Ga naar inhoud

Ontlasting


sanders

Aanbevolen berichten

Sinds begin dit jaar hebben wij een voedster uit een opvang bij ons mannetje. Het mannetje was altijd keurig zindelijk en plaste en poepte gewoon op de bak (net als elk ander konijn wat we hebben gehad).

Ons laatste konijn plast en poept dus niet op de bak maar het liefst in een hoekje in de ren. Niet zo heel erg zou je denken maar ze poept echt heeeeel veel. Onze jongste zoon is verantwoordelijk voor de schoonmaak en voeding van de konijnen en doet dit met veel liefde maar is daar erg druk mee. We hebben de bak toen op die plek neergezet en de boel overkapt maar toen deed ze haar ontlasting voor de bak en was het nog lastiger schoonmaken ivm de overkapping. Het hok helemaal opgeschoven, overkapping weer weg gehaald en de bak weer in het hok gezet. Nu doet ze de ontlasting voor het hok en erger, ons andere komijn gaat ook niet meer op de bak. Buiten dat het veel schoonmaak werk is, stinkt het ook heel erg. Heeft er iemand tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Zijn ze beiden gesterilliseerd/gecastreerd? Sowieso scheelt dat al echt een heleboel. Echter, indien ze dat zijnheb ik een paar tips:

 

-Leg elke dag vers hooi in de wc. Klinkt vies, maar konijnen eten graag waar ze hun behoefte doen. Je zou ook een hooibal of een wasrek gevuld met hooi erboven kunnen hangen zodat het hooi niet vies wordt.

 

-Als je konijn ergens poept waar het niet hoort, pak de poepjes op en leg ze op de plek waar het hoort. Bij eventueel zachte drolletjes (diarree) moet je ook de plek schoonmaken met azijn, om de geur te neutraliseren.

 

-Als je konijn ergens plast waar het niet hoort, laat een papieren tissue het vocht opnemen en leg deze in de wc, om aan je konijn te laten zien dat dát is waar ze hun behoefte moeten doen. Maak het hierna weer een neutrale geur door schoon te maken met azijn.

 

Wist je dat een konijn gemiddeld 100 poepjes per dag legt? Twee konijnen zijn dus 200 poepjes, en dat stapelt zich heel  snel op! Wat je daarvoor zou kunnen doen is een vuilniszak om het wc'tje doen, zodat je elke dag gewoon de vuilniszak kan optillen en in de vuilnisbak kan gooien en vervolgens alleen maar een nieuwe vuilniszak eromheen hoeft te doen met nieuw grit en hooi erin. Zo wordt het opruimen een stuk gemakkelijker en sneller! Is de bak wel groot genoeg? Alle dingen die eruit zijn gevallen kun je ook weghalen en de vloer/de stenen ontgeuren met azijn.

 

Veel succes!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .