Ga naar inhoud

Sanne_vdv

Members
  • Items

    72
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sanne_vdv

  1. Hoi

     

    Wij zijn vandaag naar de dierenarts gegaan om te kijken of Knuffel haakjes op haar kiezen heeft, omdat ze alles eet behalve brokken. Haar brokken eet ze langzaam of veel later pas op.

     

    Gisteren ging ik haar kammen/borstelen en toen zag ik een kale plek op haar rug met zwarte en witte dingetjes, dat hebben we ook laten nakijken.

     

    Vandaag zijn we dus naar de dierenarts gegaan. De dierenarts zag geen haakjes of iets anders wat niet goed was in Knuffel haar mond. Ze heeft haar ook nog geweegd, waaruit bleek dat Knuffel was afgevallen. Ze woog de laatste keer volgens mij ongeveer 2,3 kilo en nu iets van 2,1. Wij zagen zelf ook al dat ze dunner was geworden. 

     

    Ze heeft ook naar het plekje gekeken en de zwarte en witte dingetjes onder de loep genomen. Mijn moeder en de dierenarts zagen ook al dat dat zwarte vlooienpoep is. Al helemaal toen de dierenarts het onder de loep bekeek. Die witte dingetjes zijn waarschijnlijk gewoon wat huidschilfertjes. En nee het zijn geen mijten, maar Knuffel heeft dus in ieder geval van dat vlooienspul in haar nekje gekregen en dat moet over 3 weken weer. Dat het plekje een beetje kaal is komt waarschijnlijk door het krabben en bijten.

     

    Hoe ze aan de vlooien is gekomen kunnen verschillende redenen zijn wat wij wel kunnen bedenken. En waarom ze haar brokken slecht eet is misschien omdat ze last had van de vlooien? We gaan het in ieder geval in de gaten houden en als we het niet vertrouwen gaan we terug. 

     

    Toch wel raar een konijn met vlooien. Meestal hoor je het over katten en honden, maar een konijn? Ik krijg er zelf jeuk van!:'D

  2. Hoi konijnen vrienden

     

     Mijn konijn eet sinds ze beter is geworden (ze had last van e.Cuniculi) haar brokken niet meer goed op. Daarvoor kwam ze er op af stormen maar nu neemt ze maar een paar brokjes en eet ze de rest pas later op de dag op. Ze heeft zover ik weet geen gebitsproblemen en heeft daar ook nooit last van gehad. Ze eet nog wel hooi en groenvoer en komt daar bij beide wel op af stormen. Voordat ze ziek werd gingen we langzaam overstappen naar Selective 4+ ipv Since Selective. Ze is namelijk 4 jaar. We hebben nog geprobeerd of ze haar oude brokken wel wilt eten, maar dan kiest ze toch voor de 4+. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?  

  3. Op 31-7-2017 at 12:53 zei Naadjelicious:

    Hij krijgt onberkt hooi. Groenvoer is hij helemaal niet gek op. Haal van alles voor hem in huis maar trekt zijn neus bijna overal coor op. Krijgt nu ijsbergsla witlof en aardbei. En af en toe van dat gras voor konijnen. Soms een tussendoortje zoals een gedroogd banaantje

    Ijsbergsla en aardbei noem ik niet echt basisgroente... eerder een tussendoortje af en toe. In sla zit namelijk erg veel vocht en kan ook voor gasbuik zorgen, ligt er dan wel aan hoe gevoelig je konijn daarvoor is. In aardbei zitten veel zuikers en is ook niet zo goed om dat elke dag te geven. In plaats daarvan kan je andijvie en witlof (maar dat gaf je al) geven. Andijvie vinden ze meestal heerlijk! Als je konijn dan toch niet omkijkt naar zijn groente is de kans groot dat je toch te veel brokken geeft. 

  4. Het zou bij ons toch ook jeuken of vervelend voelen als er haar in je oren komt? :D Maar heeft hij verder geen schilfertjes of ander prut in zijn oren? Het kan zijn dat hij iets met zijn oren heeft, maar ik denk toch echt eerder aan wat haar dat in zijn oren is gekomen en die wilt hij eruit halen. Misschien kan je hem helpen door met bijv. met een tandenborstel zijn kopje te borstelen en met een normale konijnenborstels de rest van zijn vacht? En eventueel wat losse plukjes eruit 'trekken'. 

    • Vind ik leuk 1
  5. Als de biks op is moet je dat niet gelijk bijvullen, anders krijgen ze te veel. Je kan in de ochtend en in de avond wat geven. Biks is niet de basisvoeding voor een konijn, dat zijn hooi, kruiden en groenvoer. 

     

    Hoeveel bloemkool geef je? Veel bloemkool is namelijk niet goed voor een konijn, ze kunnen hier namelijk gasbuik van krijgen. Het ligt er ook weer aan of je konijn er gevoelig voor is, maar te vaak bloemkool is niet goed. 

     

    Bij mij krijgt ze een blad andijvie, een of twee blaadjes witlof en een stukje peterselie en soms een stukje wortel.

    Banaan vindt ze ook heel lekker, maar fruit mogen ze ook maar beperkt, omdat er veel suikers in zitten.

  6. Je kan een wilgenrol kopen met hooi erin. Mijn konijn knaagde ook vaak aan de muur, maar sinds ze zo'n wilgenrol met hooi en een wilgenbal met hooi heeft knaagt ze alleen dat stuk! Kartonnen dozen kunnen ook wel in de smaak vallen, wanneer je er bijvoorbeeld een huisje van maakt en stukken eruit knipt waar hij doorheen kan. Uiteraard opletten dat hij geen lijm of inkt of andere stoffen binnenkrijgt! Slopen is leuk, maar ik zou dan toch wel even opletten dat hij dan het karton niet te veel opeet.

    • Vind ik leuk 1
  7. Sorry voor al deze vragen, maar geef je steeds één soort hooi of afwisselend? Als hij maar een soort hooi krijgt zou ik eens wat verschillende soorten smaken hooi proberen en eventueel combineren met wat kruiden:)

  8. Zo te zien aan de foto heb jij een dwergkonijntje als ik mij niet vergis. Ik hoor vaak dat dat soort konijnen over het algemeen wat schichtiger zijn dan andere konijntjes. Het kan natuurlijk een fabel zijn, maar het valt mij wel een beetje op... nogmaals ik weet niet of het klopt wat ik nu zeg, maar misschien heeft het er toch iets mee te maken? 

     

    En inderdaad wat Evee al zegt, konijnen die te weinig hooi eten krijgen vaak te veel brok. Welk brok geef je? Omdat je schrijft dat je ouders niet veel om je konijn geven, zou het vast goedkope gemengde brok zijn waar van alles in zit. Selective is beter.

     

    Je kan tegen de eenzaamheid een konijnenknuffel kopen, waarvan ze natuurlijk niet te veel vacht uit kunnen trekken en geen knoopjes eten... Op bunnybunch heb ik een leuke gezien die zeker geschikt is! Ik heb ook konijnenknuffeltjes voor mijn konijn die ook alleen zit om een bepaalde reden. Ze gaat hier soms tegen aanliggen en eraan likken. Het is natuurlijk niet zoals een echt konijn en je mag het alleen geven ONDER TOEZICHT, dus niet in het hok laten slingeren!  

     

    En je kan toch een ren aan je hok vastmaken? Of meerdere rennen zodat het wat groter wordt. Een konijn moet kunnen bewegen en niet alleen maar stil in een kooitje zitten... Soms kunnen konijnen en honden ook best wel bij elkaar als ze eenmaal aan elkaar gewend zijn. Ik heb hier echter geen ervaring mee, maar zie soms foto's dat een konijn en hond heerlijk tegen elkaar liggen.  Twee konijnen in één hok is ook zielig als ze amper ruimte hebben...

     

     

  9. Mijn konijn heeft ook e.cuniculi en de behandelingen slaan goed aan! Ik twijfel eerlijk gezegd of jouw konijn dat wel heeft, want je zegt dat hij moeite heeft met zijn linker poot. Een konijn met E.cuniculi heeft een parasiet die het evenwichtsorgaan aantast, waardoor je konijn omvalt. Ook houden ze dan hun kopje scheef en zoals bij mijn konijn gebeurde hebben ze vaak ook last van hun ogen (ronddraaien, niet kunnen focussen op één plek, vlekje in het oog). De symptonen kunnen verschillen, maar als je konijn alleen zijn linkerpoot niet goed kan gebruiken, denk ik niet gelijk aan E.cuniculi. Voor de zekerheid kan je wel panacur gebruiken en antibiotica, om eventueel EC te behandelen. 

  10. 16 uur geleden zei Roeli4n:

    Nee, ik wilde juist baby's. :)

    Sorry, maar ben je een fokker? Zo niet, waar laat je die baby's? Houd je ze zelf of verkoop je ze door? Als je ze doorverkoopt vind ik dat persoonlijk best dom. Het asiel zit al vol met konijnen, die moeten juist gekocht worden! Als iedereen maar zomaar zorgt dat hun konijn jongen krijgt raakt het asiel nog overvoller...als je begrijpt wat ik bedoel. Inderdaad ook wat @Rian zegt. Je hoort niet je eigen konijnen te laten vermeerderen voor je eigen vermaak.

     

     

    Btw mijn dame is ook gecastreerd, inderdaad tegen baarmoederhalskanker. Beter voorkomen dan genezen, toch?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .