Ga naar inhoud

GawainBS

Members
  • Items

    526
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    16

Berichten die geplaatst zijn door GawainBS

  1. Haar tandjes zijn bijgevijld. Ze had puntjes op de bnnkant van haar kiezen, die haar tong verwondden. Ze is nu terug thuis, maar nog  groggy van de verdoving. Ze wilt momenteel niet eten, dus nog ff gedwangvoerd voor de nacht. Ze was wel al alert, dus er was geen risico van stikken in de voeding. Ze heeft zich nadien ook gewassen.

    De DA raadde aan van nog een paar dagen pijnstiller te geven, zodat de wondjes aan de tong knn helen.

     

    Hopelijk wil ze morgenvroeg zelf terug eten.

     

    P.S.: Ik krijg geen notificaties meer van het forum. Niet in Spam, nergens...

  2. DA heeft bloedonderzoek laten doen, maar dat was goed. Ze heeft een beetje zwelling op haar tong gezien, dus vrijdag gaan ze haar gebit behandelen. Inmiddels eet Luna beetje hooi, groenvoer & korrels zolang ze pijnstiller krijgt.

    De DA zou in principe vroeger willen behandelen, maar door de noodsituatie draaien ze op minimum bezetting.

     

    Ik ben al blij dat ze terug iets eet. Zolang ze dat doet, ga ik niet meer dwangvoeren, kwestie van stress te vermijden.

  3. Vanmorgen nr de spoed DA geweest. Ze denkt dat Luna last heeft van puntjes op de tanden. Luna heeft een spuitje met ontstekingsremmer, pijnstiller en darmstimulatie gekregen. Nu moet ik haar dwangvoeren, want ze eet niet meer. Als het morgen niet beter is, gaan ze haar onder narcose behandelen.

  4. Hallo,

     

    Onze Luna weigerde pellets te eten, evenals kruiden en een wortel. Vanmiddag heb ik haar wel nog groenvoer zien eten. Ze is wel alert, huppelt rond en wast zich nog. De DA van wacht zei van morgenochtend af te wachten. Zou ik haar nu al dwangvoeren?

     

    P.S.: Ik heb haar net aan het hooi zien knabbelen, dus ik ben redelijk gerust inmiddels. Maar suggesties zijn altijd welkom!

     

    Alvast bedankt!

  5. Het is niet beschimmeld, maar het is vrij stoffig en geel. De vorige batch (zelfde merk) was dan weer groener, maar met heel veel doornen. Dat aten ze nóg beter.

     

    Bedankt voor de uitleg: zolang ze dit vlot blijven eten, hou ik het daar op.

  6. Hey,

     

    Is er een groot kwaliteitsverschil in hooi? Zoja, hoe belangrijk is het? Mijn (konijnkundige) DA zegt dat het belangrijkste is dat konijnen goed hooi eten en dat kwaliteit er niet zoveel toe doet. Luna & Flora krijgen al hun hele leven hooi van de Aveve, waar ze zeer flink van eten. Echter, de kwaliteit laat soms te wensen over.

     

    Alvast bedankt voor jullie inbreng!

  7. Op 2-2-2019 at 10:52 zei Evee:

     

    Eén van de vaccins werkt 9 maanden, met een uitrek naar 1 jaar (behalve in risicogebieden). Ik zou dan persoonlijk de voorkeur geven aan inenten in maart, omdat ze dan in de zomer de goede bescherming hebben, en in de wintermaanden de wat mindere bescherming. 

     

    Ik had hier voor gemaild naar de DA en ik kreeg meteen antwoord dat ze ons al ingepland hadden om een herinnering te sturen in het voorjaar, exact om de reden die jij aanhaalde. Zeer blij om de professionaliteit van onze DA.

  8. Ik heb twee voedsters die gecastreered zijn op 6 of 7 maanden. Ik heb er zeer lang over getwijfeld, want de ingreep is idd aanzienlijk. Maar wij zijn zeer tevreden van onze konijnkundige DA. Wij zijn daar ook nog twee keer terug geweest omdat Luna niet direct wou eten. De Da had er alle begrip voor en heeft vb ook niets aangerekened. Na drie à vier dagen waren ze allebei terug hooi aan het eten. Als je het laat doen, moet je wel rekening houden dat je enkele dagen verlof moet nemen, omdat je je konijntje echt goed moet opvolgen. Hou er ook rekening mee dat je misschien wel moet dwang voeren en zowiezo pijnstiller geven.

     

    Een BB lid (ik weet niet meer wie) had het dilemma voor mij zo samengevat: "De kans dat je voedsters baarmoederproblemen allerlei krijgen is vele malen groter dan dat er iets mis zou gaan bij de operatie/het herstel."

     

    Ik begrijp dat het zeer zielig is om je konijn bewust even te laten afzien, maar op lange termijn doe je er wel goed aan.

     

    Conclusie: zoek een goede DA en laat het niet door de eerste de beste doen.

  9. Net antwoord gekregen van de DA:

     

    "

    Zou een anti-coccidiose middel persoonlijk ook niet geven aan de konijntjes. Dat is meer iets dat gedaan wordt in de industrie. 
     
    We hebben goede ervaringen met Burgess en Supreme Science. Het voer van Aveve kennen we niet goed maar de ingrediënten zien er goed uit. 
     
    In elk geval mag dat krachtvoer toch maar 10% van hun totale voedselopname bedragen. Dan nog 10% vers voer en 80% hooi.

    "

     

    Ik gebruik ook dezelfde korrel als dat jij gebruikt, die 348 van Aveve.

  10. @snuffie en ik Hoe "gevaarlijk" is het om die korrel te geven aan een normaal koppel? Wij geven die ook en dat is de enige (niet gemengde) korrel die verkrijgbaar is in de winkel hier.

    An sich geen probleem met die online te bestellen, maar als het geen risico meebrengt, zie ik geen reden over te schakelen.

     

    Alvast bedankt!

     

     

  11. Luna & Flora zijn ook preventief gecastreerd. Mijn vorige konijntje (inmiddels 20 jaar geleden) was gestorven aan baarmoederkanker, dus nu geen risico meer. DA raadde het ook aan ivm schijnzwangerschappen en ontstekingen. Ik heb er heel, heel lang en hard over getobd, maar uiteindelijk heeft iemand hier op BB (ik weet niet meer wie) het zo geformuleerd: "De kans dat er iets misgaat in de operatie is onnoemelijk veel kleiner als dat ze later tumoren zouden krijgen daar." 

    Ik snap de terughoudendheid helemaal, maar ik zelf denk dat het wel de beste beslissing is die je kan maken.

  12. Bedankt, dat is wat ik al dacht. Ik ga, eens terug van vakantie, wsl het schepje uit de webwinkel bestellen, omdat dat wel handig lijkt voor de dosering, zeker als er eens iemand anders past op de nijnerds.

    Hier krijgen ze 's morgens ongeveer 50g brokken (huismerk) en 's avonds nog eens 50g. We hebben zo'n 4.5kg konijn rondlopen. In de late namiddag krijgen ze groenvoer (ongeveer een dessert bordje vol) en ze hebben continu hooi ter beschikking op verschillende plaatsen. De ruif boven de toiletbak is veruit favoriet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .