Ga naar inhoud

KnijntjeSnuitje

Members
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KnijntjeSnuitje

  1. Dat is inderdaad ook ter sprake gekomen bij z'n controle. Deze arts heeft wel veel ervaring met konijnen en heeft het gebit gecontroleerd. Voor zo ver zij kon zien zag het er goed uit maar ze kon er niet inderdaad niet 100% zeker weten zonder narcose, en op zijn leeftijd vond ze narcoose niet verstandiig.Maar hij is juist iets aangekomen sinds z'n laatste pereodieke controle (wat voor hem juist goed was) De conclusie was dus dat z'n gebit wel goed zit.Maar over een maand gaat hij weer op controle en ik houd hem goed in de gaten. En eten doet hij echt wel, elke keer als ik hem aan kijk smeekt hij om iets lekkers. 😛

    Ik heb zoiezo veel gehad aan de hierboven gegeven tips. Ontzettend bedankt.

    Ik hoop dat ik hem met verschillende bladeren/kruiden/gras etc weer aan het hooi kan helpen. En anders dat de andere biks hem een betere stoelgang geeft. Bedankt allemaal!

  2. Dank u wel voor uw clarificatie. Vergeven en vergeten 🙂

    Hij heeft echt een heel leuk leven gehad. De grootste binnenkooi die ik kon vinden, 2 verdiepingen. Daar omheen een grote ren gemaakt van hekjes. Met een zandbak, een donker huis om te schuilen en wat speelgoed. Ik heb oprecht alles voor hem over en het is m'n beste vriendje en houd bijzonder veel van hem. Daarom komt het misschien een beetje gevoelig over, mijn excuses..

    Ja, van dat hooi. Ik heb ontzettend veel hooi weg moeten gooien want het was "net niet goed genoeg".  Als het om hooi gaat heeft hij een hele hoge standaard. Ik heb er echt ontzettend veel verschillend hooi geprobeerd. Maar als ik het goed uitzocht at hij het wel altijd en nu niet meer, Dik groen hooi was een must voor hem. Hopelijk gaat hij met meer gedroogde bladen/gras/kruiden meer eten. En anders dat de andere biks voor een betere stoelgang zorgt.

     

  3. Nee, voorheen at hij wel altijd hooi.  Ik weet niet waarom u deze informatie verzind. Ik moest wel elk pak hooi af gaan om dik groen kruidenhooi hooi te vinden. Maar nu eet hij dat zelfs niet meer. Dat is juist het probleem. Staat letterlijk in de topic. "Knijntje eet geen hooi meer"

     

    Overigens wel echt een gemene opmerking. Net alsof ik mijn konijn niet goed zou verzorgen terwijl ik hier juist voor hulp kom terwijl ik net van de dierenarts af kwam. Alleen gebaseerd op het brok en je eigen verzinzel van het hooi?

    Dat is dan admin en de enige opmerking die geen toegevoegde waarde heeft. Bedankt?  Bah.

  4. Ontzettend bedankt voor al uw reacties!

    IMG-20220521-000424.jpg

     

    Ik zie het aantal vezels er niet op staan.

     

    Ik ga fibafirst en vetcare plus bestellen

     

    Voor hooi zal ik Esve timothy kruidenhooi bestellen, mooie groene stengels klinkt als zijn smaak. Op het moment heeft hij barn-i kruidenhooi, maar dat wil hij ook niet helaas. Daarbij zal ik dan gedroogd blad en gedroogd gras er doorheen mengen.

     

    En dan kijk ik hoe hij daar op geageerd.

     

    Nogmaals ontzettend bedankt voor uw hulpzame reacties.

     

    Groetjes,

     

    Peter. en een dikke knuffel van Knijntje.

     

     

  5. Bedankt voor uw advies.

     

    Hij eet de biks van het huismerk van Ranzijn (konijnenkorrel). Is een ander merk wellicht beter ter compensatie dat hij geen hooi eet? bv dat Supreme Selective biks?

    Knijntje is niet gewend aan een groenvoer dieet. soms krijgt hij wel een klein stukje. (paardebloemblad, wilg en platte peterselie vind hij lekker)

    Z'n gebit is onderzocht, dat lijkt goed te zijn. In het verleden heeft hij wel een haak gehad.

    Z'n gewicht is gezond. 1,7kg en voor zijn formaat is dat prima. Dus de hoeveelheid biks zit wel goed.

     

    Is het misschien een idee om hem verschillende soorten droogvoer/kruiden aan te bieden? Kunnen andere gedroogde planten composeren voor hooi?

     

    Bedankt voor uw reacties 🙂

  6. Beste konijnen liefhebbers,

     

    Alvast bedankt voor het lezen/antwoorden van mijn vraag.

    Knijntje is een NHD en bijna 10 jaar oud. Hij is echt een oud opatje geworden.

    Hij was altijd al een moeilijke hooi eter. Ik moest altijd goed uitzoeken dat het hooi dik en wat verser/groen was.

    Maar nu vertikt hij het gewoon om hooi te eten. Ook het duurdere kruidenhooi wil hij ook niet.

    Z'n biks/konijnenkorrel eet hij wel goed en hij drinkt ook goed.

     

    Daardoor krijgt hij ook diarree. Dat blijft in z'n vacht plakken dus ik moet regelmatig z'n kont wassen.

     

    Ik ben vandaag bij de dierenarts geweest maar die had eigenlijk ook geen advies. Het normale advies bij diarree is, alleen hooi geven. Maar dat eet hij dus niet.

    Zal ik proberen hem toch 1 avond geen korrels te geven en kijken of hij dan wel aan het hooi gaat?

    Is er een "lekkere super kruidenhooi"?

    Heeft iemand van u advies?

     

    Alvast bedankt.

     

    Peter en Knijntje

     

  7. Nee dat begrijp ik. Misschien is "oud" niet het juiste woord. Hij is nog hartstikke gezond

    Sinds hij ziek is geweest is hij een stuk minder actief. Normaal had hij altijd gekke sprongetjes, gooide met alles, maakte een zooitje van de zandbak. En nu zit hij eigenlijk een beetje te zitten, en eten. Dat is alles.

     

    Bedankt voor de link, ik zal hem zo doorlezen.

  8. Hoi konijntjes mensen!

     

    Heeft u tips on een ouder konijntje gelukkiger te maken?

    Knijntje is nu 7 jaar, Hij is nog helemaal gezond. Vorig jaar is hij letterlijk doodziek geweest. Ik heb hem toen 2-3 dagen dag en nacht elk half uur moeten voederen en het flesje geven omdat hij zo ziek was geweest dat hij het zelf niet meer kon vinden. Heel triest verhaal, maar dit is een echt vechtertje ❤️

    Hij is er wel bijzonder van geschrokken. Hij is ineens een stuk ouder geworden. Hij speeld een stuk minder. Hij is schuwer geworden, minder knuffelig.

    Dat hij minder knuffelig is vind ik niet zo erg. Hij knuffeld nog steeds met Brownie. Het gaat mij er meer om dat hij gelukkig is

    verblijf

    Ze hebben voor binnen konijnen een leuk verblijf. Een zandbak, een groot donker huisje, het grootste hok dat ik kon vinden, een ren en speelgoed.

    Hij moet wel actief blijven, het eten en drinken staat dus boven en dat gaat prima. Hij wordt ook nog actief als ik hem wat lekkers kom brengen. Maar hij probeert niet meer expres al het zand uit de zandbak te schoppen en het zo ver mogelijk te versprijden om er het groots mogelijke zooitje van te maken. Brownie heeft die taak over genomen. haha 😄

    Dus ja, tips? Of laat hem maar gewoon lekker zijn eigen dingetje doen op z'n oude dag?

     

    En nog een ander vraagje. Hij heeft z'n neus ergens ingestoken en heeft een bruine snoet. Brownie wast hem nooit en hij kan er zelf niet bij. Het is niet erg smerig hoor, wat verkleurde haartje. Moet ik dit weghalen met een vochtig doekje, of gewoon lekker laten zitten?

     

    Alvast bedankt,

     

    Groetjes,

     

    Peter.

  9. Ja, het zou kunnen dat ik haar geknor verkeerd opvat. Zoals ik al zei, ik moest mijn vorige konijn <3 Snuitje <3 soms van Knijntje afhalen. Zij begon dan ook te krorren en ging er dood stil bij zitten wat ik aan zag als angst omdat ik me erbij bemoeide. (Knijntje kreeg 2 "kale" plekken op z'n rug door haar dus ik moest me er wel mee bemoeien. Gelukkig duurde dat maar een paar weken. Ik denk dat het te maken had met dominantie.) 

     

    Het is mij zoiezo wel duidelijk dat Browny angstig is. Maar het zou inderdaad kunnen dat het geknor door frustratie of irritatie komt want Knijntje doet "lekker gek" als ze hun knabbels krijgen. (Wij zullen vrouwen helaas nooit begrijpen :P)

     

    Ik ga toch een extra "huisje" voor ze maken, dat kan nooit kwaad natuurlijk :)

     

    Ik heb me de laatste jaren inderdaad verbaasd over het karakter van konijnen. Ze zijn allemaal een wereld van verschil. Snuitje was altijd stoer/dapper, als er iets nieuws was, probeerde zij het altijd als eerste uit. Knijntje is een beetje een "stoner", hij is altijd relaxed and chill en op z'n tijd doet ie lekker gek :P. En Browny is een angsthaasje. Het enige dat ze gemeen hebben is dat ze allemaal net zo leuk/lief/mooi/schattig etc zijn :)

    • Vind ik leuk 2
  10. Hoi! Ja het is een beetje moeilijk uit te leggen via het scherm :P. Het is niet de hele hoge piep dat ze pijn heeft, en het is ook niet grommen. Ik denk dat je het inderdaad knorren kan noemen. M'n vorige konijn maakte hetzelfde geluid als zij op Knijntje sprong en ik haar van hem afhaalde. Zij ging toen altijd bang en rustig stil ziten.

    Browny doet het over het algemeen alleen bij het eten omdat Knijntje dan heel druk wordt. Druk heen en weer rennen, springen, op z'n achterpoten staan. Maar ze heeft het ook op andere momenten gedaan. Ze is niet gesteriliseerd.

     

    Browny kijkt mij ook altijd wantrouwend aan als ik in de buurt ben. Als ze boven zit gaat ze alvast bij de trap staan zodat ze snel naar beneden kan als ik te dichtbij kom.

     

    Een extra schuilplek die wat groter is is misschien wel een idee voor haar. Ik zal van de week is kijken op ze onbewerkt hout bij de bouwmarkt hebben.

    avatar steam.jpg

  11. Dank u voor uw reactie.

    Ja ik heb heel veel geduld voor haar. Ze is nu bijna 2 jaar oud, en ik heb haar al dus bijna zo lang. Ze is echt een schatje, maar ik vind voor haar zelf het zo vervelend dat ze zo bang is. Ze is verder heel tam en lief, ze eet wel iets lekkers uit mijn hand en dergelijke.

    Als ze sochtends konijnen korrels krijgt zit ze te wachten, en knijntje rent wild heen en weer omdat hij trek heeft, en dan begint zij geluiden te maken/te piepen terwijl hij haar nauwelijks aan raakt.

     

    Tsja... Ik he zelf een paniek stoornis dus ik weet wat het is om bang te zijn voor iets dat niet nodig is. In het verleden heb ik ook een hond gehad die gekrabt is op z'n neus (toen hij jong was) door een kat die een belletje om had, en elke keer als hij een belletje hoorde werd hij wild.

     

    Wellicht is het het beste voor haar als ik haar lekker haar gangetje laat gaan. Een paar aaien als ze komt eten zodat ze niet vervreemd van mij raakt. Dat doe ik nu ook. Maar ik zou haar graag gelukkiger/minder bang willen maken.

  12. Normaal gesproken kunnen ze het overigens goed met elkaar vinden. Ze liggen regelmatig tegen elkaar aan en wassen elkaar. Helaas is Knijntje nooit zo close met haar geworden als hij was met mijn vorige konijn Snuitje <3. Maar ze zijn overduidelijk vriendjes en kunnen goed met elkaar opschieten.

    Ze hebben trouwens een groot hok met een ren er aan vast dus ze hebben plaats zat als ze even geen zin in elkaar hebben.

     

  13. Hoi!

     

    Ik vroeg me af of iemand hier evaring heeft met hele bange konijntjes.

    Mijn rechter konijntje browny is altijd vaak bang. Ze is verder helemaal niet agressief tegen mij of tegen knijntje (de madagascar nhd aan de linker kant). Ze is echt een schatje.

    Ik denk dat browny een traumatisch moment heeft gehad in haar nest toen ze klein was. Ze mist namelijk een klein topje van haar oor. Misschien was er een moment van paniek en dat haar moeder haar in der oor gebeten heeft.

    Voor mij en voor knijntje is ze dus absoluut geen probleem, ze doet geen vlieg kwaad. Maar voor haar is zo vaak bang zijn niet leuk natuurlijk. Als ze bv hun konijnenkorrel krijgen wordt Knijntje heel enhousiast en rent heen en weer, en Browny begind te piepen terwijl Knijntje haar geeneens aanraakt. En ze rent bv soms weg als ik in de buurt ben.

    Ik probeer haar dus een beetje met rust te laten. Als ze hun konijnenkorrel krijgen aai ik haar een paar keer, dat boeit haar dan toch niet omdat ze lekker zit te smullen.

    Ik pak haar ook weinig op want elke keer opnieuw lijkt ze bang te zijn.

     

    Ik heb het beste voor mijn konijntjes voor. En alhoewel ik heel makkelijk ben met browny, ik zou voor haar graag willen dat ze niet zo angstig is.

    Heeft iemand van u daar misschien evervaring mee?

     

    Bijvoorbaad dank :)

     

    Peter.

    avatar steam.jpg

  14. Ze krijgen nu een week konijnenvoer gemengt met biks. Het gaat wel goed. Ze eten de biks ook op. Toen ik het een aantal maanden geleden probeerde lieten ze de biks liggen. Ik zal nu steeds een beetje meer biks geven tot ze volledig zijn overgestapt. Ik merk wel dat ze veel meer hooi zijn gaan eten. Dat is natuurlijk niet erg. Dat zal wel komen omdat er veel vezel in de "snoepjes" van het gemengde voer zit. Daarbij geef ik ze ook een takje platte peterselie. Daar zijn ze helemaal gek op. Ik heb ook een zakje zaad van platte peterselie gekocht om het zelf te groeien.


    Ik heb nog geen tijd gehad om een ren/speelhuis te bouwen, maar dat komt nog wel.


     


    Ik dacht, ik geef even een update hoe het gaat. Het is dus tot nu toe positief. :)


  15. Ja. Ik heb het grootste binnenhok genomen dat ik kon vinden en daar nog een zandbak aanvast gemaakt. Ik heb geen tuin dus een buiten ren is niet mogelijk. Ik ga nog wel een speel huis met een lange ren er naartoe maken. Die ruimte heb er ik wel voor. Ik denk helaas dat alleen snuitje er als een gek doorheen rent want knijntje wil alleen maar zitten, liggen wassen, eten en drinken :P Misschien is zo'n voederbal inderdaad een goed idee. Van eten komt hij denk ik wel van z'n luie kont of :)


    Ik zal ook op zoek gaan naar een gezonde biks korrel. Ik vind science selective wel erg duur dus ik ga even kijken of ik een variant daar van kan vinden die ongeveer dezelfde voedings waarden heeft, Zo niet, dan ben ik maar wat duurder uit :)


  16. Ik zal even kijken of ze hier ergens science selective verkopen, en anders kijk ik op het internet. Hooi krijgen ze meeeeeer dan zat. Ik weet dat dat het hoofdvoedsel is :) Dat ze niet lichamelijk aan biks moeten wennen begrijp ik. Maar het schijnt dat als je ineens nieuwe korrels aan ze geeft dat ze ze laten liggen. Ik heb en keer een ander merk konijnevoer voor ze gekocht en ze hebben daar geen hap van genomen :P


     


    Mijn excuses voor "ME konijnen" :P Ik praat normaal gesproken in het Engels. Mijn Nederlands is erg belabberd alhoewel ik wel Nederlands ben :P


  17. Ik heb dat al wel eerder geprobeerd. Gemengd voer mixen met extra biks. Als resultaat lieten ze een groot gedeelte van de biks liggen. Ik zal het nog eens proberen. Mischien dat ze er aan wennen als ik het meerdere weken aan ze geef en zo rustig overstappen naar alleen biks.


  18. Ik heb er overigens wel aan gedacht om een soort van konijnen speelhuis voor ze te maken voor meer speelplezier. Maar ik denk dat alleen snuitje er gebruik van maakt aangezien knijntje ook alleen maar in de hoek gaat zitten als hij uit het hok gaat.


     


    (oh, en als snack krijgen ze ook soms andere dingen zoals blaadjes van de paardebloem of platte peterselie)

  19. Ze hebben het grootste binnenhok dat ik kon vinden. een dubbel hok van 1,20m en er nog een zandbak naast van ongeveer 70cm. Als je het naast elkaar zou zetten is de totale lengte is ongeveer dus 3,10m en de breete is ongeveer 70cm.


     


    Ze krijgen: altijd genoeg hooi. als het hok net verschoond is smullen ze ook de eerste dag van het stro. Ze krijgen elke dag gemixed konijnenvoer van ranzijn. 1 keer in de 2 dagen krijgen ze wat te snoepen zoals een knaagstokje, wilg of een stukje winterpeen.


     


    Ik denk dat het vooral de beweging is. Zelfs als ik hem uit het hok haal om rond te laten rennen gaat hij ook gewoon lui in een hoekje zitten. Voor zijn castratie rende hij altijd als een gek het hele hok door en als ik hem eruit haalde kende hij als een gek rond en maakte de meeste getikte sprongetjes :P


     


    Hij is overigens nog niet een ontzettende dikzak, maar dat voorkom ik liever.


  20. Hoi!


     


    Ik heb 2 nederlandse dwerg hangoren.  De madagascar (snuitje) was eerst altijd wat dikker. De salander (knijntje) was altijd een driftkikker en mooi slank.


     


    Knijntje heb ik een aantal maanden geleden laten castreren en hij is daardoor ontzettend rustig geworden. Hij slaap vaak en rent en springt niet meer de hele dag en nacht rond maar zit of ligt liever te niksen. Rond de tijd dat ik hem heb laten castreren heb ik ook een zandbak geintroduceerd aan ze. Snuitje is daar helemaal gek op en graaft dagelijks als een gek er doorheen.


     


    Omdat snuitje nu dus veel lichaamsbeweging krijgt door het graven is zij nu mooi slank geworden. Maar omdat knijntje de hele dag eigenlijk niks doet is hij dikker aan het worden.


     


    Heeft iemand tips om knijntje iets actiever te maken, of voedings advies. Het is lastig om ze op een apart dieet te zetten omdat ze bij elkaar in het hok zitten.


  21. Ik heb geen foto genomen (beetje stom misschien). Ik heb het meteen opgeruimd want het lag voor een groot deel over zijn voer in de voederbak. Ik denk dat er gelukkig niks aan de hand is want ze zit vrolijk rond te rennen en ze heeft weer normale keutels. Ik ga voor de zekerheid toch even naar de dierenarts en haar ook gelijk inentingen te laten geven.

    Nogmaals bedankt voor al uw reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .