Ga naar inhoud

Sanne1993

Members
  • Items

    6.155
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    70

Berichten die geplaatst zijn door Sanne1993

  1. 7 uur geleden zei Evee:

    Fijn dat het weer beter gaat!

     

    Wel even een opmerking, ik kan uit jouw verhaal niet opmaken of dit van toepassing is of niet, maar wil het toch even plaatsen voor het geval mensen in soortgelijke situaties in het topic terecht komen: Dwangvoeren bij verstopping word tegenwoordig eigenlijk afgeraden, omdat dat megacolon kan veroorzaken (oprekking van de darmen omdat je de verstopping alleen maar groter maakt) maar ik begrijp dat hij in dit geval nog wel keuteltjes had/heeft?

    Houd er wel rekening mee dat zolang je dwangvoert hij waarschijnlijk ook niet snel zelf aan eten gaat beginnen, omdat ze van dwangvoer snel vol raken en het veel stress geeft.

    Megacolon is wel echt een verwijding van specifiek de dikke darm. Ik denk niet dat dat heel snel ontstaat als gevolg van dwangvoeren bij verstopping, omdat Eem verstopping meestal wat verder naar voren zit in het maagdarmkanaal. Blijft natuurlijk wel een risico omdat de maag en delen van de dunne darm wel zodanig kunnen uitrekken dat ze kunnen scheuren. 

  2. Ja ik weet hier wel meer over. 

    Als je een levend vaccin toedient en je dient binnen 2 tot 4 weken nog een keer een ander levend vaccin toe, dan kan het zijn dat het tweede vaccin niet goed aanslaat, omdat er interferentie optreedt. 

    Alle cellen van het immuunsysteem zijn dan al gebruikt om te reageren op het eerste vaccin, waardoor je niet genoeg memory op kan bouwen tegen de tweede. Dit gebeurt niet als je alle twee de vaccins tegelijk toedient, omdat de immuuncellen zich dan gewoon over allebei de vaccinstoffen verdelen. 

     

    Bij twee levende vaccins is het dus belangrijk om ze of allebei tegelijk te geven of om minstens 4 weken er tussen te laten. (2 is dan eigenlijk nog te weinig).

     

    Bij konijnen in Nederland hoeven we ons daar helemaal niet druk om te maken, want de vaccinaties tegen myxomatose/rhd1 zijn levend en die tegen rhd2 zijn allemaal geïnactiveerd.

    Bij geïnactiveerde vaccins kun je geen interferentie krijgen, dus maakt niet uit wanneer je die toedient. 

  3. Ik heb heel veel geluk dat ik op een honden/katten asiel woon en dat die een hele hoop in de kastjes hebben staan.

    Wat ik zelf in mijn eigen apotheek doosje heb is:

    - metacam

    - metocloral

    - bepanten zalf

    - critica care

    - vaccinatie boekjes

    - nagelschaartje

     

    Een goede thermometer is ook wel heel handig om erbij te hebben. 

  4. Ja dat vraag ik me dus een beetje af. Konijnen krijgen toch vooral plantaardige voeding en daar zit dus vooral D2 in en omdat ze bij mijn binnen zitten kunnen ze dat niet goed omzetten in D3. In de biks zit ook wel vitamine D toegevoegd, maar ik vraag me nu dus een beetje af of dat wel genoeg is voor een binnenkonijn. Misschien dat ik nog iets kan doen met orale vitamine D supplementen

  5. Abcessen in de wang zijn vaak het gevolg van gebitsproblemen. Als er in de bek geen afwijkende kiezen te zien zijn moet er een röntgenfoto gemaakt worden om te kijken welke kies of kiezen het probleem vormen. Die kiezen moeten er dan ook uitgehaald worden. Dan kan het abces (als het mogelijk is) verwijderd worden, maar vaak zit het abces echt vast en in verbinding met de kaak, dus dan moet het worden opengelegd en dagelijks gespoeld worden. 

     

    Ik heb zelf goede ervaringen met duplocilline als antibiotica bij kaakabcessen. 

     

    Antibiotica kan ervoor zorgen dat het abces minder snel groeit, maar ik zou er toch voor kiezen om zo snel mogelijk te behandelen, want langdurig antibiotica geven is niet goed voor het dier en niet goed voor de volksgezondheid. 

  6. Ja, ik zit nu dus te overwegen om over te stappen naar SS junior, maar daar kan ik geen analyse van vinden.. 

    Een hardere brok maakt in mijn geval niet zo veel uit denk ik. De problemen zitten echt bij de kieswortels. Dat is nu bij de rexdames zo en holly had daar ook last van. Zeker omdat holly er ook last van had denk ik dat mijn ‘management’ er ook iets mee te maken heeft en dat het niet alleen genetisch is. Ik vind het alleen zo lastig dat ik het niet zeker weet, want diagnostiek voor dit soort dingen is natuurlijk ook gewoon lastig. Ik twijfel daarom ook een beetje over vitamine D injecties. Ik denk dat ik dan misschien eerder voor zo’n uv lamp zou gaan..

  7. In heb een beetje een gekke vraag. 

     

    Ik heb nu al drie konijnen gehad met gebitsproblemen en ik wil toch wel graag kijken of ik daar iets aan kan doen. 

    Mijn konijnen zitten altijd binnen en krijgen science selective brokken. Nu heb ik daarover zitten nadenken en een aantal onderzoeken gelezen en ik heb nu een best wel sterk vermoeden dat het bij mijn konijnen gaat om acquired dental disease door de combinatie van calciumarm voer en te weinig zonlicht (vitamine D).

     

    Ik wil graag weten of er meer mensen zijn hier met dezelfde ervaring. Binnenkonijnen op calciumarm voer met gebitsproblemen. 

     

    Ik heb voor nu besloten om ze over te zetten op een brok met een wat hoger calciumgehalte. Ik ben nog een beetje op zoek naar de ideale brok (ik wil voor Rex graag ook een brok met wat meer eiwitten erin), dus tips zijn welkom ;) 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .