Ga naar inhoud

MichellePol

Members
  • Items

    90
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door MichellePol

  1. Dirkje heeft een knuffeltje en hoewel ze dit normaal zou kapot maken ligt ze er nu inderdaad tegen aan. Ze likt de knuffel zo nu en dan ook. 
    Ik denk dat ik wat overbezorgd was en het wassen wel meevalt. Heb vandaag haar hok helemaal uitgesopt, was niet mega nodig maar dan rommel ik wat in haar buurt. Volgensmij vond ze dat wel gezellig want ze liep ouderwets in de weg. Nu ligt ze heel zielig met haar koppie op de knuffel 😞

  2. Goedemorgen,

     

    Gisteren hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Karel. Dirkje(ze is een dame) was hierbij aanwezig en heeft ook bewust afscheid genomen denken wij. Savonds zijn we hele tijd in haar buurt gebleven tot we naar bed zijn gegaan. Ze at wel maar niet zoveel als ze normaal at. Wat wel opvalt is dat ze zichzelf de hele dag aan het wassen is. Voorheen was ze alleen maar Karel aan het wassen en nu lijkt ze tijd voor zichzelf te hebben. Kan een voedster zichzelf ook teveel wassen?

     

    Afspraak voor koppeling staat gepland alleen door een stomme timing gaan wij eerst nog een midweek naar Spanje 😞. Als wij weg zijn komt er wel 2x per dag iemand bij Dirkje om de eenzaamheid tegen te gaan.

  3. Bedankt voor jullie reacties! 
     

    Ik heb geen idee hoe Dirkje is alleen ze is eigenlijk altijd samen geweest. Ze is wel constant aan het zoeken als wij Karel bij ons hebben voor de verzorgingsmomenten. Ik ga vandaag het knaagspoor bellen wat de opties zijn ik wil het liefst naar het knaagspoor omdat mijn ervaringen daar zo fijn zijn.

  4. We hebben besloten om maandag afscheid te nemen van Karel 😞

     

    Nu zit ik met het volgende probleem.. Wij gaan 3-4-23 op vakantie. Dit is precies 7 dagen na het afscheid van Karel. Ik vind het best kort dag om Dirkje gelijk dinsdag aan een ander vriendje te koppelen maar vind het ook zielig als ze tot minstens 10 april alleen zit. Wat is jullie ervaring hiermee en moet ik hiervoor een ander topic openen?

  5. Update wat betreft Kareltje. De antibiotica die uit de swab kwam moest geïnjecteerd worden. Dit was voor ons in de thuissituatie niet hanteerbaar.. na 3 mislukte injecties toch maar over gestapt naar het antibiotica wat hij al had namelijk doxy.

     

    Gisteren zat hij alleen in de regen in zijn wc. Toen ik vandaag thuis kwam zat hij alleen in een schuilhuisje in de ren. Dit is gedrag wat ik totaal niet herken, hij en zijn vriendinnetje wijken normaal gesproken niet van elkaars zijde. Hij reageerde ook helemaal niet op mijn aankomst, normaal rent hij eerst weg en binnen 30 seconde komt hij weer naar me toe om mij te begroeten. Hij bleef zit zitten en liet zich aaien. 
     

    Ben toch heel bang dat hij zelf opgegeven heeft en we de natuur een handje moeten helpen. Merk dat ik de beslissing maken wel enorm lastig vind, kon hij maar zeggen hoe hij zich voelt!

    • Verdrietig 1
  6. We zijn vandaag voor de second opinion bij de dierenkliniek in Ridderkerk geweest. Ik hoop dat ik het hele verhaal duidelijk kan navertellen. Ze hebben een röntgenfoto gemaakt en zagen daar littekens/restjes van het verwijderen van zijn voortanden. Waarschijnlijk drukt dat op zijn traanbuizen en dat geeft een ontsteking.
    Traanbuizen zijn vandaag weer geleegd en we zijn gewisseld van antibiotica en fluimucil is toegevoegd. Er is ook een swap genomen van het snot om te achterhalen welke antibiotica de ontsteking zo rustig mogelijk kan houden. De oorzaak kan niet bestreden worden zonder de narcose helaas. Ik hoop dat er uit de swap een antibiotica komt waar we Karel zo lang mogelijk comfortabel mee kunnen houden.

  7. De behandeling nu vind hij prima, hij geniet stiekem wel van de persoonlijke aandacht zonder zijn drukke vriendinnetje denken wij.

     

    Hij is mooi op gewicht zei de dierenarts. Levendig op zijn manier, hij is altijd de rustige geweest van de 2. Reageert nog steeds enthousiast op zijn voerbak en gaat ook tussen het druppelen en zalven op onderzoek uit naar wat lekkers.

  8. Hoi allemaal!

     

    Ik weet even niet wat ik moet doen. Mijn konijn Karel is de laatste tijd niet helemaal fit. Hij heeft traanogen. Het bleek dat zijn traanbuizen verstopt zaten. Eerst flink gedruppeld met dexamytrex dit heeft helaas niet gewerkt. Toen heeft de dierenarts onder lichte narcose zijn traanbuizen uitgespoten. Sindsdien gebruiken we doxycyline, dexamytrex en opthosan. 
     

    Na een week op hercontrole geweest, toen is ons uitgelegd hoe wij zelf de traanbuizen kunnen ‘leegdrukken’. Dit doen we consequent 4 maal daags met alle medicatie.
    Het is zeker verbeterd tov hoe we begonnen, maar het is nog niet over. De oorzaak van zijn traanogen is ook eigenlijk niet gevonden.


    Nu verwijzen ze ons door naar koningin wilhelminapark. Toen ik Wilhelminapark belde voor een afspraak gaven hun aan een consult te doen met aansluitend OK. Ik vind persoonlijk een operatie best spannend. Dit konijn is gevonden en via de opvang bij ons gekomen. Destijds werd zijn leeftijd geschat op minstens 6 jaar. Dat houd in dat Karel nu minstens 10 jaar is.

     

    Zelf vermoed ik dat Karel wel ouder is. Zijn vriendinnetje is nu 6 en zij is echt een stuk vitaler als Karel destijds. Karel is altijd een heel rustig konijn geweest, wij noemen hem al jaren bejaarde man..

     

    Ik twijfel heel erg of Karel met zijn onbekende leeftijd nog een operatie moet ondergaan waar ze gaan ‘zoeken’ naar de oorzaak van dit traan/snot oog.

     

    Hij lijkt er geen last van te hebben hoe het nu gaat, ligt vaak nog languit tegen zijn vriendinnetje aan. Hij eet goed en is op zijn manier nieuwsgierig. Voor ons is 4 maal daags ogen behandelen voor de rest van zijn leven ook geen probleem.

     

    Niet geheel onbelangrijk! Karel heeft geen snijtanden ivm olifantgroei.

     

    Sorry voor dit lange verhaal! Ik hoop op goede ervaringen bij jullie met zulke ingrepen op deze leeftijd

     

  9. Ik heb bijna een jaar geleden ook te maken gehad met twee ruziënde konijnen (wel 2 voedsters). Ik kon het ook niet over mijn hart verkrijgen om er eentje weg te doen.

    Daarom wilden we eerst proberen om er een ram bij te zetten die de rust creëert. In het asiel hebben ze gespeeddate met het meest angstige konijn en een ram uit het asiel en later met zijn drietjes.

     

    Twee voedsters en één ram heeft ook wel slagingskans(niet zoveel als een koppel). Wellicht kun je dat nog proberen, mits je ruimte groot genoeg is dat is wel erg belangrijk.

     

    Bij mij is dat helaas niet gelukt maar dan heb je er wel alles aan gedaan. 

  10. Hoi allemaal! 

     

    Mijn konijn is van de week geopereerd aan zijn tandje die helaas was teruggegroeid nadat het in het asiel was verwijderd. Ik kreeg te horen dat ze na een narcose zichzelf niet makkelijk warm konden houden. Gelukkig was het vorige week niet te koud dus na een aantal dagen ging het terugplaatsen bij zijn vriendin goed!

     

    maar het zette me toch aan het denken en voor de zekerheid heb ik toch een snugglesafe besteld. Een paar vraagjes daarover,

    - hoe koud is het voordat jullie hem gaan gebruiken?

    - hoe doen jullie dat met knagers? Mijn andere konijn (met tanden) is een enorme knager en ik wil niet dat zij de snugglesafe doorbijt...

     

  11. Dankje voor je reactie! Helaas zie ik hem net te laat om naar de DA te gaan. Maar wel positief, het lijkt te verbeteren. Ik ga morgenvroeg even bellen naar de DA om te vragen hoe zij dit aanpakken en eventueel een afspraak te maken.

     

    en dit middel was wel geschikt voor volgens de verpakking wel geschikt voor ‘bijzondere dieren zoals konijnen’. Moest er een beetje om grinniken.

  12. Ik heb er foto’s van gemaakt zodat jullie ongeveer weten wat ik bedoel. 

     

    Gisteravond voor ik naar bed ben gegaan heb ik beide toch 1 pipet gegeven. Dit is onder de aanbevolen dosering volgens de dierenwinkel. Maar ze lijken er geen last van te hebben.

    67528D59-0B2E-4058-85DA-6C4ACB681214.jpeg

    9EDCD772-60DF-4771-8510-DBCD06755CED.jpeg

  13. Hoi allemaal!

     

    Gisteravond kwam ik terug van vakantie en zag ik dat mijn nieuwe rammetje wat kleine schilfers op de oren had. Vandaag was helaas de dierenarts gesloten maar de dierenwinkel niet. Zij dachten aan oormijt, en ik heb pipetjes gekocht die daarvoor zouden helpen.

     

    Ik wil die pipetjes graag toedienen maar ik ben bang dat als het wat anders is, ik dat straks erger maak. Ik heb totaal geen verstand van geneeskundige dingen en ik kan ook niet veel nadelige bijwerkingen vinden over die pipetjes. Het is ivermectine een anti parasiet pipet van beaphar.

     

    Iemand ervaring met kleine schilvers op de oren. 

     

    Oja het is een hangoorkonijn en de schilfers zitten op zijn oren en niet erin, ook zie ik geen korsten of dergelijks. Verder lijken ze allebei niet overdreven veel jeuk te hebben aan hun oren of vacht. Ze krabben wel maar niet uitzonderlijk veel.

     

    Alvast bedankt voor het meedenken;)

  14. Hoi allemaal!

    Ik heb sinds 1,5 week twee dwergkonijntjes van 10 weken. De verkoper gaf aan dat ze onbeperkt biks mochten en ook onbeperkt hooi. Dit heb ik gedaan alleen valt mij op dat ze echt heel veel eten. Ik heb het gewogen en sommige dagen eten ze 150/200gram. Op het pak staat 50 gram per konijn per dag aangegeven. Nu vraag ik me af is dit normaal, hoe doen jullie dat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .