Ga naar inhoud

Nijntje & Caro

Members
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Nijntje & Caro

  1. Ik zou proberen om de konijnen deze stress te besparen, omdat konijnen al zo stressgevoelig zijn.

     

    Toen de hond van mijn zus de konijnen voor het eerst zag, stoof hij als een gek op de ren af omdat hij met de konijnen wilde spelen. Dit wilde ik niet hebben, dus heb ik de hond aangelijnd en de konijnen los in de tuin gedaan (ze konden wel zelf hun ren in). Hond op een meter of 5 van de konijnenren af. Als het konijn binnen de riemlengte (1,5 m) kwam, kon de hond even snuffelen. De konijnen konden ook zo weer weg van de hond. Op deze manier heb ik geleerd dat de hond niet mag flippen bij de konijnen. Inmiddels leven de konijnen binnen en weet de hond dat hij geen stap over de drempel van de konijnenkamer mag komen. Mijn eigen hond kijkt niet op of om van de konijnen en de konijnen niet van hem 😊

  2. ‘s morgens:

    - 1 lijnzaadbrokje per konijn

    - 20 gram brokjes (SS met Beaphar) in een voerbal

    - hooi aanvullen

     

    Einde van de middag/begin van de avond:

    - groente verspreidt door de kamer/in een spel/aan voerboom

     

    ’s avonds:

    - 1 lijnzaadbrokje per konijn

    - ministukje gedroogd fruit

    - vers water

     

    Een van de konijnen moet wat afvallen, dus ik probeer ze te laten werken voor hun voer.

     

    En regelmatig krijgen ze kruiden, op willekeurige momenten.

     

  3. 34 minuten geleden zei Hototjes:

    Hoe laat voer je hem.

     

    Ik voer altijd pas om half 10.

    Voldoende hooi geven en wat stro

    En een stukje platter van de paardebloem doet wonderen kan geen dierenarts tegenop. Ik fok al 15 jaar dwergen nog nooit bij een dierenarts geweest. Die komt alleen enten bij mij. 

    Voor elk konijnen euvel is wel een plant in plaats van duurde medicatie. Hoop dat je er wat aan heb.

    Variërend tussen 7 uur en half 11, 's middags groente tussen 5 - 7 uur en verder hebben ze de hele dag hooi. Ik zal me eens even verdiepen in kruiden el,antjes, dankjewel voor de tip!

  4. 13 minuten geleden zei Domino:

    Hoe is de temperatuur van je konijn? 

    Dat weet ik helaas niet, heb geen thermometer in huis. Heb hem een uur geleden weer metocloral gegeven. Hij is echt boos en beet zelfs, wat hij nog nooit heeft gedaan. Dan vraag ik me af of hij zich echt zo rot voelt of dat hij weet wat er komen gaat. Eerder schoof ik het naar binnen op een blaadje groente. Moeilijk dit.

  5. Hoi allemaal,

     

    ik ben normaal een meelezer, maar zit nu toch zelf met een vraag.

     

    Woensdagmiddag kwam ik erachter dat een van mijn konijnen niet meer at en ik ben toen direct naar de dierenarts gegaan. Zij gaf aan dat er sprake was van stase van de darmen (wat dat precies is weet ik niet, stilliggen van de darmen?) en heeft Nijntje een vochtinfuus gegeven, metocloral injectie en nog een injectie. Donderdagochtend at hij weer gewoon, maar toen ik aan het eind van de middag weer ging voeren kwam Nijntje niet. Volgens de dierenarts kwam dit omdat de injectie toen was uitgewerkt. Vervolgens mocht ik bij de dierenarts metocloral ophalen dat ik 3x daags oraal moet geven gedurende drie dagen, daarna afbouwen. Dit ging tot nu toe goed,  maar nu ging ik de konijnen net voeren en eet Nijntje weer niet...

     

    Heeft iemand raad wat verstandig is? Nijntje heeft vanmiddag bij z'n medicijnen nog een blaadje andijvie op. Afwachten tot morgenochtend? En als hij morgen niet eet, dan dwangvoeren (mocht dwangvoeren van de dierenarts)? Of naar de dierenarts? Of nu dwangvoeren?

  6. 54 minuten geleden zei Jet 14:

    Hoi,

    hopelijk is je nijn weer gauw beter..

    Wel een aparte behandeling..Mijn rammetje heeft van de zomer een gasbuik (te veel gras gegeten) gehad en heeft de behandeling gehad zoals Boefje het beschrijft.

    ik hoop het nooit meer mee te maken.

    Enig idee hoe jouw nijn heeft opgelopen?

    De dierenarts denkt doordat het water zo koud was, dat ze te weinig dronk/te koud dronk en dat het daardoor is ontstaan? 

    Het belangrijkste is dat ze weer thuis is en ze levendig is. Toch vind ik het nog wel spannend hoor! Ik moet in de gaten houden of ze genoeg drinkt, maarja hoe doe je dat bij een konijn die met een maatje zit :|

    • Vind ik leuk 1
  7. Thanks voor je reactie. Mijn dierenarts is absoluut konijnkundig :) Ben net gebeld en tot nu toe gaat het gelukkig redelijk goed. Ze moet daar nog wel een nachtje blijven (met dr maatje als steun).

  8. Hallo allemaal,

    Vanmorgen kwam mijn voedster niet naar mij toe zoals ze normaal wel doet. Gelijk de da gebeld en begin van de middag geweest. Constatering is gas :( Op dit moment is ze nog bij de dierenarts en gaan ze het gas via een sonde proberen weg te laten lopen. De da zei er bij dat de kans dat ze het niet haalt ook aanwezig is :'( Afwachten dus... Wilde het even van me aftypen.

    Zijn er nog leden met positieve verhalen over konijnen met gas om me hoop te geven? :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .