Spring naar bijdragen

LilyMarshall

Members
 • Aantal bijdragen

  192
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  11

LilyMarshall last won the day on February 5

LilyMarshall had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

107 Uitstekend

Over LilyMarshall

 • Rang
  BB newbie

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Marshall en Lucy
 • Huisdieren
  Konijnen en katten.

Recente profielbezoeken

686 profielweergaven
 1. LilyMarshall

  Jippie topic 2019

  @Evee Heel goed! Hij is helemaal gesetteld. Heeft al lekker een puinhoop van zijn verblijf gemaakt en kan zó lang rennen in zijn wiel dat ik bang ben dat hij nog een keer flauwvalt haha. Hij is gek op meelwormen en is helemaal niet bang voor mij gelukkig, pakt een meelworm uit mijn hand en laat zich aaien als hij aan het eten is. Zo leuk om naar te kijken 🙂 Ja voor in zo'n loods lijkt me dat inderdaad heerlijk om in het zonnetje in te pakken! Ik heb vanavond avonddienst, maar nu al lekker hardgelopen en mijn grote glazen schuifpui van binnen en buiten gelapt. Kan ik er weer doorheen kijken als de zon er op schijnt 😉
 2. Ja ze liggen veel meer languit en echt een beetje te puffen. Met 5 graden zijn ze een stuk blijer dan met 13. Ze hebben in hun ren ook schaduw gelukkig.
 3. Pfff ik ben heus wel blij dat het weer mooier weer wordt, maar ik merk nu al bij mijn 2 Teddy konijnen dat ze last van de warmte krijgen met hun dikke vacht. En zodra de zon op hun tuinhuis staat ruikt alles ook een stuk meer. Hoe vaak ik wens dat ik 'vroeger' (6 jaar geleden) niet persé langharige konijnen wilde.. niet persé voor mezelf hoor maar vooral voor de arme beestjes. Ik maak me zoveel zorgen om hun elke zonnige dag weer. Maarja het is nog veel te vroeg om ze te laten scheren, dat kan pas in april ongeveer. Ik kan zelf wel wat bijknippen en scheren maar dat vinden ze echt verschrikkelijk. Dit weekend maar eens een poging doen voor de haren die over de grond gaan..
 4. LilyMarshall

  Blijven jouw konijnen buiten in de regen zitten?

  Toen er nog geen dak op de ren zat en het regende een beetje, bleven mijn konijnen vaak eerst nog even buiten zitten. Door hun langharige vacht voelden ze volgens mij niet zo snel dat het regende. Zodra ze het doorkregen gingen ze wel naar binnen. Met hele dagen regen en harde regen sloot ik de ren af, zodat ze alleen in hun tuinhuis konden. Met hun teddy vacht is regen echt een no-go. Maar nu de ren overdekt is gaan ze echt op de stukken zitten waar de regen ook niet naar binnen kan waaien. Ik denk dat ze regen dus toch niet zo fijn vinden. De pleegkonijntjes hebben een zeil over hun ren, maar gaan ook lekker in hun nachthok zitten of in een ander schuilplekje als het regent.
 5. LilyMarshall

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  @Huiself is een kattenoppas een optie? Sinds wij dat hebben gedaan willen we niets anders meer.. onze (professionele) oppas kwam elke dag een uur langs, maakte de kattenbak schoon, vers water, voer, gaf ze aandacht en met mooi weer deed ze ze zelfs even aan het tuigje in de tuin. Echt met een heel gerust hart op vakantie gegaan. Geen idee of zoiets bij jullie in de buurt is. Je moet natuurlijk wel oké zijn met je sleutel afgeven..
 6. LilyMarshall

  Jippie topic 2019

  We hebben hem Happy genoemd en hij voelt zich al helemaal thuis ♡ de katten vinden het héél bijzonder. Gelukkig kunnen ze er niet bij 🙂
 7. LilyMarshall

  Konijnen in het nieuws

  Wat ik op facebook er over las is dat de konijnen nu nog bij de RVO opgevangen zitten, bij de 'Inbeslag genomen goederen' want ze vallen onder goederen. Er zijn nu dus nog helemaal geen opvangen mee gemoeid. Juist omdat de kans bestaat dat de konijnen nog terug kunnen gaan, wat natuurlijk niemand wil, gaat men massaal bellen naar Inbeslag genomen goederen om er voor te zorgen dat de konijnen alsnog naar opvangen gaan.. hopelijk lukt het. Moet er niet aan denken dat de beestjes weer terug moeten..
 8. LilyMarshall

  Goed hooi gezocht

  Bij mij eten ze het Vitakraft Vitaverde Alpenweide hooi heel goed.. en voor €5,49 voor 5kg bij de Tuinland hoor je mij niet klagen 🙈
 9. LilyMarshall

  Het algemene inentingentopic 2019

  Dat zou je met de opvang moeten bespreken. Er zijn opvangen die werken met de regel dat de vaccinaties maximaal 10 maanden 'oud' mogen zijn. Als zij die regel ook hebben is het misschien beter om al eerder te vaccineren.
 10. LilyMarshall

  Het algemene inentingentopic 2019

  Bij mij eind maart voor VHD2 en eind september voor Myxomatose/VHD1. Zijn beide jaar entingen en ze kunnen in principe tegelijk, maar er zit precies een halfjaar tussen en ik vind het wel fijn dat ze 2x per jaar gecontroleerd worden door de dierenarts.
 11. Zo leuk al die verschillende karakters 🙂 hier is Lucy gek op graven, zomers geef ik ze vaak een bak met zand en daar maakt ze dankbaar gebruik van. Als ze niet zo van graven hield mochten ze allebei los in de tuin, maar omdat ze onze rand met grind langs de schutting helemaal uitgraaft is dat helaas niet meer mogelijk. Op een gegeven moment vlogen de grindsteentjes tegen de ruiten 😂 en toen was het klaar haha.
 12. LilyMarshall

  Jippie topic 2019

  Toch echt wel even jippie waardig.. vandaag het knaagdierterrarium opgehaald en ingericht. Maandag het hamstertje ophalen. Zoveel zin in!
 13. LilyMarshall

  Asielkonijntjes in "the spotlight"

  http://flappus.nl/dieren/stip-senior/ Senior konijntje ♡
 14. LilyMarshall

  Raar gedrag van Monky voor het eten

  Dit doet mijn ram ook, hij jaagt de voedster echt weg. Als zij er later bij komt als hij al aan het eten is, dat is geen probleem. Als meneer zijn eten maar heeft. Maar voor die tijd is het echt even niet leuk, jagen en bijten totdat hij zn eten heeft.
 15. LilyMarshall

  Werk topic

  Ik heb de opleiding HBO Diergezondheid en management gedaan, maar ik werk op een niveau 1/2 baan als Assistent Wonen en Welzijn op een dementieafdeling in een verzorgingstehuis. Is begonnen als bijbaan maar ben er eigenlijk een beetje blijven hangen aangezien er in de huisdierensector erg weinig werk is. Als HBO'er ben ik geen dierenartsassistente, dus daar kan ik niet op solliciteren en ik ben ook geen dierenarts, ik val er eigenlijk precies tussen in. Ik zou als je echt in de dierensector wilt iig een mbo 3/4 opleiding doen waar je echt de basis leert en in de praktijk leert, zo krijg je veel meer ervaring. Ik heb er spijt van dat ik dat niet heb gedaan. En zonder specifieke scholing zou ik eigenlijk niet weten, dan kom je denk ik gauw op een vergelijkbare baan als ik heb, daar heb je geen opleiding voor nodig.
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .