Ga naar inhoud

Rian

Members
 • Items

  16.865
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  83

Berichten die geplaatst zijn door Rian

 1. Kreeg je geen advies op de plek waar je het beestje gekocht hebt? Ze zal moeten overstappen van het voer dat ze daar kreeg en wat je nu gaat geven, als het om een fokker gaat zou deze je toch op zijn minst moeten adviseren hierin, alleen om te zorgen dat ze geen klachten krijgt van het overstappen. 

 2. Konijnen zijn groepsdieren en horen niet alleen te zitten. Dus of jij het daar nou mee eens bent of niet, het is zo 😉  Ze zal vast wel wat uitingen geven van konijnengedrag waaraan je denkt te zien dat ze gelukkig is, het is niet voldoende voor haar. Een jong dier huppelt en springt nou eenmaal graag. En hoe langer ze alleen blijft, hoe meer ze gedrag gaat laten zien waar jij niet blij van wordt. Uiteindelijk gaat ze hoknijd vertonen, grommen, je aanvallen en bijten. Typisch gedrag voor voedsters die alleen wonen. 

  Dus... als zij blij wordt gemaakt en jij daardoor ook, dan is dat toch een win win situatie? 

 3. Een konijn kan ook minder goed eten als hij niet lekker in zijn vel zit door bijv. eenzaamheid. Ik weet het niet zeker, maar Meros woont alleen? Zonder soortgenootje?

  Zou zomaar kunnen dat hij ineens bergen hooi gaat eten als hij een maatje krijgt dat ook lekker veel hooi eet! 

  Ik begrijp overigens niet helemaal wat je bedoelde met een verdoving die een parasiet in zijn koppie kan triggeren, kun je dat uitleggen? Daar heb ik nog niet eerder over gehoord

 4. Wij hebben altijd gewoon graszaad voor speelgazon. Toevallig is het nu bij de Action in de aanbieiding. 

  M.i. hoeft dat niet biologisch te zijn, maar dat is je eigen keuze. 

  Als je het zaait zou ik er wel een poosje gaas overheen doen, want voor je het weet hebben ze alles alweer omgeploegd en opgevreten 😉

 5. Hier krijgen ze 's morgens en s avonds een eierdopje brokjes per konijn, ik voer Science Selective en Beaphar Care + doorelkaar. Ze krijgen hooi van de boer, onbeperkt. Dus ik vul dat 's morgens en avonds bij als het op is of als het niet meer zo vers is. s Avonds krijgen ze groenten als witlof, andijvie, wortelloof, broccolistronk. Dan krijgen ze vers water.

  Als ik gedroogde kruiden heb krijgen ze een paar keer per week een handje. 

  Deze week hebben ze ook appelboomtakken en wilgentakken gekregen, dat is nu volop vers verkrijgbaar :-) net zoals citroenmelisse uit de tuin, aardbeiblad, uitgebloeide goudsbloemen. 

  Verder eten ze de hele dag gras uit de ren. 

  Fruit voer ik niet, ik vind die suikers niet nodig en ze missen het ook niet. Ik ben veel te bang voor plakpoep en vliegen/maden. 

  O ja, en Pooke heeft tegenwoordig de beukenhaag ontdekt, dus die wordt onderaan keurig bijgehouden... 

 6. Veel beweging kan zowel preventief werken als op het moment van de gasaanval zelf. Vergelijk het maar een beetje met oude mensen die de hele dag in een stoel zitten of in bed liggen, die hebben maar al te vaak obstipatieklachten. Dat is wel wat anders dan gas, maar het gaat dan om de bevordering van de peristaltiek (beweging maag-darmkanaal)

  Hebben ze lekker veel ruimte op te kunnen rennen?

 7. Wij hebben hier ook 1 pieperd ertussen zitten, een voedster. Ze doet het vooral uit een soort opwinding als ze brokjes krijgen. Ze heeft vroeger naast een voiliere gewoond, misschien dat ze dacht dat ze een soort vogeltje is... Ik denk dat sommige konijnen dit zomaar doen, ik ben wel eens benieuwd naar het geluid van die van jou, kijken of dat lijkt op dat van Fleur. 

 8. Door die twee niet meer bij elkaar te laten. Een konijn is een prooidier en de kat, ook al is het een kitten, ziet je konijn als eten. 

  Het konijn wil de kat domineren, niet te dekken. Konijnen en katten kunnen elkaar niet dekken, maar dat had je vast wel door ;-P Het is heel normaal konijnengedrag, dus dat leer je niet af. De kat zal het niet begrijpen en op een dag grijpt ze hem misschien. 

  Zorg dat het konijn, als het een ram is, gecastreerd wordt en geef hem een leuk konijnenvriendinnetje uit een opvang. Konijnen zijn groepsdieren en horen niet alleen te zitten. Ze met een ander dier samen zetten is dus geen optie. 

 9. Je zult niet altijd wormen zien als er sprake is van een worminfectie, dat is meestal het probleem. Ik zou toch echt even de dierenarts inlichten. Dit soort poep is niet normaal. 

  Als jonge konijnen dat hebben is het al helemaal niet goed, dan is er vaak sprake van coccidiose, iets wat dodelijk kan zijn voor heel jonge konijnen. 

  Diegene waar je het konijn vandaan hebt geeft je dus geen goede informatie. 

   

 10. Dat ziet er niet zo feestelijk uit. Ik denk haast dat hij wormen heeft? Ik zou er in ieder geval mee naar de dierenarts gaan, mochten er wormen in het spel zijn dan krijg je meteen iets mee voor hem en voor haar, ze moeten dan allebei behandeld worden. 

  Zorg dat vliegen nu geen kans krijgen bij hem. Dit soort poep is voor hen ideaal om eitjes in te leggen en als de poep op hem blijft plakken kun je de rest wel raden. No myasis spray is dan ook handig, krijg je ook bij de dierenarts. 

   

 11. Konijnen wassen: echt nooit meer doen, dat is echt heel slecht. En baby producten gebruiken ook. Daar gaat de hele vacht van naar de haaien en voor je konijn is het een afschuwelijke ervaring. Als jouw dierenarts je dit geadviseerd had zou ik daar niet meer terug gaan.

  Vervelend dat de dierenarts niks kan vinden, het klinkt toch echt wel als mijt. Ik zou toch preventief een pipet Stronghold kitten in het nekje doen. Geen ander middel gebruiken, alleen Stronghold is veilig voor konijnen. Verkrijgbaar bij de dierenarts. Niet goedkoop, wel effectief en beschermt ook nog eens tegen andere vervelende beestjes. Zo lang had je daar niet naar hoeven zoeken, het staat uitgebreid op internet en ook je dierenarts had dit kunnen adviseren.

  Is het geen mijt, dan maakt het niet uit als je Stronghold gebruikt hebt. 

  Is je konijn alleen trouwens.?

 12. Konijnenvacht isoleert, zowel in de zomer (tegen warmte dus) als in de winter (tegen kou). Zeker niet natmaken dus; dan verminder je die functie. 

  29 graden is warm, maar zelfs 38 graden ging hier goed met een langere/dikkere vacht. (Die overigens wel geknipt is, maar gewoon vanwege de lengte en onhandigheid ervan. 

  Gewoon met rust laten. Zorgen voor goed eten 's morgens en 's avonds als het afkoelt en overdag slapen ze de warmte door. Meer waterrijke groenten geven dan normaal: ook niet doen, daarmee vergroot je de kans op dunne poep en dat wil je nu zeker niet hebben. Konijnen zweten niet en hebben dus ook geen extra vochtverlies zoals mensen. 

 13. En misschien wil meneer de specialist zich hier nog even inlezen zodat niet nog meer konijnen de dupe worden van zijn afschuwelijk foute methode. 

  En het hok bleken, dat slaat ook nergens op. Het dier heeft alleen maar zijn eigen geur waardoor hij zich veilig kan voelen en ook dat ontneem je hem nu. Nee, ik vind het echt diep triest dit. 

 14. Wacht even... wat lees ik nu? Een man die gespecialiseerd is in konijnen??? Heb je die gevonden naast de advertenties voor een of ander vaag medium? Verschrikkelijk zeg, een konijn bij zijn nekvel pakken is echt mishandeling. Zo'n teer vel is niet bestand om het hele gewicht van het konijn te kunnen dragen, dat doet pijn! Een konijn zal nooit en te nimmer begrijpen wat een mens bedoeld met "de baas zijn". Het gaat bij hoknijd ook helemaal niet om wie de baas is. Bij hoknijd wil het dier zijn enige veilige plekje beschermen tegen indringers, enge mensenhanden in dit geval, en dan kom jij met zo'n, sorry dat ik het zeg, achterlijke methode. Ik had al een vaag vermoeden dat er weer een of andere zogenaamde specialist bij te pas was gekomen die werkelijk de ballen verstand ervan heeft. Ik mag hopen dat je er niet ook voor betaald hebt. 

  Er is maar 1 methode voor hoknijd: zorgen dat het beestje geen reden heeft om zich bedreigd te voelen. Dat doe je op maar 1 manier:

  Niet met je handen in het hok of aan het konijn. Vooral met rust laten en de enige plek waar het beestje zich veilig voelt ook dat zo laten, zodat het beestje weet dat het daar veilig zit. Tja, en dan het maatje. Een konijn alleen zal zich nooit veilig voelen op een plek waar het moet slapen en tegelijkertijd moet waken voor indringers. Bij paarden is dat net zo: nooit alleen in een wei zetten. 

  Ik geloof dat ik me nu ook aansluit bij Christa. Ik vind dat je het diertje een nieuwe kans moet geven. Nieuwe baas, nieuw plekje. Niet langer bang hoeven zijn. Arm beestje. 

 15. 7 minuten geleden zei Marjoleink:

  Heeft iemand tips hoe je een konijn het handigst inspuit? In elk geval met zijn tweeën denk ik?

  Je kunt konijn gewoon op een tafel neerzetten en dan van zo'n 15 cm afstand sprayen, even hand voor de oogjes houden en doe zelf ook handschoenen aan. 
  Daarna op het kontje zetten en dan even tussen de pootjes sprayen. 

  Het lukte mij alleen, maar bij een beweeglijk konijn misschien maar even met 2 man doen. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .