Ga naar inhoud

Sellis

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sellis

  1. Het belangrijkste is dat konijnen veel vezels binnenkrijgen. En dan bedoel ik niet van dat gemalen spul zoals in de brokken verwerkt zit. Als de vezellengte langer is dan 8 mm hebben we het over ruwvoer, is het kleiner over krachtvoer. Er zijn grofweg twee soorten vezels: verteerbare en onverteerbare vezels. Konijnen hebben beiden nodig, het liefst in de verhouding 2:1. Ik stimuleer mijn konijnen altijd om veel verschillende soorten te eten, dus naast hooi ook stro, takken, bladeren, twijgen en schors.

    Er valt nog veel meer over vezels te vertellen, maar daar is hier de plek niet voor. Ik ben bezig met een artikel over ruwvoer welke tzt op mijn website geplaatst wordt.

     

     

  2. Ik voer eigenlijk zo veel mogelijk op het oog. Eten ze genoeg hooi, dan krijgen ze de normale hoeveelheid bix en anders ga ik brokken minderen. Je kan uitgaan van een gemiddelde van 20 à 25 gram voer per kilo konijn. 

    • Vind ik leuk 1
  3. 1 minuut geleden zei Ainariel:

    Ze worden vanzelf groter. Knaagtandje is hier al erg lang en die anderen krijgt stengels met stekjes. :)

    Hoe die ene heet weet ik niet, sorry.

    Als je de stekjes afbuigt en even iets vastzet op de aarde (ik gebruik een gebogen paperclip) komen er al snel wortels aan en heb je een nieuwe plant :-)

     

  4. Op 12/4/2016 at 21:40 zei Ainariel:

    Bij de Intratuin hebben ze speciaal planten voor konijnen, knaagdieren en vogels. Wij hebben er 2, (1 heet knaagtandje en de andere weet ik niet), maar die zijn veilig. Zit ook geen chemische troep op gespoten, lekker biologisch. 

    Eigenlijk bedoeld als verwenmomentje, maar wij vinden het leuke plantjes. Knaagtandje is een hangplant, dus uiteindelijk kunnen ze er zelf bij (met een beetje moeite nu al). :) 

    Wij hebben links en middel (middel is dus het knaagtandje, die kan erg lang groeien). Die rechter is volgens mij voor  vogels.

    plantjes.jpg

    Weet iemand anders hoe de plant links heet. Ik heb er daar vorig jaar een aantal van gehaald bij Intratuin. Als ze kaal gegeten zijn en je haalt ze weer uit de ren en verzorgt ze loopt de plant vanzelf weer uit. Ik zou er best wel een aantal bij willen, want ze vinden ze heerlijk, maar zou ook de naam willen weten. 

  5. Via een zadenhandel eindelijk gevonden wat ik zocht. Uit het antwoord van de winkel bijgaande producten zodat anderen er wellicht ook iets aan hebben: 

    Het "gras" dat zowel voor poezen als knaagdieren goed is vind je hier (3 soorten):

    siervogelgras
    tarwekiem kattengras lavett
    fijn kattengras ligrande

  6. Gaat me er zeker niet om om dat hier de meest concurrerende prijs te vinden moet zijn. Ik bestel bij die winkel die op dat moment kan leveren wat ik nodig heb ;-) PetsPlace heeft geen prettig assortiment kruiden etc. Het bedoelde hooi is overigens wel online te vinden en bestellen. Toevallig vorige week nog twee zakken van 4kg binnen gekregen.

  7. Ik weet dat bamboe een woekerplant is, maar als ze in een pot / bak gezet worden zijn ze aardig in toom te houden. Het gaat me niet om het knagen, daar gebruik ik inderdaad meestal wilgentakken voor. ik wil juist wat groen in de ren hebben. Iemand anders een idee welke plant groenblijvend is en die ik in de ren kan laten groeien?

  8. Ik haal al jaren hooi bij PetsPlace met de naam Mountain Hay. Mooi groen van kleur en ze eten het prima. Is ook in zakken van 4 KG te verkrijgen en kost dan per zak ergens rond de 9 euro dacht ik. Ik bestel altijd 2 zakken tegelijk online of via de winkel, waar mogelijk gecombineerd met bix, houtschaafsel etc.

  9. Twee keer: 's ochtends bix, water een hooi en als ik 's avonds thuis kom maak ik groenvoer klaar. Dat staat dan ca 30 minuten buiten de koeling voordat ze net met de andere helft van de hoeveelheid bix krijgen. Uiteraard wordt dan ook weer hooi en water aangevuld indien nodig.

  10. Geen idee of dit al eerder aan de orde is geweest, maar kon het via de zoekfunctie in ieder geval niet vinden. Ik wil graag wat "gras" kweken in bakken zodat de konijnen ook vers "gras" in de winter hebben. Ik bedoel dan het soort gras dat in bakjes te koop is en waar je alleen water bij hoeft te doen. Het bestaat ook in kattengras. Weet iemand welk soort zaad hier voor gebruikt wordt? 

    Als we 's winters de vogels bijvoeren valt er altijd zaad op de grond wat snel ontkiemt en groeit, maar heb geen idee of dat gras door en gegeten mag worden. Ik ben benieuwd naar de reacties.

     

    esve-gras1.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .