Ga naar inhoud

Bailey word vandaag gecastreerd!


laaura

Aanbevolen berichten

Goedemorgen! Mijn kleine Bailey wordt vandaag gecastreerd.. en ben toch best zenuwachtig! Om kwart over acht mag hij gebracht worden. Ik geef hem een zakje voer mee, stukje wortel, witlof en een stukje banaan want dat vind die heerlijk! En zn hooiballetje ook nog.. haha dat is toch niet erg? Verwend beessie :P hoop zo dat het goed gaat! Als die terug komt leg ik handdoeken in zn kooi, bovenop de bodembedekking.. dat is toch goed? Omdat het anders zo prikt misschien ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Aaah dat is zeker spannend! En tuurlijk kun je Bailey verwennen met lekkers. Na de castratie zou ik hem ook vanalles aanbieden. Als hij maar eet! Meestal hebben ze niet zoveel in brokjes na de narcose. Handoeken had ik ook bij Shaggy gedaan! Ik heb wel een dag of 5 een handdoek in zijn kooi gelaten om er zeker van te zijn dat er geen vuil in de wond kan komen. Shaggy (mijn rammetje) was heel suf en voelde echt heel koud aan :( ik heb daarom na de castratie een kruik gemaakt en daar een theedoek omheen gedaan. Daar ging hij lekker tegenaan zitten om zich zelf op te warmen. Misschien een handige tip.. Maar misschien is Bailey wel veel fitter na de castratie. Veel succes voor je mannetje en jou

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel succes!

Mijn Blacky wordt ook vandaag gecastreerd!

Ik ga mijn schoenen inspringen, hem zijn draagtasje in en ik ben ermee weg.

Spannend is het zeker he!!

Ik laat straks ook ff weten hoe het gegaan is met mijn lieve Blacky.

Spannend inderdaad! Jij ook veel succes en laat maar weten! Bailey is net gebracht ..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben net terug thuis. Om 11u ongeveer wordt hij geopereerd. Hij kan dan nu acclimatiseren, wennen aan de omgeving en geluiden.

Hij deed dat al gelijk goed hoor, komen snuffelen, ontdekken, eten terwijl we in de wachtzaal zaten.

Stelt me al wat gerust, hij had niet bepaald erg veel stress.

Dus denk ik wel dat hij straks goed gaat herstellen.

Rond de middag gaat de dierenarts bellen wanneer ik hem mag komen halen vandaag.

Hehe, wachten maar!

Zenuwen zeker en vast, maar ergens ben ik toch gerust hoor, hij zat daar echt alsof hij thuis was, goed gegeten en vertoonde niet te veel angst. Het herstellen is toch ook altijd een heikel punt he, als ze niet gelijk gaan eten.

Aan de narcose (het is gasnarcose) durf ik niet te denken, want dan ga ik zodadelijk kapot van zenuwen.

Kundige dierenarts en daar aan blijven denken he!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen! Mijn kleine Bailey wordt vandaag gecastreerd.. en ben toch best zenuwachtig! Om kwart over acht mag hij gebracht worden. Ik geef hem een zakje voer mee, stukje wortel, witlof en een stukje banaan want dat vind die heerlijk! En zn hooiballetje ook nog.. haha dat is toch niet erg? Verwend beessie :P hoop zo dat het goed gaat! Als die terug komt leg ik handdoeken in zn kooi, bovenop de bodembedekking.. dat is toch goed? Omdat het anders zo prikt misschien ...

Ik heb Blacky in zijn draagkooitje gedaan, waar hij al gans de week in aan het spelen was. Vanonder een gazetpapiertje gelegd, wat hij volop gemarkeerd heeft met zijn geur (door met zijn kin over te wrijven). Er lag al hooi in, maar helft heb ik eruit gedaan en vers hooi bijgelegd, kan hij smullen.

Heb een zakje met wat groentjes en stukjes appel meegegeven, vers zakje hooi ook.

Bikjes eet hij praktisch niet en krijgt hij doorgaans rond 8u 's avonds. 's Ochtends en door de dag eet hij dat niet, dus ja, weinig zin dat mee te geven dan. Heb hem wel extra worteltjes mee gegeven, want dat lust hij wel erg graag.

Thuis kan ik niet echt een plaatsje extra gezellig maken, want mijn heertje verkiest het om in het midden van de living te liggen! Nooit gaat hij nog ergens onder liggen om te rusten, dat is altijd in het midden van de living (we moeten over hem heen stappen) en daar ligt hij dan languit te slapen en te relaxen. Alleen overdag (vooral als hij eens humeurig is!!) kruipt hij eens onder de kast, dicht bij de radiator.

Maar niks mis met onze schatjes extra verwennen, toch?

Hij gaat hier ook in de watten gelegd worden hoor. Na zo'n operatie mag dat ook wel.

Wat een liefde een mens toch kan voelen voor een dier he :love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha, precies! Ik kon om tien uur al bellen, dat ook gedaan maar hij was nog niet geweest. Kan nu rond half twaalf weer bellen. Hopen dat dat goed gaat! Voor hem was een fretje aan de beurt, en na hem nog een aantal katten.. Denk dat ze Bailey nu ongeveer word gecastreerd (hoop ik!) De narcose vind ik zelf ook wel eng. Al helemaal omdat ik hier ergens heb gelezen dat er een konijntje was overleden door wss teveel narcose ..

Wachten is ook niks he :he:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wachten is helemaal niks idd :( Bah, en ik ben al zo'n super geduldig mens (KUCH KUCH).

Ja...Narcose...pff...

Weet je, de gerust stelling is de gasnarcose, gaat amper iets met mis.

De andere narcose is veel gevaarlijker en gaat het vaker mis, is moeilijker in te schatten etc, herstellen ze moeilijker van en normaliter zal men dat voor een konijn niet doen (heb ik ook maar hier en op andere info sites meegepikt en bevestigd gekregen door de konijnenkenners).

Het is altijd jammer als een konijn overlijdt door de narcose natuurlijk.

Het is en blijft toch maar een operatie denk ik dan, al is het tegenwoordig eerder routine geworden voor artsen ipv een uitdaging, net zoals het dat voor mensen ook zo is geworden.

Weet je, als je weet dat je dier in goede gezondheid verkeert en je dierenarts kundig is, dan kan het haast niet mis gaan hoor ;)

Hou je daar maar aan vast!

Blacky heeft vanochtend nog goed groentjes en hooi geknabbeld en in de wachtzaal ook, heeft weinig last van de autorit gehad en vertoonde amper stress in de wachtzaal.

Allemaal zaken die enorm gerust stellen.

Maar Ć©cht gerust, dat zal ik ook pas zijn als ik het verlossende telefoontje krijg, operatie achter de rug en Blacky goed hersteld. En als ik hem snel mag gaan halen, wil dat zeggen dat hij super goed opknapt.

Want ook dat is nog ff spannend! Als ik telefoon krijg en ik mag hem pas laat vanavond gaan halen, dan gaat het niet zo goed met 'm en ga ik toch met een bang hartje hoor.

We gaan niet panikeren he ;)

Het gaat gewoon allemaal goed, zorgen om niks haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De castratie van Bailey is geslaagd!! Hij is nu lekker aan het bij komen en werd al weer bewegelijk. De warmte lamp mocht daarom ook al uit! Hij ligt alleen nog een op een warmte matje, die schat! Hopelijk knapt die snel op! Half vijf mogen we hem weer halen dus ik leg zo alvast lekker handdoeken in zn kooi. Im so happy!

Laten jullie ook nog even weten hoe het is gegaan? Hoop dat alles bij jullie ook goed gaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kreeg om 12.22 telefoon, operatie geslaagd en hij was aan't wakker worden :D

Om 15.45 mag ik hem gaan halen, joepie!! :D :D

Super he, wat een spanning die wegvalt :D

Straks is ie terug thuis en ga ik hem heerlijk verwennen.

Blij dat het bij ons goed is gegaan he ;) Gaan we eentje op drinken? (ikke alleen koffie of frisdrank, drink geen alcohol haha, of tafelbier hihi)

Feestje!! LOL

:yipi:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat de castratie van Bailey is geslaagd en hij alweer zo beweeglijk is!

Dorus is of nog aan het wachten of aan de beurt. Ze zouden in ieder geval na de operatie bellen hoe het gegaan is en dat is nog niet gebeurd. Kon gelukkig met mn moeder mee boodschappen doen, dus heb er vanmorgen niet zoveel aan hoeven denken!

Nu mogen ze wel snel bellen, zijn kooi is al helemaal klaar voor zijn thuiskomst met handdoeken en de kruik staat ook al klaar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Woehoeeee! Daar gaan we zeker eentje op drinken vanavond!:P Super dat het ook goed is gegaan bij Blacky :) Bailey halen we om half vijf weer op ben benieuwd hoe t nu met hem gaat!

En jessica bij jou komt het vast ook goed! Laat je het ons even weten?

Ik zal vanavond nog wel een fotoo van hem maken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik werd om drie uur gebeld dat alles goed was gegaan en ik hem om half vier mocht halen!

Inmiddels is hij lekker thuis en alweer goed wakker. Aan zijn reismandje kon ik zien dat hij goed hooi had gegeten :-) nu heeft hij geen intresse in eten en huppelt hij wat rond. Het ene moment is hij stiekem een beetje beledigd en het andere moment komt hij toch wel even steun zoeken en kroelen.

Hebben jullie ook alleen maar enrofloxoral meegekregen en verder geen pijnstiller? Anders bel ik de DA nog even...

Ben blij dat het bij alle drie de konijntjes goed is gegaan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Yeah gelukkig! Mooi dat die ook alweer wat hooi heeft gegeten! Bailey heeft zijn stukje banaan bij de dierenarts lekker opgegeten. Van zijn worteltje en brokjes moet die nog niks hebben. Hij is net weer thuis en heb hem meteen een stukje witlof aangeboden, en dat heeft die meteen opgegeten! Hij heeft zelfs alweer uit zijn flesje gedronken (terwijl k ook een bakje water heb staan in de kooi) . En net heeft die zich zelf alweer een beetje gewassen.

Ik heb meloxivet meegekregen waar ik morgen mee moet beginnen eenmaal per dag. Verder ook niks! Over tien dagen moet ik op controle om zijn hechtingen eruit te halen, maar als die dat intussen tijd zelf heeft gedaan hoeft het niet perse.

Ze zeiden dat ik hem pas over een maand en liefst nog langer mag koppelen. Maar ik lees hier dat het na twee week al kan. Hebben ze dat bij jullie ook gezegt?

Gelukkig is het bij ons alle drie goed gegaan!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen pijnstiller meegekregen maar mag wel gaan halen als ik zie dat t niet gaat.

Doorgaans hoeft t voor n rammetje niet en zeker niey als zr gelijk goed bekomen.

Hij huppelt hier al goed rond!

Nu nog niets gegeten, moet ik dus goed in t oog houden want hij moet echt gaan eten natuurlijk.

Zijn pijnstiller werkt nog tot morgen middag.

Hij ziet er goed uit en is erg flink geweest.

Ik dolblij!

Zo fijn dat het bij alledrie vlot is gegaan, drie dolblije baasjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet ook morgen pas beginnen met de enrofloxoral, maar dan twee keer per dag een ml.

Bij mij hebben ze niets over het koppelen gezegd.. maar dat is voor mij ook nog niet direct aan de orde, dus heb er ook niet naar gevraagd.

Over tien dagen moet ik terug voor wondcontrole, maar als het er goed uit ziet hoeft het biet per se want hij heeft verteerbare hechtingen gekregen. Toch ga ik wel, want vanaf april begint het enten weer dus dan kunnen ze net zo goed even kijken.

Ben inderdaad een heel blij baasje!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blacky heeft ondertussen ook al goed gegeten, dus ik ben gerust.

Mijn dierenarts zei minstens 2 weken wachten voor te koppelen, liever zelfs 3 tot 4 om zeker te zijn.

Hij heeft ook verteerbare draadjes, na 6 weken zouden die weg moeten zijn.

Elke dag moet ik wondcontrole doen en even in t oog houden dat hij er niet teveel aan likt natuurlijk.

Duimen dat hij zich morgen namiddag goed voelt, dan hoeft hij niet per se medicatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ jessica, misschien kan je een heel klein stukje banaan geven? Dat vinden ze hier allebei heeerlijk! Hou m maar lekker goed in de gaten, hoop dat die snel weer wat gaat eten.

@ Liesbeth Okee, ik lees hier op bunnybunch ook twee weken jaa, maar kan natuurlijk altijd iets langer wachten voor de zekerheid. Baileys hechtingen lossen ook vanzelf op, maar kan ook zo zijn dat hij ze er zelf uithaalt, en anders over 10 dagen bij de DA.

Ik heb een kersenpit die je kan opwarmen in zijn hok gelegd, onder de badlaken, en hij lag er net alleen met zn kontje en achterpoten op, zag er erg grappig uit haha! Hij lag net zo straks ook op zn rug met zn pootjes omhoog, arm dingetje hoop dat die niet zoveel pijn heeft. Hij is wel koud, moet vannacht ook de verwarming voor hem aanlaten. Alleen dat vind ik zo zielig want hij is nu al zo koud!

Hoe doen jullie dat vannacht?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .