Ga naar inhoud

Stéphanie87

Members
  • Items

    1.653
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stéphanie87

  1. Eén dame is gecastreerd. Degene waar op gereden wordt door de gecastreerde ram nog niet. Ik vond de winter daar geen geschikt moment voor. Ik denk wel dat het met de lente te maken heeft. Het is gelukkig ook niet de hele dag door. Ze liggen ook heerlijk samen met z’n drieën. De korsten zijn al meerdere dagen oud. Duidelijk niet heel vers dus hopelijk valt het mee. Ik ga het goed in de gaten houden.

  2. Afgelopen augustus heb ik een voedster gekoppeld aan mijn bestaande koppel (die al twee jaar samen zaten) de koppeling is goed verlopen en ze zitten sinds die tijd al samen buiten in een heel groot verblijf. Ondanks dat de ram en voedster van het oorspronkelijke koppel geholpen zijn (het nieuwe konijn nog niet) rijdt de ram nu na een half jaar ineens erg veel op de ‘nieuwe’ voedster. Ze heeft nu allemaal korsten in haar nek. Ik weet niet of dat van het uittrekken van haar is of dat ze ook echt gebeten is door hem.

    De ram zou toch niet zoveel last moeten hebben van hormonen? Hij is gecastreerd.

    Zou dit tijdelijk zijn of is dit drietal toch ineens niet geslaagd en kan ik beter de voedster weer weghalen?

  3. Goed om te horen Dollie. Wij blijven ook gewoon hij zeggen.

     

    Het gaat helaas nog niet goed met Snuffel. Hij eet geen ss en geen hooi. Als je het voor hem houdt wil hij af en toen een stukje paardenbloem, een sprietje gras of een likje appel. 

    Ik dwangvoer hem met ss in water maar ook daar krijgt hij weinig van binnen. Inmiddels is hij zo boos met dwangvoeren dat ik bang ben dat hij zichzelf pijn doet.

    Hij krijgt pijnstillers. Hij loopt af en toe wel rond maar ligt ook veel.

    Hij heeft vannacht een paar goede keutels gedaan maar nu zijn ze nat en zacht. Wat wel logisch is na alleen maar nat eten en weinig eten.

    Als hij zelf geen ss is gaan eten einde van de middag moet ik terug bellen.

    Het lijkt wel alsof hij het gewoon opgeeft.

  4. Vandaag ging onze 5 maanden oude Snuffel (raszuivere beige Hollander ram) naar de dierenarts om gecastreerd te worden. De dierenarts belde: Snuffel was een voedster of ze haar toch mochten helpen. Dat mocht. Dat voorkomt problemen in de toekomst.

    Een paar uur later worden we gebeld. Snuffel bleek onderontwikkelde ballen in de buikholte te hebben en onderontwikkelde eierstokken.

    Ram en voedster dus.

     

    Alles is wel goed gegaan. Snuffel mag om 16.00 uur opgehaald worden. 

    Nu moeten we alleen dus uitvinden of Snuffel gekoppeld moet worden aan een gecastreerde ram of voedster.

  5. Ik twijfel al een tijdje over mijn Franse Hangoor voedster. Ze is op dit moment niet ziek.

    Ze heeft al aardig wat gehad in haar leven. Ze is blind. Allebei haar ogen zijn weggehaald vanwege glaucoom. Ze heeft myxomatose gehad en overwonnen.

    De laatste tijd merk ik dat ze oud wordt. Ze wast zich niet goed. Ze plast overal, ook over zichzelf. Ze blijft ook gewoon in haar plas zitten. Ze is dus van onderen niet echt schoon. Wel droog op dit moment. Haar staart en poten vervilten hierdoor.

    Ik kan hier eigenlijk niks aan doen want ze wil niet meer gekamd en schoongemaakt worden. Ze ligt liever rustig in haar hok. Ik wil haar ook niet teveel lastigvallen.

    Ze zit samen maar de Hollander waarmee ze zit kan haar ook niet schoonhouden.

    Ze is nu 6 jaar, wat voor een Franse Hangoor al echt oud is volgens mij. Ik ben bang dat ze van de zomer maden krijgt ofzo omdat ze niet schoon is. Ze is ook afgevallen. Ze woog altijd 5,1 kg en nu 4,3 kg. Dat is geleidelijk gegaan afgelopen jaar.

    Heeft ze nog wel een konijnenwaardig bestaan vinden jullie?

  6. Ik heb een Franse Hangoor van inmiddels precies 5 jaar oud. Anderhalf jaar geleden is een van haar ogen verwijderd.  Ze bleek glaucoom te hebben. Tijdens de operatie bleek het al ver gevorderd want haar oog klapte al kapot toen ze net begonnen waren met verwijderen. Ze is hier heel goed van genezen en paste zich snel aan aan één oog.


     


    Inmiddels is ze al bijna en jaar blind. Haar andere oog werd vrij snel na de operatie troebel en daarna wit. Ze is gewend aan het blind zijn en heeft hier niet echt last van.


    Nu denk ik dat haar oog ook glaucoom heeft, want het lijkt erop dat deze dikker wordt. Ik heb vanavond een afspraak staan bij de dierenarts.


     


    Maar nu is mijn vraag: Wat te doen als dit glaucoom is? Ze is al heel oud voor een Franse Hangoor en haar onder narcose brengen lijkt me geen goed idee als ze zo oud is. Komt ze daar wel uit? Moet ik dan maar afwachten? Kan haar oog dan niet op een gegeven moment open gaan, wat heel veel pijn geeft en waar ze zonder spoed operatie (dus onder narcose) niet van geneest.


     


    Wat is wijsheid?


  7. Je kan proberen het hooi op verschillende plaatsen te leggen. Het liefst twee plekken waar ze elkaar niet kunnen zien. Dan is de kans groter dat smirnoff het niet ziet als breezer hooi eet op een andere plek. Voor het voer kan je het nog even aankijken (hooi is het hoofdvoer) en anders eventueel apart voeren. Ik neem aan dat het voer normaal gesproken zo op is (geef je een opgemeten hoeveelheid?) Dus dat zou dan maar voor heel eventjes zijn dat ze niet bij elkaar kunnen.

    Ik zou ze zeker nog niet uit elkaar halen.

  8. Een abces is iets anders dan ene tumor. Je dierenarts zegt dat hij een abces heeft. Dat is dus geen tumor. Ik snap dat je voor ene moeilijke keuze staat. Ik heb dit twee maanden geleden ook gehad. Mijn Franse Hangoor had een abces aan zijn kaak waardoor zijn oog naar buiten kwam. Wij hebben hem in laten slapen om ongeveer dezelfde redenen als die jij geeft.

    Ik heb dus geen ervaring met het behandelen van een abces. Ik denk alleen niet dat een middeltje tegen een tumor werkt bij een abces, aangezien dat hele andere dingen zijn.

    Sterkte.

  9. Het gaat super goed met haar. Gisterenavond at ze al weer zelf stukjes voer, plukjes hooi en blaadjes van de appelboom. Ze moet alleen wel het hele weekend binnenblijven, maar ze zijn toch de hele dag aan het kroelen dus de ruimte valt best mee.

    Ik heb geen panelenren maar voor een Franse Hangoor haalt dat ook niet zo veel uit. Ze blijven maar even in het hok en misschien mogen ze nog wel even loslopen als ze dat willen.

  10. Ik krijg net een telefoontje dat alles goed gegaan is. Ze is aan het wakker worden en ik mag haar om 16.00 halen. Ze moet wel ene nachtje binnen blijven. Dus dan gaat haar vriendje maar mee naar binnen een nachtje, want gisteren hebben we hun andere vriendje in moeten laten slapen. Ik wil niet dat ze denken dat ze nu alleen over zijn.

    Ik heb alleen een hok van 1,20m. Voor een nachtje is dat toch wel genoeg voor een Hollander en Franse Hangoor? Morgen mogen ze weer naar buiten.

  11. Dank jullie voor de reacties. Ik denk dat het voor haar zelf niet echt wennen is zonder oog, want ze was al blind aan dat oog. De andere was al helemaal blind. De ontsteking is trouwens niet ontstaan door een beschadiging. Dit is een proces van meer dan een half jaar geweest en ze is getest op beschadigingen. De dierenarts kon ook niet vertellen waarom ze blind was geworden.

    Ik zit nu in afwachting tot ze bellen hoe het gegaan is.

  12. Mijn Franse Hangoor voedster heeft een heel raar oog. Haar oogbol is bijna helemaal wit en en zit een dikke witte bult op. Ook komt er steeds wat pus uit. De dierenarts kan niet zeggen wat het is maar ze denkt dat het alleen in haar oogbol zit. Deze wordt daarom aanstaande vrijdag weggehaald.

    Nu vroeg ik me af wat het kon zijn? Kan het bijvoorbeeld een tumor zijn? Dan is die misschien uitgezaaid.

    Is het weghalen van het oog risicovol?

  13. We laten hem inslapen. Morgenavond om 18.50 staat de afspraak.

    Een dag later gaat zijn vriendin onder het mes. Haar oog wordt verwijdert... ze was al blind aan dat oog, maar er komt nu zooi uit en er zit een dikke witte bult op de oogbol. De dierenarts denkt dat het alleen haar oogbol is en dat het daarmee opgelost is. Ik hoop niet dat daar nog meer achter zit.

  14. Het si een abces die aan zijn kiezen zit. De voorste twee kiezen zouden eruit moeten. En het abces wordt geopenend via het odnerste ooglid. Al of niet met behoud van oog. Dat konden ze niet zeggen. Het is een zware operatie die Ze bij Wilhelminapark uit moeten voeren. Mijn dierenarts doet dat niet. Als ze het hele abces weg kunnen krijgen komt hij er waarschijnlijk wel bovenop. Maar dat is lastig te zeggen.

    De kosten zijn ongeveer 400 euro. Ik vind het heel erg moeilijk om te zeggen, maar dat is wel ons laatste spaargeld en ik heb ook nog andere konijnen en een klein kind. Ik wil niet om het geld zeggen dat ik hem niet laat behandelen, maar ik vind ook dat ergens een grens moet liggen. Waar die grens ligt weet ik alleen niet. Daar komt ook nog bij dat ik niet weet of het konijnwaardig en diervriendelijk is om hem zo'n zware operatie te laten ondergaan met heel veel pijn en het risico dat ze niet alles goed schoon krijgen en het dus weer terug komt.

    Ik weet nu dus echt niet meer wat ik moet doen. Moet wel snel kiezen want er moet echt iets gebeuren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .