Ga naar inhoud

Lauwiejj

Members
  • Items

    1.419
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lauwiejj

  1. mijn konijntjes lopen buiten rond, en zeker als het hard geregend heeft of met sneeuw zoals de afgelopen weken zijn hun pootjes ook vaak nat en vies hoewel ze zichzelf wel goed wassen. Zijn het alleen de onderkanten van de pootjes die vies zijn? (Ook zo leuk trouwens als ze met vuile pootjes tegen je schone broek aan gaan staan:he:)

  2. Normaal drinken mijn konijntjes ook uit een fles.. maar sinds het vriest ben ik overgestapt op bakjes omdat ik het idee heb dat ze daar veel beter uit drinken eigelijk, omdat ze dan met z'n tweeen tegelijk kunnen drinken als ik het water net ververst heb (want ze schijnen dan altijd dorst te hebben) en omdat ik het veel makkelijker te ontdooien vind. Ik gebruik nou ook voor ieder hok 2 bakjes water die ik dan 3x per dag omwissel.

  3. Wow... daar schrik ik even van. Je zou toch denken dat een dierenwinkel wel weet wat hij of zij verkoopt. Ik zal even naar de ingrediënten kijken of die gehaltes niet wat te hoog zijn, anders dump ik het gelijk in de prullenbak en komt er wel verzorgende-diervriendelijke-konijnenvoer. Tevens denk ik dat die zaagzel ook niet geheel goed WAS voor de nijntjes. En ik heb was vergroot omdat ik persoonlijk denk dat er een bacterie in zat die de luchtwegen niet ten goede komt. Ik heb de gehele bak grondig gereinigd en hoop hiermee ook wat succes te bereiken. Ik had de nijntjes even op een schone tafel neergezet en toen bleek na 10 min (+/-) de klachten over te zijn. Ik koop ook nooit meer supermarktzaagsel hoor, wat een rotzooi.

    Nou ik hoop dat ik hiermee weer een goede stap in de richting heb gezet.

    Ik hou jullie op de hoogte. Bedankt!

    [edit]

    Ik zal ook even biks-voer aanschaffen. Bedankt voor de tip.

    Ik hoop toch dat je dat niet gedaan hebt nog want je moet konijntjes rustig laten overgaan naar nieuw voer door steeds een beetje meer oud voer te vervangen door nieuw voer;) en hoe groot is de kooi van je konijntje? dan zijn hier vast wel mensen die kunnen vertellen of het groot genoeg is:)

    En ehh.. ik weet niet of je konijn alleen zit maar als dat zo is.. een konijntje is veel gelukkiger met een vriendje;)

    Gewoon hier op het forum blijven lezen en je komt er vanzelf wel achter hoe je het beste voor je konijntje kan zorgen;)

    Dierenwinkels weten helaas meestal niet echt waar ze het over hebben :s Ze hebben mij ooit 2 konijnen verkocht als zijnde 2 voedsters (toen wist ik ook nog niet dat de beste combinatie van konijntjes een gecastreerde ram en een voedster was) en toen had ik op een gegeven moment een nestje. Ook worden konijntjes in de dierenwinkels over het algemeen te jong verkocht ook en zo zijn er nog wel meer redenen waarom je beter geen dierenwinkel konijntje kan nemen. (Helaas kwam ik daar een beetje laat achter, gelukkig gaat het met mijn diertjes uit de dierenwinkel gewoon goed:))

  4. Ik weet het eigenlijk niet haha :P

    Maar niet zo lang. het hangt er ook vanaf hoe vaak je met ze traint. het is wel zo, hoe langer je met ze bezig bent (dus niet in een training maar zoveel tijd, bijvoorbeeld een maand) hoe langer de concentratieduur is. met mijn konijn kan ik een half uur geconcentreerd trainen :)

    wauw, Dizzley heeft het elke keer na 5 min gezien:P Het duurde ongeveer 3 dagen voordat hij het doorhad (maar die 3 dagen heb ik ook elke dag maar ong 5 min geoefend) toen zag ik dat ie na een klik meteen mij aan ging zitten kijken van 'waar blijft het?';)

  5. mijn kleine zusje had een keer de bosvruchten voor ze gekocht (en samen met mijn moeder een scheutje in het water gedaan zonder dat ik het wist, maar goed ze dachten lief te zijn) de nijntjes vonden het wel lekker geloof ik en ze hebben er niks van gekregen, maar toch geef ik dat soort spul liever niet eigelijk. heb het idee dat het nooit zo gezond kan zijn..

  6. Dizzley heeft zelf verzonnen welk kunstje hij het eerst wil leren:P Ik zit in de ren met het bakje beloningen op schoot, en dat had ie in een keer door en sindsdien legt hij de hele tijd zijn voorpootjes bij me op schoot om wat lekkers te krijgen. of hij komt naast me zitten.. dat is zo lief, dat heeft ie nog nooit gedaan:love: Oftewel, ook al trainen wij geloof ik niet helemaal zoals het moet, volgens mij krijg ik wel een veel betere band met mijn nijntje zo:)

  7. ik ben gister na 2 weken vakantie maar weer verder gegaan met trainen van Dizzley.. (daarvoor heb ik ong 3 dagen met hem geoefend maar toen ging ik op vakantie) en hij moest gister weer een beetje doorkrijgen hoe het allemaal zat, maar vandaag kwam hij al aan geracet toen ik met het bakje met beloning en de clicker aankwam:P de andere konijnen leren er trouwens ook al wat van.. 3 staan er bij het hek tussen de rennen te bedelen om wat lekkers en 1 rent meteen het hok in om op de bovenverdieping te gaan zitten bedelen:P (dat laatste komt me wel goed uit want ik sluit Olin dan toch even op in het hok zodat ze Dizz niet stoort)

    Nou heeft Dizz echter zijn eigen variant op het clickeren bedacht vandaag.. het is niet achterpoten>klik>beloning zoals ik wil.. maar klik>achterpoten>beloning (ik ben nog niet begonnen met de trucjes eigelijk.. wil eerst dat ie helemaal door heeft dat klik>beloning, maar nou heeft ie er zelf al wat van gemaakt:P)

    Hoe zorgen jullie er eigelijk voor dat ze weten dat je stopt met de training?

  8. Ik ben nu 2 dagen bezig met clickertraining met Dizzley. Hij heeft nu precies door dat klik=beloning en hij leert nu op zijn achterpootjes staan. Hij snapt het al een beetje:) Ik ging het met hem proberen omdat hij zich nogal vaak lijkt te vervelen en heel nieuwsgierig is naar alles en het belangrijkste van allemaal.. een enorme vreetzak is:P (de rest van mijn konijnen heeft na 2 biksjes ook die hele training wel gezien;)) Dizz houdt het alleen nog niet zo lang vol allemaal.. na een minuut of 3 begint ie afgeleid te raken en stop ik er maar mee. Ik oefen met hem in zijn ren, terwijl ik Olin (de voedster waarmee hij samenzit) maar even in het hok opsluit met wat lekkers zodat ze zich er niet mee bemoeit:P

  9. Het spijsverteringskanaal van dieren is zelfde in doel. Maar de structuur van het systeem verschillend. U moet proberen verse maaltijd naar uw konijnen anders u kunt geven het niet-verse te geven, maar het zou keurig en schoon moeten zijn. Wij moeten onze huisdieren zorgen voor.

    Deze v

    ehh.. ik snap niet helemaal wat je nou bedoeld??:$

  10. Ik meng HF tussen de bixjes van Ed (& Eddy).

    Ze blijken HF helemaal niet zo lekker te vinden ;)

    De SS & Versela Cuni Complete vinden ze wel lekker.

    ik probeer nu ook een van mijn nijntjes van SS op HF te krijgen omdat het goedkoper is en de rest het ook krijgt maar de SS wordt echt het eerste opgegeten

    de rest ging van gemengd voer naar HF en die aten HF juist als eerste op:P

  11. Enig idee waar ik die lijst kan vinden? ;) Vooral voor morgen, na de castratie, wil ik even wat fruit en groente halen die Thor ook mag hebben, en lekker vinden, zodat hij weer snel gaat eten.

    je moet groentes die je gaat voeren langzaam opbouwen, beginnen met het formaat van een postzegel en dan steeds meer geven, niet zomaar opeens veel geven want dan raken volgens mij zijn darmen van slag (maar ik weet het niet zeker;))

  12. meestal neemt mijn moeder hooi, stro en voer voor me mee (ik heb ooit duidelijke instructies gegeven en daar houdt ze zich gewoon aan:P en tja.. als ze toch in het dorp is..) maar als ik zelf een keer mee ben kan ik me echt niet inhouden als ik al dat speelgoed enzo voor de nijntjes tegenkom:P en nu bedenk ik me opeens dat mijn nijntjes net hun plastic bal met belletje hebben gesloopt:D shoppen voor mijn diertjes is leuk:)vooral omdat ze vaak zo dankbaar meteen aan komen rennen om te kijken wat ik heb

  13. heej allemaal..

    ik gaf mijn nijntjes altijd gemengd voer omdat mijn ouders altijd gemengd voer uit de supermarkt meenamen (ik weet dat dat minder goed is maar ik dacht dat mijn ouders geen biks wilden geven omdat dat duurder was.. omdat ze altijd al zo klagen over de prijs van het voer) maar toen kwamen mijn ouders opeens thuis met hope farms super trio (volgens mij heet het zo;)) omdat de meneer van de dierenwinkel(!) had gezegd dat dit zo'n goed voer was voor konijnen:) en nou ben ik vandaag begonnen met overstappen op het andere voer dat ze nu voortaan zullen krijgen (al moet ik nu wel een deel zelf betalen.. heb ik er graag voor over;))

    maar nu vraag ik me af hoe ik weet hoeveel ik moet geven.. ik heb hier op het forum al iets gelezen over 25 gram per kilo konijn ofzo, mijn konijnen wegen allevier (ze zijn dus met z'n vieren;)) tussen de 2.5 en de 2.7 kilogram. zou dat dan betekenen dat ik ongeveer 250 gram voer moet geven?? want op de verpakking staat alleen de hoeveelheid aangegeven in klein, middelgroot en groot ofzoiets en ik weet niet precies in welke categorie mijn nijntjes vallen.

    en hoe weet ik nou hoeveel van dat voer 250(?) gram is??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .