Ga naar inhoud

Hoeveel versvoer per dag


bumperklever

Aanbevolen berichten

Ik werk in de thuiszorg, en krijg nu iedere week bij 2 vaste cliënten een tas vol groente en oud brood mee, voor de konijnen en de cavia's. Die (oudere) mensen vinden het meestal wel leuk om mijn verhalen over de diertjes te horen, en de foto's (op m'n mobieltje) te zien.

Afsnijdsel van bloemkool, buitenste blaadjes van de spruiten, wortelloof, puntjes van sperziebonen, reeds gedroogde boterhammen, buitenste witlofblaadjes en de harten daarvan, oude appeltjes, sla- en koolstronken enz.

Ik haal eruit wat geschikt is voor de konijnen, en de rest lusten de cavia's wel. Scheelt toch weer, hoef ik het niet te kopen.

Hier krijgen ze dus best veel groenvoer iedere dag, ik loop de hokken langs en gooi overal wat in de ren. Geen idee wat ze per "persoon" eten, maar de keuteltjes blijven goed dus het zal wel goed gaan neem ik aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 50
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dag lieve mensen, :luck:

Ben ik toch maar weer.

Ik ben dus begonnen met het opbouwen van versvoer (witlof en andijvie). En ze vinden het geweldig, maar.... hoe ziet dunne poep er uit. Is dat echt zo als mensen diaree of zijn dat kleine keutels bij elkaar geplakt zoals druifjes die ze smorgens uitpoepen, want dan heb ik iets te veel gegeven gisteren dennk ik:$.

Ik ben nog maar 1 dag bezig. Dan kan dat toch niet veel kwaad als ik denk dat dat diaree is?? Kan iemand mij helpen. :$

En het is maar bij 1 konijn het geval de ander kan er heel goed tegen. En wonder boven wonder zij komt nu ook bij mij op schoot wat zij eerst dus nooit wilde (als ik ze eten geef kom ik altijd even bij ze zitten om te praten (nee ik ben niet gek)). Dus dat versvoer doet best wel wonderen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

het trosje druiven dat je s'ochtends vind zijn blinde darm keutels! hiervan is heteigenlijk de bedoeling dat ze die opeten! als die eens een keertje blijven liggen is dit geen ramp maar dit moet niet zo blijven!

hoeveel biks geef je eigenlijk?? als je straks op een flinke portie groen zit kan je ook in biks gaan minderen.

diarree... is gewoon echt weke poep waar geen keutel vorm meer in te herkennen valt... en ruikt ook heel anders!

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat? laten liggen of opeten???

hoe oud is jou konijntje precies?

wat wegen ze en hoeveel biks krijgen ze?

Het konijntje die het laat liggen is nu 14 weken. Hij leeft samen met een voedster( is al geholpen) van 1 1/2 jaar. Ze krijgen in de ochtend samen 75 gram en in de avond 75 gram. Dus bij elkaar 150 gram per dag. Dan zitten daar nog vervoer bij en onbeperkt hooi. De oudste weegt 2.3 kg en de jongste heb ik nog niet gewogen. Ik schat 1.2 kg. Wat denk je Kelly? :$

En de druifjes laat hij liggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

qua biks zou ik dan niet veel veranderen zeker niet ,et een jong konijntje dat nog in de groei is!! die mag je absoluut niet te weinig voer geven!

hoelang heeft ze dit al dan?? de mijne hebben dat ook wel eens een dag of drie gedaan toen ze wat jonger waren maar dat is vanzelf over gegaan!

ieder konijn laat ze wel eens liggen maar als dat echt altijd is... dan moet je gaan kijken hoe en wat!

maar een jong konijn heeft zijn nvoer gewoon echt nodig nu!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou morgen nog even aanhouden wat je vandaag als maatstaaf hebt gegeven! als dit morgen goed gaat doe je de dag erna een schepje er boven op!

als ze die eens een keer laten liggen is het echt geen ramp hoor!

je kunt wel eventueel eens prberen om er iets van krudien bij te geven. zoals bijvoorbeeld verse peterselie. dat vinden ze over het algemen heel erg lekker en is ook erg gezond

!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dat heb ik dan idd gemist! je moet je ook realiseren dat je met twee konijnen uit een bakje niet precies weet hoeveel welk konijn hoeveel eet!

als je dan idd 100 gram aanhoud met groen is ruim maar dan ook ruim voldoende!!!

dit kun je natuurlijk wel over twee keer verdelen maar dat is ana jezelf en ligt eraan hoelaat en hoe gedoseerd je je groen geeft!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja je geeft idd wat veel.... dat je die keutels nu ziet is waarschijnlijk omdat ie met dat groen erbij dan net teveel krijgt!

je kunt beter minderen in biks en meer groen geven!

bik sis eigenlijk alleen gemaakt om konijnen vet te mesten. en is dus niet nodig om alleen dit te voeren! hooi en groen zijn vele malen belangrijker!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me nu dus bij Kelly aan :lol:

Ik geef zelf niet eens 20 gr per kilo... de tweeling weegt samen 6.5 kg en ze krijgen tussen de 100 en 120 gr biks per dag plus groen en ze zijn zeker niet te mager!

hahaha!! komiek!! je had me wel goed ingeschat!! hihihi!!!

de cfitroen melisse is in goede aarde gevallen hier overigens!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .