Ga naar inhoud

Sam_Ollie_Puk

Members
  • Items

    138
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Sam_Ollie_Puk

  1. Zeker weten 🙂

    Hij zit nu helaas alleen nog even 2 weekjes in zijn mini-hokje, ik ben te bang dat mijn nog niet gecastreerde voedster erbij klimt namelijk Hahah! Maargoed die 2 weken zullen nu niet meer veel uitmaken als hij straks 16m2 heeft ❤️

    • Vind ik leuk 1
  2. Dankjewel hahaha weer wat geleerd! 😄
    Ik was op zoek naar een voedster maar deze zat in een schrikbarend klein hokje en stond gratis af te halen, de eigenaar wist niet wat het was dus op hoop van zegen, helaas dus een ram, maar ik ga over een paar weken de gok wagen om hem aan mijn ram en 2 dames te koppelen, hopen dus op succes zodat hij een mooi konijnenleven tegemoet gaat 🙂

     

  3. Beste allemaal,

    Ik heb dinsdag een nieuwe ram laten castreren, hij zou van ongeveer juni moeten zijn.
    Castratie was goed verlopen, hij at en keutelde vrijwel meteen en ging hem net dan ook weer terug buiten plaatsen.
    Alleen toen ik net keek zaten zijn ballen er nog?
    Ik heb bij vorige konijnen nooit echt gekeken na castratie maar dacht altijd dat de ballen verwijderd werden?

    Mijn DA is konijnkundig dus vraag mij af of het nog moet slinken of dat de DA toch een fout heeft gemaakt?
    Voordat ik een heel dom telefoongesprek ga voeren wilde ik toch even zekerheid vragen hier :')

    • Haha 1
  4. Wat voor ondergrond gebruiken jullie bij zere hakjes?

     

    Het is de bedoeling dat m'n konijn naar binnen komt (moet alleen nog even overleggen met vriendlief) omdat ze EC heeft en daardoor waarschijnlijk ook zere hakjes heeft gekregen, haar achterpootjes zijn sowieso zwakker geworden door de EC.

     

    Maar nu vroeg ik mij af wat jullie voor ondergrond gebruiken, tapijt, welk tapijt? Of gewoon vinyl? En wat leggen jullie in de kooi/wc? (De kamer waar ze dan zouden komen ligt laminaat)

     

     

  5. Super om te lezen dat de amputatie goed gegaan is, wel balen van het abces!

     

    Mijne had gewoon van de een op de andere dag d'r teen de andere kant op staan en op de foto's helaas alles over dus had geen keus en was ook geen twijfel over.

     

    Ik hoop dat je konijn er snel van hersteld is! Mijne was binnen een week weer topfit! (Maar dat is ook wel echt een keiharde voor zichzelf!)

  6. Ik heb een paar jaar terug bij een van m'n konijnen d'r 'grote' teen laten amputeren, ze zou eigenlijk gespalkt worden maar na het maken van röntgenfoto's kwamen ze erachter dat haar teen niet meer te redden was, de keuze was aan mij, of opereren of haar hele leven last ervan houden.

     

    ik heb haar laten opereren, ze heeft een weekje ongeveer met verband gelopen en verplicht in een binnenkooi moeten zitten maar ik heb na het herstel werkelijk niks meer kunnen ontdekken van haar teen.

    ze springt met gemak op het hok van 1M en is de snelste van ze allemaal! 😄

     

    Ik zou dus aanraden om het te doen!

    • Vind ik leuk 1
  7. Alle manieren werken dus niet bij Pepper.. niet op wat lekkers (en ja ik heb wat uitgeprobeerd!) niet vrijwillig en ook niet in een handdoek, vraag niet hoe, maar Pepper wurmt zich er altijd weer uit ondanks ik het echt stevig vast heb!

     

    Ze raakt er helemaal van in de stress, ze is m'n beste vriendinnetje en komt altijd als ik naar de ren kom om te kriebelen of te bedelen, kom ik savonds rent ze stampend weg en blijft ze stampen .. vandaar dat ik nu de medicatie gestaakt heb (flesje is ook op nu), het is kiezen tussen 2 kwaden maar zo ontzettend veel stress is ook niet goed voor EC en stress heeft ze wel degelijk, ik ga haar nauw in de gaten houden en zodra ik ook maar iets zie sta ik bij de DA en krijgt ze meteen weer d'r medicatie.

  8. Beste mede konijnenliefhebbers,

     

    mijn lieve Pepper heeft weer EC, ik ben meteen gestart met medicatie (fenbendrops) geven toen ik het doorhad, paar dagen later naar de DA geweest en daar heeft ze de nodige injecties gehad.

     

    Nu is het alleen vreselijk om de fenbendrops toe te dienen en geeft het mega veel stress voor m'n lieve Pepper. Ze is 2 jaar terug enorm ziek geweest en heeft toen 2 keer per dag 2 verschillende soorten medicatie moeten krijgen en om de dag een injectie dus lijkt mij logisch dat ze nu zo panisch doet.

     

    Heeft er iemand ideeen hoe ik de fenbendrops er in krijg zonder zo enorm veel stress voor m'n lieve meisje?

     

    Wat ik al geprobeerd heb en niet lukt:

    -met appelmoes geven

    -met geprakte banaan geven

    -op een stukje gedroogd brood met stroop

    -in havermout

     

    uiteraard draai ik haar nu in een handdoek en geef het haar alleen is dat bij alle konijnen heel makkelijk en bij haar echt vreselijk om te doen, ze doet er alles aan om maar geen medicatie te hoeven pakken.

     

    Mocht iemand de gouden tip hebben hoor ik het heel graag!!

  9. Zou dat werken LienAppelsien? Of prikt dit juist aan de poten?

     

    Dankje voor de tip Frommels, helaas alleen geen gras hier en het hok gaat ze alleen in om te eten ..

     

     

    Ze doet het voor alsnog goed, de plekjes zijn dicht dus blijf even smeren met vetramil.

     

    Ik wil er gewoon absoluut geen antibiotica meer in, alleen als het levensbedreigend zou zijn.

  10. Flip heeft altijd haken op z'n kiezen gehad, gelukkig door overstap op hardere brok is het verdwenen maar hiervoor is hij toch 3x bij de DA belandt. Later heeft hij ook nog EC (blaasverlamming) gekregen en is hier 2x voor behandeld.

     

    Puk heeft een teen geamputeerd gekregen maar die heb ik niet ingevuld in de poll. Geen idee hoe ze het gedaan heeft maar haar teen was opeens over.. dus dan maar eraf he!

     

    Pepper is m'n wonderkonijntje, zij heeft een abces onder haar kin gehad wat niet weg te halen viel (was geopereerd en kreeg telefoon dat het niet ging lukken) na de operatie toch nog een minimale kans aangegrepen tot genezing door haar penicilline te spuiten 2 maanden lang maar echt kans op slagen zagen ze niet, wonder boven wonder heeft ze het overleefd! (Vraag niet hoe!) en kreeg daarna helaas een zware acute vorm van EC, waarna haar uitzicht ook niet geeeldig was, DA heeft mij gewaarschuwd dat dit toch echt haar einde kon betekenen. Gelukkig heeft ze ook dit overleefd! :D 

     

    Dure hobby die konijnen :p 

  11. Zoals de titel al zegt, wat te doen als je ontdekt dat je konijn Sore hocks heeft? 

     

    Da wil ik liever vermijden omdat dit enorm veel stress geeft omdat mevrouwtje een lang ziektebed heeft gehad vorig jaar waarbij ze 2 keer eigenlijk was opgegeven maar het toch heeft overleefd! Maargoed, DA of medicatie geven staat gelijk aan complete paniek en een konijn in volle stress, dit in combinatie met haar eerdere EC wil ik haar dit besparen. (Geld maakt niet uit, ze is toch al het duurste konijn wat ik ooit zal hebben :p)

     

    Maar kan ik het ook zelf behandelen met zalf oid? Kan ik haar ren zo aanpassen dat ze minder last gaat krijgen?

     

    Ze zit buiten in een ruime ren, samen met een vriendje. Ze beschikken over 2 wc's waar ze gebruik van maken, een hok waar ze geen gebruik van maken en ze hebben een droge plaats om te liggen waar hooi ligt. De rest is bestrating.

     

     

    iemand tips voor ons?

  12. Mijn konijn Ollie woont in een groep van 4, Ollie is samen met Flip een gecastreerde ram en Lilly en Puk de voedsters.

     

    Ollie is de enige die van een dierenwinkel vandaan komt, de rest komt uit de opvang.

     

    Ze leven 24/7 in een ren met hok van zo'n 12m2 dus ruimte genoeg.

     

    Ollie is de baas van de groep, maar zodra ik aankom dan begint hij iedereen te bijten die in z'n buurt zit, ook jagen en in de billen bijten volgt dan. Hij is naar mij toe heel schuw en moet niks van mij hebben (alleen als ik eten heb ben ik interessant ;) )  Wat is dit voor gedrag naar de andere konijnen toe? 

     

    Laatst zag ik ook dat hij Puk, z'n grote vriendin uit aan het dagen was, stiekem bijten en met de poten aantikken .. en ja 10 min later liggen ze weer samen te wassen.

     

    Verder gaat de groep prima, ze liggen samen, eten samen, alleen dat Ollie af en toe uitflipt dus ..

     

    Wie kan mij het gedrag van Ollie verklaren?

  13. Ik heb hier een konijn die ook steeds haken op z'n kiezen had.

     

    Na wat onderzoek uitgeprobeerd wat harde brokken zouden doen (ik had iets gelezen dat dat kon helpen) Hij kreeg eerst cuni complete van Versele laga (vergelijkbaar met SS dus zacht) en ben toen overgestapt op een harde brok (Havens) en hij heeft als 1,5 jaar geen last gehad van z'n kiezen!

     

    Ik zou het zeker eens proberen, mij heeft het goed geholpen :)

    • Vind ik leuk 1
  14. Ja ze is echt een vechtertje! M'n kleine muis :)  Ik hoop ook dat ik haar snel weer wat dikker heb maar haar eetlust is gelukkig goed.

    Ik heb steeds gezegd zolang ze blijft eten blijf ik meevechten, stopt ze met eten dan is het einde oefening. Gelukkig is ze blijven eten :D  

    Mijn bankrekening is wat minder blij met Pepper maar ik ben heel blij dat ze er nog is! :) 

    Pepper kreeg alfacilline, ik heb het ook moeten spuiten inderdaad maar ik moest er toch rekening mee houden dat het haar dood kon betekenen maargoed ik had geen andere keuze!

  15. Hoi konijnenliefhebbers,

    Ik durfde eerst mijn verhaal niet te delen toen Pepper nog ziek was omdat ik bang was dat ze het niet zou redden, maar nu ze weer stabiel is durf ik het verhaal van mijn wonderkonijntje wel te vertellen.

     

    In september zag ik opeens een abces bij Pepper, onder d'r kin, dus hop naar de DA en 2 dagen later werd ze geopereerd.

    Echter kreeg ik niet veel later telefoon dat het goed mis was met Pepper, ze hadden het abces open gemaakt maar het was zo dik en hardnekkig dat ze het niet schoongemaakt kregen, ik zou het thuis al helemaal niet schoon kunnen houden, dus eigenlijk einde verhaal .. Maar omdat Pepper meteen na de operatie begon te eten wilde mijn DA toch nog de laatste optie proberen.

    Die laatste optie was penicilline spuiten voor minimaal 1,5 maand, maar wel met het risico dat ze zou kunnen overlijden door de penicilline omdat dit eigenlijk best gevaarlijk is voor konijnen. Nouja goed we hadden geen andere optie dus dat maar aangenomen! Om de dag penicilline spuiten en we hebben 2 weken pijnstilling gegeven omdat ze pijn kreeg in haar pootje (uitstraling vanuit het abces)

     

    Ik ben in de tussentijd 2 weken op vakantie geweest en had van te voren nooit gedacht haar na m'n vakantie weer te zien maar wonder boven wonder was het abces na m'n vakantie bijna helemaal weg!!! (M'n vriend heeft voor de konijnen gezorgd in mijn vakantie)

     

    Helemaal happy dus dat het abces bijna weg was en m'n kleine Peppertje nog leefde!

     

    Een week later kreeg ze helaas een acute aanval van EC en dacht ik nu moet ik haar laten gaan, haar hoofd tolde als een gek en haar ogen flitsten alle kanten op, wat was m'n meisje bang! (Ik was gelukkig thuis op het moment dat het gebeurde!) .. Dus weer met spoed naar de DA met in m'n achterhoofd dat ze niet meer te redden was.

    Bij de DA aangekomen een spuit tegen de schock en het opzwellen van de hersens gekregen en een kuur fenbendrops voor de EC. Na het weekend zou ze zeker verbeterd moeten zijn anders moest ik terug. MAAR hij gaf mij een kleine kans dat ze het zou overleven en ik moest uitgaan van het ergste. Gelukkig dus wel weer met Pepper naar huis mogen gaan.

    En nu, 1,5 maand later gaat het super met Pepper, het abces is weg en van de EC is niks meer te zien (we moeten wel de kuur nog afmaken)

    Ik heb in de afgelopen 1,5 maand echt heel vaak gedacht dat ik m'n meisje kwijt was, dat ik haar niet meer zou zien als ik terug zou komen van m'n werk. Maar wat is m'n meisje sterk, ik ben zo blij dat ze er nog is!! Ze is wel nog erg mager maar ze krijgt lekker alles te eten wat ze maar lekker vind om aan te sterken (daarnaast eet ze ook heel goed hooi!)

    Ik wilde m'n verhaal graag delen, niet te snel je konijntje opgeven, want heel soms zijn ze zo sterk om alles te overwinnen!! :) 

     

     

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .