waar je aan gaat denken als AB niet direct helpt. 

    Vaak zie je wel dat het konijn dan eerst een periode aan het niezen is geweest voordat er snot uit komt. 

     

    Hmm dat eerst niezen voordat er snot was kan k me wel in vinden. Ik dacht namelijk al even geleden dat ik hem een aantal keer had horen niezen, maar zag er toen niks aan.. 

  15. 8 uur geleden zei Witchy:

    In sommige gevallen blijkt er ook een ontsteking te ontstaan in het neusgat door een spriet hooi die erin vastzit en in het slijmvlies blijft prikken. 

    Misschien dat de dierenarts dit door het tegenstribbelen niet goed heeft kunnen zien, maar wellicht de moeite waard om te controleren! 

    Ja ik ga nog weer bellen voor een afspraak. Hopelijk is ie dan rustiger. Vraagje. Stel er zit iets vast in zijn neusgat, hoe halen ze dat er weer uit? 

  16. 14 uur geleden zei Sanne1993:

    Misschien dat er een antibioticum nodig is. Bij snot is er vaak best veel resistentie, dus het eerste keus antibioticum slaat niet altijd even goed aan. Inderdaad even overleggen met de dierenarts. 

     

    Ja dat kan natuurlijk ook nog. Ben benieuwd wat de DA ervan vind

  17. 4 uur geleden zei Christaaa:

    Is het altijd hetzelfde ene neusgat? Want dat kan nog op een lokaal probleem duiden. Vuil jn de neus of een afslyiting aan 1 kant.

     

    Zat ik ook al aan te denken omdat het inderdaad 1 neusgat is. Maar ondanks zn leeftijd was ie nog behoorlijk aan t tegenstribbelen bij de DA dus die kon het niet goed bekijken

  18. Hoi iedereen,

     

    Ik heb een heel lief maar oud konijn. Vlekkie is namelijk al 11 jaar en woont daarom bij ons in huis. Vorige week ben ik met hem naar de DA geweest omdat hij snot had bij 1 neusgat. Hiervoor moet ik hem nu antibiotica geven, 10 dagen lang. Ik ben nu een week verder en zie eigenlijk niet echt vooruitgang, is dat normaal? Het is ook niet erger geworden maar het zit er nog steeds en hij niest af en toe ook. Hij heeft de afgelopen week prima gegeten en gedronken. Daarnaast lijkt hij ook niet minder actief dan normaal (als is dat lastig te zeggen met zo'n opa).

     

    Wat ik nu doe is elke dag ik zijn neusje schoon maken voor zover dat wil, aangezien er anders van alles in blijft plakken. En 2x per dag antibiotica. Verder gewoon eten en alles zoals normaal.

     

    Heeft iemand hier dit eens meegemaakt? En zijn er nog andere dingen die ik kan doen om het te verhelpen?

     

    Ik ga er vanuit dat het maandag (eind van de 10 dagen) nog hetzelfde is, dan bel ik sowieso nog weer de dierenarts. Maar in de tussentijd zijn alle tips welkom!

     

    Liefs,

    Amber

    Vlekkie, Nala & Miller :pootjes:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .