Ga naar inhoud

jenni1978

Members
  • Items

    453
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jenni1978

  1. Is er iemand bekend met JR Farm Grainless Complete Dwergkonijnen?

    Ik heb de product informatie gekopieerd...

    Zou het een goed voer zijn???

     

    Productbeschrijving

    Passend en natuurgetrouw mengsel voor dwergkonijnen van grassen, aromatische kruiden, heerlijke bloemknoppen en vitaminerijke groenten, tot 100% vrij van granen en granenbijproducten
    Grainless Complete voor dwergkonijnen is een gezond en smakelijk alleeenvoer voor konijnen, absoluut zonder granen en granenbijprooducten!

    Dwergkonijnenvoer Grainless Complete bestaat voor 100% uit zorgvuldig geperste Quad-Bits, die alle speciale Grainless componenten in zich verenigen en die door hun speciale vorm de tandslijtage ondersteunen. Door een optimaal mengsel van ingrediënten is geen selectie mogelijk.

    Het knaagdierenmengsel bestaat uit vele grassen, kruiden, bloemen en groenten. Grainless is bijzonder kaliumarm en ondersteunt met zijn natuurlijke hoge ruwe vezels de tandslijtage en de spijsvertering. Daarnaast is Grainless Complete rijk aan vitaminen, waardevolle sporenelementen en het voordeel aan onverzadigde vetzuren uit verse lijnzaad, venkel en nigelle. Er is afgezien van kunstmatige kleurstoffen, aroma's en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Het knaagdierenvoer is ook vrij van suikerrijke ingrediënten, pulp en gries.

  2. Colosso en Max krijgen op dit moment SS junior. Nu wil ik overgaan op graanvrij. 

    Vanaf welke leeftijd kun je overstappen? 

    SS junior geef je tot 20 weken, dat staat op de zak.

    Bunny nature konijnendroom kun je pas vanaf 6 maanden gaan geven. Wat geef je voor die tijd dan? Ik zag wel een junior iets, maar dat leek voor chinchilla' s en degoes.

    Is er wel een graanvrij variant voor jonge konijnen???

     

    Alvast bedankt voor het meedenken!

  3. 6 minuten geleden zei Eefje:

    Ja heb ik in het verleden vaak gedaan. Met mijn huidige konijnen kan het niet, die krijgen er ruzie om. Maar met mijn vorige konijnen ging dat allemaal prima. Hield ze lekker bezig.

    Top dank je wel!

  4. Hallo allemaal,

     

    Ik heb al gelezen dat meerdere konijnen hun voer lekker naar binnen schrokken. Mijn Max heeft hier ook een handje van.  Nu heb ik laatst een snackrol (zie foto) gekocht. Nu dacht ik: Hé, ik kan ook het voer hierin aanbieden. Dan is hij langer bezig en kan hij niet schrokken.

    Heeft iemand ervaring met voeren via een snackrol/-bal ipv een bakje met voer?

    8712695176978_02.jpg

  5. Je hoeft jezelf echt niks te verwijten... Toen je wel door had dat er iets was, heb je gelijk gehandeld. Konijnen weten het nu eenmaal goed te verbergen als er iets met ze is.

    Heel veel sterkte!!! En ik duim natuurlijk ook voor jullie

  6. In de zomer leg ik bakstenen in de kooi die uit de vriezer komen. Mijn nijnen eten er niet van. Hun nagels slijten er ook niet van. Dan zou je misschien beter een of twee stoeptegels in je kooi kunnen leggen, die zijn ook een stuk groter waardoor je nijnen er niet omheen kunnen en er dus wel overheen moeten...

  7. Gisteren is Cutey gecastreerd. Alles is goed gegaan. Cutey begon thuis gelijk te eten en had binnen een uur al weer gekeuteld...

    De dierenarts gaf aan aan ze gelijk weer bij elkaar mochten. Nou vond ik dat een beetje heel erg snel. Het leek me niet dat Cutey dan echt bij kon komen van de ingreep. Ik kijk het vandaag even aan en dan ga ik ze misschien morgen weer opnieuw koppelen...

  8. Vrijdag wordt Cutey gecastreerd... En nu vroeg ik me af waneer Cutey en Bunny weer bijelkaar kunnen? Wat is de herstelperiode voor Cutey?

    Toen Bunny gecastreerd werd, was hij nog alleen en heb ik me er niet verdiept verder...

    Maar nu is het wel even anders... Het blijven 2 rammen die bij elkaar zitten en ik heb erg veel geluk dat dat nog steeds goed gaat. En ja ik ben me heel erg bewust van het risico dat ik loop, maar ik kwam er na de koppeling pas achter dat het om 2 rammen ging en ik moet zeggen dat het (vooralsnog) echte maatjes zijn... Ze liggen bijna altijd tegen elkaar aan, zoooo lief :love:

    Hoe lang moet ik ze straks van elkaar scheiden ivm de herstelperiode???

  9. :surprised: Ik heb nu net het hele topic gelezen, echt :surprised:

    Laura, Kiwi heeft je echt heel duidelijke adviezen gegeven om je voer te wegen bij de superemarkt zelfs. (@Kiwi wat enorm creatief bedacht)

    Nog steeds heb je (voor zo ver ik het heb gelezen) het voer niet gewogen...

    Verder heeft iedereen (vind ik) heeeeeel veel geduld getoont naar jou en je vele creatieve adviezen gegeven.

    Ik snap dat je je zorgen maakt om Zorro en het is fijn om te lezen dat hij weer wat heeft gegeten. Maar ik zou, als ik jou was, toch echt werk gaan maken van het afwegen van voer en ook zorgen dat je konijnen meer groenvoer gaan krijgen... Als je moeder het weigert te betalen, betaal het dan zelf. (Witlof en andijvie zijn echt niet heel dure groentes) Dat je niet naar de DA kan gaan, omdat je ouders niet meewerken, oke... Maar doe dan in ieder geval wat je kunt wat betreft het eten. En misschien dat hij het hooi dat je geeft niet lekker vindt, mijn nijnen zijn ook kieskeurig wat hooi betreft. Gewoon hooi moeten ze niet, maar kruidenhooi vinden ze wel lekker.

    Ik hoop dat Zorro goed gaat en blijft eten...

    Heel veel succes!!

  10. Akkerdistel, kale jonker, kamille en kruldistel staan allemaal in de lijst veilige planten hier op BB... Dus je konijnen zullen dan alles mogen eten.

    Wat mint en citroenmelisse betreft... Ja je zou het kunnen drogen. Je zou het je konijnen ook vers kunnen geven. Maar zoals in je andere topic al werd aangegeven let wel goed op als je kruiden gaat drogen dat het niet gaat schimmelen...

    En mijn konijnen hebben geen bodembedekking. Ze zitten binnen en ze zijn allebei zindelijk. In hun toilet heb ik nu nog houtkorrels, maar ik wil overstappen op een klontvormende plantaardige korrel (Cat's best).

  11. een schuin koppie zou kunnen duiden op iets dat niet helemaal goed gaat in de hersenen.

    Ik ben natuurlijk geen DA en ik wil je ook zeker niet onnodig ongerust maken....

    Maar ik herken het verhaal van een konijntje van een vriendin van mij.

    Misschien is het handig om een DA te raadplegen....

    Nogmaals ik wil je echt niet onnodig ongerust maken en het is zeker niet mijn bedoeling om je bang te maken...

  12. Mais, zowel verse als gedroogde is niet veilig voor konijnen. Ik zal even verder toelichten waarom precies niet…

    Konijnen kunnen de velletjes van de maïs niet verteren. (Het is een polysacharide die konijnen niet kunnen verteren.) Dus de velletjes kunnen een blokkade veroorzaken in de darmen. En dan kan enkel een operatie nog helpen.

    Je kan dus beter geen maïs geven.

    Bunny kreeg al heel soms mais (hooguit 1 keer per maand), maar nu helemaal niet meer.

    Wat een super uitleg trouwens!!! Heel erg bedankt!!!

  13. Dus naast de harde omhulsels die moeilijk te verteren zijn, is mais ook niet goed vanwege het zetmeel...

    Goed om te weten!!!

    Verse mais en gedroogde mais bevatten evenveel zetmeel toch? (Of is dit nu een heel blonde vraag/opmerking :$)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .