Ga naar inhoud

asti

Members
  • Items

    3.040
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Berichten die geplaatst zijn door asti

  1. Evee... ah goed om te weten. Staat dat er eigenlijk bij ergens, in het voedingsstuk? Want dat geldt ook voor naaldbomen geloof ik he? Misschien een idee om daar een paragraafje over toe te voegen, dat er wat mitsen en maren bij zitten qua advies? Eventueel voetnootje ofzo, kan je gewoon een sterretje bij de betreffende planten zetten.


  2. Hoi allen,


     


    In de voedingslijst staat "zonnebloembladeren" bij zonnebloemen... ik neem aan dat dit de groene bladeren aan de steel zijn. Mogen ze niks van de kop hebben (gele blaadjes, straks de pitjes) en de stengels? Stengels lijken me toch niet zo anders dan de bladeren eigenlijk. Straks als de bloemen uitgebloeid zijn is het een leuke snack anders.


     


    Heb de soort 'Henri Wilde'... kan'm enorm aanraden, per stengel stuk of vijf bloemen, heb zooooveel hommels in de tuin nu, geweldig om te zien.


     


     


  3. Wat eet hij wel op dit moment? Verder gewoon alles goed?


     


    Ik zou gewoon af en toe wat aanbieden, er zit op een gegeven moment vast iets bij dat hij wel lekker vind. Peterselie, basilicum, tijm, witlof, wilg... zooooveel dingen nog die je kan proberen. Ik zou niet nu al iets concluderen hoor, gewoon af en toe wat proberen.


  4. Mijn (schuwe) Senna heeft zodra het schemert ineens meer praatjes en eet dan nog wel eens uit mijn hand inderdaad.. maaaar dat is echt iets wat mevrouwtje zelf bepaalt en geen garantie dat ze dat ook doet wanneer ík dat wil. Ze weet zelfs in welk gedeelte van het verblijf ik makkelijker/vaker kom (bijvoorbeeld het nachtgedeelte van het grote hok, met schoonmaken) en slaapt daar nu dus minder vaak dan in het schuilhokje waar ik minder mee doe, zucht. Als ze nou nog een vaste verstopplek heeft waar ze gaat zitten als ze bang is zou je haar daar kunnen pakken, maar als ze enigszins lijkt op Senna trapt ze daar ook niet in.


     


    Erg lastig.. ik probeer mee te denken maar behalve een heleboel inkoppertjes waar je zelf ook al aan gedacht hebt en die vast niet gaan werken weet ik het ook even niet. Er was niks mogelijk qua andere medicatie he, zodat het minder vaak hoeft? Hmz lastig lastig..


     


    Is het mogelijk om, wanneer bijvoorbeeld de andere konijnen wel op het voer afkomen, hen te scheiden van haar? Dan kan je voer voor haar neerleggen met de pil erin, uurtje naar binnen gaan en daarna checken of zij haar gedeelte heeft opgegeten. Zo ja, kan je de rest weer 'loslaten'. Snap je wat ik bedoel? Precies anders om dus, je haalt de rest eventjes 'weg'. Soort van mini-ren er aan met een deurtje, waar haar maatjes lekker hun groente en/of biksjes krijgen en even opgesloten worden. Zou ze daar in trappen? Wel gedoe ook voor jou...


  5. 'onkruid' is gewoon een ander woord voor 'plantjes die groeien waar we het niet zelf bedoeld hebben' en het kan dus vanalles zijn. Paardenbloem groeit bij ons tussen de tegels en kan geen kwaad, maar er groeien ook plantjes met blauwe bloemetjes (weet de naam even niet) en die zijn giftig. Niet zomaar gewoon alles laten eten dus, voordat je weet wat het is.


     


    Wortel is heel zoet en het is geen ramp als ze dat niet lusten. Ze kunnen makkelijk zonder. Heb je al eens andere groenten geprobeerd, zoals komkommer of witlof? Of kruiden, zoals peterselie of tijm? Altijd eerst maar een klein beetje geven en even kijken of ze de dag erna gewone keutels hebben. Sommige konijnen krijgen te natte poep van bepaalde groenten, dus goed opletten.


  6. Aw... dat is dan nog best vlot gegaan, gelukkig eigenlijk dan maar he. Heb je't gezien of hem zo gevonden? Fijn ook dat zijn vriendinnetje zo afscheid kan nemen, het moet erg verwarrend zijn voor huisdieren als ineens een maatje weggehaald wordt en nooit meer terug komt. Ik weet niet in hoeverre konijnen daar over nadenken, maar voor mijn gevoel kan zij nu ook nog even begrijpen waarom hij er niet meer is.


     


    Vanavond kan je dit hoofdstuk afsluiten. Heel veel sterkte.


  7. Niet twijfelen Snoef... je hebt enorm je best gedaan. Je bent het aan draaglijker aan het maken door de pijnstilling en wat wil zo'n beestje nog meer dan in een vertrouwde omgeving zijn met zijn liefste maatje en baasje. Ik heb het topic van voor tot achter gelezen en ik zou mijn konijnen zo bij je durven achterlaten.


     


    Niet twijfelen, okay?

  8. Oh geen sorry hoor, iedereen gebruikt weer andere termen en dan is het soms even goed om te checken wat er precies gaande is. Of je moet foto's gaan plaatsen haha!


     


    Anyway... nieuw beestje inderdaad ook toch? Lekker even laten wennen, water en hooi... als keutels weer normaal zijn langzaam weer brok introduceren. Sowieso gedrag natuurlijk steeds in de gaten houden maar dat doe je al. En bij twijfel altijd even een dierenarts bellen natuurlijk, maar ook dat is geen nieuws voor je denk ik, gezien je ervaring met je andere nijnen.


     


    Lastig zo'n nieuw begin met een nieuw nijntje, die ken je dan toch nog niet zo goed als andere nijnsels! Succes ermee :)


  9. Het is weer een beetje een kwestie van definitie, maar ik zou 'een beetje platte poep' persoonlijk geen 'diarree' noemen. Diarree zie ik zelf als hele waterige ontlasting en dat lijkt me eigenlijk altijd flink foute boel. Poep die wat natter is, daardoor geen mooie keutels vormt en plat getrapt kan worden vind ik zelf 'ojee, even voer aanpassen en goed in de gaten houden'. Het zijn een beetje nuances en inschattingen dus denk ik. Zit de hele vacht ook onder of is de poep niet zodanig nat? Water en hooi lijkt me een goed plan. Daarna ook niet meteen weer fors groente en biks geven, maar beetje opbouwen, tenminste dat doe ik zelf wanneer meneertje hier weer zijn bdk's niet op eet.


  10. Oef, ik zie sterven en euthanasie voorbij komen... helaas toch geen beter nieuws dus?


     


    Persoonlijk bij huisdieren die echt aan het wegglijden zijn is mijn overweging altijd geweest het eventueel lijden af te wegen tegen stress van naar een dierenarts gaan. Als een dierenarts aan huis kan komen voor een 'spuitje' zou ik wat sneller overwegen om een dier in te laten slapen dan wanneer een dier ogenschijnlijk geen pijn heeft maar wel stress zou krijgen wanneer het weg moet uit de vertrouwde omgeving om te sterven. Misschien ook iets om mee te nemen in de overweging.


     


    Overigens zijn er steeds meer dierenartsen die aan huis komen, meestal doen zij alleen vaccinaties en euthanasie.. ik heb in die zin 'twee' dierenartsen al een tijdje, eentje voor de 'aan huis' dingen en een andere voor operaties en dergelijke. Beide weten van elkaar en zien elkaar ook niet als concurrent ofzo (alles voor de beestjes!). Wellicht nog een optie ook.


     


    Sterkte!


  11. Geduld. Alles is nieuw voor je konijn en hij had eigenlijk nog bij zijn moeder moeten zijn. Je zal dus geduld moeten hebben. Heel rustig van voren benaderen zodat hij je hand goed kan zien. Er aan laten snuffelen. Wat lekkers vasthouden zodat hij misschien uit je hand eet. Als dat allemaal goed gaat, laat hij zich misschien na een tijdje wel aaien. Misschien ook niet, want niet alle konijnen houden van aaien. Til je konijn ook niet op tenzij het echt nodig is (voor controle ofzo bijvoorbeeld).


     


    Succes :)


  12. Senna vond na haar castratie het dwangvoer zo lekker dat ze het gewoon zelf oplikte, misschien heb je er mazzel mee :)


     


    En ja ik kan me voorstellen dat het enorm vleiend was om te horen van de DA! Ik blijf het lastig vinden hoor, dat inschatten. Mijn oude konijn had ik 8 jaar en die leefde binnen, ik wist echt van iedere snorhaar hoe die hoorde te staan bij wijze van spreken. Nu met buitennijntjes die ook nog niet bijster tam zijn ga ik gewoon die hele vroege signalen missen, dat kan niet anders.


  13. Oh wat goed van je! Naja hopen maar weer dat het nu goed gaat... wat een mazzel met een baasje als jij. Zo zie je maar weer dat voorgevoel van baasjes zelf het meest zegt en je beter een keer te vaak dan te weinig naar de dierenarts kan. Super!


    • Vind ik leuk 1
  14. Mijn binnenkonijn kon ZO HARD knorren met de buik als hij dronk (of iets sappigs at)... maar alles met buikjes dat anders is dan anders is natuurlijk oppassen geblazen. Handig dat je er bij slaapt, kan je het goed in de gaten houden :) Succes ermee!


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .