Spring naar bijdragen

MM12

Members
 • Aantal bijdragen

  72
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

MM12 last won the day on 12 Mei 2019

MM12 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

18 Goed

Over MM12

 • Rang
  BB hulpje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Klopt sorry, verkeerde benaming gebruikt. Fenbendrops hebben we 6 weken gebruikt. In eerste instantie merkte we echt op als we een dag onverhoopt vergeten waren. Het lijkt nu niet perse erger te worden, maar wisselend gedurende de dag. Een goed en een slecht uur. Ik vind het een vreemde positie voor een konijn om in te liggen, (zo met zijn kop op de bestrating) maar zal voor hem wel comfy zijn. De anderen zie ik dit nooit doen. Vind het er sneu uit zien.
 2. Wat hij doet met zijn kaken op het 2e filmpje. Zien jullie dat als tandenknarsen door pijn? Ik zie het namelijk meer als dromen/ontspanning maar ik kan het verkeerd inschatten natuurlijk.
 3. 😊 Het is nu 3 maanden geleden. Het is wel een "goed" filmpje van hem. De klachten wisselen. We hebben een grote ton met kleine opening beneden ik in het hok staan met daarin veel hooi. De medicijnen hebben wij ook onbewust te lang gegeven (2 weken), toen de dierenarts terug was van vakantie hebben we gevraagd wanneer te stoppen waarop zij aangaf dat we daar echt wel mee moesten stoppen omdat de bacterie nu wel gestopt moest zijn. Sinds we gestopt zijn zijn de symptomen de ene dag erger dan de andere. Soms zie je hem alleen met zijn voorpoten rondtollen en ander moment hupst hij toch nog door de ren. Dankjewel 😘 Hij lijkt soms zo opgewekt en zin in het leven te hebben. En ander moment ziet het er zo verdrietig uit, heb ik geen filmpje van.
 4. Bedankt voor je reactie. En wat sneu dat jij je konijn hebt moeten laten inslapen. Dit is wel een "goed" filmpje. De ene keer lijken de symptomen erger dan de andere keer. Komt hij moeilijk omhoog of valt hij bij iedere hups om. Laatst ging het plots heel hard regenen en kon hij maar niet in de benen komen om snel in het hok te kruipen. Keutels zijn verder goed, zijn vacht is inderdaad smerig aan het worden. Kan ik hem wassen? Nog nooit gedaan eigenlijk. Het gaat heel goed in combinatie met de anderen, die wassen zijn oren en koppie. Ik ben zelfs bang dat hij de verbindende factor is voor de rest van de groep, maar dat is afwachten.
 5. Het filmpje in het gras is van vandaag.
 6. Bedankt voor je reactie. Lijkt er inderdaad op alsof jouw konijntje er slechter aan toe was. Moeilijk he 😢
 7. Ja, hij "sleept" zijn achterlijf mee. 1 poot lijkt nog oké, maar de ander doet weinig waardoor hij telkens scheef hupst en uiteindelijk struikelt. Hij komt wel weer zelf rechtop. Soms ligt hij wel heel langdurig op zijn zij te slapen zijn kaakje gaat dan ook trillerig op en neer. Maar dat lijkt geen hard tandenknarsen te zijn, meer van ontspanning. Ik heb er wel een filmpje van, misschien kan ik die posten.
 8. Bedankt voor jullie reacties 🙂 Ik weet dat het uiteindelijk aan ons ligt en jullie geen beslissing kunnen nemen vanachter een scherm. Misschien hoop ik op ervaringen? Eevee, ja dat is precies waar we iedere dag over denken en proberen we het op een rijtje te zetten. Moeilijk 😢
 9. MM12

  Wanneer is het genoeg geweest

  Beste forummers, Ik zou graag wat advies willen. Mijn oudste konijn heeft wat gezondheidsperikelen. Het begon met een wolkje in het oog, dierenarts zei er niets aan te doen was. Veel later begon hij om te vallen, dit keer was de diagnose EC wel bekend bij jullie. We hebben hem op advies van de dierenarts een maand behandeld met medicatie. Het lijkt nu stabiel, maar hij heeft behoorlijke restverschijnselen. Hij is nu dus nagenoeg blind, kan niet meer zijn balans houden en resulteert in dat hij vaak opzij kieper, veel op zijn zij ligt en niet meer kan springen op hogere objecten. Ze leven met zijn allen buiten in een hok met een permanente grote ren. Vroeger lag hij altijd lekker boven in het hok, maar dan kan hij niet meer komen. Het is soms echt heel verdrietig om te zien hoe hij erbij ligt en zijn vacht versmeerd raakt. Maar tegelijkertijd eet en drinkt hij goed, gaat hij nog wel op zijn manier de ren rondwandelen, in het zonnetje liggen, komt echt in de benen als ik sochtends hun dagelijkse andijvie geef, wast hij de jongere dieren en lijkt hij soms toch ook nog echt wel blij te zijn ondanks zijn beperkingen. Het klinkt cru, maar soms hoop ik dat hij rustig in zijn slaap overlijdt en niet meer de winter door hoeft. Natuurlijk gaan we dan aanpassingen doen en hem waarschijnlijk binnen halen, maar dat is niet wat hij gewend is en hij is dan alleen. De andere zijn grote Vlaamse reuzen en die kan ik niet allemaal in een klein hokje binnen gaan houden. Het is een beetje verstand tegen gevoel, en ik weet oprecht niet waar ik goed aan doe, omdat hij zulke tegenstrijdige kanten laat zien. Moeten we hem laten inslapen? Is het genoeg geweest voor hem?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .