Ga naar inhoud

snuffie en ik

Members
  • Items

    1.268
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Berichten die geplaatst zijn door snuffie en ik

  1. 'Gevaarlijk' is het niet nee, anders zou dat voer niet op de markt zijn. :p

    Ik moet wel zeggen dat ik de details ook niet ken hoor, maar volgens mij heb ik hier vroeger ergens gelezen dat ze resistent kunnen worden aan het medicijn als ze het constant binnenkrijgen en het dan minder/ niet werkt als de ziekte toch opduikt.

     

    Ik zie het als: ik neem ook geen asperientje als het niet nodig zeg maar.

  2. Ik heb het voer even opgezocht omdat de naam mij al deed vermoeden dat er een anti-coccidiose middel inzit. Dat blijkt ook het geval te zijn. 

    Een anti-coccidiose middel is handig voor fokkers met veel jonge konijnen door het grotere besmettingsgevaar, maar voor een koppeltje konijnen is het niet aan te raden om preventief het medicijn te geven. 

    Je zou dus beter kunnen overschakelen naar een brok zonder dit middel erin. Enkele bekende brokken die hier op het forum veel aan de konijnen worden gevoerd zijn bijvoorbeeld: supreme selective, Beaphar care plus, hope farms supertrio,...

  3. Met ss als brok hoef je geen 25g per kilo konijn geven, dan kun je iets minder geven.

    Mijn konijnen staat op Beaphar care + en ss, ik geef ongeveer 15 g per konijn per kilo en daar doen ze het prima op.

    Als je haar ruggengraat niet voelt als je aait, maar je echt moet voelen,  zou ik eerder denken dat ze wat te dik is. Kun je haar ribben gemakkelijk voelen, maar niet zien?

  4. Je voedstertje komt in de puberteit, daarom wil ze nu haar territorium markeren. Er valt weinig aan te doen, het zou kunnen dat ze haar puberteit of na castratie terug zindelijk wordt, maar dat is niet te voorspellen. Niet ieder konijntje wordt of blijft zindelijk.

    Het zou best kunnen dat ze nog meer gaat markeren als jullie al haar keutels en plasjes blijven weghalen, dus ik vrees dat het in de toiletbak leggen van de keuteltjes niet veel gaat helpen.

    Verder heb ik geen ervaring met zindelijke konijnen, maar door al wat jaren op het forum rond te zwerven lees je er wel eens wat van.

    • Vind ik leuk 1
  5. @Christaaa Daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens hoor, eerst basisbehoeftes op orde en dan de rest.

     

    Overigens moet je ook geen hond aanschaffen enkel om trucjes te leren, die hebben ook basisbehoeften hoor. :p

  6. Nee, inderdaad mishandeling heb je niet genoemd. Maar ik snap de reden dat je het zo afraadt niet helemaal, als je het zelfs niks vindt betekent toch niet dat iedereen dat moet vinden.

  7. Je doet net alsof clickertraining mishandeling is Rian:p. Mijn konijntjes hebben elkaar, een ruime ren en toch vinden ze het oefenen (ja, vooral de beloning) leuk, dan zie ik er toch geen graten in.

  8. Een nieuw maatje is toch het beste voor Spiky, want konijnen zijn natuurlijk groepsdieren. Als hij zich normaal blijft gedragen, heeft het wel niet zoveel haast. Dan kun je beter zelf eerst het verlies van Flora een plekje geven en daarna opzoek gaan naar een nieuw vriendinnetje voor Spiky.

  9. 14 minuten geleden zei KarlijnS:

    Hoi, 

     

    Hopelijk kan iemand me advies geven! Mijn twee konijnen hebben vandaag op een onverklaarbare wijze mijn aloe vera plant uit de vensterbank te pakken gekregen. Hij was een vrij flinke plant en zeker 6 stengels zijn opgegeten. Beide konijnen zijn een jaar of 7 en prima gezond. Ze gedragen zich sinds de aloe vera plant niet anders dan normaal, zijn lekker actief en drinken voldoende. Echter lees ik wel dat het sap van de aloe vera plant schadelijk is. Moet ik naar de dierenarts hiermee of zal dit overwaaien?

     

    Bij voorbaat dank! 

    Goed in de gaten houden. Als ze zich anders gaan gedragen dierenarts verwittigen en als ze zich gewoon blijven gedragen, zoveel te beter.

  10. Snuffie is ook heel kieskeurig met groenvoer, terwijl ze zo gek is op eten (en Snickers groenvoer wordt ook op haar voorkeur aangepast):lol:. Hele lijst waar ze niets van moet weten, maar van komkommer en courgette heeft ze een vreselijke afkeur. Alles wat er zelfs maar tegen heeft gelegen, wordt niet aangeraakt8).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .