Ga naar inhoud

Doeshi

Members
  • Items

    91
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Doeshi

  1. 5 uur geleden zei Evee:

    Tja, het is naar mijn mening wachten tot dat een keer fout gaat. Ik zou het risico echt niet nemen. Neem een hond als je dat soort dingen wil doen, geen konijn.

    Gelukkig heb ik de hond al dus kan ik lekker met hem wandelen:) 

    • Vind ik leuk 1
  2. 24 minuten geleden zei Evee:

    Nee dat vind ze niet leuk.

     

    Tuigjes zijn zeer gevaarlijk voor konijnen. Bij angst kunnen ze hun rug er in breken, ze kunnen er met de onderkaak klem in komen te zitten en konijnen zijn ook echt niet gemaakt om uit te laten (prooidier met vluchtgedrag!). Echt niet doen dus!  Een elastiek zal ook echt niet voorkomen dat het konijn zich wurgt of de rug breekt.

     

    Laat haar lekker los in de veilige tuin lopen, maar niet daar buiten.

    Oké, bedankt voor de reactie.

    Dan houden we het bij de tuin.

    • Vind ik leuk 1
  3. Hoi, mij lijkt het leuk om mijn Duitse reus ook eens mee te nemen als ik wandel met de hond. Ik heb haar wel eens los in de tuin en dan huppelt hij altijd vrolijk achter me aan dus toen dacht ik misschien vond hij het wel leuk om eens een wat groter stuk te wandelen dan door te tuin heen. Maar omdat ik niet zeker weet of hij buiten ook bij mij blijft moet hij dan aan een lijntje, zou hij dat wel leuk vinden? Mijn idee was om hem dan aan een fexi rollijn voor kleine honden te doen met een stuk elastiek aan het einde, zodat als hij schrikt hij dan niet ineens heel hard word tegen gehouden en dus zijn rug niet breekt. Ik heb gehoord dat als je met een konijn wandelt je achter het konijn aan moet lopen en niet andersom, klopt Dit? Ik hoor graag jullie mening hier over. Als het niks is dan doen we het niet, ook prima. Alvast bedankt.

  4. Ik vertrouw op mijn dierenarts hiervoor, ik heb hier zelf weinig verstand van. Ik weet wel dat sommige dierenartsen hebben gestudeerd voor autopsie en andere niet. Dit is een keuze deel op de opleiding. Het hok schoonmaken ga ik wel doen maar wij gaan over een maand verhuizen en dan komt er een nieuw hok en daarna komt er pas een nieuw konijn. 

    1 uur geleden zei Rian:

    En nu het feestdagen zijn, moet de dienstdoende daarvoor in huis komen 0;)  Lijkt me niet helemaal waarschijnlijk als spoedgeval

    Ik zie niet in waarom ik nu nog een dierenarts zou moeten bellen? Mijn konijn is volledig ingeënt en verder ook gezond verklaard.

  5.  

    4 minuten geleden zei Christaaa:

    Om 12 uur vond je dat nog te duur en ik kan niet ruiken dat je daarna van gedachte veranderd bent en het toch hebt laten doen.

    Verder kunnen ze niet in een paar uurtjes bepalen welk virus (rhd 1 of 2, of toch een andere) het is. Daar is laboratoriumonderzoek voor nodig. 

     

    En als het echt rhd2 is, dan hoop ik dat je andere konijn gevaccineerd is. Want zeggen dat hij helemaal gezond is, is anders nog maar afwachten. 

    Ik heb alleen laten testen op rhd2, en dit kwam positief uit,geen idee hoe ze dat doen. Volledige autopsie is volgens mij niet gedaan, zo duur was het in ieder geval niet. Mijn andere konijn is gelukkig volledig ingeënt en er komt bij ons ook geen konijn meer in die niet ingeënt  is.

  6. 24 minuten geleden zei Teuntje25:

    heel veel sterkte  met het verlies van je konijntjes

    Bedankt, wij zijn inmiddels bij de dierenarts geweest en ons andere konijn is gelukkig helemaal gezond. Als we weer een konijntje kopen dan is die helemaal ingeënt, het is namelijk het virus rhd2.....

  7.  

    Zojuist zei GawainBS:

    Veel sterkte in alle geval. Het moet zeer pijnlijk zijn om hen 's morgen zo onverwacht te vinden.

    Dank je wel, ik schrok me inderdaad dood, had het echt niet verwacht.

    3 uur geleden zei MichelleloveElmo:

    Goh, wat vervelend!

     

    Waren de konijntjes gevaccineerd? Hoe oud waren de konijntjes? Hoe zag de ontlasting er uit? Niet dat dit alles zegt. De enige manier  om meer zekerheid te krijgen is autopsie.

    Bedankt voor je reactie.De konijntjes waren nog niet gevaccineerd, alle 3 niet, we hadden ze pas net. Degene die we nu nog hebben zitten is gelukkig wel gevaccineerd. De ontlasting was normaal, voor zover ik kan zien. Een autopsie heb ik ook aan gedacht maar dat is helaas zo duur...

  8. Mijn 2 nieuwe kleine konijntjes heb ik vanochtend dood in het hok gevonden. Ik heb ze gisteren nog verzorgd en toen was er nog niks aan de hand, ze waren nog actief, aten en dronken. Ik had ze net 3 weekjes, als het niet minder is. Ik heb 4 weken geleden ook al een konijntje verloren en hierbij heb ik niet zo bij nagedacht. Ik heb nu nog 1 konijn en ik wil echt niet nog meer konijnen verliezen. Ik ga morgen sowieso de dierenarts bellen. Maar ik ben zo bang dat het een virus is, rhd2 ofzo. Wat denken jullie? Ze hebben allemaal in het zelfde ren/hok gezeten. Is er iets dat ik nu al kan doen? Alvast bedankt!

  9. Het viel mij net op dat onze Duitse reus een soort wit vlies op zijn oog heeft. Het is niet echt doorzichtig, echt wit. Heb even eeen foto bijgevoegd :) Ik heb dit nog nooit eerder gezien dus vroeg mij wel wat af of het kwaad kan en wat het is. Heeft iemand een idee?

    20171225_113447.jpg

  10. We zijn naar de dierenarts geweest en deze heeft een spuit antibiotica gegeven en een zalf die ik 3 maal daags moet smeren. Ze was net zo tam..... maar dit vind ze echt niet leuk, ook niet met wat lekker erbij. Het heelt gelukkig goed, hoewel het een groot blijvend litteken zal zijn. Maar het lijkt erop alsof het gat dicht groeit gelukkig.

    • Vind ik leuk 1
  11. 28 minuten geleden zei Evee:

    Ik denk dat ik zelf ter controle morgen even langs de dierenarts zou gaan, voor de zekerheid. Het klinkt niet als een fijne wond.

    Oké, dan bel ik in ieder geval even de dierenarts morgen. Ik wil uiteraard geen ontstekingen enzo

  12. Wij hebben laatst uit de opvang een vriendje voor onze Duitse reus voedster van 3/4 maand, een gecastreerde ram van 6 maanden formaat Vlaamse reus. Nu had ons konijn (Delisimo) laatst ook al een klein wondje op haar oor, maar ik dacht dat dat gewoon tijdens de koppeling was gebeurt. Maar goed, ze hebben waarschijnlijk vannacht gevochten en nu heeft ze een heus gat ik haar oor. Er zat bloed over haar hele oor. Alles lijkt oké en het lijkt te helen. Ik heb het ingesmeerd met wondzalf en ze apart gezet. Moet ik nog maar de dierenarts of heelt dit vanzelf? 

  13. Het is altijd beter om een vriendin voor hen erbij te hebben, hier kunnen ze sowieso weer vrolijker en dus ook actiever van worden. Maar ik gok dat dat ook de reden is dat je hem laat castreren. Maar dit klinkt meer als een ziek konijntje, het kan best zijn dat hij niet goed is hersteld van de castratie en ik zou daarom toch nog even langs de dierenarts gaan. Toen onze Nijntjes werden gecastreerd is ook tegen ons gezegd dat als hij niet snel weer actief werd, we langs moesten komen.

  14. Mijn konijn heeft dit helaas ook, meerdere kuren gehad maar is helaas niet echt iets aan te doen. Als het weer extreem verergert in de winter dan gaan we nog wel weer eens langs, voor een kuurtje. Het kan natuurlijk ook gewoon wat niezen zijn en dan zal wat antibiotica zeker helpen, suc6!

  15. ja gebeurt hier ook regelmatig, ze doen het niet allemaal maar 1 wel. Die zoekt dan idd gewoon het lekkerste hooitje op.

    Ik vind het er persoonlijk altijd wel grappig uit zien.

     

  16. jep hier het zelfde, s'ochtends komen ze allemaal op me afrennen als ik ze eten geef. Toch krijgen ze onbeperkt hooi en vaak nog wat groente erbij. Ik ga me idd wel zorgen maken als ze niet allemaal aan komen rennen als ik eten geef. Voor mijn gevoel krijgen ze bovengemiddeld maar ik heb ze nooit gewogen, gelukkig zijn ze niet dik. :)

  17. 1 minuut geleden zei Sanne1993:

    Ik zou vandaag nog naar de dierenarts gaan. De temperatuur is inderdaad erg laag en niet eten is altijd spoed bij een konijn!

    Bedankt voor je reactie, ik denk dat ik dat ook maar ga doen. Hij eet alleen juist wel gewoon en daarom twijfelde ik een beetje.

  18. Mijn konijntje is de afgelopen dagen nogal lusteloos, maar vandaag komt hij niet eens meer van zijn plek af, hij zit vlak naast het voer en drinken, hij eet en drinkt wel goed. Zijn temperatuur was zonet 36,9 ( dit is toch erg laag?) maar zijn oren en het kuiltje in zijn nek zijn erg heet terwijl hij amper van zijn plek afkomt. Verder is zijn neus wat snotterig en niest hij af en toe maar dit heeft hij wel vaker gehad. Moet ik naar de DA of kan ik het nog even aankijken hoe het morgen gaat? Hij is al wel vaker naar de DA geweest voor het niezen maar daar konden ze niks aan doen, het was niks ernstigs. Een ritje naar de DA is voor hem altijd heel stres vol dus ik wil het alleen doen als het echt nodig is. Hebben jullie ideeën wat ik moet/kan doen? Of moet ik echt naar de DA? Alvast bedankt

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .