Ga naar inhoud

Rosaliescout

Members
 • Aantal items

  43
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rosaliescout's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

3

Community reputatie

 1. Dankjewel voor de uitleg en de lieve woorden. 🥺
 2. Dankjewel, doet me goed deze lieve woorden! Hij zit nu eerst twee weken in quarantaine alleen. En daarna gaan ze hem ter adoptie op de site zetten. Hij zal eerst alleen zitten omdat hij dan meer kans heeft om geadopteerd te worden zeggen ze.
 3. Ik ga het na vragen. Dankjewel voor je lieve woorden 🥺 Ik hoop dat het gevoel een beetje slijt. Ik heb het er nog steeds heel erg moeilijk mee. Omdat ik hem uit zijn 'veilige' huis heb weg gehaald. En hij niet weet waarom.
 4. Goede avond, Ik heb de afgelopen jaren konijnen gehad. Helaas kreeg Bubbel in december 2021 E.C. Na een intensieve behandeling en verbetering is hij plots overleden in februari 2022. Daarbij kwamen we er in november 2021 achter dat Lola nierfalen en nierkalk had. Zonder kans op verbetering. Dat is haar helaas in mei 2022 fataal geworden. Omdat Lola voor korte tijd alleen zat heb ik een konijn van mij zus overgenomen om Lola te vergezellen. Helaas is deze alleen overgebleven. Na lang wikken en wegen heb ik met mijn zus besloten om hem naar het asiel te brengen. Ik wil voorlopig geen konijnen meer na al het verdriet. Maar het zit mij niet lekker. Hij zit er sinds maandag. En ik heb hem erheen gebracht omdat ik wil dat hij een nieuwe vriendin krijgt. En gelukkig is. Maar ik voel me zo schuldig en verdrietig. Ik weet niet of ik het juiste gedaan heb. Ik kan er niet met iemand echt over praten want niemand begrijpt het. Dus ik wou even mijn hart luchten. Wellicht dat iemand hetzelfde heeft meegemaakt. Groetjes Rosalie
 5. Als 'bodembedekking' in een hok zodat mijn konijn met 3 poten beter kan lopen. Yes, dankuwel! Ik ga bij Ikea kijken.
 6. Ik heb wel eens van Vetbed gehoord oid. En ik vroeg mij af of mensen ervaringen hebben met zulke kleedjes. Ik heb een konijn met 3 poten en de bodembedekking die ik had in de kooi gleed die op uit. Ik heb nu een Hemp mat om uit te proberen. En daar kan hij aardig op lopen. Maar het is niet wasbaar en best duur. Dus vandaar dat ik een alternatief zoek.
 7. Goede middag allemaal, Ik heb al het internet afgezocht en dingen op het forum gelezen maar ik kom er niet echt uit. Heeft er iemand ervaringen met dekens of iets dergelijks wat je als bodem bedekking kan gebruiken. En wat niet erg stinkt ivm de urine? Alvast bedankt! Groetjes Rosalie
 8. Goede avond, Eergisteren is mijn lieve Bubbel overleden helaas. Ik ben er behoorlijk kapot van. Hij heeft zijn vriendin Lola na gelaten. Ik wil eigenlijk stoppen met konijnen houden. Maar Lola heeft nier problemen en moet 2x per dag medicijnen. En ik wil dat zij de beste zorg krijgt. En ik denk dat als ik haar terug naar het asiel breng ze haar zowiezo niet 2x per dag medicijnen kunnen geven. En dat ze minder snel word uitgekozen... Daarom ben ik aan het twijfelen om een konijn erbij te nemen voor Lola. Ik wil niet dat ze eenzaam is. Mijn zus heeft een gecastreerde ram waarmee ik het misschien wil proberen. Voor nu eet en drinkt ze goed. Maar hoe lang rouwt een konijn ongeveer? En als ik besluit om het te doen, na hoe lang zal ik proberen te koppelen? Nog 1 side note: Mijn zus haar konijn daar is 1 achterpoot van geamputeerd. En het gaat nu heel goed met hem. Komen er op langer termijn problemen van geamputeerde achterpoten? Veel vragen maar ik wil alles in het belang van Lola doen! Ookal ben ik nog erg verdrietig en zou ik liever Bubbel willen... Ik hoop dat ik het in de goede categorie vraag! Groetjes Rosalie
 9. Lola en haar vriendje waren erg aan elkaar gehecht. Ze lagen vaak samen en ze verzorgde hem vaak. Voor nu eet en drinkt ze. Maar vind het lastig te zeggen hoe het nu gaat met haar. Ik wou eigenlijk stoppen met het houden van konijnen. Bubbel is de afgelopen maanden aan het kwakkelen geweest met zijn gezondheid. En bij Lola is eruit gekomen in november dat zij nierfalen heeft. Waarvoor zij 2x per dag medicijnen moet. Erg zwaar allemaal. Maar ik vind het lastig om Lola weg te doen met haar ziekte en medicijnen. Het zijn toch dingen die erbij komen voor een nieuwe baasje. En ik wil dat zij de beste zorg krijgt... En ze zal hierdoor waarschijnlijk ook minder snel uitgekozen worden.. Bovenop dat ik het erg lastig vind om haar weg te doen.
 10. Dank jullie wel allemaal!!! Dat doet me erg goed. Ik ben erg verdrietig. Het vervelende schuldgevoel is helaas ook aanwezig... Had ik eerder naar de dierenarts moeten gaan? Had ik dat maar gedaan! Had ik eerder dit, had ik eerder dat.. Je weet het niet. Ik ben mijn maatje kwijt. En mijn voedster Lola is ook haar maatje Bubbel kwijt. Het is erg moeilijk allemaal..
 11. Bubbel is helaas overleden... 🥺😔
 12. Dank voor u reactie! Mijn konijn heeft in december ec gekregen en daarboven een abces. Dierenarts heeft medicatie meegegeven voor ec. En abces leeggehaald. Maar niets aan de oorzaak gedaan van het abces en er niet naar gekeken. Omdat hij eerst wou dat het beter met hem ging. Vandaag gaf de dierenarts aan dat het kan zijn dat het abces dezelfde reden heeft als wat mijn konijn nu heeft. Ze zag dat de kiezen er goed uitzagen. Maar toch beetje pus bij 2. Dus misschien zit het probleem wat dieper.
 13. Mocht er iemand tips of ervaringen hebben dan hoor ik het graag. Voorderest is het afwachten gok ik...
 14. Update: Wilhelminapark zat vol dus kon ik niet heen. Ik ben naar een andere dierenarts gegaan. Die hebben een rontgen foto gemaakt en door de benauwdheid zit er veel lucht in zijn lijfje. Metacam injectie gegeven. En vanaf vandaag starten met Antibiotica, ciseral, laxatract en evt dwangvoeren. En dan kijken of het verbeterd. Echt heel naar om te zien want klinkt alsof er veel snot in zijn neusje zit. Maar de dierenarts wou niet spoelen omdat hij al zo benauwd is. Ik hoop zo voor hem dat er snel verbetering komt...
 15. Ga ik doen. Ik ga het heel goed in de gaten houden en anders bel ik de dierenarts. Dankjewel!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .