Ga naar inhoud

Tamaaraa

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tamaaraa

  1. Bedankt voor je reactie. Ik heb vandaag 2 bel afspraken met de dierenarts gehad, een duidelijke oorzaak heb ik niet echt gekregen. Ze heeft bevestigd dat Vaja gecastreerd is en dat ze het voor nu willen aankijken. Ze maken zich geen erge zorgen omdat ze totaal geen zieke indruk maakt en voor de rest lekker haarzelf is. Na het uitknijpen zijn die 2 bulten weg, ik bekijk elke dag haar tepels / huid en die zien er goed uit. ( Ik knijp er niet in) Ik voel geen andere bulten en er vloeit ook niks uit.  Helaas ben ik dus niet veel wijzer geworden maar ik hou dit in de gaten. Mocht ik weer iets ontdekken ga ik gelijk naar de dierenarts. Ben er gewoon erg van geschrokken omdat ik het raar vind dat uit al haar tepels melk ( was echt geen dikke pasta structuur) kwam ( 2 waren gezwollen) terwijl ze geholpen is. Verder geen schijnzwanger symptomen ook. Gelukkig reageerde ze beiden goed op de enting en eten/ drinken ze goed. Ze huppen nu heel vrolijk rond dus daar probeer ik maar moed uit te halen. 🙂

  2. Vandaag naar de dierenarts geweest voor de jaarlijkse enting. Helaas ontdekte ik 2 zachte bulten bij Vaja. Daar is naar gekeken en uitgeknepen. Er kwam bij elke tepel pus of melk uit. Het leek op melk omdat het niet stonk. Vaja is geholpen,verder gezond, levendig,speels en eet perfect.

    Is er nu een kans dat ze niet al het weefsel hebben weggehaald bij de castratie?! Ik wil haar dat niet nog een x aandoen hoor,ze reageert heel slecht op narcose! De tepels zien er goed uit,de huid ook en er is totaal geen irriratie. Ook Vaja heeft nergens last van. Dierenarts heeft ze geënt en belt vrijdag hoe het gaat. Voor nu geen antibiotica of ontstekingsremmer omdat dat niet in combo met de enting kan. 

    Nu eenmaal thuis, ze eten alles en rennen vrolijk rond.

    Stel, ze hebben niet alles weggehaald..is er dan nog steeds een verhoogde kans op kanker?

    Zit me toch erg dwars dit.. 😞

     

    Nog wat info:

    Vaja is gecastreerd toen ze 3 jaar was. Ze wordt binnenkort 5 jaar. Heeft geen andere symptomen wat betreft schijnzwanger of iets. Is nog steeds super vrolijk en eet/drinkt/ ontlast goed. 

  3. Bedankt voor alle tips.

    Mijn vriendin heeft gisteren inderdaad contact opgenomen met Wilhelminapark. Als het goed is heeft haar dierenarts nu contact met een dierenarts van daar.

     

    Ik zal ook de andere 2 nog even doorgeven. Het is zo complex inderdaad, hopelijk wordt hij snel geholpen.

  4. HULP GEVRAAGD voor een vriendin.

    Gekopieerd bericht van haar pagina:

    Mijn lieve konijntje Oscar heeft een onbekende, zelden voorkomende kwaal. Zijn kiesjes vallen uit zijn bekkie. De groeicellen (tandwortel) rotten weg en daar is geen aanwijsbare reden voor. Geen duidelijke ziekte en zeker geen trauma. Het gaat snel, want kiesjes die 12 dagen geleden nog vast zaten, zijn er nu uitgevallen. 
    Het is mijn dierenarts er alles aangelegen om hem te helpen. Antibiotica en ontstekingsremmers hebben niets gedaan. Hij gaat nu zijn boeken induiken om te zoeken wat de oorzaak kan zijn. 

    Mijn vraag dus: is er iemand die ooit zoiets heeft meegemaakt met zijn konijntje en daar een oplossing/medicijn voor heeft gevonden. 

    Oscar heeft een heel fijne, zorgvuldige en kundige dierenarts (gespecialiseerd in konijnen), waar ik veel vertrouwen in heb, dus links naar andere dierenartsen is niet wat ik zoek. Tenzij zij de oplossing hebben en ik contact met hen op kan nemen om eventuele informatie door te spelen. 
    Het kan natuurlijk zijn dat experimentele medicijnen bij ern ander konijntje zijn aangeslagen.

     

    Heeft iemand dit eerder meegemaakt? 

    Ik heb verder geen idee kwa voer of iets omdat dit over een konijn van een vriendin gaat. Het is zo zeldzaam en tot nu toe geeft iedereen aan dat ze hier nog nooit van gehoord hebben dus probeer ik het maar via hier.

     

    Liefs,

     

    Tamara

  5. Net terug van de dierenarts om te kijken of de hechtingen eruit zijn.. Helaas toen we de korst eraf trokken zat er weer een andere weefselbult onder..


     


    Nu weer 8 dagen medicijnen en kijken of het slinkt, anders onder narcose laten verwijderen... Zit het te overwegen om hem eigenlijk deze week toch te brengen voor de operatie omdat hij net dezelfde medicijnen kuur heeft afgerond...


     


    Foto's lukken nog steeds niet =(


  6. Hallo iedereen,


     


    Onderweg naar huis kreeg ik van mijn mams een berichtje dat Deejay een beetje aan het bloeden was maar dat ze niks kon vinden.


    Eenmaal thuis aangekomen heb ik hem gelijk onderzocht en ik vond een bult onder zijn kin.. Ik dacht aan een abces dus meteen de da gebeld en langs geweest.. Nu bleek het geen abces te zijn maar een soort weefsel bult..  Hij was nog niet klaar met snijden en de hele bult viel er al af.. 2 hechtingen en medicijnen voor 8 dagen, 2x per dag..


     


    Heeft iemand dit al eerder meegemaakt? want ik heb dit echt nog nooit eerder gezien/gehoord...?


     


    Ik probeer een foto toe te voegen maar op de een of andere manier wil dit niet lukken..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .