Ga naar inhoud

Syrabi

Members
  • Items

    639
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Syrabi

  1. Linde is inderdaad veilig. We hadden afgelopen najaar de leilindes gesnoeid en het snoeihout (2 armen vol) in de tuin gelegd. Hier hebben ze maandenlang lol van gehad door alle schors van de takken te schrapen. Ik heb geen verandering in eetlust of gedrag opgemerkt.


  2. Ik kijk altijd wat er in de aanbieding in. Hebben 3 supermarkten in de buurt dus er zit altijd wel wat tussen.


    Komkommers bewaar ik in de voorraadkast en de aangebroken komkommers gaan in een apart vakje in de koelkast. Witlof gaat ook meteen de koelkast in in hetzelfde vak. Andijvie is te groot en leg ik meestal los in de keuken. Het is toch zo op. Van de broccoli eten we zelf helemaal op, behalve de stronk. Die versnijd ik in blokjes en verdeel ik over 2 of 3 dagen. Daarna zijn ze gekrompen. Gaat ook allemaal in de koelkast.


     


    Komt erop neer dat ik een apart vakje in de koelkast heb voor de aangebroken groente. Al het andere ligt in de voorraadkast.


  3. Ow damn! Dat heb ik ooit inderdaad eens gedaan ja. Dat ga ik dadelijk ook proberen als ze thuis is. Goede tip!


     


    Ben nu nog vooral geinteresseerd in baasjes die ook een konijn met sterilisatie hadden die totaal niet meer wilde eten. Ik heb namelijk nog een dame die binnenkort ook moet. Maar als dat weer zo'n drama gaat worden, dan hoeft dat mij dus niet.


  4. Bèta-caroteen heeft een sterilisatie gehad. Voor die tijd at ze zich tonnetje rond.


    Na de sterilisatie had ze zichbaar pijn en daar heeft ze meerdere pijnstillers voor gehad.


    Maar ze at nog altijd erg slecht en haar keutels zijn miniem. Ze is (nog) wel levendig.


    Ze heeft bij de dierenarts allerlei injecties gekregen. Vocht, anti-biotica, pijnstilling, iets om de darmen op gang te brengen. Ik ben een beetje de tel kwijt. En de dierenarts maakt absoluut verlies hierop..


     


    Juveline ken ik niet. Wat is dat voor iets?


    Dat vezelpoeder wat overigens heerlijk ruikt, lust ze absoluut niet, maar ik heb het nog niet gemengd met Olvarit. Mocht ze dadelijk thuis zijn, dan gaan we dat gewoon proberen.


    Anders nog tips?


  5. Helaas!


    Na de pijnstilling dacht ik dat alles in orde was, maar die nacht at ze niets en de dag erna at ze ook helemaal niets.


    Gisteravond heb ik haar naar de dierenarts gebracht en hij had die avond dienst. Hij was zo ontzettend lief om haar voor die nacht in huis te nemen om haar te dwangvoederen. Dus mijn man en ik hebben meteen een kleine kooi en allerlei benodigdheden opgehaald en toen is ze bij de dierenarts thuis gebleven.


    Hij heeft haar die nacht gedwangvoederd en vanochtend belde hij op. Ze was de hele tijd erg levendig, maar wilde niets eten, behalve de Olvarit. Ze is nu ook nog bij de dierenarts en vanavond rond 18 uur halen we haar weer op.


     


    Dit weekend blijft ze gewoon thuis en wij zijn ook thuis. Ik gooi haal vol met Olvarit, maar ik ben wel een beetje hopeloos. De keutels zijn 3 mm groot en keihard. Als dat zo doorgaat is ze volgende week de pijp uit.


     


    Er mankeert ook verder helemaal niets aan haar. Voor de sterilisatie at ze als een bouwvakker en ze is ook erg actief en lijkt totaal geen pijn te hebben. Waarom wil ze dan toch niet eten? Is er iemand die hier ervaring mee heeft of tips heeft?


    Help? Ik ben een beetje ten einde raad..


  6. Even een kleine update:


    Op nog 3 rozijnen na had ze niets gegeten. Daarom maar 2 spuitjes met water aangelengde Olvarit wortel erin gegooid. Dat ging uiteindelijk wel goed.


    Die hele nacht at ze verder niet. En dat terwijl we echt alles uit de kast hadden getrokken (letterlijk) wat maar eetbaar voor konijnen was.


    Vanochtend belde de dierenarts op om te vragen hoe de sterilisatie gegaan was en toen hij hoorde dat het niet goed ging, wilde hij haar even zien.


     


    Pijnstiller erin, iets om de maag/darmen op gang te helpen en ik kreeg nog pijnstilling en speciaal voedsel mee.


    Een kwartier nadat we thuis waren, was ze plots opgeknapt!


     


    Ik heb zo'n vermoeden dat die pijnstiller echt heel veel heeft geholpen. Ze eet nu witlof, appel en SSbrokken. Nog niet veel, maar voor nu genoeg. En ze knaagt weer lekker koppig aan de tralies. Ik ben blij :) En zij ook denk ik ^^


  7. Allright.. dat waren ook mijn gedachten indd. Als ze zo zit te wurmen, maakt dat de boel er niet beter op. Het is kiezen tussen twee kwaden. En als jouw ervaring is dat konijnen niet na een dag zonder eten dood neervallen, dan grijp ik die strohalm aan. Het is maar goed dat ik morgen vrij ben.. Ze zorgt maar dat ze vannacht haar bord leeg eet, want anders krijgt ze wortelpap. Goedschiks of kwaadschiks XD


  8. Thanks voor de tips.


    Momenteel is ze omringd met al haar lekkerste hapjes, maar ze wil er niets van weten. En de dierenarts zegt dat ze binnen 12 uur weer moeten eten. Vandaar dat ik met nog anderhalf uur te gaan, behoorlijk zenuwachtig begin te worden.


    Maar die van Sanne aten ook 24 uur lang niets? 0.o En die darmen dan? Die gaan toch stilliggen?


  9. Ja.. mevrouw is om 11 uur vanochtend geopereerd en het is nu 21 uur. Ze heeft niets gegeten of gedronken in de tussentijd.
    Voor de operatie had ze natuurlijk wel haar buikje rond gegeten.

    Nu liggen er ongeveer 10 normale keutels en een plasje. That's it.

     

    Ik heb olvarit wortel op een schoteltje gedaan, er ligt hooi, witlof, SSbrokken, maar ze wil er niets van. Ik voel nu een kleine paniekaanval opkomen en een slapeloze nacht.

    Heb een spuit gepakt met olvarit wortel, vermengd met wat water, maar ze springt weg zodra dat aan haar lippen komt. En aangezien ze een wond op haar buik heeft, durf ik haar niet vast te pakken.

     

    Help?

  10. Dank voor het meedenken :)


    Op dit moment hebben ze een complete tuin van ongeveer 40 vierkante meter (uit mijn hoofd).


    Het was wel altijd een hecht kliekje hoor. Ook met het andere drietal, toen Roosje er nog niet was en Niacine er nog liep. Maar Roosje is altijd zo panisch als er eten komt. Hoewel er dan nog steeds nooit werd gevochten.


    Roosje komt inderdaad van de opvang. Ik zal eens kijken of ik haar mee kan nemen naar de dierenarts. Heb maar 1 koffertje, dus ze moeten niet gaan vechten als ze naar de dierenarts gaan :P


     


    Het lijkt me wel leuk om er een tweede ram bij te hebben, maar ik heb onze Ascorbine nog nooit met een andere ram gezien.


    Ach ja, de honingzalf is nog een maand houdbaar... (A)


  11. Hai allemaal,


     


    ons Bèta-caroteentje is de laatste twee weken behoorlijk op het mannetje aan het rijden, terwijl hij normaal de baas was. Afgelopen donderdagavond kwamen we thuis van het werk en vonden we ineens tientallen plukken haar in de tuin. Well shit. In de kleuren van Roosje en Bèta-caroteen. De beide dames waren elkaar dus flink in de haren gevlogen. En dat na ongeveer een half jaar vrede.


    Zo heel af en toe vonden we wel vaker plukken haar in de tuin, en de situatie leek nu ook wel weer gekalmeerd, dus we gingen zoals gewoonlijk naar bed.


    Die vrijdag was de sfeer behoorlijk gespannen en lagen er nieuwe plukken in de tuin. Ze vlogen elkaar nu ook echt aan en ik hoorde gegil. Bèta-caroteen nergens te bekennen, tot ik haar ergens als een klein hoopje in een hoekje zag zitten. Stuk vel van een oortje gerukt, onder de bijtwonden en schaafwonden van teennagels. De andere twee hadden niets.


    Hup, met Bèta-caroteen naar de dierenarts, zalfje erop, kooi en ren in de keuken zetten, konijn erin en even kalmeren.


     


    Maar nu moet ze natuurlijk wel weer terug in de groep.


    Bèta-caroteen is niet gesteriliseerd, maar als dat nu zou moeten, dan doe ik dat met alle plezier. Ik weet alleen niet of het aan de hormonen ligt. Overigens is ons bange Roosje opeens van de één op de andere dag helemaal uit haar schulp gekropen nu ze niets meer te vrezen heeft van de dominante Bèta-caroteen.


    En de Bèta-caroteen wil niets liever dan naar buiten. Zit steeds voor beide buitendeuren te wachten tot ze open gaan. Alleen weet ik niet of ze beseft dat ze gemolesteerd gaat worden zodra ze weer een stap buiten de deur zet.


     


    Laat jullie licht hier eens op schijnen? Zal ik haar laten steriliseren? En dan weer opnieuw koppelen aan de groep? Moet ik haar volledig isoleren zodat het over een maandje lijkt alsof de konijnen elkaar niet meer kennen? Of moet ik ze elke dag even naar elkaar laten kijken en snuffelen?


     


    Alle konijnen zijn ongeveer een anderhalf tot 2 en half jaar oud.


    Ram is gecastreerd.


    Roosje weet ik niet.


    Bèta-caroteen nog niet.


  12. Hier ook altijd hetzelfde liedje. Gewoon rondstrooien en verstoppen, dan gaat het altijd wel weer. En kijk af en toe even of degene die weggejaagd wordt, niet mager is. Zo niet, dan krijgen ze genoeg en hoef je je geen zorgen te maken. Zo ja, dan leg je apart voer neer voor het buitenbeentje, verder weg van de rest.


  13. Morty (1 kilo) heeft maandenlang met babysokjes door het huis gelopen. Had de kleinste maat gekocht bij de Zeeman en maakte het met verbandtape vast. Gewoon even een keer met de tape om de sokken en enkels (zonder de vacht aan te raken) en klaar is Kees. De nagels staken er al gauw doorheen, maar de sokken bleven verder gewoon heel. Sokjes verwisselde ik iedere drie dagen omdat hij toen goed zindelijk was en de sokjes wel redelijk schoon bleven. Zonder tape trapte hij de sokjes binnen drie tellen weer uit, maar met tape gebeurde dat niet. Het was heel simpel om te doen en na een uurtje protesteren liep er hij prima op.


    Na een aantal maandjes zag ik voor het eerst sinds jaren dat er donshaartjes terugkeerden! Ik heb nooit een vorm van zalf gebruikt, alleen maar de sokjes en de vacht keert er echt weer door terug.


    Morty had een normale vacht.


     


    Kortom, je kunt de sokjes prima gebruiken ;)


  14. Normaal gesproken ruikt het heerlijk. Tenminste, dat vind ik. Het ruikt naar een kruidig bos waar net de regen overheen is geweest. Tsja, hoe moet je die geur uitleggen :P


    Elk hooi kan verschillen, want je weet nooit wat er groeit.


    Laat de geurige toevoegingen aan het hooi maar lekker een weekje in de bak zitten. Af en toe even schudden en dan is het klaar.


  15. Ik zou sowieso hooithee proberen, want het kost voor haar misschien tijd om te wennen aan de smaak. Maak vanavond nog hooithee en laat het maar lekker trekken.


     


    De tijm of andere kruiden door het hooi moet je even een paar dagen in een gesloten doos doen, zodat heel het hooi ernaar ruikt.


     


    En vooral volhouden! Niet denken als ze heel weinig eet: "ooccch, arm ding, hier neem maar een appelschilletje". Want dan wachten ze daar gewoon op hoor ;)


  16. Misschien een rare vraag, maar in hoeverre hongert ze zichzelf uit?


     


    Het is niet raar als een konijn iets afvalt als die alleen maar hooi te eten krijgt. Ook een dag niets eten is niet ernstig. Een konijn kan prima een dag of drie op een heel mager dieetje leven hoor.


     


    Geef een eetlepeltje brokjes of misschien nog iets minder als je het niet aandurft om helemaal geen brokjes te geven. Strooi wat gedroogde tijm door het hooi en laat het een paar dagen staan.


    Maak hooithee zodat ze aan de smaak went.


  17. Als het kan neem ik altijd een ander konijn mee naar de dierenarts. Er passen ongeveer 2 in een koffertje.


    Soms komt het na die tijd toch nog tot een beetje ruzie, maar omdat ze hier de hele tuin tot hun beschikking hebben, is het zo weer overgewaaid. Ze kunnen immers elkaar ontlopen. Bovendien is alles ook weer vergeten zodra er eten komt.


    Ik doe eigenlijk niet veel bijzonders. Het gaat binnen een dag weer over.


     


    Ze onnodig lang scheiden met tussenschotten lijkt me geen goed plan. Zo hou je die spanning in stand. Leg eerder eten of iets om te spelen neer, zodat hun aandacht afgeleid wordt. Zijn soms net kinderen :P

  18. Gatver zeg. Dat zo'n dierenarts zo raar doet over zo'n moeilijke beslissing. Die maak je tenslotte niet zomaar. Een beetje steun is dan wel op z'n plek. Bovendien was ze ook echt niet meer gezond.


    Bovendien is het ook heel raar om het konijntje weer terug naar huis te nemen als je de beslissing om in te laten slapen al hebt gemaakt. Het voelt dan een beetje als 'wachten tot het wél mag'. En al die tijd moet je kijken hoe ze verder aan het leiden is.


     


    Ik wens je heel veel sterkte..


  19. Paddestoelen zijn officieel een schimmel toch?

    Misschien je tuin behandelen met een eco-anti schimmel iets.

    voor de zekerheid de konijnen 1 dagje opsluiten in hun hok tot er een goeie regenbui overheen is gekomen. ..

    weet niet of het een optie is maar ik probeer mee te denken...

    Helpt een regenbui ook? Ik dacht dat hoe vochtiger het werd, hoe meer paddestoelen er komen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .