Ga naar inhoud

blauw achtige huidaandoening.


charlotte2

Aanbevolen berichten

hallo allemaal,

mijn naam is charlotte, ik heb sinds een paar weken een konijntje. genaamd Ijoor

3 weken geleden kwam ik erachter dat Ijoor een abces heeft. bij de dierenarts kreeg ik een zalfje mee. vorige week hebben we besloten om hem te laten opereren omdat het abces groter werd en hij zieker begon te worden. 

operatie is goed gedaan. 2 dagen geleden is zijn wond gaan verkleuren. blauw achtig. eerst was het mooi roze.  de dierenartsen staan voor een raadsel en ijoor begint zieker te worden.  

Heeft iemand hier ervaring mee??  Weet niet zo heel goed wat ik moet doen aangezien de dierenartsen voor een raadsel staan.   

geef hem nu een pijnstiller. 

hieronder de foto.  

alvast bedankt voor jullie reacties. 

groetjes,

charlotte

1460726029673.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ziet er inderdaad niet lekker uit. Ik heb er niet zo heel veel verstand van, maar heeft de dierenarts de hechtingen gecontroleerd? Mischien zijn deze te strak aangelegd, waardoor de wondranden niet goed doorbloeden. Bij mensen krijg je hierdoor een blauwverkleuring, welke later zwart wordt. Het vreemde vind ik ook de schilfers op de huid. Dit kan met droogte te maken hebben, wat wellicht ook met een slechte doorbloeding te maken kan hebben. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het eens met stamperpluis, ik was even op internet aan het zoeken voor je en vond daar ook dat de hechtingen te strak konden zitten als de huid daaromheen blauw werd (bij mensen). Ik zal even citeren wat ik gevonden heb: ''Wanneer de hechtingen te strak zijn aangelegd, kunnen er problemen ontstaan met de doorbloeding van de wondranden. De wondranden kunnen daardoor niet goed genezen en zullen eerst blauw en later zwart gaan verkleuren. De hechtingen moeten dan verwijderd worden.'' Hopelijk voelt je konijn zich snel weer goed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er blauwverkleuring ontstaat door te strak aangelegde hechtingen moeten de hechtingen eruit gehaald worden. Ik denk dat de blauwverkleuring dan ook vanzelf zal verdwijnen. Ik weet natuurlijk niet of de verkleuring bij jouw konijn daadwerkelijk door te strak aangelegde hechtingen is gekomen. 

Het lijkt wel of de plek donkerder is geworden, maar wellicht komt dit door het lichtval. Als de plek niet erger wordt zou ik het zelf nog even aanzien. Maar als je konijn zieker wordt, zou ik zelf een andere dierenarts het laten beoordelen.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed dat je dan gegaan bent. Ik had gisteravond al het idee dat de huid zwart aan het verkleuren was, wat dan inderdaad met afsterven te maken heeft. Maar ik twijfelde of het niet door de lichtval kwam. 

6 verschillende medicijnen is nogal wat. Welke heb je allemaal gekregen?

Hopelijk gaat het goed komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 medicijnen voor zijn/haar darmen.

1 zalf voor op de wond te smeren.

1 pijnstiller/ontstekingsremmer

2 antibiotica

hoop ook dat dit goed gaat komen, Ijoor vind het vreselijk al die spuitjes in ze mond.

dierenarts zei dat dit echt weken kan gaan duren. het wordt ook een grote open wond. Wat uit zichzelf weer nieuw huid moet krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach arme Ijoor. Het gaat inderdaad een open wond worden. Hopelijk komt er snel een nieuwe huid. Gelukkig heb je nu pijnstilling, want zo'n huid is best pijnlijk. 

Op welk gedeelte van het lichaampje zit de plek? Is het ontstaan door te strakke hechtingen, of is er een bacterie bij gekomen, wat de necrotiserende wond veroorzaakt? Ik blijft het nog steeds vreemd vinden dat de dierenarts in eerste instantie voor een raadsel stond. 

Misschien kan je de medicijnen met een beetje wortelhap geven, of iets anders wat Ijoor lekker vindt. Vaak is het dan makkelijker de medicijnen te geven. 

Je profielfoto, is dat Ijoor? Wat een lieverd!! Ik ben gek op hangoren, maar heb er zelf niet eentje. 

Heel veel sterkte ermee. Verwen Ijoor maar. En houdt ons op de hoogte. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi allemaal, weer even een kleine update plus vraag.

de plek zit op zijn ruggetje. het is ongeveer een plek van 7 a 8 centimeter.

de dierenarts weet niet hoe dit ontstaan is, we moeten er donderdag weer heen.

Met ijoor gaat het nu ietsje beter.  Gister at ie niet meer, dus heb ik even dwangvoeding gehaald bij de dokter.  Vandaag eet hij gelukkig weer zelfstandig.  Enkelt drinkt Ijoor niet meer.  heb ook nog geen plas gezien. 

mijn vraag, Hoeveel moet een konijn van 1 kilo drinken per dag?  We hebben hem net een spuitje met drinken gegeven.

Ps, stamper pluis ja dat is Ijoor, een paar weekjes geleden, het is echt een dropje.

Hierbij een foto van hoe de wond momenteel is.

Groetjes, Charlotte

 

wond ijoor 19-4.jpg

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het met Ijoor ietsje beter gaat. Is een aardige plek zeg. Gelukkig zit het op z'n rug, dan komt er straks, als het een open wond is minder snel vuil in, dan wanneer het op z'n buik zit. 

Ja het water drinken. Het ene konijn drinkt 5 ml per dag terwijl een ander konijn 100 ml per dag drinkt. Is dus moeilijk zeggen. Het is mede afhankelijk of je konijn ook groenvoer te eten krijgt. Wellicht heeft Ijoor nog niet echt dorst omdat je hem dwangvoeding hebt gegeven. Hier zit ook vocht in. Ik heb hier een konijn die nu geweekte brokjes eet, en hij drinkt ook totaal geen water. Je zou eventueel een klein beetje siroop door z'n water kunnen doen, wellicht gaat hij dan weer drinken. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi allemaal,

Even een korte update. We zijn net weer naar de dierenarts gegaan.  

Ijoor begint weer haartjes te krijgen op zijn rug. Heel gek want de huid was aan het afsterven zei een konijnen specialist.  Het begint er nu al beter uit te zien, lijkt alsof het door de medicatie aan het genezen is zonder dat het een open wond gaat worden.

even afwachten of dit zo gaat lopen als we hopen.  

het ziet er nu zo uit:

 

1461254787552-2104644708.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad gek dat Ijoor weer haartjes op z'n rug krijgt, want zoals de huid op de foto's eruitzag leek het toch echt te gaan afsterven. Zou heel mooi zijn als de medicijnen ervoor zorgen dat het geneest in plaats dat het een open wond wordt. Wellicht was de huid toch nog niet geheel afgestorven en zijn jullie op tijd begonnen met medicatie.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een konijntje kale plekken heeft en het haar groeit terug, kan dat er ook uitzien als een blauwe / zwarte plek onder zijn huidje (voordat er dus haar zichtbaar en voelbaar is). Mijn konijn heeft een keer mijt gehad waardoor hij kale plekken kreeg en toen heb ik dit dus ook meegemaakt.

Hopelijk was dat wat het was en is zijn huid niet aan het afsterven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

Met Ijoor gaat het steeds beter gelukkig. Ijoor voelt zich ook weer goed.  Vanaf vandaag gaan we om de 3 dagen een medicijn minder doen., Zodat Ijoor hopelijk over 2 weken medicijn vrij is. En weer helemaal beter is.

Dit is allemaal begonnen na een vaccinatie.  Dus we twijfelen wel om Ijoor volgend jaar weer te laten Vaccineren.

Ook met Casteren/steriliseren zijn we bang dat er weer zoon plek komt.  Maar Tot nu toe weten ze niet of het een jongen of meisje is.  Ijoor is nu iets meer dan 4 maanden maar ook tijdens de operatie konden ze het niet zien.

Weten jullie of er andere mogelijkheden zijn om erachter te komen of het een jongen of meisje is.?

Over een tijdje willen we er een maatje bij nemen, alleen moeten we dan wel het geslacht weten van Ijoor

 

Ps, De plek ziet er nu zo uit:

 

 

 

 

wond ijoor 28-4.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .