Spring naar bijdragen

bunny ranch chanty

Members
 • Aantal bijdragen

  20209
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door bunny ranch chanty geplaatst

 1. Het komt voor dat konijnen hun BD keutels niet opeten. Jonge konijnen moeten dit vaak leren.... Oudere konijnen met overgewicht kunnen er niet bij komen dan plakken die keutels vaak aan de huid vast...Met alle gevolgen in de zomer van dien! Maden op de loer. Maar wat ik laatst mee maakte....een gezonde nhd van vrienden. Moesten dagelijks het konijn zijn kont schoonmaken. Zat op SS voer door mij aangeraden, at de juiste hoeveelheid, hooi en weinig groen. Omdat ie al veel plak poep had. Dit konijntje had geen overgewicht maar at dus gewoon zijn blinde darm keutels niet op? Ze vragen aan mij verder advies, Ik zeg spaar drie dagen keutels op en laat dit onder zoeken door de da. Zo gezegt zo gedaan. Da kon niks vinden in de ontlasting? Oke wat nu? Advies da alleen hooi geven? Ik heb hun voor 14 dagen panacur gegeven, dit konijn was nog nooit ontwormd. Dit konijntje woond samen met een vriendje dus beide konijnen ontwormd.... Na dag drie had het konijntje al een schone kont? We hebben geen dode worm gevonden, maar het middel werkte afdoende. Nu inmiddels 2 maanden verder nog steeds een schone kont :mdr: Zijn onder tussen het groen voer weer aan het opbouwen. Dit verhaal heb ik ook de dierenarts emailt. Wat natuurlijk wederom zeer opmerkelijk is. De da had het konijn al als dom konijn uitgemaakt :$Dat ie zijn BD keutels niet op at. Wat ie nu dus wel weer doet. Het komt vaker voor dat dierenartsen geen wormen en of eitjes van wormen vinden in de keutels. De meeste kans als je dus de onlasting laat nakijken heb je dan wel als je de blinde darm keutels laat onderzoeken. Daar houden de wormen zich ook op in het lichaam van het konijn. Daar heb je dus ook de meeste kans op sporen van wormen. Op deze manier her besmet een konijn zich ook steeds weer met wormen. BRC
 2. Rustig mensen het gaat over wortels.....:lol:Lekker vers geven dus.... Grootste tip met warm weer laat de konijnen lekker met rust onder een parasol ( bescherming tegen de zon), met een stoep tegel en of een bevroren drink fles waar ze tegen aan kunnen liggen....veel eten en drinken doen ze niet. Dat komt pas rond 6 a 7 uur in de avond.
 3. bunny ranch chanty

  HEy iedereen!!

  Welkom op bunny bunch het geweldige leuke leerzamen konijnen forum.Wat een leuke nijnen en ruimte hebben ze geweldig.Alleen duitse dwerg hangoren betaan niet echt haha. het is een nederlandse dwerg hangoor of een duitse hangoor.Maar zoals ik de foto's zie zal het toch mijn rasje zijn nederlandse dwerg hangoor. groetjes cindy hobby fokster nhd en franse hangoren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .