Ga naar inhoud

KnijntjeSnuitje

Members
 • Items

  40
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

KnijntjeSnuitje's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

13

Reputatie

 1. Die ben ik nog niet tegen gekomen dus die gaat ook het winkelmandje in. Bedankt 🙂
 2. Dat is inderdaad ook ter sprake gekomen bij z'n controle. Deze arts heeft wel veel ervaring met konijnen en heeft het gebit gecontroleerd. Voor zo ver zij kon zien zag het er goed uit maar ze kon er niet inderdaad niet 100% zeker weten zonder narcose, en op zijn leeftijd vond ze narcoose niet verstandiig.Maar hij is juist iets aangekomen sinds z'n laatste pereodieke controle (wat voor hem juist goed was) De conclusie was dus dat z'n gebit wel goed zit.Maar over een maand gaat hij weer op controle en ik houd hem goed in de gaten. En eten doet hij echt wel, elke keer als ik hem aan kijk smeekt hij om iets lekkers. 😛 Ik heb zoiezo veel gehad aan de hierboven gegeven tips. Ontzettend bedankt. Ik hoop dat ik hem met verschillende bladeren/kruiden/gras etc weer aan het hooi kan helpen. En anders dat de andere biks hem een betere stoelgang geeft. Bedankt allemaal!
 3. Dank u wel voor uw clarificatie. Vergeven en vergeten 🙂 Hij heeft echt een heel leuk leven gehad. De grootste binnenkooi die ik kon vinden, 2 verdiepingen. Daar omheen een grote ren gemaakt van hekjes. Met een zandbak, een donker huis om te schuilen en wat speelgoed. Ik heb oprecht alles voor hem over en het is m'n beste vriendje en houd bijzonder veel van hem. Daarom komt het misschien een beetje gevoelig over, mijn excuses.. Ja, van dat hooi. Ik heb ontzettend veel hooi weg moeten gooien want het was "net niet goed genoeg". Als het om hooi gaat heeft hij een hele hoge standaard. Ik heb er echt ontzettend veel verschillend hooi geprobeerd. Maar als ik het goed uitzocht at hij het wel altijd en nu niet meer, Dik groen hooi was een must voor hem. Hopelijk gaat hij met meer gedroogde bladen/gras/kruiden meer eten. En anders dat de andere biks voor een betere stoelgang zorgt.
 4. Nee, voorheen at hij wel altijd hooi. Ik weet niet waarom u deze informatie verzind. Ik moest wel elk pak hooi af gaan om dik groen kruidenhooi hooi te vinden. Maar nu eet hij dat zelfs niet meer. Dat is juist het probleem. Staat letterlijk in de topic. "Knijntje eet geen hooi meer" Overigens wel echt een gemene opmerking. Net alsof ik mijn konijn niet goed zou verzorgen terwijl ik hier juist voor hulp kom terwijl ik net van de dierenarts af kwam. Alleen gebaseerd op het brok en je eigen verzinzel van het hooi? Dat is dan admin en de enige opmerking die geen toegevoegde waarde heeft. Bedankt? Bah.
 5. Ontzettend bedankt voor al uw reacties! Ik zie het aantal vezels er niet op staan. Ik ga fibafirst en vetcare plus bestellen Voor hooi zal ik Esve timothy kruidenhooi bestellen, mooie groene stengels klinkt als zijn smaak. Op het moment heeft hij barn-i kruidenhooi, maar dat wil hij ook niet helaas. Daarbij zal ik dan gedroogd blad en gedroogd gras er doorheen mengen. En dan kijk ik hoe hij daar op geageerd. Nogmaals ontzettend bedankt voor uw hulpzame reacties. Groetjes, Peter. en een dikke knuffel van Knijntje.
 6. Bedankt voor uw advies. Hij eet de biks van het huismerk van Ranzijn (konijnenkorrel). Is een ander merk wellicht beter ter compensatie dat hij geen hooi eet? bv dat Supreme Selective biks? Knijntje is niet gewend aan een groenvoer dieet. soms krijgt hij wel een klein stukje. (paardebloemblad, wilg en platte peterselie vind hij lekker) Z'n gebit is onderzocht, dat lijkt goed te zijn. In het verleden heeft hij wel een haak gehad. Z'n gewicht is gezond. 1,7kg en voor zijn formaat is dat prima. Dus de hoeveelheid biks zit wel goed. Is het misschien een idee om hem verschillende soorten droogvoer/kruiden aan te bieden? Kunnen andere gedroogde planten composeren voor hooi? Bedankt voor uw reacties 🙂
 7. Beste konijnen liefhebbers, Alvast bedankt voor het lezen/antwoorden van mijn vraag. Knijntje is een NHD en bijna 10 jaar oud. Hij is echt een oud opatje geworden. Hij was altijd al een moeilijke hooi eter. Ik moest altijd goed uitzoeken dat het hooi dik en wat verser/groen was. Maar nu vertikt hij het gewoon om hooi te eten. Ook het duurdere kruidenhooi wil hij ook niet. Z'n biks/konijnenkorrel eet hij wel goed en hij drinkt ook goed. Daardoor krijgt hij ook diarree. Dat blijft in z'n vacht plakken dus ik moet regelmatig z'n kont wassen. Ik ben vandaag bij de dierenarts geweest maar die had eigenlijk ook geen advies. Het normale advies bij diarree is, alleen hooi geven. Maar dat eet hij dus niet. Zal ik proberen hem toch 1 avond geen korrels te geven en kijken of hij dan wel aan het hooi gaat? Is er een "lekkere super kruidenhooi"? Heeft iemand van u advies? Alvast bedankt. Peter en Knijntje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .