Ga naar inhoud

belleke

Members
  • Items

    3.094
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Berichten die geplaatst zijn door belleke

  1. Ik ben hier al een hele tijd niet meer geweest.

    Maar zit nu toch wel in de rats.

    Kaya een half wildje uit de opvang woont inmiddels al ruim 8 jaar bij ons. Leeftijd schat 9 jaar of ouder.

    in januari is ze voor het eerst bij de dierenarts geweest. Toen waren haar darmen ook van slag. Leek een verstopping maar er was genoeg activiteit. Met ciseral en pijnstilling ging het snel beter.

    Nu had ze gisteren diarree. At nog wel goed. Hooithee gemaakt en geen brokjes gegeven. Wel kruiden uit de tuin . Ze was levendig kwam meteen aangerend en at de kruiden op. De dag ervoor hadden ze een grote tak van appelboom gehad. Dus ik dacht dat het daardoor kwam. 
    vandaag toch nog dunne ontlasting. Ze at wel van die hooipellets. Maar ik vertrouwde het niet. 
    Meteen een afspraak bij de dierenarts gemaakt.

    ze had ondertemperatuur. Was vanaf januari 500 gram afgevallen Wat ik best veel vind. Want het is een klein konijn.

    Dierenarts heeft ontlasting nagekeken. Hij zag wel hele kleine cellen. Het kan coccidiose zijn . 
    ik heb Dozoril gekregen. Hier moet ik alle konijnen mee behandelen.

    Verder mocht ik ook de ciseral geven. Warm houden en toch zorgen dat zij iets gaat eten.

    Nu vraag ik mij af kan dit komen door die appeltak? Zij krijgen die echt wel regelmatig. Maar bedacht mij misschien door vogelpoep op een tak?

    Ook weet ik niet zo goed wat is wijsheid. Binnen is het koeler dan buiten. Dus ik heb haar in het opvanghok gezet in een dikke laag hooi. Heb er een warmtepad bij maar die mijd ze. Verder heb ik er hooi gedroogde en verse kruiden bij gelegd. Een paar brokjes en gedroogde groente en erwtenvlokken. Is dit wel verstandig? Moet ik haar dwang gaan voeren ondanks de diarree? ORS of hooithee geven met een spuitje.
    wil,haar nog niet kwijt.

    knuffels Belleke 

     

     

  2. 1 minuut geleden zei Lienappelsien:

    Bij konijnen op leeftijd die zich ook echt oud gedragen zou ik de Mature overwegen. Maar bij konijnen op leeftijd die zich nog normaal gedragen geef ik zelf gewoon de gewone variant. 

    Nog superactief. Het zijn twee grote graafmachines. Ik ga eens kijken wat het verschil is in prijs. 
    bedankt en knuffels Belleke

  3. Ik bestel altijd de Hopefarms supertrio via internet en dan meteen twee zakken. En nu eten ze het ineens niet meer.  Ook wij vinden dat het anders ruikt. Nu

    lees  ik hier dus dat de samenstelling veranderd is. 
    Wat zal ik doen weer overstappen op selective? Mijn konijnen zijn inmiddels 9 jaar. 
    Of is er nog een ander merk wat goed gegeten wordt.

    Heb nu twee zakken van 15 kilo staan maar ik wil niet dat mijn konijnen ziek worden. Afgelopen week al met Kaya bij dierenarts gezeten omdat ze slecht at. Maar ik denk dat en de nieuwe baal hooi die ze slechter aten en die brokken wel de oorzaak zijn geweest.  
    wat is wijsheid? 
    knuffeks Belleke

     

  4. Dit blijft moeilijk bij konijnen die samen zitten. Ik blijf vaak een tijdje kijken of ze allebei goed eten. Meer kan je niet doen denk ik. Soms als eentje iets extra nodig had voerde ik die uit de hand. Gaf ik ze op die manier  iets meer dan de andere. 

    Hetzelfde met het leggen van keuteltjes ook dat kun je niet zien en dat maakt het moeilijker. Mijn ervaring is als je je konijnen goed kent weet je vaak al snel als het gedrag iets anders is dan normaal. Weeg ze regelmatig en houd het bij dat doe ik ook bij mijn konijnen. Weegschaal in de ren bakje erop iets lekkers in je hand en dat weten ze snel genoeg.

    succes knuffels

  5. Voor mijn hobby broodbakken had ik dit weekend pompoenpitten gedroogd in mijn droogmachine. Maar nu zijn deze niet geschikt omdat je ze moet pellen. Ik vraag mij nu af of ik de konijnen hier nu blij mee mag maken. Het zij  pitten van een oranje biologische  pompoen gedroogd met de schil eromheen.

    Knuffels Belleke

  6. Ik had hier al de vraag gesteld wat kan ik tegen de nieuwe schutting aan zetten.  ik kreeg toen de tip van bamboe maar ik dacht dat woekert. Deze schijnt niet te woekeren en bamboe mogen konijnen eten. Maar mogen ze dit soort ook eten. 

    Ook dacht ik aan wilgen maar ik weet niet of dat groot wordt. Er staat en grote paraplu Iep dus echt veel groeit er niet.

    Knuffels Belleke

  7. Pfff ik heb al heel veel EC konijnen gehad. Wat is het toch een rotziekte. Soms moet je de dosis panacure iets verhogen. Of samen geven met AB. Vaak heeft het ook langere tijd nodig 6 weken.  Als Panacure niet helpt dan zou Valbazen een optie zijn. Al hebben veel dierenartsen dit niet meer. Je kan het volgens mij wel nog bestellen op internet maar dan zijn het grote hoeveelheden.

    Het warm houden en zorgen dat je konijn goed eet, geen stress heeft is wel belangrijk. Zachte handdoeken als ze tollen.

    Samson kwam in 2012 bij mij met ernstige EC zijn hoofdje lag op de grond. Ik heb haar toen ook voorzichtig haar nekje gemasseerd en dat werkte ook goed. Ze heeft nog twee keer panacure gehad een keer toen ze magerder werd en een keer vond ik haar hoofdje wat schever dan normaal. Ze rent en graaft nu al 5 jaar samen met haar maatje. Terwijl ze hem toen eigenlijk wilde laten inslapen. Maar er zijn ook konijnen geweest die het helaas niet gered hebben.

    Wat betreft inentingen die waren hier ook vaak de trigger van EC de weerstand gaat dan omlaag. Ik geef ze daarom een paar dagen voor die tijd Thuja een homeopatisch middel ooit voorgeschreven door een homeopatische dierenarts. 3 dagen ervoor en er na.

    Ook Echinacea zou je kunnen geven voor die tijd.

    Ik hoop dat jou konijn het gaat redden. Heel veel sterkte en dikke knuffels Belleke

     

     

  8. Ik heb het ook gedaan omdat de vrouwtjes onrustig waren en steeds wilde rijden op hun partner. Ik vond ze daarna wel rustiger. Het ene dametje was een paar dagen ziek ervan de andere ging het meteen goed mee. Hoop dat het bij jou ook goed gaat komen. Fijn dat je vrij hebt dan kan je ze in ieder geval in de gaten houden.

    Knuffels Belleke 

    • Vind ik leuk 1
  9. Hallo Cor, 

    Bij Mamski was ooit ook niets te vinden alleen dat ze heel mager werd. Uiteindelijk heb ik haar behandeld met Panacure en toen kwam ze wel weer aan.  Ik ben Samson nu ook weer panacure aan het geven. Hij had eerder EC en is opeens ook weer mager. Eerder was zijn koppie heel scheef en nu dus niet.

    Soms is het dus een onderliggende EC maar soms kan er ook iets anders aan de hand zijn zoals ouderdom of misschien wel kanker. Je weet het niet. Het kan  geen kwaad om het een maand te geven. Maar ik denk dat er dan wel voruitgang in moet zitten. Verder zou je extra kunnen voeren met bv erwtenvlokken. 

    Knuffels Belleke

  10. Pfff wat fijn zeg.

    Nee durf het niet goed om haar in die ren  te laten zitten. Hij is wel afgedekt met golfplaten maar er zit geen schuil hok in. Daarom moet ze s'nachts in het opvanghok. Ik vind het maar niets. Baal zo van deze situatie. Van dat eten snap ik ook niet ook die SS eet ze niet echt. Uiteindelijk wel maar normaal komen ze meteen als je brokjes geeft. Serenay niet nu.

    Knuffels Belleke

     

  11. Hoe gaat het met Lou? Hoop nog steeds goed.

    Ik heb Serenay overdag in een ren buiten zitten en dan is ze levendig rent als een gek rondjes en huppelt. Ze eet wel goed groenvoer en kruiden. Maar nog steeds minimaal brokjes. Ook andere soort niet. Erwtenvlokken lust ze wel maar dat geef ik natuurlijk niet iedere keer want dan heeft ze haar buik vol. Snap nog steeds niet waarom ze niet eet.

    Knuffels Belleke

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .