Ga naar inhoud

Samiera

Members
  • Items

    1.283
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Samiera

  1. Hallo allemaal,

    Alweer een tijdje geleden dat ik hier iets heb gepost, gelukkig. Maar heb toch even jullie hulp/tips etc. nodig.

    Ik heb 4 konijnen en ze wegen alle 4 ± 2 kilo. Ze wegen eigenlijk allemaal iets teveel en volgens de dierenarts mag er best 200/300 gram af per konijn.

    Nu hoop ik dat jullie me kunnen helpen met mijn voedingspatroon.

    Ze krijgen momenteel: (Dit geld voor 4 konijnen van ± 2 kilo)

    's Morgens rond 09:00:

    60 gram Trovet

    Rond 18:00:

    1 krop andijvie

    1 witlof

    1 bospeen en het loof ervan

    1 kwart appel

    8 basilicum blaadjes

    8 blaadjes van de aardbeienplant

    4 radijsjes en het blad ervan

    's Avonds rond 23:00: 40 gram Trovet

    een half handje met gedroogde kruiden gemixt.

    Wat zou ik kunnen veranderen? Ze krijgen per konijn dus 10 gram biks per kg.

  2. Soms nevel ik met spuitfles met water een beetje over ze heen (ik spuit ze dus niet zeiknat ofzo of recht op hun). En tussendoor een beetje de boven/buitenkant van de oortjes nat maken, zodat hun lichaams themperatuur weer een beetje zakt (maar zorg dat er geen water IN hun oren kan komen!)

    Ik heb vorig jaar met de zomer ook icepods gehad en bevroren flessen en een glazen ijsblokje in hun drinkbak zodat het koel bleef en ze het niet kunnen doorslikken oid.

    En heb tussendoor ook weleens een gieter met water over de tegels buiten gegooit, dat scheelde enorm.

  3. Konijnen in Nederland sterven vaak rond de 3 jaar omdat ze verkeerd gehouden worden en niet worden voorzien in hun levensbehoeften (oa geen soortgenootje, te weinig ruimte, verkeerde voeding etc). Konijnen worden zo ontzettend ondergewaardeerd en dat is bij jou thuis precies zo als ik dit lees, echt vre-se-lijk!

    Neem geen dieren als je er ook niet voor wilt zorgen! En ja, de dierenarts kost geld, en op zondag nog meer, maar dat hoor je toch over te hebben voor je dier, dat weet je immers als je eraan begint.

    Elke dag die jij langer wacht heeft je konijn minder kans op overleving. In het belang van het konijn had je allang bij de dierenarts moeten staan.

    Ik vind dat op dit topic een slot mag, de topicstarter heeft allang gericht advies gekregen en doet er niks mee! Is dat deze discussie waard? Dit soort topics leveren alleen maar frustraties op bij mensen die wél het beste voor hun dier willen.

    Niks aan toe te voegen!

  4. Oh jeetje, dit zal vast en zeker een zenuwslopende dag voor je geweest zijn en nog steeds! Je voelt je zo machteloos en je kunt niet even tussendoor bij der kijken. Hopelijk kun je morgen vroeg zelf de DA bellen, geen nieuws is goed nieuws denken we dan maar?

    Ze is iniedergeval sterk genoeg geweest om de operatie door te komen, laten we hopen dat ze zo sterk blijft en dat ze hier bovenop gaat komen!

  5. ja inderdaad :) Ben benieuwd of je konijn ook delen van je gedrag overneemd... Ik ben best druk... enthosiast en vrolijk zou mijn konijn dat ook doen dan?

    En wat als jij zelf deprie bent word je konijn dat ook dan niet???

    Ben echt benieuwd! :D

    Groetjes Djohn

    Ik ben vrij rustig maar als ik even de slappe lach heb hoeft Hupje bijv. niks van me te weten, ze is zelf ook heel rustig en we kunnen de hele dag met dr knuffelen maar als ik even druk ben wilt ze niks van me weten hoor.

  6. Ik lees dit topic nu pas! Wat een gedoe, en ontzettend vervelend dat ze bij de DA niet laat zien wat ze thuis wel doet. Dit deed Hupje ook met de haken, toen heb ik der maar een paar keer gefilmt zodat de DA begreep wat ik bedoelde.

    Ik heb verder geen advies maar wil je wel veel sterkte wensen. Het is nooit leuk als je beestje ziek is en al helemaal niet als je niet weet wat ze hebben!

    Ik ben benieuwd hoe het nu met hem/haar gaat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .