Ga naar inhoud

Rosaliescout

Members
 • Aantal items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rosaliescout's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

2

Community reputatie

 1. De dierenarts zei dat acute nierfalen vaak het gevolg zijn van een bacteriële infectie. Vandaar het antibioticum denk ik. Ja ik ga nu mineraalwater geven! Dank u wel voor de tip 🤗
 2. Dankjewel voor u reactie! Ik was vandaag bij de konijnen specialist en die heeft mij aangeraden om antibiotica en cerenia te geven. Ik hoop dat ze opknapt 😣
 3. Goede middag, Mijn konijn is vandaag gediagnosticeerd met nierfalen. Mijn dierenarts raad mij aan calcium vrij hooi en groenten te geven. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee of tips welke dit zijn? Alvast bedankt! Groetjes Rosalie
 4. Mijn konijn is een slechte hooi eter. En wil alleen hooi eten als er kruiden bij zitten. En de kleine zakjes in de winkel zijn al 4 euro ongeveer. Dus vandaar dat ik naar grotere hoeveelheden zocht. Want het gaat hier niet heel lang mee die kleine zakjes.
 5. Goede middag, Ik weet niet of je hierover een topic mag maken. Maar ik zou graag kruiden willen kopen op konijnenwinkel.nl. Voor mij is het een nog onbekende site. Heeft iemand hier ooit iets eerder besteld? Groetjes Rosalie
 6. Nog even een vraagje! Vond u konijn het nieuwe voer gelijk lekker en at hij het gelijk goed? Ik ben begonnen met Beaphar Nature en mijn konijn haalt zijn neus er een beetje voor op. Alvast bedankt!
 7. Ik geef bewust heeeel weinig groente omdat hij zo gevoelig is! Ik heb de Beaphar Nature besteld. Ik hoop dat dit de gouden oplossing is want ik heb echt al heel veel geprobeerd. 🙏🏻 Dankjewel voor uw reactie!
 8. Ik ga het zeker proberen dan!! Mijn konijn wilt ook niet altijd zijn blinde darm keutels eten. Bedankt.
 9. Goede middag, Ik heb al vaker een topic gestart over mijn konijn met darm problemen die vaak diarree heeft. Het is een blijvend probleem heb ik het idee. Hij eet nu Selective Adult. Maar vandaag zag ik dat Selective graanvrij bestaat. Speciaal voor konijnen met overgewicht of darm problemen. Weet iemand of graanvrije brokken beter zijn. Of heeft iemand ervaring met deze brokken? Ik hoor het graag. Groetjes Rosalie
 10. Dankjewel!!! Ze is heel levendig en eet en drinkt goed. Ik merk niks aan haar! Dus ik ga morgen ochtend gelijk de dierenarts bellen. Ze zit binnen gelukkig. Maar ik hou de vliegen in de gaten.
 11. Goede avond allemaal, Ik vond net dat mijn voedster een hele nare vieze geur bij zich draagt. Dus ik keek even bij haar kontje. En ik zie naast haar vagina een natte vieze rode plek??? Ik zal even wat foto's bijvoegen. Op internet lees ik artikelen over geurklieren. Maar lijkt me niet dat dit zo heftig kan of wel?? Ze is 6 jaar. Niet gesteriliseerd. Eet en drinkt en is levendig. Ik dacht ik probeer het eerst even zo aangezien de dierenarts al gesloten is. Anders ga ik morgen bellen. Dankjewel! (ik heb betere foto's maar die zijn 3 mb en weet niet hoe ik ze toe moet voegen dan)
 12. Iedereen bedankt voor de reacties!!! Mijn plan voor nu is hoeveel brok ik geef rap te gaan minderen. En verschillende hooi aanbieden. Hopelijk is dit de gouden oplossing! Af en toe moeten er wat kleine haakjes bij hem weg gehaald worden. Maar dit staat niet in verband met de diarree. Als ze geslepen zijn heeft hij er ook last van. Maar voor nu is het gebit gelukkig prima!
 13. Hij krijgt nu Beaphar adult. En het is nooit een hooi eter geweest! Hij eet het minimaal. Kruiden zoals bijvoorbeeld brandnetel geef ik wel eens dat vind hij wel lekker. Er is eigenlijk nooit gekeken naar parasieten of andere oorzaken. Vaak voelde ze alleen de buik en kreeg ik pijnstilling mee. Zelfs van de konijn kundige!! Heel af en toe krijgt hij een yoghurt drop omdat hij dit erg lekker vind. Maar ik probeer dit heel minimaal te doen.
 14. Rosaliescout

  Diarree

  Goede morgen, Ik hoop dat ik dit in het goede topic zet! Ik heb al jaren een konijn met diarree klachten. Ben meerdere malen naar de dierenarts geweest. Ook konijn kundige. Heb medicatie mee gekregen. En een röntgen foto laten maken. Maar niemand ziet iets of kan mij vertellen waar de klachten vandaan komen!! Ik heb zelf het voer een paar keer gewisseld kijken of dat hielp. En veel minder brok gaan geven. Maar alles lijkt zo hopeloos!! Want niks helpt! Heeft er iemand ideeën of tips wat het zou kunnen zijn. Of wat ik nog zou kunnen proberen? Groetjes Rosalie
 15. Goede avond! Ik heb in oktober mijn (leeftijd onbekend, ong 5+ jaar) ex-ram gekoppeld aan een 4,5 jarige voedster uit de opvang. In het begin reden ze vaak op elkaar om te bepalen wie de dominante was. Maar na een tijd hield dat op. Tot de voedster sinds een paar weken begonnen is met elke keer op de ram te rijden. Ze begint dan met een bepaald geluidje en gaat dan als een gek achter hem aan. Hij rent vaak weg of doet niks. Dit is niet de gehele dag door. Ze slapen, eten ook samen en wassen elkaar. Maar het zijn wel een aantal momenten. Sinds kort is mij ook opgevallen dat ze dit doet als hij aan het eten is. Waardoor hij dus weggaat en minder eet. Hij is ook aan het afvallen. Ik denk dat het een combo is van deze situatie. En misschien zijn tanden. Die zijn laatst al geslepen en de dierenarts dacht dat de achterste wel goed waren maar ik ga er nog een keer naar laten kijken. Lang verhaal! Maar... heeft iemand enig idee wat ik kan doen??? Ik weet dat haar castreren een optie zou zijn. Maar ik las ook dat dat het probleem niet altijd verhelpt. Omdat het stofje ook in haar hersenen en op andere plekken zit? En vinden ze elkaar daarna nog wel leuk? Alvast bedankt!!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .