Spring naar bijdragen

Cisl0oveGeryon

Members
 • Aantal bijdragen

  8601
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Cisl0oveGeryon


 1. Sla kan je beter niet geven inderdaad. Ik geef ruccola maar ander sla geef ik niet. Ze krijgen er sneller gas van. Sommige konijnen kunnen er wel tegen, anderen niet. Sla moet je ook héél langzaam opbouwen en niet te vaak geven.

  Hoe gaat het met de gas van je konijntje? Zorg wel dat ze behandeld word door een konijnkundige dierenarts! Mijn konijntje is door gebrek aan kennis van de dierenarts een gruwelijke dood gestorven toen hij gas had.


 2. Dank je! Ze is wel moeilijk op gewicht te houden jammer genoeg, even iets te weinig en je ziet meteen ribben.

  Ik had je topic op bokt al gelezen, alleen niet de link gelegd met hier! Ik hoop dat jullie eruit komen, lijkt me een lastige situatie.

  Dat is bij onse draver ook.. Misschien is dat gewoon iets met dravers? Zijn vaak niet de dikste paarden ook!

  even inhaken. Moraal van dit verhaal: een dier is volgens de wet helaas een fiets. Eigendom aantonen kan ontzettend lastig zijn dus dé tip voor iedereen: zorg dat je middels koopovereenkomsten, paspoorten, getuigen en vooral heel veel bonnetjes (vooral dierenarts en hoofdvoedsel) kan laten zien dat jij degene bent die het dier de afgelopen lange tijd verzorgt hebt. Dat geldt voor konijnen, dat geldt voor honden en katten en helaas dus zeker ook voor paarden! Niet voor niets bewaar ik delen van IEDERE verpakking hondenvoer van mijn pup en alle da rekeningen op een vaste plaats. Want wat als iemand mijn pup steelt?

  Bedankt voor de info! Ik zal bij mijn nieuwe paard ook dingen bewaren etc. Niet dat ze zo makkelijk gestolen word ofzo op een woonwagenkamp, maargoed!

  Ik heb een tijd een Belgisch trekpaard als verzorgpaard gehad, stond al een jaar in de wei, in die tijd 1 keer eruit gehaald... :/ En toen ben ik haar gaan verzorgen, maar helaas is ze nu verkocht... Daar loopt ze voor de kar! :)

  jsy5gn.jpg

  Ik en Corrie. Ze was echt een reus. 1,73 Belgische trekpaard merrie. 13 jaar. :)

  Wat een kop zeg, heerlijk! Jammer dat ze verkocht is.. Hopelijk vindt ze het leuk!

  Zo, ook gruwelijk lang geleden dat ik hier ben geweest! Sowieso op BB.

  Cis, heb je momenteel nog contact met Geryon en Vegas?

  En waar is Marielle gebleven??

  Ik ben zelf nog steeds bijrijdster van Tammi, een ca 10 jaar oude (spring)merrie. Heb inmiddels ontdekt dat mijn hart definitief níet bij dressuur ligt. Ik vind buiten rijden, springen en zelfs longeren (grondwerk) veel leuker om te doen. Heb dus onlangs ook longeren met Tammi opgepakt en wil daar eigenlijk veel verder mee, maar ben zelf ook een echte leek op dat gebied. Verder maak ik zoveel mogelijk buitenritten.

  Quattro van de manege rij ik ook nog 1x per week in de les, verder ben ik gestopt met lessen aangezien ik gratis alles met Tammi kan doen, inclusief vrij rijden, dus zag niet goed meer in waarom ik zou moeten blijven betalen voor lessen :-)

  Ik heb nog contact ja, en het gaat goed met ze! Ik ga deze vakantie een keertje bij ze langs. Ik heb geen idee waar Marielle is gebleven..

  Leuk dat je Tammi nog steeds rijd. Mijn hart ligt ook totaal niet bij dressuur, dus ik begrijp je héél goed!:P Longeren kan je inderdaad erg veel mee doen. Ik zou willen dat ik het goed kon, met dubbele lijnen enz. Maar helaas! Ik ga me er eens in verdiepen. Leuk dat je Quattrio ook nog rijd. Gaat het rijden beter? Of voel je het weer minder gaan nu je maar 1x rijd? Overigens heb je groot gelijk! Zo doe ik het ook.

  En...

  IK HEB EEN NIEUW PAARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D Ik ga Rinovo, manegepaard, nu ook nog maar 1x per week rijden, kan toch geen afscheid nemen.

  Me nieuwe paardje heet Argentina, een merrie van 6 jaar oud en 1.65m hoog. Ik hoop stiekem nog wel dat ze iets groeit maar dat zal vast niet. Het is een KWPN'er, maar héél stoer gebouwd. Hele gave gangen, lekkere knie-actie en een mega galop! Ramshoofdje alles erop en eraan! Loopt nu B springen, pas aantal parcourtjes gedaan, maar heeft wel potentie. Wat een kracht zit er in dat beest! En ze rijdt heerlijk. Ze is te rijden met een enorm zachte hand, dus helemaal top. Je rijd er op je pinken naar beneden. Springen heb ik alleen nog niet onder controle met haar haha maar dat komt nog wel, er zit namelijk enorm veel pit in!

  Dinsdag halen we haar op, ze staat in het puntje van Groningen. Zonder trailer was het 2,5 uur rijden, dus met trailer nóg langer.. Dan gaan we gelijk op de terugweg naar een stoeterij voor zadels passen en daar ook even zadels uitproberen met rijden enz.

  Heb er zin in!!!


 3. Hoe groot is het 'losse' konijn?

  Het is een middelgroot konijn, gewoon 'normaal'.

  Dus de voedster heeft met 4 jaar nog jonkies gekregen? Ik wist niet dat dat nog kon op die leeftijd.

  Het zijn haar kinderen of kleinkinderen. Deze voedster heeft op jonge leeftijd ook jonkies gekregen en voor dit nest ook nog een nest.

  Goed dat je via bb een huis zoekt voor ze !

  Omdat ik weet dat op BB goede baasjes zijn!

  Ik weet niet precies je omstandigheden, maar als je groep een groep is neemt het toch weinig tijd in beslag? Ik werk, heb een opvang en een groep van 6 konijnen... die 6 konijnen vermaken zich wel. Zolang ze hun eten krijgen en een schoon bedje, wat nou ook natuurlijk geen uren in beslag neemt en ik ze in de gaten houd. Zo nu en dan wat nieuws in de ren, zolang ze elkaar maar hebben neemt het minder dan een kwartier tijd per dag in beslag (buitenom natuurlijk de ene dag wat meer tijd)

  Klopt, maar ik maak nu 2x per dag de ren schoon, en elke dag het nachthok. Daarnaast heb ik ook nog cavia's (die houd ik wel) en andere huisdieren en ik heb een nieuw paard gekregen. Ik betrap mijzelf erop dat ik soms niet schoon maak, laat staan als ik zometeen als school begint al helemaal geen tijd heb. Aandacht van mij krijgen ze sowieso niet echt, alleen bij eten geven enz. omdat het een groep is (het losse konijn wel!), maar het gaat mij meer om het schoonmaken etc. Daarom wilt mijn moeder ze weg doen.

  Helaas, Ik zoek voor mijn voedster een ex-ram.. En het is ook een beetje ver rijden voor het konijn.

  Ik woon zelf in Overijssel dus..

  Jammer!

  Waarom zou dar niet kunnen? Het is alleen wel riskanter bij het eerste nest. Maar als ik mij niet vergis was dit ook een konijn dat door Cisca opgevangen is, met nog meer zwangere voedsters, was iig niet de bedoelibg toch?

  Het was inderdaad niet de bedoeling. Ik heb konijnen opgevangen die zwanger waren en later bleek er nóg een ram in te zitten. Drie van deze konijntjes waren dus eigelijk ongewenst, maar wat een schatjes.


 4. Hoi! biggrin.gif

  Omdat ik de laatste tijd wat minder tijd heb voor mijn konijnen, heb ik besloten ze weg te doen.

  Ik heb een groep van 4 konijnen en een konijn dat in zijn eentje zit (kan niet bij de rest).

  De groep bestaat uit moeder (waarschijnlijk al ong. 6 jaar oud) en kinderen (ongeveer 2 jaar oud):

  - een gecastreerde beige ram (zoon, vliegtuigoren tot rechtop)

  - een zwart/grijse voedster (dochter, vliegtuigoren tot rechtop)

  - een wit/bruin/zwart voedster (dochter, vliegruitoren tot rechtop)

  - een zwart/witte voedster (moeder, hangoor)

  Het 'losse' konijn is een zwart witte voedster met rechtopstaande oren. Ze is té lief en kan daarom niet in de groep. Kan ook gebruikt worden als huiskonijn. Ik heb haar binnen gehad en dan was ze gewoon zindelijk, deed alles alleen op de bak. Is in huis zéér tam, komt zo bij je op schoot zitten als je tv kijkt op de bank. Ze is gedumpt en ik heb haar opgevangen dus ik weet niet hoe oud ze is. Ik heb haar nu ongeveer een maandje gok ik.

  De groep konijnen zijn echt buitenkonijnen. Gewend aan mensen, en komen altijd een kijkje nemen als je het hok schoon komt maken, eten uit je hand etc. Maar oppakken en knuffelen vinden ze niet zo fijn.

  Alle konijnen zijn gezond. De groep wordt altijd geënt tegen myx. en VHS maar dat is met het 'losse' konijntje nog niet gedaan.

  Ik doe ze alleen naar iemand weg die verstand heeft van konijnen en er niet mee wilt gaan fokken. Ik hoef er (bijna) geen geld voor in dat geval.

  Ik heb wel wat foto's van de groep, maar van het 'losse' konijn niet.

  Bij interesse graag een PB smile.gif


 5. Wat een leuke draver heb jij hangoorpluis! Niet zo'n hele iele:)

  Het is niet onze bedoeling dat de telgang helemaal weg gaat, maar wij hebben er persoonlijk niks aan. Deze draver had inderdaad helemaal geen balans en kracht onder het zadel. Hij kon langzaam in telgang, maar ook keihard. We hebben in het begin gewoon steeds rechte stukken in het bos gedraaft zodat hij steeds meer kracht krijgt en nu gaat het steeds beter!

  Als jullie nieuwsgierig zijn, hier mijn topic op bokt erover, alles staat erin: http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=161&t=1504850 Staan ook foto's in!

  In de bochten gaat ie soms nog wel in telgang, op steen vind hij het ook moeilijk om te draven, en als de ondergrond veranderd ook. Het gaat steeds beter!

  Nu helaas wat probleempjes wat betreft dat de staleigenaar ons weg heeft getrapt maar de draver wilt houden. Wie hier benieuwd naar is, nog een topic op bokt van mij: http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=158&t=1517730


 6. Ik mag er dus geen konijn bij.. Als het echt niet lukt ga ik inderdaad een nieuw baasje voor haar zoeken. Het is een erg lief konijn die al echt gehecht is aan mij, en ook veiligheid bij mij zoekt, maar ik zal een konijn niet alleen zetten..

  En mijn groep heeft niet echt een baas. Het zijn gewoon konijnen die altijd al samen hebben gezeten (een jaar lang elkaar niet gezien maar daarna was het gewoon zoals eerst)

  Ik ga zo weer even kijken of de nieuwe alweer wat minder gestresst is. Ze blijft nu steeds ergens op zitten om weg te komen van de anderen. Als ik dat weg haal klimt ze gewoon op de zijkanten en valt enzo.


 7. Hoi!

  Het is heel lang geleden voor mij dat ik op bb zat. Hoe is het nu met iedereen? Ik heb helaas geen tijd om alles door te lezen dus graag hoor ik in het kort of er nog veranderingen zijn!

  Ikzelf heb nog steeds geen paard, maar ben wel weer op zoek en rijd nu een paard bij van mijn vriendin. Koerspaard geweest (drafsport), maar je ziet niet dat het een draver is. 14 jaar en ik rijd hem nu door, zadelmak was hij al. Ontzettend leuk beest, maar gaat nog vaak in telgang.


 8. Hoi!

  Ik ben al erg lang niet meer op bunnybunch geweest, was niet echt nodig, maar nu heb ik toch echt even jullie hulp nodig!

  Hoe de situatie nu een tijdje geweest is:

  Een groep van 4 konijnen, heel hecht met elkaar; 1 ram en 3 voedsters

  Het zijn mama/oma met haar 3 (klein)kinders

  Hoe de situatie nu is:

  Een groep van 4 konijnen + een nieuw konijn erbij, voedster die gedumpt is op de manege en daar al een hele week rond liep.

  Maar ze sluiten het konijnen buiten en zodra die in de buurt komt vallen ze haar aan. Er was net best veel bloed, en de nieuwe doet er alles aan om weg te komen, waardoor ze soms tegen alles aanspringt enzo, vast komt te zitten. Het is niet alleen aanvallen, maar echt ruzie. Maar het is maar vanaf 1 kant, want de nieuwe is zo een ontzettend lief tam konijnen die geen vlieg kwaad doet..

  Koppeling 1: alle konijnen samen gedaan op neutraal terein; mislukte door de vele ruzies (en dan overdrijf ik echt niet dat een konijn de nieuwe in de houdgreep had en alleen maar bijtte totdat er bloed was, zo ging dat een paar uur lang door, dus dat werd teveel)

  Koppeling 2: konijn naast de groep gezet met een hekje ertussen, ging erg goed, en toen verwisseld van plek voor de geur etc. en dat ging ook erg goed, dus ik heb ze samen gedaan en dat werd weer hetzelfde verhaal. Nieuwe konijn helemaal bang en gestressd, wilt nog steeds niet eten, heeft bloed, gaat in de kleinste gaatjes waardoor ze vast komt te zitten etc. Dit is dus ook mislukt.

  Wat moet ik nu doen? Ik heb het nu als volgt gedaan:

  Groep1: Nieuw konijn+oma+dochter die niet teveel ruzie met de nieuwe maakt

  Groep2: Dochter+zoon die de nieuwe alleen maar aanvallen

  Ik weet niet of het goed gaat zo, maar als dat gaat, dan laat ik het even zo, maar ik heb geen idee hoe het dan verder moet.

  Ik heb jullie hulp hard nodig, want dit keer kom ik er met de koppeling écht niet uit!


 9. Hoi!

  Ik ben al erg lang niet meer op bunnybunch geweest, was niet echt nodig, maar nu heb ik toch echt even jullie hulp nodig!

  Hoe de situatie nu een tijdje geweest is:

  Een groep van 4 konijnen, heel hecht met elkaar; 1 ram en 3 voedsters

  Het zijn mama/oma met haar 3 (klein)kinders

  Hoe de situatie nu is:

  Een groep van 4 konijnen + een nieuw konijn erbij, voedster die gedumpt is op de manege en daar al een hele week rond liep.

  Maar ze sluiten het konijnen buiten en zodra die in de buurt komt vallen ze haar aan. Er was net best veel bloed, en de nieuwe doet er alles aan om weg te komen, waardoor ze soms tegen alles aanspringt enzo, vast komt te zitten. Het is niet alleen aanvallen, maar echt ruzie. Maar het is maar vanaf 1 kant, want de nieuwe is zo een ontzettend lief tam konijnen die geen vlieg kwaad doet..

  Koppeling 1: alle konijnen samen gedaan op neutraal terein; mislukte door de vele ruzies (en dan overdrijf ik echt niet dat een konijn de nieuwe in de houdgreep had en alleen maar bijtte totdat er bloed was, zo ging dat een paar uur lang door, dus dat werd teveel)

  Koppeling 2: konijn naast de groep gezet met een hekje ertussen, ging erg goed, en toen verwisseld van plek voor de geur etc. en dat ging ook erg goed, dus ik heb ze samen gedaan en dat werd weer hetzelfde verhaal. Nieuwe konijn helemaal bang en gestressd, wilt nog steeds niet eten, heeft bloed, gaat in de kleinste gaatjes waardoor ze vast komt te zitten etc. Dit is dus ook mislukt.

  Wat moet ik nu doen? Ik heb het nu als volgt gedaan:

  Groep1: Nieuw konijn+oma+dochter die niet teveel ruzie met de nieuwe maakt

  Groep2: Dochter+zoon die de nieuwe alleen maar aanvallen

  Ik weet niet of het goed gaat zo, maar als dat gaat, dan laat ik het even zo, maar ik heb geen idee hoe het dan verder moet.

  Ik heb jullie hulp hard nodig, want dit keer kom ik er met de koppeling écht niet uit!


 10. Met de natuur bedoelde ik in een konijnenhok. Waarom het precies zo anders is weet ik ook niet precies. Moedermelk is toch iets anders dan dat wij ze geven, dat scheelt ook veel. En het kan wel goed gaan, maar misschien kunnen ze wel een lagere weerstand krijgen (dit is iets dat ik mij zelf bedenk hoor) doordat ze niet de juiste melk krijgen. Wij kunnen ook overleven op iets dat niet alle nodige voedingstoffen etc. bevat, maar of dat zo goed is?


 11. Wij zijn de jongen met de fles gaan voeden toen ze 1 week oud waren. Ze waren (helaas) verstoten door hun moeder. Wij kregen van de dierenarts Milkodog mee en daar doen ze het prima op. we kregen het advies om met een spuitje te voeden, maar dat was een ramp. Een klein flesje ging meteen veel beter. Het zijn trouwens 3 NHD. Wij geven ze 2x per dag de fles, want in de natuur worden ze ook maar 1 à 2 keer per etmaal gevoed. Vanaf 2 weken moesten we ze 15 ml geven en vanaf 3 weken 25 ml. Ze groeien als kool!

  Toen we begonnen waren ze 45 - 70 gr, nu zijn ze bijna 6 weken (maandag a.s.) en wegen ze 400 - 505 gr.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt!!

  Succes!!

  Dit is wel even een ander verhaal... Je kan het niet vergelijken met de natuur. Ook is Milkodog niet super voor ze. Je hebt geluk dat ze het er goed op doen. Ik ben er geen fan van. Wel echt super goed dat jullie de jongen met de fles zijn gaan opvoeden en dat het geslaagd is!:)

  Maar dit is dus geen goed voorbeeld om na te leven, TS. Althans, vind ik..

  TS, ik ben Geryon op bokt!


 12. Jammer dat ze niet dracht was.. Hopelijk nu wel :)

  Het topic is echt een beetje dood te laatste tijd! Ik ben niet meer zoveel op internet meer vanwege de drukte met school etc. Erg jammer!

  Nog nieuwtjes iemand? Hoe gaat het met iedereen en met de paarden?


 13. Cis, heb je even... hahahaha.

  Voorargumenten:

  - Niet-natuurlijke doodsoorzaken worden te weinig onderzocht (Bron: http://www.aktueel.nu/honderden_moorden_onopgemerkt.html ; http://weblogs.vpro.nl/villavpro/?powerpress_pinw=10822-podcast). Moorden moet je in deze context niet zo extreem opvatten, het gaat om een onnatuurlijke dood waarbij geen duidelijke oorzaak aan te duiden is zonder verder onderzoek, dus bijvoorbeeld een plotse hartdood.

  - Bij een familiaire aanleg is het mogelijk om uit voorzorg een ICD te laten implanteren.

  Cijfertjes e.d. kun je hier wel uithalen:

  http://www.nvvc.nl/media/richtlijn/24/Preventie%20van%20plotse%20hartdood%202001.pdf

  Tegen:

  - Het tekort aan pathologen en goed opgeleide analisten&obductiemedewerkers! Deze staat voor mij als medewerker op de pathologie toch wel stipt op 1. We hebben al genoeg werk en weinig personeel, laat staan dat het nog meer word.

  Dankjewel! Aan dat tegenargument had ik niet gedacht, dankjewel. Het is wel een erg groot tegenargument. Dan moet ik gelijk een oplossing bedenken (weerleggen van het tegenargument) als dat zou kunnen, best ver gezocht maar het zal toch moeten. Ik moet namelijk al mijn tegenargumenten goed weerleggen, anders is mijn stelling niet goed..

  Zeer pijnlijke topic voor mij, dank je. vers verdriet hier. Wat interesseert mij de oorzaak zeg, het gevolg is al erg genoeg.

  Pseudo intellectueel geklets, hier zijn wetenschappers voor en geen konijnenliefhebbers.

  Het spijt mij zeer, ik had hier niet aan gedacht.. Natuurlijk is het gevolg al erg genoeg, maar stel dat de oorzaak erfelijk is, dan kunnen er meer slachttoffers vermeden worden... (als dat het juiste woord is)

  Nou toevallig les ik dit...zal het kort houden.

  Mijn buurjongen viel dood neer 22 jaar, net afgestudeerd.

  Dan wil je als ouders echt wel weten wat er aan de hand was door sectie, idem de artsen die de doodoorzaak moeten melden.

  Hij had achter af zijn hele leven al een hart afwijking, mogelijk door zijn snel groei was ruim 2 meter groot.

  De gevolgen ouders weten wat er loos was, hier kon niemand iets aan doen.

  Ouders en zusje zijn volledig onderzocht op de zelfde afwijking, zo stel je ok hun gerust.

  Zusje moet om de 3 jaar komen voor controlle van haar hart, idem als ze besluit kinderen te krijgen wordt dit meegenomen.

  Het is heel vrezelijk dat het zo moest lopen, maar ze weten wel wat er aan de hand is geweest.

  Bij jonge mensen met hartfalen word volgens mij altijd sectie gelpeeg ivm de doodoorzaak.

  Bij mensen die al bekend zijn met hartfalen is het een ander verhaal.

  BRC

  Wat spijtig van jouw buurjongen Cindy... Maar dit is inderdaad een van de voorbeelden waardoor ik zeker voor mijn stelling ben. Ik denk dat ik als ouder ook de keuze had gemaakt om sectie te laten plegen. Ik zou het mezelf nooit vergeven als mijn andere kind ook zou overlijden aan (dezelfde) hartaandoening terwijl er misschien een kans was om die te kunnen voorkomen. Al heb je dan natuurlijk niet alle zekerheid.

  Iemand enig idee waarom mensen na een hartstilstand vaak hulp nodig hebben?

  Revalideren...door de hartaanval, hebben vaak toch een jaar nodig mogelijk dotteren of een pace maker.

  En wie zegt dat je er goed uit komt? Je kan ook zwaar gehandicapt worden.....Dan kom je enkel in de zorg terecht met inderdaad hoge kosten....Zou je dat niet willen ivm het kosten plaatje dan moet je ook niet willen reanimeren.

  Ik zeg het hel cru maar dat zijn de feiten

  Dankje, ik ga hier zeker nog meer over opzoeken want het is best een goed vooragrument wat betreft voor de zorgverzekeraars. Ik wist niet mensen dat na een hartaaval of zoiets dergelijks zoveel moeite kunnen hebben met het herstel. Ik ga hier zker nog meer over opzoeken!

  Nee, indien op verzoek/met toestemming van familie: obductie. Sectie is gerechterlijk en is dus géén toestemming van de familie voor nodig.

  Ik vraag mij ook af in hoeverre dit humaan/etisch is, om te verplichten om een heftige emotionele achtbaan nog onderzoek te doen omdat men vind dat het moet gebeuren.

  Over obductie heb ik nog nooit gehoord, wat slecht van mij... Ik ga hier ook gelijk op zoeken, dankje! Ik vind dat ik naast mijn stelling wel achtergrond informatie moet weten, ook voor in het betoog zelf en voor eventuele vragen.

  Ik heb ook lang nagedacht of ik wel voor de stelling ben, maar ik vind het voorargument dat hiermee doden voorkomen kunnen worden wel vaker meetellen. Zelf als ik zou overlijden aan plotse hardood, zou ik altijd onderzocht willen worden, puur om te kunnen voorkomen dat mijn familie er ook aan sterft. Tenslotte zou ik als familielid wel zekerheid willen hebben i.p.v. om altijd in angst te moeten gaan leven. Natuurlijk is dit mijn mening, maar ik denk dat er wel meer mensen zijn die deze mening delen.

  Wat ook zou kunnen, is dat er zoiets als donorcocidil komt, maar dan voor autopsie na plotse hardood. Ik vind in ieder geval sowieso dat er mensen hier beter over ingelicht moeten worden. Als mijn moeder eraan zou overlijden, en ik weet dat zij dan onderzocht zou willen worden, zou ik er al een veel geruster hard over krijgen. Maar hier heb ik dan weer geen goede stelling over..


 14. Nou....Wil je goede argumenten hebben, is een beetje inzicht in de problematiek, methodiek en pathologie wel degelijk van belang.......

  Nu vormen mensen zich een mening van wat jij knipt en plakt van internet..

  Het is dus niet een mening gebaseerd op kennis en inzicht, maar gekleurd door wat er al staat....

  En juist een mening vanuit kennis, is belangrijk om met goede argumenten te komen..........

  Helemaal als je vragen stelt als: "Iemand enig idee waarom mensen na een hartstilstand vaak hulp nodig hebben?"

  Lijkt mij....

  Maar ja, om het zo te doen als jij nu doet is wel de meest simpele weg, dat ben ik met je eens....

  Tja.....................................dat is dus de consequentie van je keuze om het niet op fora's te zoeken waar je wel de antwoorden kan krijgen...... :yes:

  Ik ben bang dat je er iets meer energie in zal moeten pompen.....

  Ik was alles nog van plan om op te zoeken, maar ik had gister bijna geen tijd meer dus deed ik het heel even snel. Ik ga nog vanalles opzoeken, allerlei info over hartdood zelf en al dat soort dingen, nu weet ik daar nog echt erg weinig van inderdaad. Maar aangezien ik een beetje in tijdnood zit, dacht ik dan plaats ik alvast een topic..

  *de rest heb ik trouwens nog niet gelezen*


 15. En je denkt wel dat dit HET forum is waar je doordachte, steekhoudende argumenten kan vinden............................

  Right...

  Ik zou het eens zoeken op bijv. het hulpverleningsforum....

  Nee ik vraag het op een aantal fora, maar ik denk dat veel mensen (ookal is het maar een konijnenforum) hier toch wel een mening om kunnen vormen, aangezien het totaal geen moeilijk onderwerp is, waar je ook niet echt veel verstand voor hoeft te hebben...

  En zo kan ik makkelijk bijhouden wat ik allemaal heb gevonden..


 16. Verder heb ik dit ook nog gevonden:

  Voordeel:

  - Als het gaat om een ergelijk probleem is het op lange termijn duurder voor de verzekeraar. Dit omdat de mensen die een plotselinge hartstilstand wel overleven, vaak nog erg lang in een verpleeghuis moeten leven, wat geld kost voor de verzekeraar. Door autopsie kunnen maatregelen getroffen worden wanneer blijkt dat het erfelijk is, waardoor de kans kleiner word dat ze door een hartstilstand het verpleeghuis inmoeten. (wegens bijvoorbeeld zuurstoftekort) Iemand enig idee waarom mensen na een hartstilstand vaak hulp nodig hebben?


 17. Wat vind jij? Ik ga er waarschijnlijk mijn betoog over houden, nu ik zie dat mijn vorige onderwerp al was ingenomen..

  Mijn stelling word: Plotse hartdood moet altijd onderzocht worden.

  (dus nabestaanden hebben er niks over te zeggen)

  Ik zoek hiervoor voorargumenten, en tegenargumenten. Even in zeer kort wat ik al heb:

  Voorargumenten:

  - Vaak is zo'n hartdood erfelijk, wanneer uit de autopsie komt dat dat zo is, kunnen er maatregelen getroffen worden voor de rest van de familie. Dit heeft als doel dat er minder slachtoffers vallen.

  Nadelen:

  - Het is droevig voor de nabestaanden:

  hun hoofd staat er niet bij als de persoon net is overleden

  de gedachte dat er in het lichaam gesneden wordt, kan emotioneel zijn

  - Misschien staat het tegen de cultuur van sommige mensen in, dit moet ik nog opzoeken.

  - De zorgverzekering vergoed de autopsie in bijna alle gevallen (nog) niet. In mijn stelling vind ik dat de zorgverzekering dit wél moet gaan doen.

  Zoals je ziet heb ik dus echt bijns niks, maar ik zoek nog veel. Ik twijfel of er meer argumenten zijn, daarom vraag ik het aan jullie. Het mogen ook indirecte argumenten zijn, ik heb namelijk 5 minuten de tijd. Uiteraard ga ik ook nog veel cijfers opzoeken van dodenaantallen, waaronder hoeveel erfelijk zijn en al dat soort dingetjes, gewoon ter informatie en uitleg. Ik heb vooral voorargumenten nodig, dus het zou fijn zijn als jullie mee zouden denken en er misschien nog een voorargument bij kon..

  Ik zoek trouwens ook nog redenen vanaf/tot welke leeftijd. Op internet zag ik staan; mensen onder de 45. Dan zoek ik nog uitleg hoe precies waarom het bij mensen boven de 45 niet hoeft etc. Ik ben hard aan het zoeken maar het wil niet echt lukken..

  Alvast bedankt!

  http://www.nu.nl/gezondheid/2483627/plotse-hartdood-altijd-onderzoeken.html


 18. Dit konijntje gaf al een duidelijk teken dat het niet in orde was....( de natuur)

  Als ie bij aanleggen niet wil drinken! stop er mee en laat hem dan inslapen bij een da.

  Normaal stoot moeders zulke jongen ook af...Als mensen ze dan tegen beter weten gaan flessen eindigd dit altijd op een vrezelijke terleurstelling.

  Ik begrijp dat dit een bewust nest was.....Met helaas een vrezelijke ervaring voor jouw.

  Ik ben blij te horen dat de ram al geholpen is en je niet voor meer jongen gaat zorgen.

  De opvangen zitten over vol in nl, met zulke jongen.

  Frumel (konijntje dat ik heb opgevoed met de hand) wilde ook eerst niet meer drinken hoor bij de moeder. Misschien is dit wel een uitzondering, maar met haar was verder toch echt niks aan de hand..

  Ik vind het goed dat je het hebt geprobeerd, mislukte konijntjes kan je altijd nog inslapen als je tekenen ziet dat ze gewoon niet helemaal goed kan. Want vaak is het ook gewoon zo dat kleinere jongen gewoon te weinig melk krijgen en dan die laten dood gaan of in laten slapen terwijl er niks mis mee is? Nee je kan het altijd wel proberen, toch?:yes:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .