Ga naar inhoud

LilyMarshall

Members
  • Items

    284
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    13

Berichten die geplaatst zijn door LilyMarshall

  1. Hoi,

     

    Hele tijd niet op het forum geweest maar ik zit nu toch ergens mee.

    Ik voerde mijn konijnen altijd de HopeFarms SuperTrio en daar was ik heel erg tevreden over. Die ging uit de productie helaas en ik ben eigenlijk zonder na te denken overgestapt op de HobbyFirst, die er voor in de plaats kwam. Sinds ik daar op over ben zijn beide konijnen ongewenst wat afgevallen (kwam ik bij de halfjaarlijkse controle bij de dierenarts achter) en ik vind dat ze érg veel keutelen. Kortom, ik ben er niet helemaal tevreden over en zou eigenlijk wel over willen op iets anders, maar wat? De obvious choice zoals Science Selective of juist iets anders?

    Kan iemand iets aanraden? Alvast bedankt! 😀

  2. Witlof en andijvie koop ik elke week, met een krop andijvie doe ik met 2 konijnen zeker een week. Meestal ben ik 1.79-2.10 euro kwijt. En witlof is bij de Lidl of Aldi heel vaak in de aanbieding, soms zelfs 0.55 cent voor een zak met 4 stuks.

  3. Bij mij krijgen ze over het algemeen als snack erwtenvlokken. Daar doen ze letterlijk een moord voor. Hun dagelijkse handje gedroogde kruiden horen bij hun groenvoer, dus dat zie ik niet echt als snack. Als de erwtenvlokken op zijn ga ik ook weleens voor gedroogde wortel of maisvlokken, maar daar zijn ze minder gek op dan erwtenvlokken. 

  4. Toen er nog geen dak op de ren zat en het regende een beetje, bleven mijn konijnen vaak eerst nog even buiten zitten. Door hun langharige vacht voelden ze volgens mij niet zo snel dat het regende. Zodra ze het doorkregen gingen ze wel naar binnen. Met hele dagen regen en harde regen sloot ik de ren af, zodat ze alleen in hun tuinhuis konden. Met hun teddy vacht is regen echt een no-go. Maar nu de ren overdekt is gaan ze echt op de stukken zitten waar de regen ook niet naar binnen kan waaien. Ik denk dat ze regen dus toch niet zo fijn vinden. De pleegkonijntjes hebben een zeil over hun ren, maar gaan ook lekker in hun nachthok zitten of in een ander schuilplekje als het regent. 

  5. 1 uur geleden zei tam86:

    Mijn konijnen zijn vorig jaar 30 april geweest. Wij gaan 19 tm 28 maart op vakantie. We brengen ze naar een opvang. Zijn de prikjes nog werkzaam/geldig genoeg?

     

    De konijnen hebben een nieuw vaccin (myx +1&2) gehad wat een jaar geldig hoort te zijn. 

     

    Dat zou je met de opvang moeten bespreken. Er zijn opvangen die werken met de regel dat de vaccinaties maximaal 10 maanden 'oud' mogen zijn. Als zij die regel ook hebben is het misschien beter om al eerder te vaccineren.

    • Bedankt 1
  6. Ik heb vanochtend de deur van het tuinhuis ook even opengezet, de ren is overdekt dus daar lag geen sneeuw. De konijnen vonden het vooral erg leuk dat ze lekker konden graven 😉 Nu alles weer dicht, lekker veel stro en lekker warm blijven. En ik heb ook de tuinvogels gevoerd, in mijn nieuwbouwtuintje komen tortelduiven, musjes, eksters, vlaamse gaaien, pimpelmeesjes, koolmeesjes en een roodborstje langs. Niet gek voor in de nieuwbouw 🙂 

  7. Bij ons is er sinds vrijdag (vanaf toen mocht vuurwerk verkocht worden) echt continu geknal, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tot midden in de nacht. Echt waardeloos. Ik sta continu voor het raam om te kijken hoe de konijnen en pleegkonijnen er op reageren, maar ik moet eerlijk zeggen dat zij een stuk meer chill zijn dan ik ben.. Daar ben ik wel heel blij mee.

  8. Ah daar baal ik van, hun hooi (en stro) was altijd redelijk betaalbaar en mijn konijnen eten het erg goed. Nou, vervanging zoeken dan maar. Bedankt voor de mededeling in ieder geval, dan kan ik alvast rustig gaan overstappen op ander hooi.

  9. Zindelijkheid hebben mijn konijnen eigenlijk ook zelf bedacht.. niet super zindelijk maar vooral de urine en de meeste keutels gaan toch echt wel in de bak. Het enige wat ik 'getraind' heb is dat ze aan komen rennen zodra ik rammel met een zakje snoepjes/erwtenvlokken. Erwtenvlokken zijn ze echt heel erg gek op, dat zat er binnen een week wel in. Heel makkelijk vind ik dat, vooral als ik ze op moet pakken ivm hun vacht. En ze trappen er elke keer weer in 😉 

  10. Dit is het vernieuwde buitenverblijf van Lucy en Marshall. Eerst hadden ze een grote ren met een dak van golfplaten (zie eerder in dit topic) maar met de stormen van deze winter en voorjaar waaiden de golfplaten kapot en hebben de konijnen heel lang in de schuur gewoond (en onze fietsen buiten in de regen). Omdat we graag de schuur weer voor ons zelf wilden gebruiken en we iets beters voor de konijnen wilden, hebben we dit tuinhuisje aangeschaft en hebben we 75 cm van de ren afgehaald zodat alles wel past. Er komt nog een afneembaar dak van plexiglas op de ren zodat ze ook met slecht weer zoveel mogelijk ruimte hebben. 

     

    Het huisje is 180x120. We hebben er met pallets, een houten plaat en een stuk zeil een vloertje in gemaakt. De ren is nu 200x135. Ze kunnen (als het niet regent) 24/7 in het huisje en de ren. Als wij thuis zijn gaan de deuren van het tuinhuisje open en hebben ze nog een stukje extra om te hupsen. Ze wonen er nu een paar maanden in en lijken heel happy =)

     

     

    photo5451651664860784871.jpg

    photo5451651664860784869.jpg

    photo5451651664860784866.jpg

    photo5451651664860784865.jpg

    photo5451651664860784864.jpg

    • Vind ik leuk 4
  11. Mijn konijnen heb ik heel lang op Hope Farms Rabbit Balance gehad, maar ik vond dat toch wel erg prijzig worden. Toen heb ik ze een poosje op Rosewood gehad, maar ik zag dat er veel blindedarm keutels bleven liggen. Daarna overgegaan op Hope Farms SuperTrio en dat bevalt tot nu toe heel erg goed. Goede prijs/kwaliteit verhouding en geen problemen met de ontlasting meer gehad. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .