Ga naar inhoud

Cisl0oveGeryon

Members
  • Items

    8.601
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cisl0oveGeryon

  1. Sla kan je beter niet geven inderdaad. Ik geef ruccola maar ander sla geef ik niet. Ze krijgen er sneller gas van. Sommige konijnen kunnen er wel tegen, anderen niet. Sla moet je ook héél langzaam opbouwen en niet te vaak geven.

    Hoe gaat het met de gas van je konijntje? Zorg wel dat ze behandeld word door een konijnkundige dierenarts! Mijn konijntje is door gebrek aan kennis van de dierenarts een gruwelijke dood gestorven toen hij gas had.

  2. Zo snel mogelijk naar de DA gaan. Een lusteloos konijn is nooit goed. Het kan ineens heel snel gaan (lees: in een uur, maar soms ook dagen), vooral bij gas.. Ben er ook een konijntje aan verloren jammer genoeg.. En ga naar een konijnkundige dierenarts! Mijn konijntje is mede overleden door onkundigheid en heeft een hel doorstaan net voor zijn dood..

  3. Ik heb Wilhelminapark een mailtje gestuurd met deze vraag, helaas niet zo'n uitgebreid antwoord, maar toch:

    Terwijl het bij 1 vorm van gas zelfs gevaarlijk is om gewoon medicijnen toe te dienen... Hmm raar dit! Even zwarte panter afwachten. Volgensmij staat hier op de site ook gewoon dat je moet dwangvoeren met gas trouwens...

  4. Fijn dat het alweer wat beter gaat! Er moeten inderdaad ook groentjen gegeven worden. Groenten die ik altijd geef zijn witlof, peterselie, rucola (normaal sla kan je beter niet geven want daar kunnen ze gas van krijgen), komkommer en nog meer wat ik me nu evne niet kan bedenken:P op internet staat heel veel over welke groenten gegeven mogen worden. hoe minder bix je geeft, hoe meer groenten je meot geven. ik zou 25 gram bix per kilo aan volwassen lichaamsgewicht aanhouden

  5. Volgensmij die ja! ik dit topic: http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/32005-behandeling-gas-3.html staat ook heel veel over gas en dwangvoeren en gas verwijderen dmv holle naaldjes.. ik citeer een paar zinnen:

    petra: petradhd: Wat ik wel kan zeggen is dat er een verschil is tussen 'gewoon' gas en gas die ontstaat door een blokkade in het spijsverteringskanaal. 'Gewoon' gas dient te allen tijde met medicatie, masseren en bewegen te worden behandeld. Maar als er een obstructie is kan de opbouw van gas zeer snel en kan voor ernstige schade zorgen. Ook zijn darmstimulerende middelen en massage in zo'n geval levensgevaarlijk.

    brc: Maar het mag beslist niet bij konijnen gebeuren !!!!Reden de organen kunnen dit niet aan dat in een keer de druk weg valt en kunnen zelfs inklappen. (dit gaat over de naalden!!!)

    en dan zwarte panter:

    Als het idd over gas in de maag ging, spreekt men over zogenaamde bloat. En ik vermoed dat het in dit geval over acute bloat ging.

    Wat men altijd moet onthouden is dat gas een SYMPTOOM is en dus een oorzaak heeft. Het is dus van groot belang om deze oorzaak te achterhalen.

    Bij acute bloat heb je meestal 2 mogelijke oorzaken. Een obstructie of ernstige ileus (= het stilliggen van de darmen). Er zijn hier enkele dingen 'verkeerd' gegaan. Ten eerste had er absoluut een röntgenfoto gemaakt moeten worden. Gewoon al om de reden van het gas te achterhalen en zo de verdere behandeling te bepalen.

    Ten tweede hadden de darmstimulerende middelen ook niet zomaar gegeven mogen worden. Niet voor röntgen. Als er toch een obstructie is, kunnen ze voor een ruptuur zorgen.

    En dan over de manier van decompressie (dus het verwijderen van gas d.m.v. naalden)... Dit wordt idd bij meerdere diersoorten gedaan, zelfs bij chinchilla's. Bij konijnen is het idd absoluut not done... Omdat het zal resulteren in peritonitis (= buikvliesontesteking) en uiteindelijk de dood. Als er in zeer acute gevallen echt nood is aan decompressie, dient dit te gebeuren door een tube door in de mond naar de maag te brengen.

    Er dient dus eigelijk altijd eerst achterhaald te worden (dmv van een echo) wat voor gas het is.. en dit word volgensmij echt bijna nooit gedaan, iedereen rkijgt maar medicijnen mee terwijl dit erg gevaarlijk kan zijn, evenals het masseren..

  6. Bij gas dmv obstructie mag je dus niet dwangvoeren net als bij een verstopping dus. Maar ik heb vaak het gevoel dat dierenartsen niet eens goed kijken door wat het gas nou komt, aangezien je 2 soorten gas hebt. Ik heb toen van zwarte panter een heel stuk (engels) gekregen over de 2 vormen van gas met alles erop en eraan, ik ga even kijken of ik die nog heb!

  7. Hallo

    Ik lees heel vaak dat konijntjes met gas gedwangvoert moeten worden van de dierenartsen, of dat er gewoon gedwangvoert wordt zonder naar de dierenarts te gaan. Nu zie ik er ook gereageert word dat er nooit gedwangvoert mag worden bij gas. Opzich ook best logisch want dan zwelt die buik alleen maar meer op toch? Ook dat er altijd zo makkelijk gedaan word over gas en gewoon de standaard medicijnen en dwangvoer meegegeven worden, terwijl er eigelijk eerst achtergehaald moet worden wat voor gas het is, waardoor het gas is.

    Volgensmij was het brc die ooit een keer plaatste: nooit dwangvoeren bij gas. Maar als een konijntje dan niet eet, hoe moet hij dan voer binnen krijgen eigelijk? Via een infuus dan? Ik zie echt heel vaak dat dit erg onduidelijk is en dat sommige mensen juist dwangvoeren en anderen (volgensmij!) zeggen dat dwangvoeren totaal niet mag bij gas. Ik weet wel dat bij gas dmv een blokkade, het héél gevaarlijk is om te gaan dwangvoeren en dat zelfs medicijnen geven dan gevaarlijk kan zijn en alles via een infuus moet, als dit waar is. En hoe zit het dan bij een verstopping, daar mag je toch ook niet bij dwangvoeren of wel? Lijkt me raar als een beestje verstopt zit, om het dan nog meer vol te proppen.. Dat kan toch nooit goed zijn?

    Ik zou hier graag wat opklaring voor willen hebben. Wel of niet dwangvoeren? Zoniet, wat dan wel?

    Groetjes en alvast bedankt!

  8. Ik geef de mijne soms ook caviavoer (met vitamine C dus) maar daar heb ik ze wel al aan laten wennen. Is dus de bix op en ben ik het vergeten te melden van te voren, geef ik ze altijd even een dagje een beetje caviavoer. Als je het soms geeft is er niks mis mee maar op lange termijn is het niet zo goed voor ze. Maar jouw konijnen zijn niet gewend aan het caviavoer en aangezien je langzaam moet overstappen naar ander voer, zou ik ze gewoon een dagje alleen op hooi en groenten zetten. Ook daar is niks mis mee!

  9. Ik zou gaan zoeken naar een konijnkundige dierenarts, mocht je deze niet hebben.. Het verschil tussen een kk dierenarts en een normale dierenarts is erg groot. Door onkunde van mijn dierenarts die niet kk was, heeft mijn konijntje ontzettend geleden en is dood gegaan terwijl deze het wss wel had kunnen overleven met de goede behandeling..:(

    Ik zou gewoon het advies aannemen van degene die zegt dat je beter niet in 1x 10 ml moet gaan geven... Dan kan je beter wat vaker en wat minder doen.

  10. Oh was jammer nou! Gecondoleerd! Zou toch volgende keer een echte konijnkundige dierenarts nemen.. Mocht deze wel op de lijst staan, hoeven niet alle dierenartsn kk te zijn. Op mijn kliniek die hier ook staat als kk is er maar eentje kk en doorda tik een keer een andere had is mijn konijntje onnodig dood gegaan..

  11. Heb je wel een konijnkundige dierenarts? Waarom zou het zondag einde verhaal zijn? Het belangrijkste is gewoon dat die darmen weer opgang moeten komen.. Ze moet eten, groenvoer. En pijnstilling. Een konijn met pijn eet niet dus pijnstilling is echt erg belangrijk. (Als ze niet wilt eten kan je haar ook met groenvoer pesten onder haar neus, vaak gaan ze het dan wel eten)

  12. Ik heb mijn konijnen nooit laten enten, totdat myx hier over de vloer is geweest en al mijn konijnen (op één na!) het leven heeft ontnomen.. Ik woon in een buurt waar veel myx is dus ik laat ze nu wel enten. De kans dat ze nu myx krijgen is niet helemaal weg, maar de kans dat ze genezen is wel weer groter en daar doen we het voor:)

  13. We hebben hier een lijst met konijnkundige dierenartsen, je zou kunnen kijken of de jouwe ertussen staat. (en dat ie ertussen staat wil niet meteen zeggen dat alle diereanrtsn kk zijn, bij mijn praktijk is er ook maar 1 kk) Operaties enzo kunnen ook gewoon goed uitgevoerd worden door niet konijnkundige dierenartsn hoor, maar een konijnkundige weet toch alles even wat beter. Een KKDA heeft scholingen gedaan in konijnen en een normale DA niet want in de opleiding komen konijnen weinig voor terwijl konijnen juist zo apart zijn! Ciseral is voor de darmen, om die weer op gang te krijgen.

  14. Ik vind het echt nergens op slaan wat je zegt. Je wilt hem niet opereren omdat hij waarschijnlijk niet uit de narcose komt, maar je wilt hem wel laten inslapen als het over een paar dagen niet beter gaat? Denk je dat hij uit zichzelf nu gaat verbeteren? Met de operatie heeft ie nog een kans, anders zou je hem toch laten inslapen.. Want verbeteren zal hij niet uit zichzelf. Als ik jou was had ik allang een operatie gedaan maargoed, ik snap je keuze niet helemaal..

  15. Een konijn met gas zit al helemaal vol zegmaar. Als je dan ook nog eens gaat dwangvoeren raakt ie natuurlijk overvol. En er zal vast nog wel een andere reden zijn?

    Hier op bunnybunch staat trouwens ook dat er gedwangvoert moet worden maar er staat niet duidelijk bij dat het alleen mag als een KONIJNKUNDIGE dierenarts het zegt.. Als ik een konijn met gas had en ik kon niet gelijk naar de dierenarts, en ik zou op bunnybunch kijken, zou ik echt denken dat ik zou moeten dwangvoeren..

    Is je dierenarts konijnkundig? Zoniet zou ik echt een konijnkundige nemen. Ik heb mijn konijntje verloren door onkundigheid en als ik het nog een keer zou meemaken zou ik mezelf echt niet vergeven..

  16. Wat erg zeg! Ik ben zelf ook een konijntje verloren aan gas.. Het ging wel erg snel bij jou! Sterkte zeg...

    Ik denk trouwens niet dat het door het natte gras kan komen. Wat voor medicijn was het eigelijk? Zodat het gas eruit kan? Heb ik nog nooit van gehoord. En wat voor gas had je konijntje? Was je dierenarts konijnkundig? Vaak word namelijk de fout gemaakt te dwangvoeren maar als het gas zich in de maag bevind door een blokkade mag er absoluut niet gedwangvoerd worden. Heeft ie gegeken wat voor gas het was?

  17. Een konijn kan het altijd krijgen, ook als ze geënt zijn. De kans is alleen kleiner en als ze myx krijgen, is de kans veel groter dat ze het overleven dan dat ze niet geënt zijn. Enten is dus veel veiliger alsnog. Daarna kan het konijn het dus ook krijgen maar de entingen zijn bedoeld voor de maanden dat myx het meest actief is denk ik..

  18. Als het wel beginnend myx is, mag je ze never nooit laten inenten! Dan is de kans dat ze het krijgen nog groter. Want ze spuiten volgensmij myx dat zwak is ofzoiets waardoor het konijn antistoffen kan maken. Als ze die niet kunnen maken, krijgt je konijn dus myx.. Konijnen mogen enkel geënt worden als ze in gezonde conditie verkeren, wat dit konijn dus zeker niet is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .