Ga naar inhoud

Bunseltje

Members
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bunseltje

  1. @HildeR Dank je voor je antwoord. Ik wil ook geen ruzie maken, maar wilde wel kwijt hoe ik me voelde. Ik vind gedroogde kruiden niet verkeerd, maar ze vinden verse zoveel lekkerder.

    @Huiself Nu je het zegt.............. Wie weet wat we over tien jaar doen en weten.................... En inderdaad, is het voor ons mensen net zo'n oerwoud aan info wat door de één aanbevolen wordt en door een ander juist afgeraden wordt.....

    En dan hoor je een 100 jarige op tv zeggen dat ze elke dag een wijntje drinkt en haar sigaretjes rookt............. Wie kan dan zeggen dat ze iets niet goed doet....

    Ik heb een konijn gekend die zijn hele leven geweigerd heeft hooi te eten. Hij is toch nog acht jaar geworden en heeft in zijn leven geen noemenswaardige ongemakken gehad.......

    Het is denk ik net als je zegt: ook voor een gedeelte afhankelijk van wat bij het konijn past en waar hij het goed op doet....

     

     

     

  2. Ik ga er dan altijd maar van uit dat ze het echt niet lusten....... Ik heb Joris en Tobias meerdere keren wortels aangeboden, maar ze wilden er niets van weten. Net als komkommer, paprika, tomaat, noem maar op. Maar appels, peren, bananen, witlof, andijvie, basilicum, etc aten ze wel direct bij de eerste keer aanbieden. Als ze het lekker zouden vinden, zouden ze het toch opeten, lijkt mij..... Zou ik wel doen, tenminste...............

    • Vind ik leuk 1
  3. Mijn Joris heeft dit ook gehad. Het begon met wat raar lopen met één poot en het werd alleen maar erger en erger. Ik heb nog een aanbevolen behandeling van de universiteitskliniek in Utrecht tegen E.cuniculi geprobeerd met antibiotica, vitamine B12 en Fenbendrops maar het hielp niets. Het was waarschijnlijk toch gewoon artritis of iets met een heup of zijn rug. Hij kon op den duur ook niet meer op zijn achterpoten staan en opstaan. Tot het laatst bleef hij eten en drinken....... Ik heb hem thuis in laten slapen in de kooi met zijn vriendje Tobias erbij....... Joris was 9.5 jaar oud. Ik mis hem vreselijk ook al is het al bijna twee jaar geleden. Ik weet wat je nu doormaakt................ Veel sterkte.......... 

  4. Het is nog niet wetenschappelijk aangetoond dat een konijn suikerziekte zou kunnen krijgen.

    Als test zou je het flesje eens kunnen vervangen door een bakje water. Als hij dan ineens minder drinkt is het gewoon een aangeleerde gewoonte lekker aan de fles te lurken. Dat kan uit verveling zijn of stress of zomaar omdat het lurken lekker is.

    Wat je schrijft over je konijn klinkt verder als een vrolijk gezond konijntje.

    Misschien helpt een speeltje wel de aandacht af te leiden van de fles....

     

  5.  

    Op ‎12‎-‎2‎-‎2017 at 12:52 zei HildeR:

    Ik vind je best een beetje hypocriet in je berichten als ik dat mag zeggen. Gedroogde kruiden is tegennatuurlijk, maar gedroogd gras en bananen niet?

    Als je een konijn zoals een wild konijn wil voeren dan geef je alleen maar verse onkruiden, bladeren en gras, héél veel gras. Zelfs groenten eten wilde konijnen niet tot nauwelijks, ligt eraan waar ze in het wild wonen. In de praktijk is dit heel erg moeilijk, zeker in de winter. Dan zijn gedroogde (on)kruiden een veel beter idee dan de hoeveelheid banaan dat jij je konijn voert.

    Ik ben gekwetst dat je me hypocriet noemt. Hypocriet betekent huichelachtig en leugenachtig en dat vind ik wel een hele zware term........... De opmerking dat ik een konijn nooit kruiden heb zien drogen was als beeldend grapje bedoeld.

    Ik heb 21 jaar ervaring met konijnen en heb heel veel geleerd van een konijnkundig dierenarts en heb veel geleerd in de praktijk. Mijn konijn is bijna tien jaar oud en heeft onlangs een preventief gebits- en bloedonderzoek gehad. Zijn gebit was als die van een jong konijntje en zijn bloedwaarden als uit het boekje. Hij heeft nooit diarree, gas of verstopping - ook nog nooit gehad op één "haarbal" na - en sinds ik zijn eetpatroon gewijzigd heb heeft hij ook nooit weer blaasproblemen gehad. Naar mijn mening krijgt hij de verzorging die het best voor hem is. Dat kan voor een ander konijn misschien niet het beste zijn, maar er werd me gevraagd wat ik mijn konijn te eten geef en daar heb ik eerlijk antwoord op gegeven.

    Heel veel gras zou ik best willen geven, maar gras groeit niet in het grootste deel van het jaar, dus is lekker zacht groen hooi, zoals Nature's Best Mountain Hay het alternatief. Verse kruiden zijn wèl het hele jaar verkrijgbaar, dus geef ik die lekker vers. Dat is voor mij realiteit, er zijn beperkingen.  

  6. De combinatie metocloral en cisaral werkt heel goed, maar je moet er wel mee door gaan en niet te vroeg stoppen. Als je stopt zodra het konijn weer begint te keutelen en al weer kleine keuteltjes produceert dan zit ie zo weer verstopt of beginnen darmproblemen zo opnieuw.

    Je moet er mee doorgaan tot dat hij weer normale grote keutels produceert en dit een paar dagen lang.

    Metocloral en cisaral kun je gewoon zonder recept bestellen bij Medpet of je dierenarts. Ik heb het altijd in huis just in case.......

     

  7. Haha, nee joh? Nou, ik ook niet, haha.... Dat ze hier in Nederland niet aan de bomen groeien en konijnen niet kunnen klimmen speelt ook wel mee natuurlijk.

    Wat ik bedoel te zeggen is meer dat een konijn in de natuur "puur" eet. Gewoon alles rauw en vers en niet gekookt, gebakken, gestoofd, geplet en gedroogd.

     

    • Vind ik leuk 1
  8. Ik zorg altijd dat ik Critical Care in huis heb. Dat is een klein zakje met gemalen Timothy hooi (ruikt zalig!) en verkrijgbaar bij Medpet. Het is bedoeld voor zieke konijnen die niet willen eten. Het is niet echt goedkoop, zo'n zestien euro voor een klein zakje. Je moet het aanlengen met water. Konijnen vinden het over het algemeen heerlijk! Bij dwangvoeren is het prettig als een konijn wat minder tegenwerkt omdat het toch wel lekker is.....

    Kijk wel uit dat je hem er niet mee overvoert, zodat hij niet meer de kans krijgt zelf te eten, want dan krijg je ook geen beeld van wat en hoeveel hij zelf weer eet.

    Verder geef ik als een konijn slecht eet vaak lekker verse basilicum. Basilicum is eetlustopwekkend.

    Ik heb zelf altijd cisaral en metocloral (primperid, emeprid) in huis. Dit is om de maag en darmen goed in werking te laten houden en het snel te laten ledigen. Eet een konijn al 12 uur niet, dan dien ik het al toe. Beter ten hele gekeerd dan ten halve gedwaald. Inderdaad niet tegelijk geven met eventuele andere geneesmiddelen, want die moeten natuurlijk niet snel de maag en darmen verlaten.

    Ik heb gelukkig geen ervaring met gasbuikjes. Maar weet wel dat cisaral en metocloral er goed bij werken.

     

     

     

     

  9. Nee, ik geef geen gedroogde kruiden. Wel eens verse kruiden. Basilicum is mijn konijn gek op!! Die koop ik gewoon bij Albert Heijn. Ik ben de mening toegedaan dat een konijn heel dicht bij de natuur staat. En in de natuur heb ik nog nooit een konijn kruiden zien drogen:). Die eet wat ie tegenkomt.

    Als je konijn geen last heeft van zijn blaas kun je overigens wel eens pallets geven, hoor. Ik zou zelf een "gezond" konijn gemiddeld twee keer per week brokjes geven met een laag calcium gehalte zoals bij Science Selective of Pets Place Premium. En een "blaaskonijn" alleen af en toe brokjes als beloning of verrassing of als je niets anders in huis hebt. Het allerbelangrijkste voor een konijn is bergen lekker hooi. Dat is goed voor zijn darmen en voor zijn gebit.

    Een konijn dat leeft zoals een konijn in de natuur gaat ook niet aan overgewicht lijden. Dat is dan ook weer mooi meegenomen.

     

  10. Ik heb in tegenstelling tot iedereen hier wel goeie ervaringen met twee mannetjes bij elkaar. Ooit had ik een gecastreerd mannetje bij een niet gecastreerde en dat ging goed. De gecastreerde was al oud, de niet gecastreerde nog jong. Dus echt lang zijn ze niet samen geweest omdat de oudste kwam te overlijden uiteindelijk.
     

    Later heb ik weer twee mannetjes bij elkaar gehad. Joris was toen anderhalf en ik vond dat hij gezelschap moest. Hij was toen al gecastreerd. Tobias nog niet. Die heb ik later alsnog laten castreren omdat hij stonk en sproeide. Ik heb in de kooi eerst een tralierek in het midden geplaatst zodat ze elkaar leerden kennen. Buiten de kooi gingen ze direct heel goed met elkaar om. Joris sprong vaak over het tralierek om bij Tobias te zijn, maar die wilde dat nog niet en kroop er onderdoor naar de andere kant. Op die manier hebben ze elkaar goed leren kennen en na een half jaartje of zoiets, waren ze stapelgek op elkaar. Ze lagen altijd samen in een hoekje van de kooi en wasten elkaar.

     

    De dierenarts vroeg toen eens verbaasd of ik ze bij elkaar in één kooi had. "eh ja...?" Nou, dat vond ze wel bijzonder, want zij had ook eens twee mannetjes bij elkaar gehad en die vermoordden elkaar gewoon, zei ze.

    Dus misschien zijn mijn konijnen uitzonderingen geweest. Ik heb er verder nooit zo bij nagedacht...............

     

  11. Ja, hij krijgt elke dag een hele banaan. Al anderhalf jaar. Hij is gewend veel groente en fruit te eten. Ik heb hem van kleintje af aan daar mee op laten groeien. Suiker is voor hem niet erg, omdat hij geen brokjes krijgt, dus hij wordt niet te dik. Hij is zelfs afgevallen sinds hij geen brokjes meer eet. Hij is nu op een mooi gewicht. Dat is beter voor zijn blaas. Te dik is niet goed voor blaaspatiëntjes.

  12. Ik zeg niet dat konijnen geen nierfalen krijgen, maar dat ze het niet zo gauw krijgen, zoals katten bijvoorbeeld. En inderdaad zei ik ook dat ze het wel door ziekte kunnen krijgen. Inderdaad vaak bij E.cuniculi. Maar als hij dat had, had je het al wel gemerkt. Nierfalen is dan een laatste stadium, geen eerste symptoom.

     

  13. Heeft je konijn altijd op deze manier gegeten? Dan hoort het bij hem. Ik denk zelf dat je hem meer aanbiedt dan hij nodig heeft want hij is maar een klein konijntje. En omdat hij ook niet hoeft te "vechten" om wat binnen te krijgen eet hij gewoon als hij wil. Er is toch niemand die het afpakt.


    Haren in de darmen moet je mee oppassen. Geef hem een paar dagen Cicaral drops en Metocloral drops. Kun je bestellen bij Medpet of halen bij je dierenarts. Dit bevordert de lediging van maag en darmen en houden ze in werking.

     

    • Vind ik leuk 1
  14. Science Selective en Pets Place premium bevatten 0.6 % calcium. Minder vind je niet.....

    Mijn konijn is ook een blaaspatiënt. Hij is ook al eens geopereerd en heeft het van ver moeten halen....

    Sinds anderhalf jaar ben ik er klaar mee en krijgt hij geen brokjes meer. Alleen af en toe als snoepje of als alle groente en fruit op is en ik boodschappen moet doen. Hij eet mega veel lekker vers groen zacht hooi, bananen (geen calcium), andijvie, witlof, basilicum. Het gaat mega goed met zijn blaas sindsdien.

    Je moet groenten en fruit opbouwen. Als het eenmaal opgebouwd is krijgt hij er niets van. Voordeel is ook nog dat er vocht in groente en fruit zit, dus dat is ook weer goed voor zijn blaas.

    Ik neem aan dat de lijstjes op internet het hebben over ongekookte groente. Ik weet niet of een konijn wel gebakken of gekookte groente wil hebben en of iemand dat zijn konijn zou geven...... Ik heb tenslotte nog nooit een konijn in de vrije natuur in een pannetje boven een haardvuur zien roeren.......

  15. Ik zie dit bericht nu pas. Hoe is het nu met je konijn??

     

    Als een konijn niet meer eet en ook al niet keutelt moet je hem Cisaral drops en Metocloral drops geven! Dit kan je konijn redden, want het is heel gevaarlijk als hij niet eet en ook al niet meer keutelt. Je kunt dit zonder recept bestellen bij Medpet of bij de dierenarts. Blijf dit geven, ook al eet hij weer en keutelt hij weer wat. Ga er mee door tot hij minimaal drie dagen mooie grote keutels heeft.

    En kijk of hij basilicum wil eten. Basilicum is eetlustopwekkend.

    Zolang hij niet wil eten kun je hem dwangvoeren met Critical Care, ook te bestellen bij Medpet. Dit is op basis van Timothy hooi en makkelijk te geven omdat een konijn dat over het algemeen heel erg lekker vindt.

    Wat het eten betreft: zijn zijn tanden en kiezen in orde? Hij lijkt nog wat jong voor tandproblemen, maar beter een keer te veel gecheckt dan te weinig.

     

     

  16. Mijn konijn eet alleen soms wat brokjes als snoepje. Hij is stukken gezonder sinds hij niet dagelijks meer een bakje brokjes krijgt. Sindsdien geen blaasontstekingen en blaaszand meer. Hij is afgevallen en nu mooi op gewicht.

     

  17. In veel pallets zit te veel calcium waardoor konijnen blaaszand kunnen krijgen. Science Selective en Pets Place premium bevat het minst (0.6). Dit moet vermeld staan bij de samenstelling.

    Timothy hooi is heel erg goed voor een konijn. Vooral ook voor konijnen die gevoelig zijn voor blaasproblemen. Als de brokjes bestaan uit geperste Timothy hooi, dan lijken ze mij een verstandig keus, maar lees de samenstelling en ingrediënten wel om je er van te overtuigen wat er allemaal in zit en in welke hoeveelheid.

    Konijnen staan dicht bij de natuur. Een konijn in de natuur eet gras en groente. Mijn konijn eet bergen hooi, bananen, witlof, andijvie, appels, wat hij maar lekker vindt en hij doet het prima. Af en toe krijgt hij als snoepje science selective.

    • Vind ik leuk 1
  18. Ik denk ook aan gebitsproblemen. Als er achter in zijn bek kiezen over de tong heen groeien dan kan hij daar met slikken last van krijgen. Vooral grote stukken kunnen er achter of onder blijven hangen.

    Hij kan ook keelproblemen hebben. Laat je konijn toch even nakijken, want normaal is het niet.

  19. Ik heb wel eens gehoord dat het hoofdzakelijk gewoon hooi is en dat er een kleine hoeveelheid paardebloem of rozebottel of wat dan ook in zit.... Dus als dat echt het geval is zou je er gewoon veel van kunnen geven.

    Als je konijn gevoelig is voor blaaszand, moet je wel oppassen met paardebloem. Paardebloem zit vol met calcium.

    Maar als ik die zakken zo zie zit er inderdaad volgens mij veel hooi in en weinig paardebloem:)

  20. Knaagt ie die korrels alleen kapot of slikt hij het ook echt door? Konijnen knagen natuurlijk graag. Spuugt ie het niet uit nadat ie ze kapot geknabbeld heeft?

    Misschien is dat geval knaaghout wel een idee of wat konijnenspeelgoed. En die korrels zou ik dan inderdaad gewoon maar even vervangen voor wat anders.

     

  21. Hilde, waarom waarschuw je voor bananen? In bananen zit geen calcium.....

    Mijn konijn eet al anderhalf jaar dagelijks een banaan en verder allerlei groenten en fruit. Hij eet al anderhalf jaar geen brokjes meer. En al anderhalf jaar mooi schoon onder de staart en geen zand en drab en ontstekingen. Heerlijk......

    Wat goed dat jouw Bram nog zes jaar probleemloos rondgehuppeld heeft toen hij van de brokjes af was! Pas zei zelfs de verkoopster bij Pets Place dat brokjes helemaal niet goed zijn. En dat terwijl ze ze zou moeten promoten van haar werkgever.

     

  22. Mijn konijn (ook een ram) heeft perioden gekend waarin hij een liter water per dag dronk. Voortdurend hing hij aan de fles. De laatste tijd is hij weer rustig wat de fles betreft. Hij is er al 9.5 jaar mee geworden. 

    Dit vele drinken heeft (meestal) niets te betekenen. Het kan verveling zijn of een dwangneurose of hij vindt water gewoon lekker. Het is op zich niet verkeerd, want zijn blaas spoelt zo goed schoon en met name voor mannetjeskonijnen is dat geen overbodige luxe (blaaszand). De meeste konijnen drinken heel erg weinig, maar je hebt uitzonderingen.

    Hoe oud is je konijn? Als hij nog jong is, lekker eet en een vrolijk beestje is, zou ik me niet druk maken.

    Nierfalen komt bij konijnen eigenlijk niet voor. Als ze dat krijgen is het meestal door langdurig medicijngebruik of een andere ziekte.

    Suikerziekte is nog nooit echt aangetoond dat konijnen dat kunnen krijgen.

     

     

  23. Ik heb een klacht bij Pets Place ingediend en ik kreeg het volgende antwoord:

    Hartelijk dank voor uw e-mail.

    Helaas is dit hooi inderdaad niet meer bij ons te bestellen. Dit heeft te maken met een leverancierswijziging; zij leveren dit product niet meer maar gaan in de loop van deze week een alternatief product uitleveren, namelijk Pet’s Own Choice Premium hooi. Dit is vergelijkbaar, maar helaas niet hetzelfde als het Mountain Hay van Natures Best. Helaas hebben we hier geen invloed op, maar zijn wel aan het kijken naar de mogelijkheid om via een andere leverancier dit product alsnog aan te kunnen bieden.

    We begrijpen dat het, vooral in uw geval, een enorme tegenvaller is. We sturen alle klachten omtrent de afwezigheid van dit product in ons assortiment door naar onze inkoopafdeling zodat zij dit verder op kunnen pakken.

    We hopen dat we binnenkort dit hooi toch weer aan kunnen bieden binnen onze organisatie.

    Excuses voor het ongemak en mocht je hier nog vragen over hebben dan horen we het graag!

    Ze vinden het zelf dus ook "helaas" en "ze sturen alle klachten door", dus klagen! Hoe meer hoe beter, lijkt me.

    Ik haal het ook gewoon liever in een winkel dan het te bestellen op internet. Inderdaad werkt zo'n bezorger overdag als je zelf ook werkt. En dan moet je 's avonds de buren weer lastig vallen...............

     

     

     

    • Vind ik leuk 1
  24. Blaaszand komt helaas heel veel voor bij konijnen, met name bij mannetjes. Vrouwtjes zullen het ook wel krijgen, maar plassen het makkelijker uit. Bij mannetjes is dat moeilijker vanwege de nauwe plasbuis en dan hoopt het op in de blaas waardoor het een enorm dikke drab wordt. De blaas zet uit en de blaaswand verdikt, het konijn krijgt blaasontsteking en in het ergste geval kan hij zijn urine niet kwijt en vergiftigd zichzelf als er niet snel ingegrepen wordt.

    Op internet kun je wel lijsten vinden met hoeveel calcium in welke groente of welk fruit zit. Ik weet niet of ik hier linkjes mag plaatsen:).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .