Ga naar inhoud

Chicobunny

Members
  • Items

    256
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Chicobunny

  1. 4 minuten geleden zei Evee:

    Wat voor aftekening heeft jouw lotharinger konijn? Kan het misschien een charlie-konijn zijn? Zie deze informatie: http://www.medirabbit.com/EN/GI_diseases/Mega/mega_en.htm

    Maar dan zou je normaalgezien wel wat aan de keutels merken.

    Mijn konijn is witte met alleen een klein aantal zwarte vlekken. Lange zwarte streep over haar rug, zwarte oren en zwarte neus en rond de ogen. de foto van mijn profiel is mijn oude konijn van een aantal jaren geleden. 

    De keutels zijn gecontroleerd bij die dierenarts toen ze voor opname was. En waren goed.ze heeft geen dunne ontlasting of andere ontlasting. gewone normale keutels. 

  2. 6 minuten geleden zei Kolino:

    Ik zou niet heel erg op de getallen letten, maar echt kijken naar hoe het met haar gaat. Ik neem aan dat er met het bloedonderzoek ook naar factoren gekeken is die haar kunnen vermageren? Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor gewichtsverlies, zijn die allemaal bekeken?

     

    Wat mij wel opvalt in het verhaal is dat je zegt dat ze goed eet en toch afvalt. Dus ze moet meer eten om aan haar voedingsstoffen te komen en dan nog redt ze het blijkbaar niet. Heb je het al eens met meer eiwitten geprobeerd? Welk voer geef je op dit moment?

     

    Een kuurtje met panacur lijkt me inderdaad ook wel een goeie om te proberen. Niet alleen vanwege E.C. maar ook omdat ik nergens lees dat wormen al zijn uitgesloten. Als je met de dosis voor E.C. behandelt, pak je eventuele wormen gewoon mee. Dat zijn dan weer twee oorzaken minder.

     

    Het valt me op dat het om een lotharinger gaat, ook al lees ik totaal geen darmproblemen in je verhaal terug. Ik ben toch benieuwd hoe haar keutels er uit zien. Zijn die hetzelfde als die van haar vriendje of zie je verschil in grote of in vorm?

    Keutels zijn. bekeken toen bij haar opname. Zagen er goed uit. de heeft die kuur al gehad toen we voor het eerst bij de dierenarts waren geweest. 

    Ze heeft eten op recept van de dierenarts gekregen waar meerdere vetten in zitten. 

  3. Zojuist zei Lisavd:

    Heb je al contact op genomen bij http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/ hun zijn  konijnkundig en wellicht kunnen die je mischien nog wel verder helpen als je het toch niet vertrouwd

    Mijn dierenarts had het al over Utrecht. Maar wij wonen zelf in stadskanaal dat is aan de rand van de provincie groningen/drenthe. 

    Ik vind het met een konijn er naar toe rijden best ver. En natuurlijk de stress terug rijden

  4. Hallo Allemaal.

     

    Een poos terug had ik al een topic over mijn Lotharinger konijn aangezien dat ze afvalt en dan weer een beetje aan komt.

     

    We zijn een paar weken geleden bij de dierenarts geweest met haar. Ze hebben haar een algehele bloedonderzoek gedaan. Dat was helemaal goed. Ook haar gebit was prima. En geen tumoren. Ze eet,drinkt,plast,poept goed en is actief. 

     

    Maar dat ze zo afvalt en weer een beetje aankomt baart me nog steeds zorgen

     Onze dierenarts weet niet meer wat ze moet en zegt zelf zolang ze gezond oogt dat ik me geen zorgen hoef te maken. Nu de zomer er aan komt maak ik me niet veel zorgen maar als de herfst/winter er weer aan komt wel! 

    Ik dacht zelf aan haar stofwisseling. Zoals bij mensen ook soms zo kan gaan. Maar onze dierenarts durfde daar geen antwoord op te geven. 

    Mijn konijn schommelt heel erg tussen 3600 gram en 3800 gram. Maar ze is 2 jaar dus moet al eigenlijk boven de 4000 zitten. 

    Heeft iemand hier ervaring met een konijn die dit ook heeft? Of misschien nog advies? Ze krijgt al aparte voeding met meer vetten er in. Dus qua voeding die ze via de dierenarts krijgt wordt ze ook niet dikker.  

     

    Sorry voorhet lange verhaal. 

  5. 14 minuten geleden zei Lienappelsien:

    Krijgt ze, en eet ze, evenveel als toen ze nog op goed gewicht was? 

     

    Als ze nog steeds evenveel eet zou ik toch aan iets medisch denken. Inderdaad bijvoorbeeld wormen. Je kan daarvoor de keutels laten onderzoeken. Als je daarvoor een blindedarmkeutel vindt neem die dan zeker mee, daar schijnen de wormen het vaakst in te zitten. In de gewone keutels is het niet altijd te zien. 

     

    Bij extreem afvallen in korte tijd kan er ook aan EC gedacht worden. http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html Ik heb een konijn gehad die dat ook had. Nou is 5 maanden niet echt een korte tijd, maar 600 gram is best veel. Zeker als er geen aanwijsbare reden voor is. Zowel wormen als EC worden met onder andere Panacur/Fenbendrops behandeld. Ik zou dit eens met je dierenarts bespreken. 

    Ze is altijd al wel een smal konijn geweest. Ik heb nu zelf een weegschaal aangeschaft om haar goed in de gaten te houden. 

    Ik zal haar komende week nog even meer eet momenten geven en weeg ik haar donderdag weer. Als ze dan nog weer is afgevallen zal ik de dierenarts bellen voor een afspraak en haar keutels mee laten nemen en de dingen voorleggen die jij beschrijft. dankjewel!!

  6. 1 uur geleden zei Evee:

    Hoe oud is ze? Is medische oorzaak uitgesloten? Gebit goed nagekeken? Geen wormbesmetting?

     

    In dit artikel staan veel tips:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/dun-konijn-laten-aankomen/

    Ze wordt in april 2.   

    5 maanden geleden ben ik ook al naar de dierenarts geweest en waren haar tanden goed. Haar ontlasting is ook goed.  Hoe kan ik zien qua wormen?? Want ze krijgt altijd al haar vaccinaties

  7. Hallo Allemaal,

     

    Ik weet niet of ik het bij deze topic moest doen of bij voeding, anders lees ik het wel!

    Ik heb 2 Lotharinger konijnen. De ram is een kruising lotharinger/duitse reus, super goed op gewicht. 

    Maar mijn Lotharinger voedster is sinds 5 maanden alweer 600 gram verloren en weegt nu nog 4,015 kg. Voor een grote ras is dat te licht. Ik heb de dierenarts gebeld en die zegt dat ik goed moet kijken wat ze eet. Maar ze eet prima. Samen met haar partner eten ze s'ochtends 2 volle handen bicks met wat konijnen snoepjes en s'avonds geef ik ze hooi te grote van hun eigen lengte. En af en toe wat geschikte groentes erbij. Dus best veel. Hebben jullie misschien tips om mijn voedster weer wat op meer gewicht te krijgen? Is er speciale voeding bijvoorbeeld wat haar misschien wat meer doet groeien? Ze is verder gezond en een happy konijnen.  

  8. 1 uur geleden zei Evee:

    En echt in het oor zelf, is dat schoon en droog? Anders kan het oorontsteking zijn, dan zie je vaak wel ook prut in het oor zelf. Dat kan ook wel wat in de oorschelp belanden als konijnen zichzelf wassen. 

    Oor is verder schoon!! Het is nu helemaal over. De oren zijn niet meer warm en vochtig. Ik denk dat hij zijn warmte moeilijk kwijt kon vandaag. Hij was minder actief. Maar nu is het weer helemaal goed gelukkig.

  9. 13 minuten geleden zei Evee:

    Ik adviseer niet meer dan 2-3 keer per week een plakje! wortel te geven. Zeker niet dagelijks een hele wortel.

    dankjewel voor je tip!! ik deed dus een hele... hoe dom om alleen naar de wortel niet te kijken qua hoeveelheid ze mogen!! lesje geleerd!  zoals ik al had gezegd deed ik het bij de andere groentes wel.. kijken hoeveel en wat ze mogen alleen de wortel nooit bij stil gestaan!

  10. 2 minuten geleden zei Rian:

    Nee hoef je je geen zorgen over te maken als alles verder goed gaat. Drie weken is wel te overzien. Goed dat je het nu aanpast. 

    De meeste mensen zien konijnen en wortels als een onlosmakelijk iets, hoe dat er ooit in is geslopen weet ik ook niet, hopelijk sluipt het er ook weer helemaal uit ;p

    oke! gelukkig haha...

     

    nou zeg dat wel! raar eigenlijk haha..

    onze kinderen en komende generatie er maar goed inprenten dat wortels en konijnen geen goede combi is haha..

     

    dankjewel voor je advies! 

  11. 2 minuten geleden zei Rian:

    Inderdaad, dat is zeker niet goed. Van wie kreeg je dat advies?

    Geef liever waar je je geen zorgen hoeft te maken over suikers, zoals andijvie, witlof, wortelLOOF, dat soort groentes. 

    nou eerlijk gezegd dacht ik er niet echt bij na over de wortels of ze er elke dag 1 mochten of niet. alle andere groentes kijk ik altijd eerst wel goed na of het mag of niet en hoeveel er gegeven mag worden.

    misschien zijn de wortels bij mij gewoon als normaal in mijn hoofd gaan zitten.. konijn+wortel perfecte combi.. maar niet dus!!!! 

    die fout maak ik dus ook niet meer!!

    zou ik me nu zorgen over moeten maken omdat ze elke dag nu wel wortels gehad hebben?

    hun ontlasting is verder goed en doen zoals ze altijd gewoon doen. lekker rond rennen, goed eten ( hooi en biks) en drinken

  12. hoii allemaal.

     

    ik heb 2 lotharinger konijnen die ik elke dag wel allebei een wortel geef. Nu las ik ergens dat wortels juist niet veel gegeven mogen worden i.v.m de hoge suikergehalte van de wortels?

    klopt dit?

     

    want dan stop ik er wel direct mee.. want ik ben ze al 3 weken elke dag een wortel aan het geven.. maak me er nu best zorgen over..

  13. Ik zat net te kijken naar een snuggle safe voor mijn beide Lotharinger konijnen van bijna een jaar oud..

    ze zitten samen in de buitenhok met een beschutting en nachthok.. 

    Ik twijfel nu door de verhalen van sommige of ik het wel of niet moet gaan doen. Aangezien ze beide gezond zijn, maar die extreme kou komende nachten... zullen ze dat wel zonder snuggle safe kunnen??? Als ze elkaar hebben, nachthok en stro..

  14. 33 minuten geleden zei Okki:

    Even naar de dierenarts met één van de twee konijnen is meestal niet zo'n probleem hoor. En anders kun je ze ook allebei meenemen, als ze samen in een reismandje passen.

     

    Wat het snot betreft: dat gaat niet vanzelf over, ik zou toch kijken of je vanmiddag nog terecht kan, evt bij een andere dierenarts. Dat kan zich ineens behoorlijk heftig ontwikkelen, is mijn ervaring. Zoek het liefst een konijnkundige dierenarts!

    Ze zijn beide een lotharinger dus we gebruiken dan een bench haha.

     

    Flappie heeft het 1 keer eerder gehad. En toen waren haar longen schoon en alles verder prima. Ze heeft toen een antibiotica shot gehad.

    Ze eet en drinkt en is verder actief. Dit ook allemaal aan de dierenarts voorgelegd. En die zei dus even dit weekend daarom aanzien.

    En aangezien ze na die antibiotica shot ook nergens geen last meer van had.. wil ik nu eigenlijk even het weekend afwachten. 

  15. Hallo allemaal.

    Sinds vanmorgen kwam ik er achter dat onze voedster wat aan het niezen is en wittigheid uit de neus komt. Net de dierenarts gebeld. En die zei dat als het dit weekend niet over is.. dat ik komende week even langs moet komen. Maar nu denk ik... hoe doe ik dat dan met haar maatje Amigo? Want als onze dame Flappie naar de dierenarts gaat heeft ze natuurlijk wel een andere geur aan haar zitten. En ben ik bang dat ze dan misschien samen ruzie krijgen. Moet ik ze dan samen meenemen naar de dierenarts? 

    En heeft iemand dit wel eens mee gemaakt?

    En ook qua het witte snot en niezen maak ik me een beetje zorgen.

     

    Hoor graag van jullie.

  16. Op 24-1-2018 at 09:04 zei PiSaFloJo:

    Bij sommige opvangcentra kun je er ook voor kiezen om het koppelen helemaal aan de opvang over te laten. Je kan dan je eigen konijn voor een week of twee weken daar achter laten en dan als je ze ophaald heb je een koppel en hoef je het koppelen zelf niet te doen.

    Helemaal mee eens! Wij zijn in Zwolle bij dierenopvang Zwolle geweest. En na 3 nachtjes koppelen heb ik ze beide als een happy koppel mee genomen.

     

    Een maatje is erg belangrijk. Ik merk heel erg dat mijn voedster helemaal een ander konijn is geworden met een mannetje erbij. Ze is rustiger geworden ( ze was er ongeduldig) en vrolijker. 

    • Vind ik leuk 1
  17. 2 uur geleden zei Lienappelsien:

    Ik vind konijnen al aardig tam als je ze lekker mag aaien tijdens het eten :) Sommige konijnen vinden het dan op andere momenten toch te spannend. Maar er zijn ook konijnen die wel van aandacht houden maar er gewoon niet zo van houden om verder geaaid te worden. Zij vinden het bijvoorbeeld wel leuk om naar je toe te komen en je even aan te tikken maar verder niet. Toch zijn ze dan dus wel tam. 

     

    Veel plezier deze/volgende week!

    Oke!! Dankjewel voor je bericht ..stelt me wel gerust haha 

    Dankjewel gaat helemaal goed komen!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .