Ga naar inhoud

nam_mkha

Members
  • Items

    298
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door nam_mkha

  1. Ohh prima in dat geval! Dan heb ik goede hoop dat het goedkomt :) blijf vooral geduldig, dat is echt het toverwoord. Mijn ram heeft er twee jaar over gedaan om uit zijn schulp te kruipen, maar toen het eenmaal gebeurde was het prachtig om te zien.

  2. Gelukkig, fijn dat jullie dat al gedaan hebben.

    Het kan bij konijnen heel lang duren voor ze over zo'n trauma heen zijn, ik zou ze in ieder geval nog niet proberen te aaien. Het kan nog wel een aantal maand duren voor ze daar aan toe is. Ik denk dat het beste voor nu is een fijn hok met genoeg ruimte en een maatje waaraan ze zich een beetje kan optrekken. Konijnen kopiëren soms elkaars gedrag, dus als jij een lief gecastreerd mannetje voor je meisje krijgt (wel eerst even bij de DA laten nakijken of je voedster wel een voedster is!) en zij ziet hoe kalm hij blijft als jij bijvoorbeeld iets uit het hok wil pakken, heb je de kans dat ze heel langzamerhand gaat denken "hee! misschien hoef ik helemaal niet zo'n drama te maken!". Met behulp van een maatje is mijn vroeger verwaarloosde ram er ook weer bovenop gekomen.

  3. Ik geef normaal gesproken 30g SS per konijn per dag, maar de laatste tijd hebben ze ontzettend veel honger. Dit gebeurt elk najaar en meestal geef ik dan een tijdje wat meer voer (paar gram). Is er iemand die dit ook zo doet, of zeggen jullie "ze moeten zich niet aanstellen en gewoon meer hooi gaan eten"?

  4. Ik vind dat als je de mogelijkheid hebt tot het maken van een röntgenfoto of echo, je die kans ook moet pakken (tenzij je op zwart zaad zit, dan zit het weer een beetje anders). Het is jouw huisdier, je bent verantwoordelijk voor hem. Neem die verantwoordelijkheid dan ook.

  5. Wat Sanne zegt heeft mijn voedster gehad toen ze een tijd geleden geobsedeerd was met uitbreken. Uiteindelijk hebben we haar tanden moeten laten bijslijpen, dus ja, er kunnen wel echt problemen ontstaan door tralieknagen.

  6. Ik heb net de dierenarts gebeld voor de nieuwe enting tegen RHD2 en vroeg meteen maar even naar de prijs, en de assistente zei dat het waarschijnlijk op 50 euro per konijn zou komen. Ben ik nu gek of is dit hartstikke veel? Volgens mij heb ik in verschillende topics hele andere bedragen gelezen. Tijdens de vorige entingen tegen RHD2 heb ik ook zeker niet zo veel betaald.

    Hoeveel hebben jullie eraan uitgegeven? Misschien moet ik eens op zoek naar een andere DA..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .