Ga naar inhoud

Hoeveel keer eten geven?


Sophie Janssens

Aanbevolen berichten

Die van mij krijgen 2x per dag groente en 1x per dag bix. Ik geef HFST en ze krijgen samen 60gr. Daar doen ze soms wel de hele dag over. Verder krijgen ze verse kruiden en onbeperkt hooi (eten ze alleen niet). En ze eten elke dag gras. En heeeel stiekem een paar blaadjes aarbeienplant, ( boefjes)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier krijgen ze ongeveer 67 gram HFST brokken per dag. De ene helft krijgen ze 's ochtends zodra ik wakker ben. De andere helft 's avonds voordat ik ga slapen. Verder krijgen ze hier 's avonds tegen acht uur een bakje met verschillende soorten groenten en soms 's middags als ik thuis ben nog een klein beetje gedroogde kruiden. Verder onbeperkt hooi. Beide konijntjes wegen zo'n 1500 gram en doen het hier erg goed op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier heb ik een heel schema omdat anders mijn rammetje Bobo zijn brokjes laat staan.

Wanneer ik opsta, gelijk naar de konijnen (meestal rond 7:30 doordweek, weekenden heel verschillend)

- 20 gram brokjes (HFST)

- vers hooi

- schoon drinkwater

16:00

- verse groenten

18:00

- 20 gram brokjes

Als ik naar bed ga (doordeweek 9:30, weekenden heel verschillend)

- 20 gram brokjes

- hooi

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij mij krijgen ze 's ochtend biks, die zijn meestal tegen de voormiddag op Yoshi eet later dan Kira, maar zij laat het gelukkig staan voor hem. En 's avonds groentjes en natuurlijk onbeperkt hooi.

Ik werk in een supermarkt en af en toe bij de afdeling groenten en fruit en ik neem dan altijd een zak "afval" mee. Deze week: radijzen, groen van bloemkool, groen van wortelen en selder.

Die zijn allemaal nog heel goed om te eten, maar zien er gewoon niet deftig genoeg uit zodat de mensen het laten liggen in de rayon en de nieuwere meenemen.

Normaal hebben bijna alle winkels zo'n "afvalbak", veel mensen snijden bv. het groen van de wortelen enzo af in de winkel, die beland daar dan in. Je kunt het altijd eens vragen in je supermarkt en als je niet zelf kunt uitzoeken, thuis goed sorteren en weggooien wat ze niet mogen eten.

Zo heb ik onbeperkt, gratis groenvoer.

Ze krijgen natuurlijk ook nog gewone groentjes die ik zelf koop, anders zouden ze niet toekiomen :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .